kuzenim ve gelini

Harleyqueen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
41
16
3
40
40 yaş üstü bir kuzenim var. Bir de gelini var. Gelin derken gelin görümce manasında. İkisi ve ben birlikteyken diğer bazı kuzenler hakkında atıp tutuluyor nadiren de olsa.Gelin bir kuzenim hakkında(x diyelim) kafayı yemiş falan dedi. Hoşuma gitmedi x hakkinda boyle demesi. Zaten ceberrut bir konusma tarzi var. X kuzenim çok problemler yaşadı. Ciddi problemler. Bunun üstüne kafayı yemiş diye konuşması hoş olmadı bence. Ben de onun yaşadığı sorunlar az buz değil buna rağmen doktorasını yapıyor vs dedim. Bu gelinin başka kırdığı potlar da var. Ben de görümce olan kuzenime neden x hakkında böyle diyor. Bir sürü sorun yaşadı kızcağız. X konusunda hassasım öyle konuşulmamalı dedim. Aslında görümcenin arkadan söyledikleri nedeniyle gelinde aile hakkında atıp tutuyor. Gelinin yanlış söylediğini söylerken aslinda kendi hatasını farketsin istedim. Biraz rahatsız olduğunu farkettim. aynı şehirde olduğumuzdan zaman zaman bir araya geliyoruz. Ben gittiğimde veya onlar bana geldiğinde şöyle bir tavır var. Birbirleriyle konuşup duruyorlar. Benle zar zor konuşuyorlar ve lafa girince hafif bi göz ucuyla bakıyorlar. Bunu görgüsüzlük olarak nitelendiriyorum. Ve soğudum özellikle kuzenimden.Kızgınım. Sizce abartıyor muyum?
 
Böyle insanlarla sizin zar zor konuşmanız hatta hiç konuşmamanız lazım.Niye sizle konuşmadılar diye üzülüyosunuz ki.Sizin arkanızdan da konuşuyorlardır eminim koyun mesafenizi
 
Böyle insanlardan fayda gelmez.Ne dost olur, ne derdine sevincine yoldaş.
 
Dedikoduya sizi de dahil etselerdi, yine de hassas olup konu açacak mıydınız?

İlla ki konuşurlar, ufku dar insanlar
Sadece diğerlerini çekiştirip sohbet kurabilir.

Takılmayın bunlara, şahit olmayın
Konuştuklarında ortamı usulca terk edin
 
Maalesef 2-3 kadın bir arada ise dedikodu etmeden çatlıyorlar. Bunun için de mesafe koyup görüşmeyecek olsam insanlarla patlarım yalnızlıktan. Seçici olacak kadar geniş çevrem de Yok. Ben insanları olduğu gibi kabul etmeye çalışıyorum , çok çok yakın arkadaşım hiç Yok zaten de işte akşam oturmaları yapacak samimiyette devam ediyorum arkadaşlığa. Birlikte vakit geçirmek keyif vermiyorsa görüşmeyin ama başkasının dedikodusunu yapıyor diye görüşmemenize gerek Yok. Sadece sizin arkanızdan da dedikodunuzu yaptıklarını kabul edip o çizgide görüşün.
 
Neden herkesi gelin görümce diye sıfatlara ayırıyorsunuz? Buna takılmaktan konuyu anlayamadım!
 
Neden herkesi gelin görümce diye sıfatlara ayırıyorsunuz? Buna takılmaktan konuyu anlayamadım!
Aynen ya konuyu anlamak için iki defa okudum.:110:
***
Konu sahibine gelince aranıza mesafe koy fazla içli dışlı olma. Senin yanında başkasının dedikodusunu yapan başkasının yanında da senin dedikodunu yapar.
 
Back
X