İyi ki bu konuyu yorumlar tazeyken görmemişim, banım çıkarmış buradan.
Kadın üzerine yapılan benzetmenin çirkinliğine bakın:
Davul patlamamış ama tokmağın değmediği yer kalmamış.
Evet geçtiğimiz sayfalardan birinde aynen bu cümleyi ve bu cümle etrafında yoğurulmuş bir fikri okudum ve halimize acıdım. Acıdım ki 21. yüzyılda yaşayan bir insan bu lafı, hemcinsi için kullanmadan önce "La ben ne diyorum?" diye durup düşünmüyor, fütursuzca sarf edebiliyorsa, daha da bir şey diyemiyorum.
Biri "Bekaret raporu alsa ne olacak, diktirebilir de, anal ilişki de yaşamış olabilir bu bir ispat değildir, her şeyi yapmış olabilir" tarzında konuşuyor ki bu kafada olanlar çoğaldıkça, yakında onların da raporları çıkar ve kadınlar evlenmeden önce, kocalarına layık(!) olduklarını ispatlamak(!) için kulak delikleri de dahil tüm deliklerini rapora bağlarlar da rahatlarsınız.
Adamı haklı bulanlar, kızın adamı kandırdığını, açıkça ilişkisini anlatması gerektiğini söyleyenler "Kız kapalı, atletli fotoğraf atamaz, yalan bir hayat imajı sunmuş, muhafazakar gibi davranmış" diyenler...
3 yıllık bir ilişkisi olduğunu söylemiş kız zaten, neler yaşadığının, ne yaptığının kalem kalem hesabını mı vermek zorunda daha? 3 yıllık bir ilişkide tül perde arkasından bakışmakla yetinilip, hiçbir şekilde özel konuşma yaşanmayacağını düşünmek nasıl bir temizlik(!) gerektiriyor? Komple hormonlarınızı mı aldırdınız? Default ayarlarınızda seks, aşk, şehvet, heyecan, üreme güdüsü vb. yok mu? İnsan bunlara kapılıp herhangi bir şey yapamaz mı hiç, bu kadar mı mükemmelsiniz(!)?
Ki kız tüm bunları yaşasa da, bunun hala sorgulanabilir olması ne kadar acı.
Çocuk bekaret testi istemiş-istememiş yok şöyle böyle... Ya bu herif, karşısında eşini tehdit eden, onun fotoğraflarını dağıtan birini oturmuş dinlemiş gitmiş karısına hesap sormuş, karşısında karısının canını yakmakta olan o şrfsizi susturacağı yere. "Sen kim köpeksin de eşimi tehdit ediyorsun lan?" demek yerine kızın kıçındaki doğum lekesini sorgulamış. Bu mudur adamlık, bu mu insanlık? Yok adam haklıymış... Adam haklı filan değil, eşini sıkıştıran, tehdit eden biri ile onu baş başa bırakıp, eşinin kendi belirlediği standartlara uyup uymadığını "Bana nasıl ispatlarsan ispatla" diyerek görmek isteyen biri. Al bunu, vur exse.
Siz de gelin sayfalarca kızın ne davulluğunu koyun, ne tokmaklanmasını(!) ne kapalılığını ne atletini, doğum lekesini.
Yazık.
Bir de kadın olacaksınız.
Midemi bulandırdınız.