muhabbetinizin sağlığınıza kavuşmasına çok sevindim. oda sıcaklığı veya 1-2 derece üstü dışında çok fazla ısıtmanıza gerek yok. belki bir kaç siteden de bakarak öğrenmiş olabilirsiniz ama ben yine de bir kaç tüyo vereyim.
yeni geldiği için muhabbetiniz ilk anda sakin bir ortam sağlayın,ortamına yeni kafesine ev ahalisine yemine suyana yani herşeye alışsın.bu hafta içinde çabuk uyum sağladığını göreceksiniz ve mutlu olursunuz sizde :)
ayrıca kesinlikle esinti ceryan olan bir odada bırakmayın.bu küçük fıstıklar çabuk hastalanıyorlar.
kafesi temizlerken her seferinde dışkısına bakın.daha önceki dışkılarından çok farklı bir dışkı rengi veya şekli görürseniz veterinere başvurmanız gerekiyor.
yem olarak daha kaliteli yemlerden vitacraft, versele laga, goldwings i tavsiye ederim. Bunun dışındakiler biraz daha alt kalite kalıyor. Bu yemleri petshoptan almaya kalkınca maalesef ki kazıklanıyoruz. İnternetten almanı tavsiye ederim.Ben öyle yapıyorum:)Ballı krakerlere hiç alma.çünkü Bal dedikleri şey de çoğu kez yapıştırıcı kullanıyorlarmış maalesef.
Kuşu ne zaman salayım sorusu insanın aklına geliyor?? Yerine alıştıktan sonra sadece o oda sınırları içerisinde salabilirsin. Bu alışma süresi 3 gün de olabilir,1 hafta da,15 gün de. Bu birazcık sizin gözleminize göre. Her gün onunla güzel güzel konuşun. Muhabbetler iyi bir dinleyicidir. Ve siz onunla muhabbet ettikçe o size daha çabuk alışacaktır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Size iyi arkadaşlıklar diliyorum.Bi sorunuz olursa sorabilirsiniz. Bende muhabbet dostuyum.Bende de 2 tane var. Anlaşlıp gidiyoz işte.