Kuzum konuşmuyor çok üzülüyorum.

Bu konu hakkında ben de çok yazdım . Bilen bilir biz daha Efe'den anne - baba kelimesini bile duymadık . Yalnız faceden takip edenler bilir, bilmediği 5 vakit namaz maşallah . Sadece konuşmuyor , göz teması var adını söyleyince geliyor, ayakkabını giy gidiyoruz diyorum ayakkabıları eline alıp beni bekliiyor . Daha çok sayabilirim , ben fazla konuşmamasına takılmıyorum , çünkü 14 aylıkken ancak tam anlamıyla yürüdü, demek ki gelişimi bu şekilde. bizim evde sabahtan açılır tv akşam yatana kadar bence tv nin etkisi yok ,aksine eliyle bir işareti yapmayı tv den öğrendi ...

canım merhabalar ben psikolojik danışmanım.. öncelikle sana şunu söyliyim bebeğin bazı sesleri çıkarıyorsa bil ki fiziksel olarak konuşmasına bir engel yotur.. işin diğer boyutu da zihinsel gelişimi. eğer seni ya da gösterdiğin bir nesneyi izleyebiliyorsa seslendiğin zaman sana bakıyorsa tv izlerken dikkatini yoğunlaştırabiliyorsa ve diğer gelişimleri yerindeyse zihinsel becerilerinden de korkma.. doktorlar lafın nereye gideceğini karşıdakinin anne olduğunu bilmeden konuşmayı pek severler. sen içini ferah tut. genetik de öenmli tabii. bazı arkadaşlar da yazmnış bende örnek vereyim teyzemin torunu tan 5 yaşında konuşmaya başladı şimdi de susmuyor meğerse dedesi de aynıymış.. onunla bol bol konuş.. ama bununla ilgili baskı yapma yani çok da üstüne gidip zorlama yoksa ters teper.. bakıcınla da konuş muhakkak.. parayı alıp yan yatmasın insanlık yapsın biraz

Cocugunuz konustumu
Mesajı 2010 da yazmıştım. Oğlum şu an 10 yaşında. Bakıcının tv karşısına çocuğu oturtup, örgü örüp sattığını keşfetmiştim o dönem. 18 aylıkken kreşe başlattım. Birden açıldı. Şimdi 6. Sınıfa geçti derslerinde başarılı, sosyal, sağlıklı bir çocuk.

Back
X