Kuzen ama demeye dilim varmıyor..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.530
3.932
448
Merhaba arkadaşlar, işyeri sıkıntılarımı zaman zaman konularda dile getiriyorum. Daha önce açmış olduğum bir konu da var bahsedeceğim şahıs ile ilgili. Kendisi halamın oğlu olur. 10 yıla yakın babamın yanında çalışıyor. Biz baştan beri anlaşamazdık, 1 senedir benim sessiz kalışım, her hakareti yutmamdan ötürü anlaşıyor gibi görünüyoruz.

Annemin vefatından sonra böyle oldum ben, eskiden hakkımı savunurdum. Kuzenimin itici bir üslubu, alaycı bir tavrı var. Ne yaparsam yapayım mutlaka bir kulp bulur. Kendisi ise mükemmeldir, herşeyi yapabilir, herşeyin altından kalkabilir. İşyerinde çalışanlarımız da sevmezler, müşteri çevremizde, kaç kez duydum müşterilerimizden bunu.

Bana tonlarca hakaret eder, toplum içinde küçük düşürür ben sessice bakarım yüzüne, kendimi kontrol edemiyorum ağlamaya başlıyorum karşılık verirsem, kalbime ılık ılık birşey oluyor bana karşı birşey söyleyeceği zaman, ezik oldum iyice. :ssz:

Yemeğe gidiyoruz, haliyle muhabbet ediyoruz. Ne dersem tersini söyleyip kendi söylediğini onaylar. İşte ben şöyle işçi çalıştırırım, böyle yaparım. Ben olsam işveren çıkaracağım adam 4 tane dedi, kim demedim sonra yine kendisi, mesela sen, benim elemanımın 3 hata yapma hakkı vardır, 4 olmaz olursa sepet havası dedi ben baktım öylece yine.

Babam için bir çivi çakamaz, adını yazmaktan aciz ne bekliyorsun ondan, 500 liralık adam değil, ben olsam 500 lira bile vermem ona dedi. :53:

İşlerimiz 2 aydır sıkıntılı, daha çok koşturup çözüm arayacağımıza adam rahata taktı, resmen göz göre göre iflasımızı istiyor. Bir müşterimizle mahkemelik olduk memurlar icra ya geldi, odadan aldı başını gitti şirket içinde hiç birşey yokmuş gibi geziyor. Babam da xxx abin nerde diye felilik fellik bana onu soruyor.

Büyük bir iş var, bizim için büyük şans, dönüm noktası belki de babam işi almaya çalışıyor o, kurtaramazsın, yapamazsın diyor babama, resmen '' bence sen bir dükkan kirala, bütün eşyaları topla oraya sonra da kapat git '' dedi. İflas ediyorsak dükkan ne alaka dedim?

Meğer amacı bu işi kendi yapmakmış, o yüzden dükkan kirala eşyaları oraya koy demiş. Şimdi kolay mı işyeri açmak? Bizim 30 yıllık birikimimiz var bu işyerinde, belilri bir piyasamız var. 2 haftadır kesim yapıyor ilk gördüğüm de şaşırmıştım, meğer kesim yapmayı öğreniyor, defterine ölçülerini not ediyormuş. İşyerinde herkesin haberi var, bi biz en son duyduk. Eğer durumu toparlarsak hiç birşey olmamış gibi devam edecek, dayısı devam ederken kendisinin sıfırdan başlaması risk olur çünkü. Çok uyanıkmış, pes diyorum!

1 senedir burada hastalık hastası oldum, işe gelmek eziyet oldu. Niye burdayım ki diyorum? Babamın işi değil de, karın tokluğuna çalışıyormuş gibiyim. Katlanamıyorum bu oyunlara, işten ayrılmak bile geliyor aklıma. Ne yapacağımı bilmiyorum? :26:

Son düzenleme:
Akraba ile iş yapmak zaten her zaman zordur,ortak iş açıp sonra ailece birbirine küsen o kadar çok tanıdığım var ki...ya da onlara güvenerek batışa gidenler...
Yollarınızı ayırma imkanınız yok mu ?Çünkü siz içinizde biriktirdikçe bu bir gün kötü patlayacak ve enide sonunda ya bağlarınız kopacak ya da bu adam size kazık atacak bence.Babanızla konuşun,kaygılarınızı anlatın,beraber bir çözüm bulursunuz mutlaka...

canım öncelikle bu hala oğlunu dövmek istiyorum ben ya her okuduğum konunda canını sıkıyor üzüyor seni sanki yeterince derdin yok gibi... babanın bu şahsın var olmayan karakterini de hala görememesine şaşıyorum ya inşaallah işlerinizi toparlarsınız ben birsey sorucam ortak mıydı sizin işe yoksa sadece çalışan mıydı bu kuzen?

Akraba ile iş yapmak zaten her zaman zordur,ortak iş açıp sonra ailece birbirine küsen o kadar çok tanıdığım var ki...ya da onlara güvenerek batışa gidenler...
Yollarınızı ayırma imkanınız yok mu ?Çünkü siz içinizde biriktirdikçe bu bir gün kötü patlayacak ve enide sonunda ya bağlarınız kopacak ya da bu adam size kazık atacak bence.Babanızla konuşun,kaygılarınızı anlatın,beraber bir çözüm bulursunuz mutlaka...

Öncelikle teşekkürler yorumunuz için, babama zamanında hep söyledik ama babam malesef dinlemedi. Benim güzel annem her söylediğinde tonlarca laf duymasına rağmen babamdan yine söyledi, hiç pes etmedi. Bana '' baban gün gelecek kafasına çok vuracak ama iş işten geçmiş olacak '' demişti. Hiç unutmuyorum. :50:

Ben hasta oldum zaten, süreki zangır zangır titriyorum. Bu arada babamın artık durumdan haberi var.

Babanız bu duruma ne diyor, işten çıkarma imkanınız yok mu?

Babam şimdi insana yabancından değil yakınından zarar gelirmiş diyor. Var tabii, ama çıkarmıyor.
Amcam yıllarca yedi bitirdi haftanın 4 günü gelmez, maaş günü gelir kavga dövüş para alır giderdi.
Mesela amcam yeni, kendisi çıktı işten o kadar zararı varken bize babam çıkarmadı senelerce.
Bugün erkek kardeşimi bir mağazadan aramışlar amcamlar ailecek tepeden tırnağa marka giyinip borçla, mağazaya da bizim ev telefonlarını vermiş, böyle insanlar babamın akrabaları.

canım öncelikle bu hala oğlunu dövmek istiyorum ben ya her okuduğum konunda canını sıkıyor üzüyor seni sanki yeterince derdin yok gibi... babanın bu şahsın var olmayan karakterini de hala görememesine şaşıyorum ya inşaallah işlerinizi toparlarsınız ben birsey sorucam ortak mıydı sizin işe yoksa sadece çalışan mıydı bu kuzen?

Ortak değil çalışancanım babamın eşi, dostu herkes uyardı. 1 sene önce bana maragoz makinalarının testerelerini bileyen adam bu adama dikkat edin dedi halamın oğlunu göstererek düşünün artık neden dedim? Siz dikkat edin sadece dedi. Arkadaşları aynı şekilde, ama babam hep yapmaz, yok öyle şey olmaz dedi.

Son düzenleme:
Bu adam yüzünden kötü gidiyor olabilir mi işleriniz.
Ayrılsanız hayrınıza olacak gibi bence.
Mendebur.
Böyle bir adamın olduğu yerde bereket mi olur?

senin karşında baban hakkında bunları söylerken senin elin armut mu topluyordu? biri babam hakkında işe yaramaz diyecek ben de suratının ortasına patlatmayıp, oturacam yerime:47:
madem böyle bir adam olduğunu biliyorsunuz, madem arkanızdan iş çevirip babanın koltuğuna geçmek istiyor, e tekmeyi bassanıza k.çına.:47:
boşuna dememişler akrabanın yaptığını akbaba yapmaz:31:

Son düzenleme:
Bu adam yüzünden kötü gidiyor olabilir mi işleriniz.
Ayrılsanız hayrınıza olacak gibi bence.
Mendebur.
Böyle bir adamın olduğu yerde bereket mi olur?

Aynen öyle, büyük bir iş var diye bahsetmiştim konu da, babam koşturuyor o hiiiç sakin, elinde telefon oyun oynuyor.
Babam birşeyler soruyor, yapamazsın, edemezsin beceremezsine getiriyor işi.
Babama o kadar kızgınım ki, bir tarafta vicdanım bir tarafta mantığım kalakaldım.
Borçlarım var zar zor para alabildiğimden icralık oldum, bayramdan sonra şu kadar verirsin dedim tamam dedi, şimdi bakarız diyor.
Olmadığından değil, verebilir aslında ama sallıyor beni, bir keresinde çocuğa para vermek çok koyuyor demişti.
Bakıyorum geldiğimden beri yerimde sayıyorum, baba bu hep böyle mi gidecek demiştim?
Ne güzel işte oturuyorsun demişti.
Ben bunları şahsıma haksızlık sayıyorum babam bize, başkaları da ona yapıyor işte.

Son düzenleme:
senin karşında baban hakkında bunları söylerken senin elin armut mu topluyordu? biri babam hakkında işe yaramaz diyecek ben de suratının ortasına patlatmayıp, oturacam yerime:47:
madem böyle bir adam olduğunu biliyorsunuz, madem arkanızdan iş çevirip babanın koltuğuna geçmek istiyor, e tekmeyi bassanıza k.çına.:47:
boşuna dememişler akrabanın yaptığını akbaba yazmaz:31:

Seninde baban benim o sağ kolum, ister kabul edin ister etmeyin, her mevzusu açıldığında '' yeteriiin canınız xxx' ten çıkacak diye neredeyse dövecek raddeye gelirse '' elinden birşey gelmez canım, orda ona söylesen ne yazar?

Seninde baban benim o sağ kolum, ister kabul edin ister etmeyin, her mevzusu açıldığında '' yeteriiin canınız xxx' ten çıkacak diye neredeyse dövecek raddeye gelirse '' elinden birşey gelmez canım, orda ona söylesen ne yazar?

e o zaman işin rengi değişir. madem baban halinden memnun o zaman kim kime tekmeyi basacak belli:31:

Babanız ne kadar saf sizin. Valla yapacak birşey yok.
amiyane tabirle sağlam bir kazık yiyecek gibi görünüyor babanız.
Ama kendi düşen ağlamaz.
İnşallah çzok çok zor durumlara düşmeden gerçekleri görür babanız..
Buna iyiniyet diyemiyorum ben.
Babanızın da sorumlu olduğu insanlar var.
Önce onları ve onların geçimini düşünmek zorunda.
Bu kadar iltimas gereksiz.. Saçma..

e o zaman işin rengi değişir. madem baban halinden memnun o zaman kim kime tekmeyi basacak belli:31:

Kocaman kızın var, kızını yetiştir sorumluluk ver diyorlar babam dinliyor sadece, babamın kuzenimin yapmak istediğinden haberi var artık, o da şöyle amcamla kavga etmişlerdi işten çıkıcam demişti. Planlar daha şubat ayından, aylardan kasım hala burda hoş, dükkan almış kendine marta kadar burdayım babanın da işleri iyi değil zaten çok zor günler geçireceksiniz demişti. Ama dükkandan haberimiz yok, kardeşi erkek kardeşime ağzından kaçırmış.

Son düzenleme:
Babam şimdi insana yabancından değil yakınından zarar gelirmiş diyor. Var tabii, ama çıkarmıyor.
Amcam yıllarca yedi bitirdi haftanın 4 günü gelmez, maaş günü gelir kavga dövüş para alır giderdi.
Mesela amcam yeni, kendisi çıktı işten o kadar zararı varken bize babam çıkarmadı senelerce.
Bugün erkek kardeşimi bir mağazadan aramışlar amcamlar ailecek tepeden tırnağa marka giyinip borçla, mağazaya da bizim ev telefonlarını vermiş, böyle insanlar babamın akrabaları.

yok artık :53:
nefret ediyorum böyle insanlardan, paran olmasa biri arayıp sormaz,
bizde de öyle malesef durumlar..
Allah sabır versin, umarım babanız gerçeği yakın zamanda görür ve mantığıyla hareket eder..

Babanız ne kadar saf sizin. Valla yapacak birşey yok.
amiyane tabirle sağlam bir kazık yiyecek gibi görünüyor babanız.
Ama kendi düşen ağlamaz.
İnşallah çzok çok zor durumlara düşmeden gerçekleri görür babanız..
Buna iyiniyet diyemiyorum ben.
Babanızın da sorumlu olduğu insanlar var.
Önce onları ve onların geçimini düşünmek zorunda.
Bu kadar iltimas gereksiz.. Saçma..

Haberi var niyetten artık, ama duruyor işte hala bende göz göre göre kazık yemek istemiyorum.
Sonuçta ona dokunan bize de dokunacak, baba neden dinlemedin? Senin yüzünden oldu demek istemiyorum.
Babam hiç birşey olmamış gibi devam ediyor, şaşırıyorum ona cesaretimi yok, basiretimi anlamadım bir türlü.

yok artık :53:
nefret ediyorum böyle insanlardan, paran olmasa biri arayıp sormaz,
bizde de öyle malesef durumlar..
Allah sabır versin, umarım babanız gerçeği yakın zamanda görür ve mantığıyla hareket eder..

Tefeciden borç alır abi koş, ev sahibi kirayı ödemediğinden kapıya koyar hemen bir telefon abi koş. Babam borcunu öder, babam kirasını öder. İstanbul da dolandırmadığı ev kalmadı. 2 ay öder 5 ay ödemez kaçar. Hiç unutmam bir kere ev sahibinin eline amcamın maaşından gidip kirayı ödüyordu her ay babam. Amcam 49 yaşında. :ssz:

Son düzenleme:
Tefeciden borç alır abi koş, ev sahibi kirayı ödemediğinden kapıya koyar hemen bir telefon abi koş. Babam borcunu öder, babam kirasını öder. İstanbul da dolandırmadığı ev kalmadı. 2 ay öder 5 ay ödemez kaçar. Hiç unutmam bir kere ev sahibinin eline amcamın maaşından gidip kirayı ödüyordu her ay babam. Amcam 49 yaşında. :ssz:

babanız çok çok iyi niyetli, bunun mükafatını alacaktır
Ama bunlar hiç doğru şeyler değil, insanı aptal yerine koyuyorlar,
babanızın artık gördüğünü söylemişsiniz, ama yine de kuzeninizin konuşmalarını ses kaydına alıp dinletseniz babanıza? Belki babanız artık kullanıldığını anlayıp, postalar onları?

Kuzenin için birşey diyemeyeceğim.O tür insanlar hiçbir işte mucaffak olamazlar.Bir yere toslar nihayetinde.Ama sen,ne olursa olsun,san ahakaret edilmesine,küçük düşürülmene neden izin verdin,mesafe koyup,sadece iş gereği konuşup muhabbeti kesmeyip,ona sana söz söyleme hakkı tanıdın anlamış değilim.Baban da bazı şeyleri görmesi için bugünkü durumu yaşaması gerekiyor.Ders olur umarım.Eğer mutsuzsan başka işe gir kendini yetiştirme açısından ve biraz karşındaki kim olursa olsun sağlam dur.Ezik durmak ezilmekten başka bir işe yaramaz.

babanız çok çok iyi niyetli, bunun mükafatını alacaktır
Ama bunlar hiç doğru şeyler değil, insanı aptal yerine koyuyorlar,
babanızın artık gördüğünü söylemişsiniz, ama yine de kuzeninizin konuşmalarını ses kaydına alıp dinletseniz babanıza? Belki babanız artık kullanıldığını anlayıp, postalar onları?

Anlattım zaten herşeyi, hatta ona ettiği hakaretleri de gerçi adam babama '' bi b..k' tan anlamıyorsun, bundan sonra her yere yalnız gidiceksin '' dedi babam sustu. İçimden bağırıp çağırmak geliyor önce babama, sen neden kendine hakaret ettiriyorsun diye ama o susunca benim ne haddime? Zaten birşey yapmıyor ki kuzenim, çok basit şeyler bir de işte babam bankaya falan giderken çağırıyordu onu çok anlamıyor o işlerden diye, o lafı ettikten sonra babam yalnız gitmeye başladı her yere.

O büyük işi alalım kendi çıkacak diyor. Yahu adam açık açık iflas edince diyor. Durumu toparlarsak deli mi risk alsın?
Kolay mı sıfırdan iş kurmak sermaya lazım, müşteri çevresi oluşturacaksın, oturtacaksın da. Babamın arkadaşıyla konuşuyoruz babamla ama babam aynı bir değişme yok. İflasın için uğraşan adam durumu toparladığında neden çıksın? Çıksa şimdi çıkar zaten.

Back
X