kuşum ile uzun yol

Limonluzeytin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
278
1
26
Manisa
ben neredeyse 17 saatlik yola çıkacağım..gece otobüs ile..muhabbet kuşumu bırakacak yer yok ve o kuş yola nasıl dayanır..ki ben asla yanımdan ayırmak istemiyorum yani otobüste..nereye koyuyorlar hayvanları otobüslerde nasıl bir yer bilen varmı??otobüste yanıma vermezlermi yaa (( öğlen 3ten sabah 8e kadar o kuş ne hale gelir içim hiç rahat değil..daha önce otobüste uzun yolculuk eden varsa yani bizzat onları koydukları yeri görenler bilenler varsa anlatabilirlermi?

Kamil Koç ve Pamukkale bagajda kabul ediyor. Çoğu firma bagajda bile kabul etmezken, sizin kucağınızda götürmeniz neredeyse imkansız malesef =( Kuşlar bagajda dayanabilir mi hiç fikrim yok açıkçası. Keşke bırakacak bir yer bulabilseniz. Bazen gizlice otobüse bindirenler oluyor ki hiç tasvip etmiyorum, ben de evcilimi bagaja vermeye bayılmıyorum fakat otobüste kurallar açıkça belirtilmişken astımı olan ya da alerjisi olan birileri var ise onların sorumluluğunu da almak istemem. Keşke izin verilse de kucağımızda rahat rahat götürsek, evcil hayvan taşıma şirketleri var bir de, kedi için 10 saatlik yola 200 tl civarı istiyorlar. Kuş için daha uygun olur belki

cevaplar için teşekkür ederim..

ama o bagajlarda havalandırma olacağını hiç sanmıyorum..havalandırma olmadıkçada bagaja koyamaz ki..eşya değil can koyuyorlar oraya..yani ilk hayvana uygun yapsınlar sonra bagaj desinler.. havalandırma olmadıkça 1 saat bile hayvana işkenceki..ya hem kaç oldu gece yolculuğu yaptım senelerce..hep çocuk ağlamaları bağırmaları yada koca insanların bitmeyen sohbetleri hatta onu geçtim yiyecek kokuları vb. beni rahatsız eden şeyler, kuştan kim olur o yüzden ( genelde ses yüzünden almazlarmış sanırım da..püffffffffffff(((

Bagajda havalandırma oluyor, olmasa bile 2-3 saatte bir şehirlerarası otogarlarda bagaj açılıyor. Ki zaten bagaj bölmesi muavinlerin falan uyuduğu bölmeyle bağlantılı yani mutlaka havalandırma oluyor. Küçücük kuş yani kimi rahatsız eder ama işte ülkemizde kuş bile lükse giriyor =( Bagaj hava alıyor diye ısrar ettim de kuş bagajda olur mu işte o konuda olumlu değilim, kedi-köpek neyse de kuş dayanır mı 13 saat yola En olumlu firmaları yazdım en azından bi arayıp sorsanız belki yardımcı olurlar

Benim kuslarim en fazla 1.5 saat yola dayandi, o da veterinere goturdugum icin. Toplam 3 saat. Gercekten kutuda cok yoruluyorlar ve kapali kalmayi hic sevmiyorlar. Onun disinda kuslarimi Turkiye'ye getirmek icin ucaklara danistim , hepsi kargoyu onerdi ama ben kargodan sag cikacaklarini dusunmedim. O yuzden sana da otobus yolcugunu ve ucak yolculugunu onermiyorum. Bazi ucaklar onceden rezervasyon yaptiginda ucaga alip almayacaklarini soyluyorlar ama cok nadir. En iyisi kendi arabanda goturmen , ona da zor dayanirlar ama en azindan yaninda olurlar. Tavsiyem ya goturme ya da birine birak , birine biraktiginda da nasil bakacagini bilemezsin. Bunlari soylemek istedim yine de karar senin. Olurda olurse cok uzulursun.

yok uçak olsada ben istemem..uçaktan korkarım ben..otobüsle olursa olurdu işte.ne düşünsem aklım kalıyor malesef.yani komşuya bırakmayı ilk düşündüm ama onlarda kalabalık aile gerçi çocukları büyük yani ama nasıl bakarlar bilmem.sonuçta ben gibi bakçak değiller herkes farklı.en çokta kuşun yabancılık çekmesi kötü.etraf zaten değişik olacak birde insanlarda..benim kuşum henüz hiç kalabalık görmedi.bir bizle...sağol

Cnm ben Ulusoyla 14 saatlik bir yolculuk yaparken , yanına kuşunu alan bir yolcu gördüm. Ama sahibi onu küçücük bir kutuya koymuştu,çok üzülmüştüm hayvana. Arada sırada ötüyordu yavrum benim. Ben kuşları çok sevdiğim için sesinden hiç rahatsız olmadım.

Bir kere de İsmail Ayaz firmasıyla yolculuk ederken, bir bayan kuşu kafesiyle beraber bindirdi otobüse, yani yanına aldı. Kafesi poşete koymuş, onun kafes olduğunu bile anlamadım kuş arada sırada ötene kadar

Kendim de üniversitede okurken köpeğimi yanımda çok getirip götürdüm :)

buket_82; o zaman bende kafesi poşete geçireyim kısa süreliğine tabi:) inşallah banada o şans verilir otobüste..ama asla kutuya koyamam ben..içim rahat etmez..benm küçücük kafesimde vardı ona bile koymam yani kuşa eziyet gibi gelir..sağol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…