Kuzum konuşmuyor çok üzülüyorum.

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
46
kayra 25 mart doğumlu, "baba,mama,anne,haydi" gibi temel şeyleri söylüyor ama sorun şu ki bunların hiçbirini bilinçli olark söylemiyor. yani bana hitaben anne ya da mamasını kastederek mama ya da uykusu geldiği için eeee eeee demiyor. dün bir çocuk doktoru ile görüştüm. "16. haftası bitmiş en az 3-4 kelimeyi bilinçli kullanabiliyor olmasını beklerdik. ya kalıtımsaldır(ailelerde geç konuşma eğilimi vardır) ya da çalışan annelerde rastlıyoruz bu duruma bakıcınız gelişimi ile ilgilenmiyordur." dedi. "günde yarım saatten fazla (baby tv bile olsa) tv seyrettirmeyin ve bebeğinize kitap okuyun"dedi çok moralim bozuldu. canım sıkıldı. 3-4 tane değişik değişik kitap aldım. ama gel kuzum kitap okuyalım diye oturtuyorum. resimlerini falan anlatarak okumaya çalışıyorum güzel güzel ağlayıp sıkılıyor elimden kitabı çekiştirip yemeye çalışıyor. çok hareketli bir çocuk öle benimle oturup kitap falan okumaz. gelişimine yardımcı olur diye baby tv seyrettiriyordum onu da önermedi. bakıcıya düşman düşman baktım bu sabah ona da çok kızdım. arada eve gidiyorum bütün gün tv7 ve stv deki şu acıklı hikayeleri izliyor. bu gün tatile gidiyorum 1 haftalık dönünce ciddi bir konuşma yapıcam kendisiyle. çok uzatıp kafanızı şişirdim kusura bakmayın. sizde durum nasıl arkadaşlar? çocuklarınız konuşmaya başladılar mı kaç kelimeyi bilinçli kullanıyorlar acaba?bilmiyorumkismile

canım bence o kadar korkmana gerek yok.doktorda biraz korkutmuş sanırım.benim teyzemin kızı 3 yaşına kadar hiç konuşmadı.sorunu çıkacak diye doktora götürmeye korkuyorduk.çocuk konuşmaya okuyarak başladı.panik yapma ama bakıcısıylada konuş.tv yi açtırma.bebeğinle bol bol konuşsun.şarkı söylesin.emin o birden gelişecek ve sen de buna çok şaşıracaksın

canım üzülecek bişey yok doktor biraz abartmış bence her çocuğun gelişimi farklı oluyo benim 2.5 yaşında yeğenim var daha senin saydığın kelimeleri anca söylüyo yavaş yavaş öğrencek inş kuzucuklar

canım bence o kadar korkmana gerek yok.doktorda biraz korkutmuş sanırım.benim teyzemin kızı 3 yaşına kadar hiç konuşmadı.sorunu çıkacak diye doktora götürmeye korkuyorduk.çocuk konuşmaya okuyarak başladı.panik yapma ama bakıcısıylada konuş.tv yi açtırma.bebeğinle bol bol konuşsun.şarkı söylesin.emin o birden gelişecek ve sen de buna çok şaşıracaksın

aynen benim kuzenimde öyle 2.5 yaşına kadar hiç konuşmadı birden okuyarak konuşmaya başladı bebeğinden bebeğine değişkenlik gösteriyor bu durum erkek bebekler daha geç konuşuyor batuhan daha bilinçli anne diyeli 1 ay olmuşdur zaten batuhanda 12 şubat doğumlu hala birşey isteyeceği zaman elimizden tutup götürüyo ıııhhhhlarla ahhhlarla yaptıryor yaptıracağını doktor abartmış karşındaki 16-17 aylık bebek anne demese bile çok normal bence ben hiç takmıyorum çünkü batu geç yürüdü neden yürümüyor diye sorun ediyorduk şimdi oturtamıyoruz emin ol konuşuncada susturamayacağız heranın tadını çıkarmaya bakkk
ama bakıcınla konuş tvyi açmasın o uyanıkken heleki saçma sapan kanalları hiç o uyuynca nereyiizlerse izlesin beraber oyuncaklarıyla oynasın adını söylesin oyuncakların onlara aktivite yarat sende tatil dönüşünde zaten çalıştığın için üzülüyorsun böyle şeylere takılıp daha fazla üzem kendini opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

selam canım ben 2010 mart annesiyim benimde bir kaç ahbabımın çocukları ortalama 2 yaşından sonra konuştular.. we hiç bir sağlık sorunları da yok.. bence bu kadar dert etmemelisin.. umarım kısa zamnda kayra bebek annesine tatlı tatlı sözler sölemeye başlarolumunekankayizsmile

benimki çok geveze ama arkadaşımın oğlu 2 den sonra başladı konuşmaya..dert etmeyin bence..ama bakıcı elbette bilinçli olmalı.

cevap yazan herkeze teşekkür ederim. bakıcımızla bu sabah konuştum. tv açma zararlıymış doktor öyle söyledi. çocukla oynamaya ve konuşmaya daha fazla zaman ayır dedim. tabi ki ben zaten çok az izliyorum. hep konuşup oynuyorum kayrayla falan dedi. ama zaman gösterecek nasıl etki edeceğini. eğer düzelme görmezzsem bir süreliğine kayın validemi bir süreliğine bize çağırıcam bakıcıyla beraber kalıp onu izleyip yönlendirsin. umarı bebişlerimiz için en iyisini düşünüp yapabiliriz. hepinize kucak dolusu selamlar...

Mart ayı dediğinize göre 5-6 aylık bir bebekten bahsediyorsunuz dimi.

neden bu telaşınız, korkunuz. Daha minnacık bir bebek o.

Doktorda abarttıkça abartmış maşallah, sizi de almış bir telaş.

Yahu bu bebek daha 6 aylık 3-4 yaşında çocuk değilki, yok kalıtımsal yok, bilmem ne diye söylemiş çok bilmiş doktor. Ne bekliyorsunuz ki minnacık bebekten.

Yapmayın lütfen, telaşlanacak birşey yok ortafa, boşuna üzmeyin kendinizi.

Konuşur elbet:hulya:

canım ben 2009 mart annesiyim.

Heeee, bunu bilmiyordum. Konuya direkt Mart annesi diye girdiğiniz için 2010 sandım.

Yine de telaş etmeyin.
Her çocuk bir değil, kimseyle kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Kimi erken konuşur kimi geç
kimi 4 aylıkken diş çıkarır kimi 12-13 aylık. Kimi erken yürür, kimi geç. O yüzden yavrunuza zaman tanıyın ama sizde elinizden geleni yap. Sürekli konuşun onunla, bol bol kitap okuyun yatmadan önce. Masallara bayılırlar.

herkes takma önemli değil konuşur ilerde ve daha da kötüsü dr abartmış gibi yorumlar yapmış.ben bunlara kesinlikle katılmıyorum ve dr kesinlikle abartmamış.size durumu olduğu gibi söylemiş.benim yeğenimdede aynı problem yaşandı biz 1,5 yaşında frkettik durumu ve alıpp bir dr a götürdük.o da bize daha çok ilgilenin eğitimşe düzelir vs dedi.oysaki ben otizmden şüpheleniyordum.malesef bizi 1,5 sene geciktirdi dr un bu önemsemez tavrı.3 yaşında tekrar götürdüğümüzde otizm teşhisi kondu ve eğitim almaya başladı.ne yzıkki erken tanı ve eğitimin önemli olduğu bir rahtsızlık bu.biz çok geciktik.şimdi 6 yşında ve hla tuvalet eğitimi bile kazanmadı.kısacası dr nuzu dinleyin ve her ihtimale karşılık çok çok çok dikkatli davranın.daha fazla ilgi gösterin.hiperaktivite ve otizm riskini asla gözardı etmeyin.göz teması kuruyormu,katı yiyeceklerle arası nasıl takip edin.inşallah sadece genetik olarak geç konuşuyordur.bütün kuzular hep iyi olurlar inşallah...

Ali Tuna erken yürüdü erken hareketlendi erken anne dedi ama o kadar gerisi pek fazla gelmedi. Konuşmak için çok fazla çaba sarf etmiyor şu anda. Ben işten geldikçe akşamları yatarken okuyorum anlatıyorum herşeyi üstüme düşeni yapıyorum fakat her çocuk bir değil tabiiki.
Bazen arada kuşa ku falan diyor ama tek tük.
Akşamları da televizyonumuz da açık valla. Ali Tuna arada sevdiği reklamlara bakıyor onun dışında bakmıyor zaten.

Süheyla yeğenin ile ilgili 1.5 yaşına kadar konuşma dışında herşeyi normalmiydi ki fark edilmedi? Ne bilim sorduğunuz nesneleri falan göstermiyormuydu? Canım benim ya daha önce konuşmuştuk bu konuyu ama sanki birşey olduğu o yaşa kadar nasıl farkedilmedi? fark edilmeliydi diye düşünüyorum.

bizimde tv açık ama artık hiç ilgisini çekmiyor hiç bakmıyor kendisi oyuncaklarıyla oynuyor,boya yapıyor ama tv ye bakmıyor..

Geçmiş olsun
Bence çok abartmaya gerek yoktur canım. Bebekler arasında farklar var canım. Bu demek değil ki senin bebeğinin bir problemi vardır.
Özellikte şu konuşma problemi, her bebek için farklı bir sorundur.
Bebeğine sabır göster, onunla daha çok vakit geçirmeni ve onunla daha çok konuşmaya öneririm.
Senin durumu anormal bir durum değildir,endişelenme.

Yapılan araştırmalarda 8-16 ay arasında tv izleyen bebeklerin daha geç konuştuğunu ortaya koymuş.Tv gerçekten çok çok zararlı.Ayşenurun tv ye ilgisi var ilk baktığı zamanlar hipnoz olmuş gibi ismiyle 2-3 kez seslenince ancak dönüp bakıyordu.Tv yi kapattım.Şimdi bir kez seslenmem yetiyor bana dönüp bakmasına.Yalnız çocuk büyüten anneler için çok zor biliyorum ama bebeğiniz uyanıkken tv açmayın.Uyuyunca izleyin...0-3 yaş çok önemli.İlk 3 yıl ne verirsek alıyorlar sonra istediğimizide yapsak almayacaklar.Biraz fedakarlık yapacağız 3 yıl dayanacağız kendi keyfimizden feragat etmeye.Hepsi çocuklarımız için... Tv yi kapatalım lütfen....

benim kızım çok erken konuştu.
kesinlikle ilgiden kaynaklanıyor bunlar..
hiçbişey yapmazdım hergün kızımla konuşurdum...
şuan 17 aylık..maşallah bilmediği yok...
herşeyi konuşuyor,söyluyor..çok zeki bir çocuk..
şimdiye kadar tv açıp kesinlikle seyrettirmedim.
Tv'ye çok karşıyım.Tv kesinlikle çocukların gelişimini çok etkiliyor..
çocukların konuşması için onlarla devamlı konuşun,şarkılar söyleyin arkadaşlar..

benim oğlu 3.5 yaşında konuştu şimdi 5 yaşında susturamıyoruz inanın ve o kadar düzgün konuşuyoki. ben de çok korkmuştum ama allahıma şükür şimdi yaşındakilerden bile çok daha gelişmiş kelime haznesi var.

konuşma biraz çevreyle birazda çocukla ilgili yani hemen telaşa kapılmayın her çocuk herşeyi erken yapıcak diye bişey yok yaptı diye zeki yada akıllı olucağıda yok bir sürü örnekler var benim komşumun çocuğu 3 yaşına kadar anne dışında bişey demiyordu doktorada gittiler araştırıldı ve sorun görülmedi 3 yaşından sonra hiç bebek gibi konuşmadan konuşmaya başladı hazır olduklarındada başlıyor ve bu çocuk 10 kişilik bir ailenin içinde hepsibir arada herkes onunla iletişim halinde
sadece diyorsunuzya anneyi mamayı bilinçli söylemiyor bu aydaki bir çocuk bilinçli kelişmeler kullanabilmeli ona dikkat etmek lazım

Ben uygun programlar olduktan sonra tv izlemesine karşı değilim. Benimde 13 aylık bir oğlum var. Baby tv de sayılar vs. çıkmaya başlayınca parmaklarını saymaya başlıyor ve bunu ben öğretmedim.

Back
X