Kuşum Çok Hasta... Yardım Edin

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.261
48.627
İki kuşum var. Dişi erkeği baya dövdü kafeslerini ayırdım ama erkek olan şimdi bu halde
Uçamıyor.. Uçtuğunda ise ters gidiyor oda alçaktan... Sırt üstü düşüşyor kalkamıyor vs

Pazar veteriner olmadığı için götüremiyorum da..

Bilen biri var mı? Sizce nesi var?

En son bu haldeydi.. Kanatları sertleşmiş kapayamıyordu.. Yerde öyle debelendi elime aldım okşadım da sakinleşti bira... Yeni kapayabildi kanatlarını

nggv8V.jpg

Yani bende biliyorum görümcem bana aşık olsaydı, kaynanam beni dövseydi, bende kaynıma küfretseydim daha ilginç olurdu ama...
Burda da bir can söz konusu
Yok mu hiç bilen

Yeni mi yaşandı bu olay? Hayvancağız ne hale gelmiş :/
Benim de Limon ile Sümbül var ama kafese koyar koymaz öpüşmeye başlamışlardı. Az bişey tersleşirlerse hemen ayırmak gerekiyormuş.
Veterinere götürmek dışında ne yapmak lazım bilmiyorum, varsa vitamin falan içirin, sabah da ilk iş veterinere götürün diyebileceğim sadece.

oyyy kıyamam ya kahroldum inan hiç bilmiyorum ne yapılır benimde kuşum var ama böyle bişey yaşamadık
sanırım darbe aldığı için böyle, hay allah pazar günü ne yapılır ki. ben de bi araştırıyorum hemen netten arkadaşım
hangi şehir ? büyükşehirlerde nöbetçi klinik vardır

Yani bende biliyorum görümcem bana aşık olsaydı, kaynanam beni dövseydi, bende kaynıma küfretseydim daha ilginç olurdu ama...
Burda da bir can söz konusu
Yok mu hiç bilen
bu bir can baksana haline, benim kuşum ayağını açıttı yarım saat sonra iyileşti ben 3 gün ağladım.
bence hepsinden önemli

ayy canim kuzum benim yaa. veteriner dukkaninda numarasi falan yazar. yakin biyer varsa numarayi alip arasan?

Yeni mi yaşandı bu olay? Hayvancağız ne hale gelmiş :/
Benim de Limon ile Sümbül var ama kafese koyar koymaz öpüşmeye başlamışlardı. Az bişey tersleşirlerse hemen ayırmak gerekiyormuş.
Veterinere götürmek dışında ne yapmak lazım bilmiyorum, varsa vitamin falan içirin, sabah da ilk iş veterinere götürün diyebileceğim sadece.

Maalesef vitamin falan yok
Dişiyi önce almıştık erkeği kendisi seçti
Yani kendi isteğiyle bu kuşu aldık
Bazen anlaşıyorlar ama bir an geliyor dişi erkeği dövüyor
Yeni yaşandı evet
Kafesleri bi hafta ayırma metodu uyguladık
Şimdi yeniden birleştirdik ama olmadı
Erkek kuşum bu halde şimdi ve bişi yapamıyorum
Felç mi oldu acaba kanatları sepsertti çünkü

Kızlar bir şey soracağım
Erkek olan yani dayak yiyen 2 aydır falan bizimle
Ama olmuyor dayak yiyor anlaşamıyorlar hayvana eziyet etmenin alemi yok
Sizce aldığım yere geri götürsem?
Orada diğer kuşlarla anlaşabildikleriyle daha mutluydu sanki
Götürsem mi iyi olue götürmesem mi

Canım hemen veteriner e götür. .
Bizim ölmüştü çünkü. .
Kız erkeği dövüyordu hep..
Sonra diğeri de öldü. .
İnşallah iyileşir. .

:cry:

Çok çok geçmiş olsun...çok üzüldüm küçücük kuş canım ya...

Kızlar yeri gelmişken söyleyeyim. ..kafeste olan hiçbir canlının mutlu olduğunu düşünmüyorum ben.petshop tan alınan kafeste eve getirilen hiçbir canlı mutlu olamaz ya.hayvan sevgisi böyle mi oluyor.

Tamam dar anlamda seviyorsunuz hayvanınizi...peki uçmak için yaratılan bir canlı kafesteyse sizi sever mi memnun mu halinden.

Umarım iyileşir çok geçmiş olsun.

sultanpapaganlari.com sitesi üyeleri bana çok yardımcı olmuştu, çok geçmiş olsun. korkmuş zavallıcık. yemesini içmesini de ihmal etmeyin.

Kızlar yeri gelmişken söyleyeyim. ..kafeste olan hiçbir canlının mutlu olduğunu düşünmüyorum ben.petshop tan alınan kafeste eve getirilen hiçbir canlı mutlu olamaz ya.hayvan sevgisi böyle mi oluyor.

Tamam dar anlamda seviyorsunuz hayvanınizi...peki uçmak için yaratılan bir canlı kafesteyse sizi sever mi memnun mu halinden.

Muhabbet kuşunun dışarıda yaşayacağını bilsem hemen salıveririm

Kızlar bir şey soracağım
Erkek olan yani dayak yiyen 2 aydır falan bizimle
Ama olmuyor dayak yiyor anlaşamıyorlar hayvana eziyet etmenin alemi yok
Sizce aldığım yere geri götürsem?
Orada diğer kuşlarla anlaşabildikleriyle daha mutluydu sanki
Götürsem mi iyi olue götürmesem mi

Acil klinikleri oluyor, hangi şehirdesiniz?
Erkek olanı tedavi ettikten sonra geri götürün tabii, biz de ikinciyi alırken satıcı adam anlaşamazlarsa kasmayın geri getirirsiniz demişti.
Sahiplenecek bi arkadaşınız yoksa geri götürün, iki ay fazla bile denemişsiniz.

sultanpapaganlari.com sitesi üyeleri bana çok yardımcı olmuştu, çok geçmiş olsun. korkmuş zavallıcık. yemesini içmesini de ihmal etmeyin.
Benim de üyesi olduğum bir site:)

Kuşunuzda başka belirtiler var mı?
Nefes alış-verişleri nasıl, dışkısı nasıl?
Sadece kanatlarında mı sorun var?
Geldiğinde hastaydı belki de, dayak yedi diye bu hale gelmesi biraz zor çünkü.

Muhabbet kuşunun dışarıda yaşayacağını bilsem hemen salıveririm
Canim benim tabi Yaşamaz. ..
Bunları uzak doğudan Hindistan'dan filan ne şartlarda getiriyorlar bir görsen aglarsin. ..sirf guzelliklerinden para kazanmak için. Sonra petshoplarda satılıyor işte. Allahin dunyayi guzellestirmek icin yarattigi Bir canlı Dükkanda satılabilir mi düşün. ..neyse alıp geliyorsun kafesiyle...o belki diyor esaretine ağlıyor. ..biz sanıyoruz aaa ne güzel ötüyor.
Çözüm petshopun önünden dahi geçmemek. Parayla hayvan almamak doğal ortamından ayırmamak.

15 yildir kus bakiyorum , iki kusum oldu ve olmeden 1-2 gun evvel sizin kusun durumundaydi:KK43: bugun olmasa da yarin muhakkak veterinere goturmenizi tavsiye ederim cunku sebebin psikolojik mi ,hastalik mi oldugu bakmadan bilinmez :KK43: umarin kisa zamnda toparlanir

Size kısmen katılıyorum asla para ve

Size kısmen katılıyorum, hiçbir canlıyı para karşılığı almam satmam, satanada karşıyım.
Evsiz olursa evlat edinme olabilir benim kuşum bir arkadaşın evindeydi ve yeni doğmuştu annesi yuvadan attı ve bende şimdi ona annelik yapıyorum.
Bunları yazarken elimle oynuyor :) hiç kafesine kapatmadım daha, tüm evi benden daha özgür kullanır.
Bu hayvanları satın almazsak kimsede bunları üretmez, ben çok vizdan azabı çekiyorum keşke yaşayabilse dışarıda onsuz çok üzüleceğim halde bırakırım mutlu olsun diye

Vay arkadas hayvanlarda disi erkegi dovuyor keske bizim insanlarda hayvanlardan örnek alsa:KK11:
Veterinere gotur pazar illa ki acik yer vardir ne hale gelmis yazik aci cekmesin

X