Kuzene para vermis

Adam o kadar çalışıyor ama kendine bir mont bile alamamış, önceliği size vermiş. Ve adamın montu yokken siz ayakkabı planı yapıyorsunuz. Bu, eşinizin kuzenine harçlık vermesinden daha garip bence.

Şu durumda öncelik zaten mont olmalı. Başka ayakkabılarınız vardır sonuçta.
Harçlık da içinden gelmiş, abilik yapmak istemiş vermiş.
Sizin montunuz yokken ve eşinizin varken gidip kendisine yeni mont, ayakkabı vs alsa, üstüne de gidip kuzenine para verse haklı olurdunuz ama şu durumda haklı değilsiniz.
Ben sana mont alalım dedim zaten ama sana alalım dedim.Bu ay hem ayakkabi hem ona mont alcaktik zaten ben konuda sadece ayakkabıdan bahsettim ama onada mont alcaktik

Çalışmayan kişinin çalışan kişinin geliri üstünde bu kadar söz hakkı olmasını doğru bulmuyorum. Aile bütçesi tamam da o kadar da değil yani, ben çalışıp kazanacağım eşim oraya değil buraya ver diyecek🙄 gir işe al kendine derim ya insanların sabrını bu kadar zorlamaya gerek yok. Ortak bütçe iki kişiye aynı anda mont alınırken vardır, birinin montu yokken diğeri evde oturuyorsa o artık ortak bütçe değil ayıptır.
Çalışmama izin vermeyen oysa gir ise kendjn al diyemez.O dışarıda çalışıyorsa ben de en az onun kadar evde yoruluyorum

Çalışmama izin vermeyen oysa gir ise kendjn al diyemez.O dışarıda çalışıyorsa ben de en az onun kadar evde yoruluyorum
Ama bakın burada haksızsınız.
Eşiniz çalışmanıza “izin” vermiyor,peki evde oturuyorum o zaman diyorsunuz da
Neden kuzenine verdiği paraya laf ediyorsunuz ki? İşinize gelen yerde tamam derseniz de gelmeyen yerde itiraz etmeye hakkınız olmuyor işte.
Ya da şöyle diyebiliriz. Çalışmanız konusunda söz hakkı eşinizinse ,kendi kazandığı parayı nereye ve kime harcayacağı da eşinizin elinde olmak zorunda.

Edit: yazım yanlışı

Son düzenleme:
Hep değil kiz köyden gelmiş geri donuyo diye vermiş 600
Eşimin kuzeni geldi birkaç gün kaldı bizde. Giderken eşim çalışmadığı için ben para çekip verdim eşime çocuğa versin diye.
Kuzen öğrenci filansa ya da ihtiyacı olan biriyse büyütmeyin.

İki aydır sıkışıktik alcagim şeyleri bile erteledim ama esim köyden gelen kuzenine para vermiş geri dönüyor diye bu normal mi ben mi abarttım anlamadım kizlar
Benzerini yaşamak üzereydim. Borcumuz varken eşimin abisi sıkıştım para ver dedi ve eşim durumum yok demesine rağmen üst üste darladı kendini acındırdı. Benim eşimde yufka yüreklidir kredi mi çeksek dedi. Direk hayır dedim bizi hiç bir zaman sormuyor etmiyor dara düşünce mi aklına geldik temalı uzun bir konuşma yapınca fikrinden vazgeçirmiş oldum. Üzgünüm kimse babamın oğlu değil ve biz dardayken bizi soran olmadı. Keşke sizin eşinizde önce size danışsaydı. Kuzenin vasfı nedir Allah aşkına.. Tabii ki siz haklısınız.

İsterseniz eşinizin 3-5 katı evde yoruluyor olun, neticede evde kimse size para vermiyor. Kıyaslamanız anlamsız olmuş o yüzden. Siz çok çalışmak istiyorsunuz da eşiniz mi izin vermiyor? Öyleyse izin istemeyin

Abartacak bir sey yok bence. Ben de yegenlerime veririm mesela dogum gunlerinde. O ay sikisik olsam bile veririm, sonraki ay zaten elim bollasir. Gecende ablamin sehir disina cikmasi gerekti. O ay da asiri sıkısmıstım ay sonu. Ama ablama verdim gittigi yerde rahat rahat gezsin diye. 40 yilda bir kendi icin bir sey yapti. O zaman vermesem uzulurdum. Zaten sonraki ay elim bollasti. Bazi seyleri zamaninda yapmak lazim. Icinden gelmisse verebilir. Esimin haberi bile yok benim kime ne verdigimden. Ben de ona sormam. 600 lira da lafi yapilacak bir para degil.

İşe girin o zaman. Bu ekonomide, mont almak ve ayakkabı almak için 3-4 ay kıvrandığınıza göre evde tek çalışanla olmuyor. Bana kuzene yaptığı yardım anormal gelmedi. Sizin durumu bu kadar acıklı anlatıp çalışmamanız anormal geldi
İzin vermiyor beyefendi calismama

Şu durumda evde iciniz rahat oturabiliyor musunuz? insan ne iş olsa girer yapar asgari ucret olsa dahi. Bir montu bile biriniz alsa öteki alamamiş. Acimiyor musunuz bu adama hic? Size hak verecektim ama veremiyorum hem calismiyorsunuz hem adam kendine bir sey alamayip size almis, 600tlyi vermek istegi yere verebilsin madem icinden gelmiş.
Asla izin vermiyor çalışmama bi mont için bi ay bekleme sebebi peşin almak istemesi kartla taksitle almiyo

Eşimin kuzeni geldi birkaç gün kaldı bizde. Giderken eşim çalışmadığı için ben para çekip verdim eşime çocuğa versin diye.
Kuzen öğrenci filansa ya da ihtiyacı olan biriyse büyütmeyin.
Ben para vermesine bise demem zaten hatta bazen ver derim o gerek yok der.Simdi sıkışık olunca kizdim

İşe girin o zaman. Bu ekonomide, mont almak ve ayakkabı almak için 3-4 ay kıvrandığınıza göre evde tek çalışanla olmuyor. Bana kuzene yaptığı yardım anormal gelmedi. Sizin durumu bu kadar acıklı anlatıp çalışmamanız anormal geldi
Yani gidip kredi kartından alsa gayet normal şekilde rahatça alınır ama bi insan binlerce lirayı tek seferde vermemeli. Her şeyi pesin aliyo bundan sıkışıyor

Adam o kadar çalışıyor ama kendine bir mont bile alamamış, önceliği size vermiş. Ve adamın montu yokken siz ayakkabı planı yapıyorsunuz. Bu, eşinizin kuzenine harçlık vermesinden daha garip bence.

Şu durumda öncelik zaten mont olmalı. Başka ayakkabılarınız vardır sonuçta.
Harçlık da içinden gelmiş, abilik yapmak istemiş vermiş.
Sizin montunuz yokken ve eşinizin varken gidip kendisine yeni mont, ayakkabı vs alsa, üstüne de gidip kuzenine para verse haklı olurdunuz ama şu durumda haklı değilsiniz.
Sana mont alalım dediğinde ben hayır sana aalim ben evdeyim dedim ısrarla bana almak istedi.Konuda sadece ayakkabıdan bahsetmiştim ama eşimin montuda aklımdaydı aslında dile getirmemisim

Benzerini yaşamak üzereydim. Borcumuz varken eşimin abisi sıkıştım para ver dedi ve eşim durumum yok demesine rağmen üst üste darladı kendini acındırdı. Benim eşimde yufka yüreklidir kredi mi çeksek dedi. Direk hayır dedim bizi hiç bir zaman sormuyor etmiyor dara düşünce mi aklına geldik temalı uzun bir konuşma yapınca fikrinden vazgeçirmiş oldum. Üzgünüm kimse babamın oğlu değil ve biz dardayken bizi soran olmadı. Keşke sizin eşinizde önce size danışsaydı. Kuzenin vasfı nedir Allah aşkına.. Tabii ki siz haklısınız.
Bana sordu ben de ver dedim aslında benim bu konuda kızdığım bir diğer husus mesela benim de bebeğim oldu bizde onların şehire gittik ufak bi hediye bile vermedi bu aile ki hu bi nezaketten altin inci taksın demiyor kimse.Boyle ince düşünceler karşı taraflı olunca güzel oluyor

Back
X