- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
- Konu Sahibi Coconutoil
-
Etçil kuşmuş ebabil. Islak kedi maması yiyebilirmiş. Veteriner gagasını açıp yedirdi biraz ama ben henüz beceremedimSelamlar
Ne yiyip içiyormuş öğrendiniz mi?
Benim de kedim var ama uygun biri olmazsa alayım
tek sorun kafesimi birine vermiştim Ama ayarlanır bişeyler
Süper bir fikir teşekkür ederim. Mutlaka araştırıcam.Bir de ankarada kızılayda doğa araştırmaları derneği var
Kuşlarla ilgileneceklerini düşünüyorum
Kuş gözlem etkinlikleri düzenliyorlar
Oraya da bi haber verebilirsiniz
Etçil kuşmuş ebabil. Islak kedi maması yiyebilirmiş. Veteriner gagasını açıp yedirdi biraz ama ben henüz beceremedimSu içinse burun deliklerinden enjektör ile damlatıyorum (kanallar birmiş, burundan geleni yutuyor otomatikman).
Aslında kafes gerekli bile değil. Yerden havalanamıyormuş bu tür. Ancak yüksekten bırakılınca uçabilirmiş. Orta boy bir karton kutu bile ideal aslında.
Ben şimdilik tutmak istiyorum aslında. Elimden geleni yapıcam. Belki buradan “ben kuşlara fısıldayan kadınım ve daha önce yüzbinlerce ebabili iyileştirdim” diyerekten kendine güvenen çıkarsa ne ala :) yine de irtibatta kalalım, teşekkürler..
Ya ben bunu hatırliyorum ağzını yediğimBen de yavru baykuş besledim 3 sene kadar önce
O da kıyma, kuşbaşı et ve yaş köpek maması yiyordu
İyileşince tekrar bulduğumuz yerde doğaya saldık.
Eki Görüntüle 2147519
Bence bakabilirsin imkanın varsa, bi süre sonra sana alışınca yemek yemeye başlayacaktır
Sadece ilk zaman biraz zorlaman gerekebilir.
Umarım iyileşir
Ay sen bi harikasın :) Ebabille eve gelirken asansöre bindiğimizde “dünyada asansöre binen ilk ebabil bu olabilir” diye düşünmüştüm. Meğersem yatak odalarında baykuş bakanlar varmış :)Ben de yavru baykuş besledim 3 sene kadar önce
Eki Görüntüle 2147519
Bence bakabilirsin imkanın varsa, bi süre sonra sana alışınca yemek yemeye başlayacaktır
Umarım iyileşir
Ay sen bi harikasın :) Ebabille eve gelirken asansöre bindiğimizde “dünyada asansöre binen ilk ebabil bu olabilir” diye düşünmüştüm. Meğersem yatak odalarında baykuş bakanlar varmış :)
Ayyy çok tatlıymışBen de yavru baykuş besledim 3 sene kadar önce
Eki Görüntüle 2147519
Umarım iyileşir
Resim eklermisin
Kıyamam yaEki Görüntüle 2147525
Şimdi Nilay Tezsay isimli bir kadının (sanırım veteriner veya basitçe hayvan dostu) videolarını izledim. Gagasını elimle açmayı başardım ve sanırım biraz yedi. İyileşmesini çok istiyorum.
Elimde eldiven var. Kuşun kanaması olduğu evde de bebeğim olduğu için ihtiyatlı davranmaya çalışıyorum.
Kuşlara ilgi duyan insanların özel olduğunu düşünüyorum. Kendime de pay çıkarmak gibi olmasın ama evcil de olsa hakkını vererek çok güzel kuşlar besledim zamanında. Onları kaybettikten sonra girdiğim bunalımlar nedeniyle kuş sevdasına son vermiştim.. Hayat karşıma bu ebabili çıkardı bakalım inşallah iyileştirmeyi becerir kendi ellerimle doğaya salarım. Bu beni gerçekten çok mutlu ederdi..:)
İyileştiklerini görmek insanı çok mutlu ediyor.
Ebabiller yürüyemiyormuş pek
Daha çok yüksek yerden atlayarak uçmaya başlıyorlarmış
Şimdi sana bulduğum bilgileri ekliycem
Kuş gözlemiyle ilgileniyorum ama çok amatör olduğum için henüz hiç ebabil görmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?