Kuzenim yıllardır uyuşturucu madde bağımlısı :(

nehirincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
26
5
86
34
Kızlar merhaba ben eski üyeyim ama ilk defa bir konu yazıyorum inşallah doğru yere yazmışımdır. Çok sevdiğim bir kuzenim var çocukluğumuz birlikte geçti yıllardır uyuşturucu madde kullanıyor. İleri boyutta artık uyuşturucu alabilmek için evden ve etrafından bişeyler çalıp satıyor kimse başa çıkamıyor. Gittiği psikiyatr klinikte yatarak tedavi olması lazım ancak öyle bırakır demiş fakat ailesi öyle hastaneye yatmalı bir tedavi olmasına yanaşmıyor etraftan duyulcak rezil olucaz vs diye de kaygılanıyorlar, sanırım kendisi de şuan pek bırakma niyetinde değil. Çevresinde klinikte yatarak tedavi olup iyileşen tanıdığı olan var mı acaba? Sizce nasıl bir yol izlenmeli nasıl ikna edilmeli bunun için

Allah yardım etsin.. bunları cikartanlarinda Allah belasını versin. Çok zor bırakması heleki baya ilerlemiş.. yatıp tedavi alması şart ama kendide istekli olması lazım tekrar başlayabiliyorlar çünkü

Ailesi emin olsun etraftan duymaları çocuklarını kaybetmekten daha iyidir. Bu kafadan kurtulmadiktan sonra kuzeniniz de yüz bulup devam edecek

Kuzenim için de öyle demiş götürdükleri psikiyatr daha önce başka yöntemleri denemişler ama işe yaramamış artık yatmaktan başka çaresi yok ancak öyle kurtulur demiş. Eşinizin arkadaşı tamamen düzeldi mi gittikten sonra

Benim etrafımda uyuşturucu kullanan insanlar var. Eğer bağımlı değillerse ve gercekten kırk yılda bir icicileriyse bırakmaları rahat oluyor. Mesela bir arkadaşım hamile kaldı emzirdi,emzirirken bir daha hamile kaldı falan. O dönem hiç içmedi.
Amaaaa kendi isteğiyle içen , her seferinde bahane bulan , 'ne var ki,sanatçıların hepsi iciyo hepsi tinerci mi sanki, Avrupa'da yasal, kenevir ne kadar yararli, eskiden serbestmis dış politikaya müdahale edenler yasaklamış' tarzı konuşan, içtiği şeyi ve yaşadığı kafayı çok sevip de bırakan hiç kimse yok
olmasi da zor.
inan böylelerini annesi en alakasız küçük şehre yollasın, çevresi değişsin diye, bunlar orada kaşla göz arasinsa ot hap alacak insan bulurlar.
Is hırsızlık yapma boyutuna gelmiş. Buradan sonrası sana da zarar verir.
Kafası gıdık zamaninda sana saldırabilir , sana iftira atabilir, olmamış birseye olmuş gibi inanabilir.
bence yapacağın en doğru şey onunla arana mesafe koymak. Hem de epey bir mesafe

Ailesi emin olsun etraftan duymaları çocuklarını kaybetmekten daha iyidir. Bu kafadan kurtulmadiktan sonra kuzeniniz de yüz bulup devam edecek
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Biz akrabalar olarak birbirimize çok bağlı bir aileyiz hepimiz yardımcı olmaya çalışıyoruz tedavi olsun diye ikna etmeye çalışıyoruz ama bir çare olacak mı bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun fakat ancak AMATEM de yatarak tedavi olur.Yattığını herkes bilmeyebilir fakat madde alınca etrafa hatta ailesine zarar verebilir bunu biliyorsunuzdur.Ailesine bunları söyleseniz yani böyle olaylarda daha çok insan duyuyor.Hatta araştırabilirsiniz geçen ay haberlere çıkmıştı Konya da bir genç ailesini rehin alıyor itfaiye polis komsular aileyi zor kurtarıyor.Yani demek istediğim bir an önce tedavi olması lazım kendine ve birine daha co zarar vermeden.Kimsenin kimseyi kınama yâda yargılamaya hakkı yok zaten.

Amatem de yatıp sonrasında ilaçla tedavi görüp bırakan tanıdığım var. Böyle aile olmaz. Çocuk evi satsin ancak akılları başlarına gelir de öyle hastane fikrine alisirlar.

Evet hatta dine filan yoğunlaştı. Bizden iyi. şimdi alkol dahi tüketmiyor.

Ailenin rezil olması mı önemli evlatlarının hayatı mı? Kendi elleriyle yakmasınlar çocuklarını. Akıl alacakları bir aile büyüğü varsa onu ikna edin, o konuşsun.

ailesi öyle hastaneye yatmalı bir tedavi olmasına yanaşmıyor etraftan duyulcak rezil olucaz
Hırsızlık falan yapmaya kadar gitmiş olay bunlar rezillik değil mi sanki? Çocuklarının geleceği ve sağlığı söz konusu ortadayken bunları düşünmesinler bir zahmet.

Aile bilinçsiz .
Başlarına gelen şeyin tam anlamıyla farkında değiller durum hırsızlık boyutuna gelmiş
Evlatları Hırsızlık yaparak onları rezil edeceğine
Bu beladan kurtulmak için Tedavi olsun öyle rezil olsunlar (onların deyimiyle tabi .)yoksa ortada tedavi olduğu için rezillik diye adlandırılacak bi durum yok .
Rabbim kimsenin başına vermesin zor bi durum.

Ailesine yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bu konuda kimsenin çok bir bilgisi de yok ilk defa başımıza böyle bişey geldi annesi zorla psikiyatra götürdü işte o bi iki tedavi uygulamaya çalışmış ama bu kliniğe yatırma olayıyla ilgili detaylı bilgilendirmek lazım en iyisi amcamları

191 diye bir hat var madde bağımlilararina ve yakınlarına danışmanlık hizmeti sunuyorlar.Bu numarayı arayabilirler.

Kendi isteği ile olmadan zor o iş..
Ailenin rezil oluruz demesine hic anlam veremedim.
Tedavi için yatmasindansa çalarken yakalanıp içeride yatmasına razılar sanırım.

Ailesi ve kendisi oturup kimseye paylaşmazsa kim nereden bilecek gidip yattığını? Siz ailesi ile konuşun ve paylaşın. Organ mafyası, fuhuş, hırsızlık vs gibi türlü şeylere bulaşması sonrası sağ büyük rezalet olmaz mı? İyice korkutun bunları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…