• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenimin pesindeki adam...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
anladığım kadarıyla kuzanin aman yaşım geçiyor evde kalmayayım diye düşünüyor. Biraz denize düşen yılana sarılır durumu var sanırım.
bu kişi şimdi ailesinden bunalıp kuzeninine sığınmak istiyor heralde ama bir süre sonra kuzeninden bunalıp ailesine sığınmak isteyebilir..
bence bu kadar olumsuz şartların şekillendirebileceği durumlar açıkça ortadayken bu evlilik yalnış olur gibime geliyor.
ki kuzeniniz de bu adama aşık falan değil bu da cabası..

kuzenim ona sen evlensen bile ailene bakmak zorundasin senin eline bakiyorlar demis
cocuk bi yorum yapmiyor ki
tek dedigi ben sana omrumu veriyorum daha neyi sorguluyorsun
kiz diyor ki ailenden nasil kopacaksin senin maasini bekleyenler varken
o da hicbisi demiyor
ustelik hicbir birikimi de yok ne ailesinin ne kendinin
nasil evlenmeye kalkiyor kuzenimle anlamis degilim

canım, arkadaşın mantık evliliği düşünüyor sanırım.birincisi çocuğun işi nasıl?işi nedir?ikincisi farklı şehirlerde yaşayacaklar demişsin o önemli tabi,en azından uzak olurlar,eğer ailesi iyi değilse tanımıyorum tabi
çocuk şimdi öyle diyor ama evlendikten sonra eminim ki ailesini bir tarafa atmaz canım,sana garanti veriyorum.durumlarıda iyi değilse,hiç başka türlü düşünmesin.sanki evlendikten sonra erkek aileye daha çok bağlanıyor,
farklı kültürlere gelirsek,sıkıntı olabileceğini düşünüyorum

canım bu sözlere kapılmayın bu kadar ya siz düşününn ne olursa olsun aileni bırakıp ona sarılırmısınız yapmayın ya

bence kürt türk konusunda takılı kalmayın
ama ailesinden ne kadar istese de kopamaz
çünkü ailesiyle ilişkisinde ne kadar sorun yaşarsa yaşasın annedir babadır kopamaz.
kültür farkı var sanırım bu sorunlara yol açabilir
hemde yıllarca dost denen kişiyle evlenmesi belki psikolojik açıdanda zorlayabilir
elbette böyle örnekler de vardır mutlu mesut yaşayan ama her insan bir değil
iyice düşünülmesi gereken bi konu basit bir karar değil
kuzeninizin tüm hayatını etkileyecek bir karar
iyi düşünsün bence evet ben bu insanlarla yapabilirim bu insanları kendi ailem gibi severim onlarla iyi geçinebilirim diyebiliyorsa eyvallah malum evlenen yalnızca iki kişi ama aslında değil...

kürt yada türk fark etmez.....ınsan baska bır ülkeden birini seviyor dini bile farklı oluyor....
sadec aşk için mucadele ediyor....
bence ne oldugundan cok....kültür farkı dense daha uygun olur.....

bu adamın aılesıne olan soguklugu yada nefreti ne ki.....
insan yenıden sevgili bulu yeniden eş bulur fakat ailenin alternatifi yoktur....tekdir...
bu adamamı iyi anlamak sormak soruşturmak lazım....
kuzenızın duygusu evlenip bir ömür boyu .....
o kişiyle hayatını sürdürecek kadarsa evlensin....
ama aklında sorular varsa acabalar varsada uzak dursun....

hakkında hayırlısı neyse o olsun......

Bugün ailesini silen adam yarın kuzeninizi hayda hayda siler. Ailesine böylesine sırt çevirenden koca olmaz canım.

iyi de kuzenin adamı bu zamana kadar istememiş şimdi neden evlenmeyi düşünüyor ki?
hem de bu kadar çok sorun olarak gördüğü şey varken..

Yazinda hatalar gördüm canim!

Ilk hata Kürt Türk ayrimina takilmandir,

Insan ister türk,ister kürt ister bilmem ne olsun,insan olmadiktan sonra dini,meshebi,irki bir halta yaramaz ve dili yada görüsü onun ayibini örtmez..

Ben Türk aileden gelmeyin ama benim esim,de yabanci Türk degil,
Sorun olmmadimi,tabiki olmustur,esimle benim aramda olmasada,kültürlerine alismam yada esimin benim kültürüme alismasi zaman almistir..Yurt disinda yasadigim icin zorlanmadim pek ama genede oluyor..

Bu kisi kalabalik bir aile cocugu oldugu icin,yasadigi yerden SIKILMIS birine benziyor.
Kopmayida aklina koymus ise,belki kopacak belki lafta kalacak ama kimse ailesi dil bilmiyor falan diye yorum yapmasin...
Olabilir kiz onun ailesi ile degil,cocukla evlenecek...

Kizdada sevgi var ise iyice düsünsün derim...

maviye aldigim yer haric tum cumlelerinize katiliyorum...

bence kiz erkekle degil onun ailesiyle evleniyor,kimse bunu inkar etmesin bir derdim varda bunu gayet acik ve net hepimiz goruyoruz

kuzeniniz bence uzak dursun zaten sevgi yokmus,bir kisinin eline muhtac bir aile sizce bu adam birakir mi ailesini yüz üstü ya var mi bunun akil mantigi ??

yarin bir gün kuzeninizde ne guzel hizmetcilik eder tum aileye ,yük biner omuzlarna ah keske evde kalsaymisimda evlenmeseymisim der ( INSALLAH DEMEZ )

Açıkcası bunun bizim yorumlarımız doğrultusunda karar verilemeyeceği kanısındayım.Yaşayacak olan kendisi ,ayrıcaa duygularını ve aralarındaki ilişkiyi de bilmiyoruz..Erkek tarafından ele alsak Sonuçta ailesi bu durumda olan bir insanın da evlenmeye yuva kurmaya hakkı yok mu yani? Diyorum ya bu denklemde bilinmeyenler çok fazla arkadaşım,sonuca gidilmez ne yazıkki.bu konuyu yazan kuzenin olsaydı bu kadar bilinmeyen olmayabilirdi ama iki bilmediğimiz insanın ilişkisinin üçüncü bir insanın ağzından bildiği kadar anlattıklarıyla yön vermek çok saçma kanımca:1closedeyes:

Bence kuzenine uygun bir eş adayı değil..

Yaşı ilerledi diye, soru işaretleriyle dolu bir evlilik yapmasın sakın..

Canım anlattığın kadarı ile bu evlilik baştan yanlış..Kuzeninin de yaşı geçiyor diye korkuları vardır bu da mantıklı düşünmesini engeller ve bu da sonradan çok pişman alacağı kararlar almasına yol açar...

maviye aldigim yer haric tum cumlelerinize katiliyorum...

bence kiz erkekle degil onun ailesiyle evleniyor,kimse bunu inkar etmesin bir derdim varda bunu gayet acik ve net hepimiz goruyoruz

kuzeniniz bence uzak dursun zaten sevgi yokmus,bir kisinin eline muhtac bir aile sizce bu adam birakir mi ailesini yüz üstü ya var mi bunun akil mantigi ??

yarin bir gün kuzeninizde ne guzel hizmetcilik eder tum aileye ,yük biner omuzlarna ah keske evde kalsaymisimda evlenmeseymisim der ( INSALLAH DEMEZ )

Canim Dikkat eder isen sonuna birsey ekledim..

Kizda sevgi var ise iyice düsünsün derim)....

Bunun anlami ise hani iyice düsünüp tartsin ondan sonra karar versin demektir..
Ben ailesiylemi evleneceksin derken,git al demiyorum..
Evlilik cok ciddi bir adimdir ve bu adimi atarken 1 kere degil 1000 kere düsünmek gerekiyor...Ailesi ile yasiyacak ise zaten kiza,da yazik olur cocugada..
Okadar insan hergün dert yanarken,bunu görmemezlikten gelmek ahmaklik olur..
Yani o konuda hem fikiriz ama sadece beni üzen sey,ailesinin dili üzerine yorum yapanlar,hatta konu sahibi ilk bu talihsizligi yapti..

Kisileri dinine.diline göre ayirmak,hic bir allahin kuluna yakizmaz hatta kimsenin haddi degildir...

Ayrica birseyden daha süphe ettim,
Konu sahibi acaba bu konuda gecen kuzen ile ayni kisi olabilirmi?
Bence evet kendi icinde celiskiler yasadigi icin,konuyu kuzenim diye anlatti..
Bariz belli bu....

Sonkez egerki böyle bir olay var ise,iyice düsünülsün derim...

Son düzenleme:
Canim Dikkat eder isen sonuna birsey ekledim..

[/COLOR][/FONT]

Bunun anlami ise hani iyice düsünüp tartsin ondan sonra karar versin demektir..
Ben ailesiylemi evleneceksin derken,git al demiyorum..
Evlilik cok ciddi bir adimdir ve bu adimi atarken 1 kere degil 1000 kere düsünmek gerekiyor...Ailesi ile yasiyacak ise zaten kiza,da yazik olur cocugada..
Okadar insan hergün dert yanarken,bunu görmemezlikten gelmek ahmaklik olur..
Yani o konuda hem fikiriz ama sadece beni üzen sey,ailesinin dili üzerine yorum yapanlar,hatta konu sahibi ilk bu talihsizligi yapti..

Kisileri dinine.diline göre ayirmak,hic bir allahin kuluna yakizmaz hatta kimsenin haddi degildir...

Ayrica birseyden daha süphe ettim,
Konu sahibi acaba bu konuda gecen kuzen ile ayni kisi olabilirmi?
Bence evet kendi icinde celiskiler yasadigi icin,konuyu kuzenim diye anlatti..
Bariz belli bu....

Sonkez egerki böyle bir olay var ise,iyice düsünülsün derim...

anladim canim a.s.

senin yazdiklarinin uzerine bende bir hadisimizi eklemek istiyorum

" Irkçılık yapan da, ırkçılık için savaşan da ve ırkçılık uğrunda ölen de, bizden değildir."

HZ. MUHAMMED (s.a.v)

burda denilmek isteyeni anlayacak kadarda islami bilgimiz vardir sanirim

Allah bile kullarini birbirinden ayirt etmezken ,ona itaat etmedikleri halde halen rizkini vermeye devam ederken ,bizim insanlari hor gorrmemiz ve ayirmamizda ne demek neyin nesi yani ?

aman yani of
ben kultur farkını belirtmek dogulu oldugunu belirtmek icin kurt oldugunu soyledim
artı o kisi ben degilim

Anne,babaya saygisi olmayandan hayir gelmez bence...::dilcikar:

Ne demek anne,baba ailemi gormeyeceksin sadece ben olucam demek nekadar yanlis.onun cocuklarida aynisini ona yapar ileride....

Son düzenleme:
aman yani of
ben kultur farkını belirtmek dogulu oldugunu belirtmek icin kurt oldugunu soyledim
artı o kisi ben degilim

Okadar yorulmasaydin,
Örnek,cocugun dogulu kizin ise batili oldugunu yazsan bile kafiydi yani...
burdaki insanlar,dogu ve bati farkini anlayacak kadar akilli kisiler.

Ilk msjimda bir sey yazdim bilmem okudunmu..
Dedimki Türk bir aileden gelmeyim,Annem ermeni kökenli Babam ise Türk
ve benimde esim Yabanci.Yurt disinda yasadigim icin cogu kültüre alistim..
Aramizda bizimde kültür farkimiz vardi ilk zamanlar ama iki kisilik bir iliski yasadigimiz icin,birbirimize uyum saglamamiz zor olmadi..

Ya sunu anlamiyorum bayanlar,
Kizinizi,kuzeninizi,akrabanizi bir ingiliz,bir alman istese??
Yine kültür farki olmayacakmi?

Okadar yorulmasaydin,
Örnek,cocugun dogulu kizin ise batili oldugunu yazsan bile kafiydi yani...
burdaki insanlar,dogu ve bati farkini anlayacak kadar akilli kisiler.

Ilk msjimda bir sey yazdim bilmem okudunmu..
Dedimki Türk bir aileden gelmeyim,Annem ermeni kökenli Babam ise Türk
ve benimde esim Yabanci.Yurt disinda yasadigim icin cogu kültüre alistim..
Aramizda bizimde kültür farkimiz vardi ilk zamanlar ama iki kisilik bir iliski yasadigimiz icin,birbirimize uyum saglamamiz zor olmadi..

Ya sunu anlamiyorum bayanlar,
Kizinizi,kuzeninizi,akrabanizi bir ingiliz,bir alman istese??
Yine kültür farki olmayacakmi?

arkadasim benim demek istedigimi anlayan anladi
yani batili ile dogulu arasinda bir kultur anlayis farki vardir bu da mutlaka evlilikleri etkiler
ben buradaki bayanlar zeki degil anlamazlar mi dedim? dogulu olmasi bir yana kurt yani daha farkli bir kultur dedim, turkceyi bile bilmiyorlar dedim, iki ailenin daha konustuklari diller bile ayni olmayacak dedim yani:

sen farkli kulturden biriyle evlisin ve mutlusun ok guzel ve bu kadar tepki gostermene gerek yok cunku ben farkli kulturden kisilerle evlenenleri yargilamadim, sadece kuzenime ozel bir durumdan bahsettim

ha desem ki cocuk iyi ailesi iyi ama tek sorun kurt olmasi
boyle desem haklısın evet ırkcılık yapmıs olurum
ama ben cocugun kendisiyle ilgili de olumsuzluklardan bahsettim
bunlara kultur farkliligi da ekleniyor cabasi

bilmem anlatabildim mi

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar kuzenimle evlenmek isteyen biri var, bu kisiyi cok eskiden beri, taniyor fakat surekli gorusmuslukleri yok sadece arada hal hatır sorma seklinde ama bu kisi kuzenime ezelden beri asik, kuzenimse onu dost olarak gordu hep, olur vermedi

aradan yillar gecti simdi tekrar ataga gecti bu adam. fakat adam sorunlu biraz, ailesini sevmiyor, 8 kardesler ve ilgisiz bir ailesi var, ailesine kizgin bu yuzden ve kurtler ayrica fakat kendisi unv mezunu, anne babasi turkceyi bile cok iyi konusamiyormus ve bir kardesi de zihinsel ozurlu sanirim. 1 erkek kardesi ve kendisi aileyi gecindiriyorlarmis, babasinin sosyal guvencesi ve isi de yokmus. Bu cocuk ben ailemden kopucam artik onlardan uzak yasamak istiyorum diyor, bunu nasil yapacak bilmiyorum tabi.

Kuzenim de unv mezunu, cocuk iyi biri, ona guveniyor kuzenim bu evlilik yanlis mi olur diye de dusunuyor. Kurt olmasi ve ailesinin bu sekilde olmasi...Cocuk ailesinden kopabilir mi hem, baska sehirde yasayacagiz sadece ben olacagim hayatinda, ailemle hicbir iletisimin olmayacak diyormus ama bu mantikli mi sizce
..................

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X