- 19 Ağustos 2008
- 810
- 628
- 648
- 46
kayra 25 mart doğumlu, "baba,mama,anne,haydi" gibi temel şeyleri söylüyor ama sorun şu ki bunların hiçbirini bilinçli olark söylemiyor. yani bana hitaben anne ya da mamasını kastederek mama ya da uykusu geldiği için eeee eeee demiyor. dün bir çocuk doktoru ile görüştüm. "16. haftası bitmiş en az 3-4 kelimeyi bilinçli kullanabiliyor olmasını beklerdik. ya kalıtımsaldır(ailelerde geç konuşma eğilimi vardır) ya da çalışan annelerde rastlıyoruz bu duruma bakıcınız gelişimi ile ilgilenmiyordur." dedi. "günde yarım saatten fazla (baby tv bile olsa) tv seyrettirmeyin ve bebeğinize kitap okuyun"dedi çok moralim bozuldu. canım sıkıldı. 3-4 tane değişik değişik kitap aldım. ama gel kuzum kitap okuyalım diye oturtuyorum. resimlerini falan anlatarak okumaya çalışıyorum güzel güzel ağlayıp sıkılıyor elimden kitabı çekiştirip yemeye çalışıyor. çok hareketli bir çocuk öle benimle oturup kitap falan okumaz. gelişimine yardımcı olur diye baby tv seyrettiriyordum onu da önermedi. bakıcıya düşman düşman baktım bu sabah ona da çok kızdım. arada eve gidiyorum bütün gün tv7 ve stv deki şu acıklı hikayeleri izliyor. bu gün tatile gidiyorum 1 haftalık dönünce ciddi bir konuşma yapıcam kendisiyle. çok uzatıp kafanızı şişirdim kusura bakmayın. sizde durum nasıl arkadaşlar? çocuklarınız konuşmaya başladılar mı kaç kelimeyi bilinçli kullanıyorlar acaba?bilmiyorumkismile