Merhabalar. Öncelikle panik halinden kurtulamaya çalışın. Güzelce dua edin. Allah ferahlık verecektir. Henüz çocuğum yok belki tam olarak anlayamam ama çok çok zor durum olduğunu tahmin edebiliyorum.
Daha önce yorum yapmış olan arkadaşa katılıyorum. Madem maddi durumu iyi değil iyi avukatı nasıl tutmuş. Barodan avukat istemişsiniz İşin peşini bırakmayın. Barodan görevli bazı avukatlar ücretsiz olduğu için davayı iyi takip etmeyebiliyorlar. Bu nedenle devamlı takipte olun ve avukatla görüşmelerinizde derdinizi çok dikkatli bir şekilde anlatın. Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama İstanbul Barosunun kadınlara karşı hassasiyeti arttı. Yardımcı olmada istekli olacaklardır.
Tüm bunların yanında velayet davalarında hakimler, çocuğun annesine olan ihtiyacını düşünerek genellikle anne lehine karar veriyor ki aksi ancak anne çok sorunluysa (mesela kocanızın yerine siz olsaydınız) mümkün olabilir. Çocuğunuzun yaşının küçük olması da bu açıdan lehinize. Ayrıca kocanız hakkında daha önce uyuşturucu dolayısıyla dava açılmış. Hüküm yemiş mi, sabıkası var mı bilmiyorum ama bunu dosyalarla rahatlıkla ispat edebilirsiniz. Yani hayırlısıyla Allah yardımcınız ve içiniz ferah olsun. Allah'ın izniyle yüksek oranda istemediğiniz bir sonuç almazsınız mahkemeden :)) Bu süreç sadece canınızı sıkar. Çocuğunuz için güzel düşünmeye çalışın :)