Kuşum neden kusuyor

Guzelseylerolsun88

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
791
364
23
Merhabalar bugün petshop dan çok severek bir muhabbet kuşu aldım. Eve getirdim birkaç saat sonra kusmaya başladı. Yem hiç yemedi evde. Ama daha önce yediklerini çıkarttı hiç sindirime uğramamış bütün bütün çıktı yemler ağzından. Neden olabilir acaba bilen var mı. Kuş daha yavru 3 aylıkmis tahminen. Çok üzüldüm acaba hasta miydi aldigim kuş. Şimdiden alıştım ölür mü acaba :anne::KK42:

Tüylerini kabartıp hareketsiz duruyor mu? Bence petshopa götürün bir baksınlar.. Mubişleri çok severim. Kusma olayını eş istedikleri zamanlarda yaparlar ama bu mubiş hem yavruymuş hem de yem yemiyormuş. İnşallah iyileşir, canım benim :(

çok yemek yemiş olabilir. üşütmüş olabilir dışkısı sulumu? tüyleri kabarmış bir şekilde fazla hareketsizmi? bu durumlar varsa veterinere götürün beklemeden. kuşlar çok hassaslar çok çabuk kaybedebilirsiniz.

Tüglerini kabartmadi kusarken. Eve getirirken 15 dakka yürüdüm çarşıdan. Ama hava çok esiYodu. Birde suan sabah in 6 si ve kuş hiç uyumadı sürekli uyanıp kontrol ettim. Olduğu yerden hiç kımıldamadi sabit durdu hep. Ya çok üzülüyorum nesi var canım kuşumun :dua::KK46::cry:

Alısamamıs olabilir. arkadaşlarından ayrılınca üzülmüş olabilir. Bende senelerce baktım kusa. arkadas aldık hic anlasamadı. sonra tekrar götürdük arkadasını kustu bş garip oldu kus.

Ya da üsütmüs olabilir. tropikal bölgenin kusu onlar soguga alıskın degil.

Çok üzülüyorum minnak yavrum inşallah iyi olur. Yarın da devam ederse gidip vereceğim aldigim yere. Çünkü ben hasta ise ve onu kaybedersem çok vicdan azabı çekerim.

Bazende hasta oluyor kus. Bi kus almıstım eve getirdim hic hareket etmiyordu büyük ihtimal öldü geri verdim bende onu öyle hasta görünce

biran önce veterinere götürün üşütmüştür o zaten hareketsiz duruyormuş.çok hassaslar inanın.kendi kendine iyileşir diye bekleme iyileşmez

Çok üzülüyorum minnak yavrum inşallah iyi olur. Yarın da devam ederse gidip vereceğim aldigim yere. Çünkü ben hasta ise ve onu kaybedersem çok vicdan azabı çekerim.
ben anlamakta zorluk çekiyorum seni veterinere götür aldıgın yere götürene kadar. oyuncakmı bu bozuk çıktı geri al der gibi.nasıl bir vicdanmış bu ben anlamadım.

ben anlamakta zorluk çekiyorum seni veterinere götür aldıgın yere götürene kadar. oyuncakmı bu bozuk çıktı geri al der gibi.nasıl bir vicdanmış bu ben anlamadım.
Haklısın ama bugün pazar açık veteriner bulamam ki aldigim yerdeki adam eminim benden daha iyi bilir ilacı filan vardır onu düşünerek öyle söyledim. Birde ilk defa hayvan edindim ne yapacağımı bilmiyorum kusura bakmayın yanlış birsey söylemiş sem panik oldum çünkü

Haklısın ama bugün pazar açık veteriner bulamam ki aldigim yerdeki adam eminim benden daha iyi bilir ilacı filan vardır onu düşünerek öyle söyledim. Birde ilk defa hayvan edindim ne yapacağımı bilmiyorum kusura bakmayın yanlış birsey söylemiş sem panik oldum çünkü
hangi şehşrdesin veteriner bul ara onu telefonda anlat bir çözüm bulacaktır. benim balkonuma hasta bir güvercin gelmişti. dokunamadım ona uçamıyordu öylece duruyor ve ishaldi. veterineri aradım teleonda yardımcı oldu bana 4 gün sonrasında uçarak gitti. ara ve bilgi iste değil pazar 24 saat görevli veterinerler gece 3 te kedimi götürmüşlüğüm var cep numarası vardır mutlaka bak internet sitesinden bulursun zor değil. bekleyip hayvana eziyet etme belki acı çekiyor dili yokki anlatsın.

Arkadaşlar kuşum çok iyi oldu maşallah yerini yadirgamis evi sıcak tutuyorum hem kombi hem elektrik Ufo yaktım. Gayet hareketli ve hiç kusmadi ama çok otmüYo oda galiba bize tam alışmadi ondandır sanırım. Çok mutluyum sizi de bilgilendirmek istedim. Çok tşk ler herkeseEn Büyük TÜRKİYE:anne::KK46::KK200:

Arkadaşlar kuşum çok iyi oldu maşallah yerini yadirgamis evi sıcak tutuyorum hem kombi hem elektrik Ufo yaktım. Gayet hareketli ve hiç kusmadi ama çok otmüYo oda galiba bize tam alışmadi ondandır sanırım. Çok mutluyum sizi de bilgilendirmek istedim. Çok tşk ler herkeseEn Büyük TÜRKİYE:anne::KK46::KK200:

Ay çok sevindim, geçmiş olsun. Ben kuşum için veterinere gitmiştim iki veteriner de küçük hayvanlardan anlamadıklarını söylediler. Bilemediler yani ama petshopların elinde bir çok kuş oluyor bazıları kuşları kendileri üretiyor onlar daha iyi anlat diye aldığınız petshopa götürün demiştim, yukarıda biraz tepki oluştuğunu gördüm. Yani garanti kapsamında değiştirirler anlamında değil kesinlikle! Can bu yahu :)

muhabbetinizin sağlığınıza kavuşmasına çok sevindim. oda sıcaklığı veya 1-2 derece üstü dışında çok fazla ısıtmanıza gerek yok. belki bir kaç siteden de bakarak öğrenmiş olabilirsiniz ama ben yine de bir kaç tüyo vereyim.

yeni geldiği için muhabbetiniz ilk anda sakin bir ortam sağlayın,ortamına yeni kafesine ev ahalisine yemine suyana yani herşeye alışsın.bu hafta içinde çabuk uyum sağladığını göreceksiniz ve mutlu olursunuz sizde :)

ayrıca kesinlikle esinti ceryan olan bir odada bırakmayın.bu küçük fıstıklar çabuk hastalanıyorlar.

kafesi temizlerken her seferinde dışkısına bakın.daha önceki dışkılarından çok farklı bir dışkı rengi veya şekli görürseniz veterinere başvurmanız gerekiyor.

yem olarak daha kaliteli yemlerden vitacraft, versele laga, goldwings i tavsiye ederim. Bunun dışındakiler biraz daha alt kalite kalıyor. Bu yemleri petshoptan almaya kalkınca maalesef ki kazıklanıyoruz. İnternetten almanı tavsiye ederim.Ben öyle yapıyorum:)Ballı krakerlere hiç alma.çünkü Bal dedikleri şey de çoğu kez yapıştırıcı kullanıyorlarmış maalesef.

Kuşu ne zaman salayım sorusu insanın aklına geliyor?? Yerine alıştıktan sonra sadece o oda sınırları içerisinde salabilirsin. Bu alışma süresi 3 gün de olabilir,1 hafta da,15 gün de. Bu birazcık sizin gözleminize göre. Her gün onunla güzel güzel konuşun. Muhabbetler iyi bir dinleyicidir. Ve siz onunla muhabbet ettikçe o size daha çabuk alışacaktır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Size iyi arkadaşlıklar diliyorum.Bi sorunuz olursa sorabilirsiniz. Bende muhabbet dostuyum.Bende de 2 tane var. Anlaşlıp gidiyoz işte.

muhabbetinizin sağlığınıza kavuşmasına çok sevindim. oda sıcaklığı veya 1-2 derece üstü dışında çok fazla ısıtmanıza gerek yok. belki bir kaç siteden de bakarak öğrenmiş olabilirsiniz ama ben yine de bir kaç tüyo vereyim.

yeni geldiği için muhabbetiniz ilk anda sakin bir ortam sağlayın,ortamına yeni kafesine ev ahalisine yemine suyana yani herşeye alışsın.bu hafta içinde çabuk uyum sağladığını göreceksiniz ve mutlu olursunuz sizde :)

ayrıca kesinlikle esinti ceryan olan bir odada bırakmayın.bu küçük fıstıklar çabuk hastalanıyorlar.

kafesi temizlerken her seferinde dışkısına bakın.daha önceki dışkılarından çok farklı bir dışkı rengi veya şekli görürseniz veterinere başvurmanız gerekiyor.

yem olarak daha kaliteli yemlerden vitacraft, versele laga, goldwings i tavsiye ederim. Bunun dışındakiler biraz daha alt kalite kalıyor. Bu yemleri petshoptan almaya kalkınca maalesef ki kazıklanıyoruz. İnternetten almanı tavsiye ederim.Ben öyle yapıyorum:)Ballı krakerlere hiç alma.çünkü Bal dedikleri şey de çoğu kez yapıştırıcı kullanıyorlarmış maalesef.

Kuşu ne zaman salayım sorusu insanın aklına geliyor?? Yerine alıştıktan sonra sadece o oda sınırları içerisinde salabilirsin. Bu alışma süresi 3 gün de olabilir,1 hafta da,15 gün de. Bu birazcık sizin gözleminize göre. Her gün onunla güzel güzel konuşun. Muhabbetler iyi bir dinleyicidir. Ve siz onunla muhabbet ettikçe o size daha çabuk alışacaktır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Size iyi arkadaşlıklar diliyorum.Bi sorunuz olursa sorabilirsiniz. Bende muhabbet dostuyum.Bende de 2 tane var. Anlaşlıp gidiyoz işte.
Canim benim çok tşk ederim ne güzel yazmış sin aklımda ki soruları yaa çok sevindim. Kuşum sanki biraz daha alıştı gibi yavaş yavaş kendi kendine ötme ye başladı hatta tv izliyor şuanda da bir saattir izliyor çok sevimli yerim yaaa . :nazar::halay::KK9:yem konusunda iyi ki yazmışsiniz ben aldığım yerdeki adamın verdiğini direkt aldım 3tl idi. Bilmiyorum inşallah hasta etmez o yem çok ucuz ya kıllandm:KK33: birde yemini yedi ama hiç su içtiğini görmedim. Suluğu da ölçüsüz anlamak için demin çizgiler attım ölçü gibi oldu en azından anlayayım azalmış mi içmiş mi diye. Birtek su içmiyor diye canım sıkılıyor ama suan için herşey Güzel çok alıştım cnm kuşumà:KK71::KK9::KK5::KK55::anne:

İçiyodur su.şimdi küçük oldukları için miktar da küçük oluyo tabii anlamak pek mümkün olmuyor.
Ötmeye başladıysa güzel keyiflenmeye yavaş yavaş başlamış.
Bu söylediğim yemler de tabiiki de illa olacak diye birşey yok ama ben mesela bu yemlerden bitanesini alıyorum bide dışarıdan daha ucuz yem alıp karıştırıyorum birden enerji patlaması olmasın diye.bi de yem geçişi yaparken karıştırarak yavaş yavaş yaparsan daha iyi olur ama yapamazsan da çok problem değil.bazen ishal olabiliyorlar.

Evden verebileceğin yemler de var.ben marul salatalık veriyorum.elma armut kivi yerken onlarada azcık kesip veriyorum.deli oluyorlar Bide haşlanmış yumurta sarısından küçük bir miktar verebilirsin.
Yeşillikleri çok verince dışkıda azcık sulanma oluyo ama çok problem değil.

Şimdiden keyiflendiğine göre sempatik bi kuş olucak galiba.Maşallah

:KK46::anne:yerim ben bunu yaa evet daha 2 buçuk aylık ama maşallah iyi hareketli ve sempatik . Şuan sebze verebilir miyim peki. Yoksa biraz alışmasını beklemeli miyim. Yaa elime geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum . Birde cinsiyeti daha tam belli değil şimdilik kuşcan diyorum :KK200::KK49: tatlım o benim yaaa . Havalar ısınsin ben onu deniz kenarınà götürecegm daha neler yapçaz bebisim le :KK55:

Bence tam alışma sürecini tamamlasın ondan sonra bu malzemeleri tek tek az az denersin.
Benim kuşa ilk defa marul vermiştim kafesin dibinde kalmıştı yarım saat.bi marul yüzünden aklı çıkmıştı hayvanın:KK70:sonra alıştı.
6 senedir benimle çok şükür.aşık bana.cici kuş,aşkım bi de muhittin diyo.ismini muhittin koydum da .biraz uzun olunca tabii öğretmesi baya zamanımı aldı:KK70:
Sana önerim tek heceli kelimelerden başla.zor oluyomuş sonra.

Back
X