• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimde mi sorun var yoksa bende mi?

imdelilah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2013
424
124
53
Merhaba kızlar...Benimle aynı yaşta,aynı cinsiyette bir kuzenim var.Eğitim durumumuz da eşit. Küçüklüğünden beri o rahat yetişti ben ailem tarafından her zaman baskılandım. Bunları anlatıyorum çünkü sorunumu daha güzel irdeleyebilirsiniz. O her zaman güzel bir ortamda büyüdü ben de prafabriklerde orada burada büyüdüm ailemin durumunun olmamasından değil sadece pek umursamazlardı yaşam koşullarını ve o sıralar da deprem zamanlarıydı. Herkes eve taşınmıştı ama biz seneler geçse de prafabrikte yaşamıştık. O kuzenim küçükken hep tepeden bakardı bana. Bunu hissederdim. Mesela şunu örnek vereyim bayramdı bize gelmişlerdi, üzerindekiler bayramlık mı dedi. Sonra kendininkilerin ev kıyafeti olduğunu söyledi, onun kıyafetleri çok güzeldi tabi. Bunun gibi küçümseyici konuşmalarıyla hep dibimdeydi. Yani böyle ortamda büyüdük. Şimdiki sorunum da bu kuzenimle ilgili çok kafama takmasam da acaba sorun bende mi diye düşünmeme neden oluyor.

Şuan da o kuzenime yakın olamıyorum. Belki tüm bunlardan kaynaklı belki diğer unsurlardan kaynaklı. Şuan da hayatlarımız farklı ama bu benim için sorun değil. Sanki yine tepeden baktığını hissediyorum. Küçümsediğini hissediyorum. İçime kapanık biri değilim, normal davranan biriyim. Gereksiz samimiyet göstermem. O da tam tersi bana gereksiz samimiyet gösteriyor gibi geliyor. Belki de ben kendimi küçümsüyorumdur. Onun kadar güzel giyinmiyorum. Belki onun iki kıyafeti kadar kıyafetim var. O da her gün farklı şeyler giyer. Bunu da yüzüme vurduğunu hissettim geçen yıllarda. Yanımda güzel giyimli bir kıza ne paspal dedi. Kızlar ben mi çok abartıyorum? Sadece o kızın yanında durmak, konuşmak, samimi olamadığım birine samimi olmaya çalışmak istemiyorum. Bana samimi gelmiyor. Aynı ortama girmemek için o gelecekken evden gidiyorum. Neden beni bu derece küçümsediğini hissediyorum?

Kuzenın dıye içli dışlı olmak zorunda değilisn.
Benım kuzenlerım ablama 1 laf söylediği için hepsının ağzını payını verdım ve 3 senedir görüşmüyorum.

aynen eve gelmemek tavrınız bana da abartı geldi.
böyle insanlar çevrenizde yok mu, sadece kuzeniniz mi var?
diğer kişilere nasıl davranıyorsanız kuzeninize de öyle davranın.
eğer ki böyle hissediyorsanız bir sebebi vardır, samimi olacağım diye kendinizi zorlamanıza gerek yok.
ama kuzen yani, dış kapının mandalı muamelesi de hoş değil.

hani insanları kusurları ile kabul etmek gerekir ya, onun kusuru da sizin gözünüzde bu olsun, çok kişisel algılamayın.

Davranışları son derece rahatsız edici ama ben yine de o kuzeninizin yerinde olmak istemezdim..
Sindirememiş, görgüsüz ve mutsuz biri..
Yoksa birilerinin canını acıtmaktan haz duymazdı..
Ancak mutsuz insanlar birilerini mutsuz ederek mutlu olmaya çalışırlar..

aynen eve gelmemek tavrınız bana da abartı geldi.
böyle insanlar çevrenizde yok mu, sadece kuzeniniz mi var?
diğer kişilere nasıl davranıyorsanız kuzeninize de öyle davranın.
eğer ki böyle hissediyorsanız bir sebebi vardır, samimi olacağım diye kendinizi zorlamanıza gerek yok.
ama kuzen yani, dış kapının mandalı muamelesi de hoş değil.

hani insanları kusurları ile kabul etmek gerekir ya, onun kusuru da sizin gözünüzde bu olsun, çok kişisel algılamayın.

Eve gelmemem onu görmekten rahatsızlık duyduğum için. Her ne kadar iyi davranmak,normal davranmak istesem de ina karşı samimi olamıyorum. Icimden gelmiyor.

Bence kuzeninizi takıntı yapmışsınız... Samimi olmayın istemiyorsanız ama o geliyor diye eve gelmemek abartı... Ben olsam herhangi biri gibi davranırım...

Bana yapmacık yapmacık seni cok ozledim diye sarilmasina da tahammül edemiyorum. Yanında cok rahatsiz oluyorum o yuzden o varken ben eve gitmiyorum. Normal davranmaya da çalışsam olmuyor. İcten davranamiyorum. Bu durum da beni rahatsız ediyor.

Seni küçümseyerek kendi egosunu tatmin ediyor.Yanında mutsuzsan rahat edemiyorsan görüşme,mecbur değilsin.Görüşüyorsanda o yokmuş gibi,umursamaz tavır al Ona karşı.

Seni küçümseyerek kendi egosunu tatmin ediyor.Yanında mutsuzsan rahat edemiyorsan görüşme,mecbur değilsin.Görüşüyorsanda o yokmuş gibi,umursamaz tavır al Ona karşı.

Öyle yapmaya çalışıyorum ama cok bunaldim. Ailem bile beni onunla karşılaştırıyor. Babam o kadar baskiladi, simdi de neden öyle insanlara samimi olamiyorsun diyor. Ben böyleyim mesafeliyim. Kabul edemiyorlar.

Eve gelmemem onu görmekten rahatsızlık duyduğum için. Her ne kadar iyi davranmak,normal davranmak istesem de ina karşı samimi olamıyorum. Icimden gelmiyor.

kendi kuzenlerimle çok samimi ilişkiler içerisinde değilim. ama biliyorum ki onlar ömrüm boyunca göreceğim kişiler, o yüzden kendime göre kusurlu bulduğum yönlerini öğrenip, onları öyle kabul ediyorum. Kabul etmek demek, onları öyle seviyorum anlamında değil. yani değiştiremeyeceğin bir şeye karşı tepki göstermeyi bırakmak şeklinde.

kendi kuzenlerimle çok samimi ilişkiler içerisinde değilim. ama biliyorum ki onlar ömrüm boyunca göreceğim kişiler, o yüzden kendime göre kusurlu bulduğum yönlerini öğrenip, onları öyle kabul ediyorum. Kabul etmek demek, onları öyle seviyorum anlamında değil. yani değiştiremeyeceğin bir şeye karşı tepki göstermeyi bırakmak şeklinde.

Tepki gostermiyorum. Sadece oyle bunaldim ki kucumsenmekten. Her akraba beni onunla karsilastiriyor. Benim kendi kuzenlerime bile yakın olmaya çalışıyor. Ailem bile onu anlatıyor bana suraya gitmiş buraya gitmis diye. İnanın cok bunaldim ailemden de akrabalardan da.

Öyle yapmaya çalışıyorum ama cok bunaldim. Ailem bile beni onunla karşılaştırıyor. Babam o kadar baskiladi, simdi de neden öyle insanlara samimi olamiyorsun diyor. Ben böyleyim mesafeliyim. Kabul edemiyorlar.
Senelerce seni eziklemiş.Anlattıklarından kuzenini samimi bulmadım.Biraz da çocukluk haliyle senelerce Ona karşı kıskançlık duymuşsundur,bu da insanı yer bitirir.

Senelerce seni eziklemiş.Anlattıklarından kuzenini samimi bulmadım.Biraz da çocukluk haliyle senelerce Ona karşı kıskançlık duymuşsundur,bu da insanı yer bitirir.

Kıskançlık duymadım. Sadece cok rahatsız oldum. Suan da yakın olsun istemiyorum. Ama bunu yenmeyi de cok istiyorum.

Kıskançlık duymadım. Sadece cok rahatsız oldum. Suan da yakın olsun istemiyorum. Ama bunu yenmeyi de cok istiyorum.
O zaman kuzeninle sana hissettirdikleri hakkında konuş.Sana olan duygularını öğren ,yanlış mı anlamışsın beni diyor.Çocukluk haliyle öyle davranmış olabilir,belki şimdi konuşunca ,içindekileri döktükçe ilişkiniz güzelleşir

O zaman kuzeninle sana hissettirdikleri hakkında konuş.Sana olan duygularını öğren ,yanlış mı anlamışsın beni diyor.Çocukluk haliyle öyle davranmış olabilir,belki şimdi konuşunca ,içindekileri döktükçe ilişkiniz güzelleşir

Suanda oyle davranıyor aslında. İşi düşünce gelir bana. Insanlarin giyimine laf eder. Konusulacak biri olarak görmüyorum onu.

Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!
Diyor Mevlana
Takma salla gitsin sen de ona dilinle zekanla ders ver ve kıyafetin zenginliğin 5 para etmediğini göster.

Back
X