Kuzenim yıllardır uyuşturucu madde bağımlısı :(

Kızlar merhaba ben eski üyeyim ama ilk defa bir konu yazıyorum inşallah doğru yere yazmışımdır. Çok sevdiğim bir kuzenim var çocukluğumuz birlikte geçti yıllardır uyuşturucu madde kullanıyor. İleri boyutta artık uyuşturucu alabilmek için evden ve etrafından bişeyler çalıp satıyor kimse başa çıkamıyor. Gittiği psikiyatr klinikte yatarak tedavi olması lazım ancak öyle bırakır demiş fakat ailesi öyle hastaneye yatmalı bir tedavi olmasına yanaşmıyor etraftan duyulcak rezil olucaz vs diye de kaygılanıyorlar, sanırım kendisi de şuan pek bırakma niyetinde değil. Çevresinde klinikte yatarak tedavi olup iyileşen tanıdığı olan var mı acaba? Sizce nasıl bir yol izlenmeli nasıl ikna edilmeli bunun için
Umarım yanlış anlamazsınız ama ailesi rezil olmayı düşünmek yerine çocuklarının sağlığını düşünmeli. Bu konuda sizlerde aileyle konuşup ikna etmeye çalışın. Benim zamanında bir arkadaşım aynı durumdaydı ve çocukta bırakmak gibi bir düşünce yoktu ailesi zorla yatırmıştı. Bıraktı ama birkaç defa yine başladı aynı şeyleri yaşadılar sonrasında da hiç görmedim. Umarım biran önce sağlığına kavuşur 🙏🏻

Kendi kendine bırakması çok zor hatta imkansız profesyonel destek şart. Kliniğe yatacak ilaçlarını alacak aile desteği tam olacak ve kendi bırakmayı isteyecek. Aile sürekli başında olacak tek bırakmayacak dışarıda gerekirse sürekli takip edecek çok çok zor bir durum. Aileye çok il düşüyor ne yazık ki

Ailesi gerçekten çok bilinçsizce yaklaşmış olaya, çok yakınımdan biri maalesef bu batağa düştü para bulamayınca artık evdeki eşyaları bile satmaya gitmis iş . ailesi İstanbul'da bilinen özel kliniğe yatırdı yaklaşık yanlış hatırlamıyorsam 1 ay tedavi gördü bıraktı ama bu illetin yoklama zamanlari oluyormuş bunun üzerine 3-4 yıl aralıklarla tekrar kullandigi için aynı kliniğe yatirilip tedavi gordu şuan kurtuldu gözüyle bakılıyor ama fırsat bulduğu ilk anda tekrar bulup kullanmasından korkuyorlar psikolejik bir cokuste yada eski bulunduğu ortama girdiği anda tekrarlıyor bu durum onun icin. Ailesi icinde maddi manevi olarak gerçekten büyük bir çöküş yaşadılar benim tavsiyem ailenin etraftan gelecek seslere kulak vermeden biran önce tedaviye başlamaları ve sabırlı olmalari bu süreçte. Allah kolaylık versin.

tedavi gören bir tanidigimiz vardi ama o alkol bagimlisiydi ileri derece amatemde yatti iyilesti cok şükür suan mesleğine donebildi 🙏
Amatemi deneyin derim bende

Su elalem ne der kaygisiyla yasarsaniz o cocuk iyileşmez birakin kim ne derse desin onemli olan saglina kavusmasi o illetten kurtulmasi. insallah kurutulur 🙏

Teşekkür ederim kızlar amatemi söyleyen çok var orayı söyleyeceğim ailesine madem iyiymiş. İnşallah zorla da olsa yatırırlar bir şekilde

Ailesi gerçekten çok bilinçsizce yaklaşmış olaya, çok yakınımdan biri maalesef bu batağa düştü para bulamayınca artık evdeki eşyaları bile satmaya gitmis iş . ailesi İstanbul'da bilinen özel kliniğe yatırdı yaklaşık yanlış hatırlamıyorsam 1 ay tedavi gördü bıraktı ama bu illetin yoklama zamanlari oluyormuş bunun üzerine 3-4 yıl aralıklarla tekrar kullandigi için aynı kliniğe yatirilip tedavi gordu şuan kurtuldu gözüyle bakılıyor ama fırsat bulduğu ilk anda tekrar bulup kullanmasından korkuyorlar psikolejik bir cokuste yada eski bulunduğu ortama girdiği anda tekrarlıyor bu durum onun icin. Ailesi icinde maddi manevi olarak gerçekten büyük bir çöküş yaşadılar benim tavsiyem ailenin etraftan gelecek seslere kulak vermeden biran önce tedaviye başlamaları ve sabırlı olmalari bu süreçte. Allah kolaylık versin.
Sizinki de kuzenim gibi hırsızlık boyutuna geçmiş çok zor bir durum gerçekten 😑 Allah onların da yardımcısı olsun

Back
X