• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kutsal kabe

Kelebeka1

Papatyalar ölmez bayim , papatyalari öldürürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
860
333
123
25 yaşındayım bu yaşıma kadar kabenin içinde peygamberimizin mezarı olduğunu sanıyorudum öyle biliyordum :( ama öyle değilmiş orası inşa edilen ilk ibadethaneymiş o yüzden kıble seçilmiş.. herneyse bu yaşıma kadar yalnış bildiğim için kendimi bir tuhaf hissediyorum :/ :/ :/

Hımm... Olsun canım ya.. Öğrenmişsin artık :)

25 yaşındayım bu yaşıma kadar kabenin içinde peygamberimizin mezarı olduğunu sanıyorudum öyle biliyordum :( ama öyle değilmiş orası inşa edilen ilk ibadethaneymiş o yüzden kıble seçilmiş.. herneyse bu yaşıma kadar yalnış bildiğim için kendimi bir tuhaf hissediyorum :/ :/ :/

şuan ben de şok :53::53: peki peygamberimizin mezarı nerde?

Ne mutlu sana şuan :16: senin gibi bir başka bilmeyen arkadaş senin sayende öğrenmiş oldu bu durumu :21:

ravza-i mutahhara da tatlım resmi de bu bak görmüşsündür mutlaka $4.webp

evet öğrenmiş oldum :) ama mantıklı buldum bu durumu :) eğer peygamberimiz orda yatsaydı orası türbe olurdu.. ilk islam ibadethanesi olması en kutsal olması mantıklı örenmiş oldum. üstelik ilk ezan orda okunmuş

Allaha ibadet için yapılan ilk yapı olduğunu biliyorum.

kıyamam sana canım.:16::16: Ama gayet doğru bir itiraf olmuş eminim senin gibi bilen çok fazladır.Bende 17 yasına kadar yanı lise sona kadar öyle biliyordum yalan değil.:17:.
Rabbim görmek nasip etsin

evet öğrenmiş oldum :) ama mantıklı buldum bu durumu :) eğer peygamberimiz orda yatsaydı orası türbe olurdu.. ilk islam ibadethanesi olması en kutsal olması mantıklı örenmiş oldum. üstelik ilk ezan orda okunmuş

Ilk müezzin Bilal li haberi Hz. Dir:)) inşaallah bi gün hac nasip olur da gideriz oralara :))

Peygamber efendimiz (sav) in kabri Medine de "mescidi nebevi" de dir. Hicretten sonra Medine'ye yerleşen efendimiz evinde vefat etmis ve kabrinin evinde olmasını insanların turbelestirmemesini istemiş. Bugun mescidi nebevi de namaz kılmakta ki amac ise evinin sınırları icinde olan yesil halıda giden milyonlarca insana ragmen hala Gül kokmasi ve peygamber efendimizin de o bölge icin "cennetten bir bahçe" demesindendir. :)

AÇIKSÖZLÜLÜĞÜNÜ TAKDİR EDİYORUM ne güzel.. öğrenmeye açık olmak gerek. bende bu sene bi kış boyunca koca koca kadınlarla Kuran kursuna gittim. hatim ettim. orda yapılan sohbetlerden okadar çok şey öğrendim ki. ben hiç birşey bilmiyormuşumdu dedim. gülüncek olsabile hep herşeyi sordum sordum öğrendim. 8 aylık bi kurs süresinden snra şimdi Allaha şükür dinimle ilgili bilmedgm birçok şey öğrendim.

Kabenin etrafini tavaf ederken hz.aliyi kabe içinde doğurup uç gün boyunca bebeğiyle kaybolan anneyi de bil o zaman :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ogrenmenin yasi yok ki arkadasim.. ne kadar samimi bir dille aciklamisssin bunu,hosuma gitti gercekten.

Canım hazır Ramazanda gelmişken, Martin Lings'in peygamberin hayatını anlatan kitabını sana tavsiye edebilirim. Çok akıcı bir dille yazılmış, zevkle okuyacağına şüphen olmasın.

Düşün, cennete gir dendiğinde, ümmettim ümettim diye ağlayan bir peygamberin ümmettiysek eğer, onu tanımak, yaşam şeklini yapabildiğimiz kadarıyla örnek almak hayattaki önceliklerimiz arasında olmalı. :16:

.

Son düzenleme:
Back
X