kuzenim, kilolari, cocuk derdi

evsizmutsuzcocuksuz

O işler öyle olmuyor ustaaa!!!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
116
101
18
37
Selam kizlar bu seferki dert benim degil kuzenimin.
Kuzenim gecen kis nisanlandi onumuzdeki yaz da dugunu var insallah.kendisi 160 boylarda ve 90 kilo civari.pko teshisi konmus 1.5 yilda kendiliginden hic adet olmadi ilacla oldu.simdi doktor zayiflarsan kuculur yoksa cocuk sahibi olamayabilirsin demis.nisanlisi da cok cocuk duskunu ablamin oglunu kucagindan indirmez.kuzenim soyliyim mi diye fikir almak istiyo ve pko olup cocuk sahibi olmak cok mu zor onu soruyo ne dersiniz ??

ibrahim saracoglunun sogan kurunu bi arastirin,cok faydasini goren duydum,ozellikle pkolular icin oneriyor.
Allah sifa versin.

Kilo vermeye şimdiden başlasın

Çocuk istiyorum diye doktora gidince kilo ver diyecek çünkü

Tedavi gerekebilir belki de düzenli olarak çocuk için şimdiden önlemini alsın

Nişanlısının çocuk isteğini vs takmasın kendisi için hareket etsin

Saracoglunun sogan kuru cevremde yillardir prog.. isimli ilac kulllanarak adet olabilen ki ancak oluyordu sogan kuruyle duzenli olmaya basladi birebir şahidim uygulasin derim.

Kuzenim gecen kis nisanlandi onumuzdeki yaz da dugunu var insallah.kendisi 160 boylarda ve 90 kilo civari.pko teshisi konmus 1.5 yilda kendiliginden hic adet olmadi ilacla oldu.simdi doktor zayiflarsan kuculur yoksa cocuk sahibi olamayabilirsin demis.nisanlisi da cok cocuk duskunu ablamin oglunu kucagindan indirmez.kuzenim soyliyim mi diye fikir almak istiyo ve pko olup cocuk sahibi olmak cok mu zor onu soruyo ne dersiniz ??
nisanlisi kuzeninin bu rahatsizligini bilmiyormu bilmiyorsa soylesin yarin evlendiklerinde bana yalan soyledin olur simdiden de onlemini alsin kilo vermeye baslasin ben her zamam durustlukten yanayim evlenmeden once esler aradinda sir olmamali bu ASLA KOTU BIR SEY DEGIL SAGLIKTA HASTALIKTA ALLAHTAN

Evlenmeden once 80 kiloydum. Adet duzensizligi ve hizli kilo alarak 100+ kilo olunca pko oldugumu ogrendim
ogrendim. Ilac kullanarak 2 aya bir adet oluyordum. 8 kilo verince ve tekrar hareketli bir yaşamım olunca adetlerim duzene girdi. Ilac tedavisi klomenden sonra hamile kaldim. Simdi 7 ay bitmek izere ve aksamlari yemeyip hareketli oldugum icin sadece 2 kilo aldim. Hatta kilo veriyorum, bebek aliyor benim yerime.. dikkat ederse ve cok kafaya takmazsa olur inşallah. Şimdiden stres yapmasin...

Karatay uzun donemde kilo vermek icin bire bir ayrica tam uygulandiginda pko nun etkilerinin azaldigini one suruyor. Ben dediklerini uyguladigimda cokta guzel kilo verdim. Yarari olur zarari olmaz.

öyle söylemişti bana da doktorum yeni evliyken.şimdi üç çocuğum var.tedavisiz.

Kuzeniniz nişanlısına söylemeli.
Söylemezse bu onu resmen kandırmak olur.
Ayrıca 90 kilo çok fazla, çocuğa da zarar ona da zarar ve boyu da kısaymış.

Karatay uzun donemde kilo vermek icin bire bir ayrica tam uygulandiginda pko nun etkilerinin azaldigini one suruyor. Ben dediklerini uyguladigimda cokta guzel kilo verdim. Yarari olur zarari olmaz.
Size katiliyorum. Karatay saglikli beslenmeyle ilgili kitaplarini alip okumustim. Kadin dgm dr.um insülin direncim var diye şeker hapi veriyordu. Yine de cok zorlandim kilo vermede. Karatay'in kitaplarini okudum hamile kalmadan birkaç ay once ve saglikli beslenerek yumurtlamam duzene girdigi icin gebe kalmam kolaylasti. Hala Karatay ilkelerine gore beslenmeye calisiyorum. Cok sukur seker ve tansiyon cikmadi ve kilo almadim hatta verdim gebeyken :)

Size katiliyorum. Karatay saglikli beslenmeyle ilgili kitaplarini alip okumustim. Kadin dgm dr.um insülin direncim var diye şeker hapi veriyordu. Yine de cok zorlandim kilo vermede. Karatay'in kitaplarini okudum hamile kalmadan birkaç ay once ve saglikli beslenerek yumurtlamam duzene girdigi icin gebe kalmam kolaylasti. Hala Karatay ilkelerine gore beslenmeye calisiyorum. Cok sukur seker ve tansiyon cikmadi ve kilo almadim hatta verdim gebeyken :)

Ah o haplar yok mu? Karatay'i biraktigim an da uc kilo aldim. Simdi cok kahve ictigim icin uygulayamiyorum ama duzene girildiginde en iyisi Karatay.

Öncelikle bunu nişanlısına söylemeli. Çocuk olup olunmayacağı zaten uzaktan uzağa kestirilemez. İkisinde de problem yoktur ama kısmet değildir bir türlü çocukları olmaz falan. Neyin ne zaman olacağını hangimiz bilebiliriz ki ??
Onun haricinde pko için tedavi olmalı. İlaç kullanıyorlar bildiğim kadarıyla. Bir de diyete başlamalı. Çünkü hangi doktora giderse gitsin doktor mutlaka kilo ver diyecek. Vereceği 8-10 kilo bile o kadar şeyi değiştirir ki kendisi bile inanamaz buna.

Kısacası tedavi + diyet+ spor = fit bir hayat demek kuzeniniz için.

Bende de PCOS var, boyum 168; 80 kiloya çıktım bir dönem. Nasıl dışa doğru patlamadığıma şaşırıyordum hep. Kuzeniniz için 90 kilo çok çok fazla; ivedilikle kilo vermesi lâzım. Ben protein ağırlıklı beslendim; 1 senede toplam 20 kilo verdim. Şeker, tuz, unlu gıdalar, patates ve pirinçle ilişiği kestim. Tabii cips, vb. gibi bilimum çöp yiyecekle de. Et yedim, hatta çalıştığım için öğlenleri mecburen hep kebap yedim. Verilmiyor diye bir şey yok.

Not: Nişanlısına söylesin tabii, zaten öyle söylenmeyecek, utanılacak bir hastalık değil. Neredeyse üç genç kadından birinde PCOS var günümüzde istatistiği yanlış hatırlamıyorsam.

Back
X