Kuzene para vermis

Güya abisiya harçlık vermiş mis
Ne abisi ya once kendi ailesinin ihtiyaclarini gidersin kendine mont alamayan insan kimseye yardim etmemeli. Paraniz olsa tamam derim parasiz insanin bu tur yardimlari enayiliktir baska birsey degil.

Eksiden vermesi ne alaka kardes bile degil kuzen. Ailesi yok mu bu kuzenin ben olsam olay cikartirdim. Kiz ne diye kabul etmis bu parayi cok sacma gercekten.
20 yaşında öğrenci yapmayın Allah aşkına. 600 lira vermiş kuzenine köydeymis ailesi durumu da çok iyi değildir muhtemelen. Olay çıkaracak ne var hiç mi bı öğrenciye harçlık vermediniz? Büyük kuzeni harçlık verdi diye almış kızda, gerçekten çok garip insanlarla bir arada yaşıyoruz.

20 yaşında öğrenci yapmayın Allah aşkına. 600 lira vermiş kuzenine köydeymis ailesi durumu da çok iyi değildir muhtemelen. Olay çıkaracak ne var hiç mi bı öğrenciye harçlık vermediniz? Büyük kuzeni harçlık verdi diye almış kızda, gerçekten çok garip insanlarla bir arada yaşıyoruz.
Param varsa veririm param yoksa vermem bu kadar basit. Kiz ogrenciyse almasi normal o zaman ama suc este.

Yanlsi anlaşıldım ben para vermesine bir sey demem bende daha önce bu kız geldiğinde hediyeler almıştım ama şu sıkışık durumda garipsedim

Bu kuzen dediğim kiz 4 kardeşler koyde ama durumlarını tam nasıl bilmiyorum banada önceden Kuzenlerim verirdi harçlık öğrenciyken falan bu durum normal dediğim gibi kızlar sıkışık olunca sinirlendim

Merhaba,
Çok haklısınız, her şey ateş pahası. İnsan kendinden kısıyor sonra bir bakıyor kendi yiyemediğini el yemiş... Eşinizin düşüncesi güzel ama önce can sonra canan demişler. Bu devirde insan kendine yetemiyor, eski adetleri uygulayacak güç kimsede kalmadı.

Haklısınız aslında geçen mont almaya çıktık pahalı diye sana alalım bu ay dedi kendinin montu yoktu ama almadı bana aldı. Şimdi bana aybasini bekle deyip kuzenine verince kızdım zaten o kadar parayla ayakkabi alamazdim ama üzüldüm
İşe girin o zaman. Bu ekonomide, mont almak ve ayakkabı almak için 3-4 ay kıvrandığınıza göre evde tek çalışanla olmuyor. Bana kuzene yaptığı yardım anormal gelmedi. Sizin durumu bu kadar acıklı anlatıp çalışmamanız anormal geldi

Yani mesela ben ayakkabi alcam bu ay geçsin dedim eksideyiz diye o şu durumda kiz köye donuyo diye vermis

Eksideyseniz siz de işe girip çalışsanız nasıl olur? Adam bütün bir ay çalışıp kazandığı paradan öğrenci yeğenine bir seferlik harçlık veremeyecek mi? 600₺ ayakkabı alınacak bir para değil zaten.

Şu durumda evde iciniz rahat oturabiliyor musunuz? insan ne iş olsa girer yapar asgari ucret olsa dahi. Bir montu bile biriniz alsa öteki alamamiş. Acimiyor musunuz bu adama hic? Size hak verecektim ama veremiyorum hem calismiyorsunuz hem adam kendine bir sey alamayip size almis, 600tlyi vermek istegi yere verebilsin madem icinden gelmiş.

Çalışmayan kişinin çalışan kişinin geliri üstünde bu kadar söz hakkı olmasını doğru bulmuyorum. Aile bütçesi tamam da o kadar da değil yani, ben çalışıp kazanacağım eşim oraya değil buraya ver diyecek🙄 gir işe al kendine derim ya insanların sabrını bu kadar zorlamaya gerek yok. Ortak bütçe iki kişiye aynı anda mont alınırken vardır, birinin montu yokken diğeri evde oturuyorsa o artık ortak bütçe değil ayıptır.

Adam o kadar çalışıyor ama kendine bir mont bile alamamış, önceliği size vermiş. Ve adamın montu yokken siz ayakkabı planı yapıyorsunuz. Bu, eşinizin kuzenine harçlık vermesinden daha garip bence.

Şu durumda öncelik zaten mont olmalı. Başka ayakkabılarınız vardır sonuçta.
Harçlık da içinden gelmiş, abilik yapmak istemiş vermiş.
Sizin montunuz yokken ve eşinizin varken gidip kendisine yeni mont, ayakkabı vs alsa, üstüne de gidip kuzenine para verse haklı olurdunuz ama şu durumda haklı değilsiniz.

Back
X