• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuyumcu mu dolandırıcı mı

Kuyumculara ilk kez mi işiniz düştü? Ben çok gördüm dün aldığım altını bugün götürünce taş muamelesi yapıp değerinden düşük para vermeye çalışan fırsatçıları. Ağız yüz eğerler bir de. Hatırladıkça bile tiksinti geliyor.
Elbette para kazanacak herkes, haberlerde dolaşıyordu döviz büroları kuru sabitledi diye Taksim'de falan. Kuyumcular da aynı şekilde kafalarına göre alıyor, bankada altınım var şu an aradaki makası görseniz inanamazsınız. Ben bozdurmamak taraftarıyım, kâr etmeye değil, paramı korumaya çalışıyorum. Bu gidişle düşmeyecek de ne dolar ne altın. Sağ olsunlar siyaset erkanı olduğumuz yetmemişti milletçe bir de hepimiz ekonomist olduk. :)
Birden çok yere sormakta ve eğer öyle bir şey yapılabiliyorsa bankalarda bozdurmakta fayda var. En azından kura bağımlılar.
Ben hep tam altın alarak yaparım mesela borç biriktirirsem falan harcamamak için işcilikte olmasın diye satarkende 20 lira falan fark olur o an ki insanlara satılan fiyattan ama şu an birden arttı diye sanırım kuyumcular bize satarken internetle aynı satıyor dijital ekranda da görünüyor ama siz satmak isteyince fiyatı kendileri söylüyor ekrandan da kaldırmışlar , hep yazar burada diyorum hayır yazmıyor diyor kalsın dedim bende mecbur

Ben hep tam altın alarak yaparım mesela borç biriktirirsem falan harcamamak için işcilikte olmasın diye satarkende 20 lira falan fark olur o an ki insanlara satılan fiyattan ama şu an birden arttı diye sanırım kuyumcular bize satarken internetle aynı satıyor dijital ekranda da görünüyor ama siz satmak isteyince fiyatı kendileri söylüyor ekrandan da kaldırmışlar , hep yazar burada diyorum hayır yazmıyor diyor kalsın dedim bende mecbur

İşte bahsettiğim döviz kurunu sabitlediler muhabbetiyle aynı. Herkes kendi ekmeğini kurtarmaya çalışıyor, düşecek diye korkup doluşmuşlar insanlar döviz bürolarına, kuyumculara, videolar atıyorlar internete, onlar de böyle bir şark kurnazlığı yapıyorlar nasılsa kontrol mekanizması yok. İnternet bankacılığı kullanıp, anında al sat yapabilmek kâr için düşününce daha mantıklı geliyor bana altını elde tutmaktan. Ha güvenilir mi, bence birikim yaptığımız hiçbir kanal güvenli değil şu anda. Piyasalar kapandığı an her banka o makası devasa boyutlara çıkarıyor, satış yükseldikçe alışı daha da düşürüyorlar. Ama en azından gördüğünüz bir rakam oluyor, kafalarına göre iş yapmıyorlar.

Alış ve satışlar arasında fark vardır. Fakat sizin fark çok geldi anlayamadım. İnternetten halletmeye bakın.

Ekonomik kriz git gide artıyor.

Alış daha düşük oluyor.Bende bileziklerimi bozdurdum normalde 220den alması gerekiyordu ama 200den aldı Nedeni de İstanbul da kapalı çarşı ile anlaşılmış o yüzden dedi.Aniden yükseldiği için alışı bir yerde sabitlemişler .Fiyatlar bu şekilde bir hafta filan kalırsa o zaman o fiyattan alabilirim dedi.
Bence size de düşükten bozmuş ben bi cuma günü bozdurdum 206dan bozdu. İstanbuldayım bende

sabah bu haberi bir site de okudum.işçilik olan bilezik,kolye gibi altınları bir kenara bırakırsak,çeyrek ve ata da ki alış satış farkı 50-60 civarına dayanmış.
eskiden bir çeyreğin alış fiyatı 300 tl iken satış fiyatı 295-290 tl araı olurdu.şimdi maalesek kuyumclar kendilerini garanti altın almak için 415 tl ye sattıkları çeyreği.350 -360 dan geri alıyorlarmış.

Bizde bugün çeyrek bozduk 350 liradan aldı yaa normalde bakıyorum 405 satış diyor hadi 15-20lira oynasa neyse bence işgüzarlık yapıyorlar..çok pişman olduk bozmasaydık keşke..

Keşke tek şu dönemde yapsalar diyor insan.
Yani bundan kaç sene önce de gidip satmak istediğimizde ki aynı yerden mesela iki hafta önce almışız ama değiştirmek ya da satmak istiyoruz gene düşük fiyat veriyorlardı.
Hep böyleler ki şimdinin piyasasına da sığınmaya çalışıyorlar....
Bazı bölgeye göre de değişiyor. Benim sürekli altın aldığım kuyumcu hep düşük fiyattan verir. Alırken de düşük alir

neden mi bozduruyor

20 bin tl ye aldıgım altın

şuanda 34 bin tl oldu sadece 3 ayda........

3 ayda 14 bın tl kar ettim , altın düşmeye basladı düşünce yeniden alacağım

savaş çıkmadı TL günden güne eriyor haberiniz yok mu

dolar 7 tl oldu , eur 7,5 tl

çeyrek altın 420 tl den satıldı.

Hepsinden haberim var gram 220 ydi dun ceyrek 418 di ben zaten para degerlendirme isleriyle ilgileniyorum özellikle de eşim ama biraz daha beklemeliydiniz nakit para sıkıntısı 2 bucuk seneden fazla oldu var piyasada sicak para akışı yok altin bozdurup dolarmi alıyorsunuz?

Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Canim almamak için yaptıklarını söylüyor eşim. Biraz önce kuyumcudan geldi. Bir kadına da aynısını yapmışlar.

Ben de yakın zamanda altın bozdurdum, internette yazan parayı aldım kurusu kurusuna.
Pes etmeyin. Elbet haram lokma yemek istemeyen bir kuyumcuya denk gelirsiniz

Satarken fazla fiyata satıyorlar alırken de sattıklarından daha az fiyatla alıyorlar.
Bu hep böyle yani hep böyle denk geldim ve duydum.
Mesela işçilikten dolayı düşüyor da diyorlar başka parçalar için.
Yasal mı bilmem ama sorsan biz nasıl geçineceğiz de derler yani :)
Benim 750 liraya aldığım beş taşı bozdurmak istedim 255 lira dediler.
Tamam işçilikten düşsün de bu kadar da değil.
Yani gercekten kuyumcuların çoğu bu konularda çok kurnaz.
En azından buradakiler öyle

İşgüzarlık değil...
Şimdi kendi ellerinde bol bol düşük fiyatlı altın varken şişirilmiş gerçek olmayan yüksek fiyattan altın almak istemiyorlar.
O yüzden size düşük fiyat veriyorlar.
Başka yerlere de sorun altın ihtiyacı olan daha iyi fiyat verir

Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı

20 lira fark vardi bugun gazete haberlerine baktim.

Alis ve veris arasinda 300 liralik fark soygundur sakin itibar etmeyin ve zamaniniz varsa bekleyin.

Altin kriz durumlarinda hep yukselir gercek değer altın olduğu için. Daha kar edersiniz.

Canim ben kadikoydeyim bugun nekadar kuyumcu varsa gezdim ceytegi 420-450 arasindan satiyolar 340liraya aliyodu hepsi

Dolarda oyle suan 6,5 ama banka bile 50 kurus 1 lira makas koyuyo

Yapacak bir şey yok, tek tek kuyumcu gezip en iyi fiyatı verenden satacaksınız. Her daim öyle oluyor, kimisi daha düşükten alır kimisi daha yüksekten. İnternet fiyatından birebir alma zorunluluğu yok. Kaldı ki şu an ciddi bir kriz ortamı var, herkes panikte.

Bankalarda bozdurabilirsiniz belki ancak onlarda da makas vardir. Bu kadar yuksek degildir am a

Biz bu gün çeyrek altını 360TL den bozdurduk. Yani tam altın 360x4=1440 TL yapıyor.
Kuyumcudan kuyumcuya bile fiyat değişiyor. Bazıları 350, bazıları 340 demiş. Eşim de 360 verene bozdurmuş çeyreği.
Alış 360 TL, satış 410 TL demiş sattığı kuyumcu.

En guzeli let go dan falan satmak herhalde.

Back
X