Kuyumcu mu dolandırıcı mı

Anlatacakseylervar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
633
488
33
32
Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı

Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Bu zamanda satmayın piyasa çok güvensiz , köklü bu işi zanaat olarak yapan kuyumcuları tercih edin çok satmak durumunda iseniz .

Yasal canım serbest piyasa olunca kriz zamanını fırsata çeviren çok oluyor kendilerini korumak adına yapıyorlar, bankalara gidip versen onlar da muhtemelen alışı daha düşük yaparlar ancak kuyumcu kadar makas arası çok fazla açık olmuyor.

Satarken fazla fiyata satıyorlar alırken de sattıklarından daha az fiyatla alıyorlar.
Bu hep böyle yani hep böyle denk geldim ve duydum.
Mesela işçilikten dolayı düşüyor da diyorlar başka parçalar için.
Yasal mı bilmem ama sorsan biz nasıl geçineceğiz de derler yani :)

Alış daha düşük oluyor.Bende bileziklerimi bozdurdum normalde 220den alması gerekiyordu ama 200den aldı Nedeni de İstanbul da kapalı çarşı ile anlaşılmış o yüzden dedi.Aniden yükseldiği için alışı bir yerde sabitlemişler .Fiyatlar bu şekilde bir hafta filan kalırsa o zaman o fiyattan alabilirim dedi.

Şu anda piyasa çok hareketli olduğu için kendilerini koruma amaçlı böyle yapıyorlarmış. Şu ara herkesten duyuyorum düşük fiyat verdiler diye
Keşke tek şu dönemde yapsalar diyor insan.
Yani bundan kaç sene önce de gidip satmak istediğimizde ki aynı yerden mesela iki hafta önce almışız ama değiştirmek ya da satmak istiyoruz gene düşük fiyat veriyorlardı.
Hep böyleler ki şimdinin piyasasına da sığınmaya çalışıyorlar....

Biz bu gün çeyrek altını 360TL den bozdurduk. Yani tam altın 360x4=1440 TL yapıyor.
Kuyumcudan kuyumcuya bile fiyat değişiyor. Bazıları 350, bazıları 340 demiş. Eşim de 360 verene bozdurmuş çeyreği.
Alış 360 TL, satış 410 TL demiş sattığı kuyumcu.

Altını ne zaman aldınız?
Aldığınız süre ile sattığınız süre zarfında altın ciddi oranda oynadıysa tabii ki aldığınızdan düşük fiyata almaları mantıksız olur.
İş güzarlık yapıyorlar başka birşey değil.

Ayrıca, altın satışı yaparken, köklü ve bilindik kuyumcular ile görüşülmesi gerekir.
Tek bir yer ile değil, birden fazla kuyumcuya sorarak fiyat alarak ilerlemeniz daha sağlıklı.

Bizde bilezik bozdurduk 3 kuyumcu da birbirinden farklı fiyat verdi. en yüksek verene bozdurduk sizde gezin bir kaç kuyumcu

Satarken fazla fiyata satıyorlar alırken de sattıklarından daha az fiyatla alıyorlar.
Bu hep böyle yani hep böyle denk geldim ve duydum.
Mesela işçilikten dolayı düşüyor da diyorlar başka parçalar için.
Yasal mı bilmem ama sorsan biz nasıl geçineceğiz de derler yani :)
Yasal tabi. Düşük alıp yüksek satmasa nereden kazanacak ki?

Back
X