Kuzey cephe ev sıkıntı yaratır mı ?

Kedili ve Bebeli

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2021
3.395
4.736
83
Biz topraktan bir eve girdik. Karı, koca ikimiz de cephesine dikkat etmedik. Sonradan dank etti. O aşamada da bütün evler zaten satılmıştı. Hiçbir şey yapamadık… evin yakınlarında hep apartmanlar var. Bizim daireyi muhtemelen gölgeler. Bir de kuzey cephe… cok karanlık, kasvetli olur mu nasıl olur ? Özellikle kuzey cephe evde oturanlar cevaplarla çok sevinirim

sıcak şehirde yaşıyorsanız çok rahat edersiniz. nemli, soğuk bir şehirse güneş almaz ve soğuk olur hep. Diyarbakır'dayım ve burda kışları max 2-3 ay sürüp kalan aylar güneşten bezdirdiği için kuzeye bakan ev hayalim. 777 :D

sıcak şehirde yaşıyorsanız çok rahat edersiniz. nemli, soğuk bir şehirse güneş almaz ve soğuk olur hep. Diyarbakır'dayım ve burda kışları max 2-3 ay sürüp kalan aylar güneşten bezdirdiği için kuzeye bakan ev hayalim. 777 :D
Silivri’deyiim. Malum bilirsin, Silivri soğuktur 😄 ev yerden ısıtmalı olacak. Isınmada sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama karanlık, kasvetli olursa diye geriliyorum. Sıcağı ben de sevmem ama. Şimdiki evim güney cephe diye söylenerek oturdum hep niye seni dinledim diye eşime😄

Silivri’deyiim. Malum bilirsin, Silivri soğuktur 😄 ev yerden ısıtmalı olacak. Isınmada sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama karanlık, kasvetli olursa diye geriliyorum. Sıcağı ben de sevmem ama. Şimdiki evim güney cephe diye söylenerek oturdum hep niye seni dinledim diye eşime😄
iyi ışık alıyorsa, pencereler genişse karanlık olmaz hiç. güneşli havalarda güneş ışığı direkt girmese de ışığından faydalanırsınız. kışın bir tık soğuk olabilir o açıdan dezavantaj istanbul için. bir de baktığı diğer cepheler de vardır muhakkak salt kuzeye bakmıyordur şu 1+0 sıfır evlerden değilse. yeni eviniz de hayırlı olsun, sağlıkla huzurla oturun. :))

iyi ışık alıyorsa, pencereler genişse karanlık olmaz hiç. güneşli havalarda güneş ışığı direkt girmese de ışığından faydalanırsınız. kışın bir tık soğuk olabilir o açıdan dezavantaj istanbul için. bir de baktığı diğer cepheler de vardır muhakkak salt kuzeye bakmıyordur şu 1+0 sıfır evlerden değilse. yeni eviniz de hayırlı olsun, sağlıkla huzurla oturun. :))
Onu da bina dikilmeden, evin içine girmeden anlayamayız sanırım. Gene de içimi biraz olsun rahatlattınız. Hem bunun için, hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :))

Bizim ev kuzeye bakıyor. Ona rağmen yazın çok sıcak. Güneye baksa bayılırdık herhalde evde 😁 evet biraz karanlık oluyor. Şöyle eve bi güneş girmiyor, o açıdan bazen bunalıyorum

Ben ev ararken güney cephede sıcaktan çok bunaldiğım.için özellikle kuzey cephe istemiştim.Salonumun camları yere kadar çok aydınlık.Dıger odalarım normal cam ama karanlık değil.Kuzeydogu cephe bizimkisi.İsı yalıtımıda çok iyi hiç soğuk olmuyor memnunum yani ben

Ben ev ararken güney cephede sıcaktan çok bunaldiğım.için özellikle kuzey cephe istemiştim.Salonumun camları yere kadar çok aydınlık.Dıger odalarım normal cam ama karanlık değil.Kuzeydogu cephe bizimkisi.İsı yalıtımıda çok iyi hiç soğuk olmuyor memnunum yani ben
Bu evin de camları yere kadar olacak o projede belli. Yerden ısıtmalı olacak ısınma sorunu da olmaz diye düşünüyorum … ay valla yorumu okuyunca içim rahatladı. Bana “ aa ama kuzey cephe olmaz kii. O evi sat. Bence hiç girme. Çok karanlık olur. Güneşsiz ev mi olur” gibi gibi cümleler kuruyo herkes. Şu an oturduğum ev güney cephe. Perdelerimi açmıyorum güneşi sevmiyorum, sıcağı sevmiyorum diye. Bu evde de sıkıntı yaşamam herhalde o zaman. Bahsettikleri gibi hepten karanlık olmuyordur muhtemelen yani

Back
X