Kuşumuz ötmüyor..

Ha bu arada yorma taktigini de uygulayin. Odaya saldiniz ya mesela elinize gelmedi kacti, o kactikca siz pesinden gidip elinizi uzatin. Yorulunca pes eder ve kisa sureligine de olsa gelor. Ve her elinize geldiginde sevdigi bir sey ile odullerindirin. Atiyorum bir parca ceviz ya da cekirdek. Artik deneyerek bulun sevdigi seyi. Klasik kosullanma yontemi.ise yarar. Nette.bir videoda da izlemistim bu yontemi. Adam kusa parmagini uzatiyor kus geliyor kusa ceviz veriyor. Daha sonra biraz daha uzaktan cagiriyor kus geliyor yine cebiz veriyor. Bunu her seferinde daha.uzaktan yapiyor. Mesela her seferinde 15 cm uzaga gidiyor. Bu sekilde :)

Size, mereba bağyanlar, kuşum ötmüyor diyerek sapıklık yapmayacağım, hayır.
Nabersiniz?
Ben bişey danışcam ya.
Şimdi benim herif, adeta sankim dertsiz başlarımız varmışçasına bana geçtiğimiz günlerde doğum günümdü diye hediye olarak "kuş" almış, kendisini bu ince düşüncesi nedeniyle tebrik etmiş olmakla beraber, "lan olm biz bu hayvana nası bakıcaz?" şeklindeki endişelerimi daha ilk dakkada dile getirmiştim.
Eğitilebilir olsun diye gidip yavru almış, sanırım beş aylık falan.
Böyle sarımtrak bişey, adını Limon koydum ben de genel klişeye ihanet etmeden. Neyse.
Ben en son 11-12 yaşlarımda kuş bakmış insanım, kendisine sorsak yılan dahil bilimum hayvanı beslemiş olmakla övünür; ama muhabbet kuşu beslemiş mi? ı ıh.

Yav bu hayvan geldiğinden beri (ben şehir dışındaydım, gelişime yakın almış, takriben 5-6 gün) doğru düzgün yemek yemiyor, su içmiyor. Ve de ötmüyor. Sürekli oturuyor. Yem kutularının içleri neredeyse hiç azalmamış, böyle uzun bi çubukla tepeden asılan bi krakeri varmış ballı meyveli falan, ondan astık, sadece onu gagalıyor, ama daha çok gagasını kaşımak için kullanıyor sanırım çünkü düşen parçalara bakıyorumçoğunun içi dolu, çok çok az yenmiş.
Su desen, o kadar da yok, hiç içmiyor, bütün gün bakıyorum bi milim azalmamış oluyo su. Belki bilmiyordur diye akşam tutup gagasını suya falan batırdık, bak burda su var demeye çalıştık, anladı mı anlamadı mı emin değilim, hala içmiyor. Sıcak havalar, nasıl yaşıyor susuz?
Ve acayip yabani, uzaktan kafese yaklaşınca bile acayip korkuyor. Ben bişey olacak diye korktuğumdan (çocukken göremeyip üstüne basıp kuş ezmişliğim var, anlatmışımdır) elime almıyorum, hayvana bi zarar vermeyeyim diye yaklaşamıyorum. Anca benimki akşamları geldiğinde biraz eline almaya çalışıp ele alıştırmaya çalışıyor.
Ölecek diye korkuyorum, aç, susuz, hayır sevdim bi de mereti, üzülüyorum.

kıyamam ona :) eline yem alıp yedirmeye çalış ilk başta gelmez ama biraz sabret yavaş yavaş eline yem için gelicek, arada sırada kafeste sev, hissediyorla sevildiğini, hemen ötmez zaten :) bu arada dişi mi erkek mi, eğer erkekse daha kolay alışır

ilk basta böyle olur canım benim ki 2 aydan uzun süre uzak durmuştu hele ilk gelince yem bile yememişti ama alışıyor
su an ağzımıza giriyor :KK70:

Benimki gerçekten ağzıma giriyordu ama
Bişeyler yerken ağzımdan almaya çalışıyordu ekmek düşmanı mübarek:KK70:
Rahmetle anıyorum miniğimi:cry:

Ben petshopta çalıştım lise yıllarında...kuş önce yadırgar yerini sizleri..ürker..gece yatmadan evvel yemliklerini çıkarın ne varsa...sabahta ilk iş avcunuza biraz yem alıp elinizi kafese sokup onun avcunuzdan yem yemesini sağlamak..ani hareket yapmayın böylece sizin güvenilir olduğunuzu anlıcak...zamanlada ele konup tüneğe inmesini öğrenir...hemen dışarı salmayın kaçar ordan oraya..sizlere alıssın öyle salın..birde kuyruk kismı nasıl afedersin kakalımı yeşil ve cıvıksa poposu pisse falan üşutmüşte olabilir..vitaminlari var suya damlatılan alabilirsiniz...

hahaha yıkıldım resmen okurken :D 7 yıldır bi limon kafada bende var ama adı PIRTIK :D İlk aldıgım zamanlarda uçmuyodu sapsal sapsal bakıyodu yaklaşında panikleyip sağa sola vuruyodu kendini ve ötmüyodu biz yurtta arkadaşlarla saldık bunu herkes eline bi havlu aldı bi yerlere kondukça kovaladık sinirlenip ötmeye başladı :D :D artık büyümüşsün öleceği kadar sıkamazsın sev bence :) bütün gün evde yalnız kalıyosa ilgilenemiyosan küser ve yemek yemez :D intihara meyilliler kendi ayaklarını yiyen manyaklar var :D

Arkadaşlar güzel fikir vermiş. Benim aklıma da gagasının fazla uzun olabileceği ihtimali geldi.Ve bu sebepten dolayı su içemiyor olabilir. Bir vete götürmeden bunu bilemezsin. Ucuna müdahale edip kisaltiyorlar gerekirse. Uzunca süre su icmemesi bobreklerin susuz kalmasına sebep olur ve sonuç üzücüdür..

Son düzenleme:
Böğürtlenim, alındığı yerde muhtemelen bir sürü arkadaşı vardı ve birebir ilgiye alışık değildi. Yeni alınan bir miniğin, ötmemesi ve yememesi normal. Aslında o yiyor ama sizin ortamda olmadığınız sırada yapıyor bunu. Ayakaltında olmayan yüksekçe bir yere koyun, yanına bir süre gitmeyin ki ortama alışsın. Zaten bir kaç gün çinde normal bir biçimde yemek yediğini görebileceksiniz ardından ötmeye başlayacak.

Bu arada yemi kırabilir bu konuda endişeniz olmasın.

Size, mereba bağyanlar, kuşum ötmüyor diyerek sapıklık yapmayacağım, hayır.
Nabersiniz?
Ben bişey danışcam ya.
Şimdi benim herif, adeta sankim dertsiz başlarımız varmışçasına bana geçtiğimiz günlerde doğum günümdü diye hediye olarak "kuş" almış, kendisini bu ince düşüncesi nedeniyle tebrik etmiş olmakla beraber, "lan olm biz bu hayvana nası bakıcaz?" şeklindeki endişelerimi daha ilk dakkada dile getirmiştim.
Eğitilebilir olsun diye gidip yavru almış, sanırım beş aylık falan.
Böyle sarımtrak bişey, adını Limon koydum ben de genel klişeye ihanet etmeden. Neyse.
Ben en son 11-12 yaşlarımda kuş bakmış insanım, kendisine sorsak yılan dahil bilimum hayvanı beslemiş olmakla övünür; ama muhabbet kuşu beslemiş mi? ı ıh.

Yav bu hayvan geldiğinden beri (ben şehir dışındaydım, gelişime yakın almış, takriben 5-6 gün) doğru düzgün yemek yemiyor, su içmiyor. Ve de ötmüyor. Sürekli oturuyor. Yem kutularının içleri neredeyse hiç azalmamış, böyle uzun bi çubukla tepeden asılan bi krakeri varmış ballı meyveli falan, ondan astık, sadece onu gagalıyor, ama daha çok gagasını kaşımak için kullanıyor sanırım çünkü düşen parçalara bakıyorumçoğunun içi dolu, çok çok az yenmiş.
Su desen, o kadar da yok, hiç içmiyor, bütün gün bakıyorum bi milim azalmamış oluyo su. Belki bilmiyordur diye akşam tutup gagasını suya falan batırdık, bak burda su var demeye çalıştık, anladı mı anlamadı mı emin değilim, hala içmiyor. Sıcak havalar, nasıl yaşıyor susuz?
Ve acayip yabani, uzaktan kafese yaklaşınca bile acayip korkuyor. Ben bişey olacak diye korktuğumdan (çocukken göremeyip üstüne basıp kuş ezmişliğim var, anlatmışımdır) elime almıyorum, hayvana bi zarar vermeyeyim diye yaklaşamıyorum. Anca benimki akşamları geldiğinde biraz eline almaya çalışıp ele alıştırmaya çalışıyor.
Ölecek diye korkuyorum, aç, susuz, hayır sevdim bi de mereti, üzülüyorum.

:KK57: Etrafınızda kuş bakmayı bilen birisi varsa acilen onlara verin kuşunuzu.

bizimde kuşumuz vardı..yemiyor içmiyordu..sürekli uyuyor ve ötmüyordu..kızım internetten araştırdı..gitti eczaneden antibiotik aldı..onu verdi ötmeye başladı iştahı açıldı..belkide hasta olabilir..

Bogurtlenim nasil oldu limoncuk? Bi degisiklik var mi?
Durum güncellemesi yapayım. Burada yazılan tavsiyelerin neredeyse hepsini uygulamaya çalıştık ve 3 gündür Limon kafamızı şişirecek kadar car car ötüyor diyebilirim. Konuştuğumuz zaman tepki falan veriyor, hayvanın içinde bi psikopat varmış ortaya çıkardık resmen, iyi anlamda tabiiy.
Su içtiğini de gördük bi kere,içimiz rahatladı. Yeme olayını da çözdük sayılır.
Herkese tavsiyeler için çok ve çok teşekkürler!

Back
X