• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv bana annelik yaptırmıyor

Üfff hic cekemem valla gönder gitsin konusmazsa konusmasim yaa senin piskolojimden önemlimi. Bende dogum yaptim bebek 3 aylik olana kadar kvlere cok yakin oturuyoduk o 3 ayda benim butun piskolojimi bozdu en son evi tasidim uzaga ve hala toparlanmis degilim bebekk 10 aylik kadinin cocukla ilgili soyledigi hersey bana batiyor tartisiyor bide benimle bisey bildigide yok. Öyle emzirme öyle rahat degil, cocugu kalin giydirmissin, cocugu ince giydirmissin, sutun yok galiba doymuyo cocuk, cocugu cok uyutuyosun gece uyumuyo ondan vsvs tek kelimeyle bazen bogmak istiyorum...

Anne sütü asla mide bulandırmaz. Anne sütüne alerji de olmaz. Annenin yediği şeylerin biri sute karışır ve bebeğin ona alerjisi olur. Bu durum da diyetle çözülür. Bebekler çok sık kusar çünkü mide kapakları yoktur. Çökelek şeklinde kusma ise isleyemediği sütun atılmasıdır çok iyi süt olduğu ve iyi beslendiği için olur.

Acilen gitmeli, şu an senin bebeğinle bağını kuvvetlendirmen, emzirmen lazım. Biberona alıştı diyorsun çok geç kalırsan memeyi bırakır istemez.Sütünden midesi bulandı lafını asla anlamam kadın resmen kendini annesi olarak görüyor öyle davranıyor, banyo yaptırırken suyu döktürmüyor diyorsun daha neler?Gönder kv ni çocuğuna kendin bakabilirsin.

Pis sapık kvye başka sözüm yok.
Allah size kolaylık versin. Onlar hep iyi niyetli anlam çıkaran biz
Aynen öyle hep bi savas halinde benimle herseyde ama evini iki ayda bi supurur alti senedir iclerindeyim daha ne hali yikatti nede sildi yemekleri doğalgaz çok yanmasin diye pisirmez ben hergun temizlik yaparim senede en az üç kere hali yikarim yemeklerim herkesin söylemesine gore gayette guzel ama o begenmez hep kulp takar ben takmam ama onu surekli sureklu sanki benden iyiymis gibi

Yorumlari okumadim. Ne yapin ne edin o cocugu memeden uzaklastirmayin. Geri donusu olmaz boyle ilerlerse. Ben olsam kv mv dinlemem gebertirim ona ne oluyo. Cocuga kotuluk ediyo resmen

ya hu bir çocuğa annesinden daha iyi kim bakabilir ki??
ben de bir çocuk büyütüyorum. şu an oğlum 3 yaşında ama başka bebekelri doğru düzgün kucağıma alamıyorum, altını da açmayı beceremem bence, hele mama vermeye korkarım boğulur falan diye, yıkayabileceğimi de hiç sanamam. üstelik 3 yıl önce oğlumda yeni doğandı.
annelik içgüdüsü başka birşey. Allah yardım ediyor ve en iyisini yapıyor anne. bence göndermeyin belli ki alınıp kırılıyorlar. eşin sadece konuşsun. anne siz torunu sadece sevin geri kalan herşeyiyle biz ilgilenelim ki yarın öbürgün siz gidince bocalamayalım, doya doya tadını çıkaralım evladımızın gibi birşeyler desin.
belki arada sırada kadına bırakıp çıkarsın dışarı bir nefes alırsın. belki yemeğini yapıp , evi toplamana yardımcı olur . bir de böyle düşün. sen de kendini doldurma hiç.

Evine gönderin niye göndermiyorsunuz hem yardımcı olması evinizin işini yemeğini yapması işinize geliyor hem de laflarına alınıyorsunuz. Ama birinden birinde fedakarlık yapmanız lazım ya bu lafları çekeceksiniz ya da evladınıza kendiniz bakacaksınız zaten evdesiniz çocuk 2 aylık olmuş. Pekala evinizin işlerini de yapabilir, bebeğe de bakabilirsiniz. Güzel bir dille anne artık ben idare etmek alışmak istiyorum diyebilirsiniz. Gece neden siz kalkmadan kalkıp biberonu veriyor onu da anlamadım bebek sizin yanınızda değil mi zaten ne ara hazırlıyor ısıtıyor sütü de veriyor? ayrıca 2 aylık çocuk artık yenidoğan değildir acıkınca uyanır ve ağlar o yüzden uykusundan kaldırmamak lazım haklı kayınvalideniz.

Eski bir başlığa yazdım derdimi sağolsun arkadaşlar yeni konu açmamı önerdi.iki aylık bebeğim var.mecburiyetten kv geldi yardımcı oluyor.yemeği temizliği yapıyor bebeğe bakıyor sağolsun ama ben iyice sinir hastası oldum..
Şimdi bana iki ayda kurduğu cümleleri yazıyorum.
-Çocuğu çok uyandırıyosun o yüzden huzursuz uyuya uyuya büyür(yenidoğan 2 saatte bir emzirilmeli)
- sen çocuğu çıplak bırakıyorsun üşütecek
- senin stresin çocuğa yansıyor(çocuk kucağımda ve stresli değilken)
-Senin sütünden çocuğun midesi bulandı döktüm ben de mama verdim(hangi bebeğin annesinin sütünden midesi bulanır bu ne iğrenç bir itham)
-Bu çocuk ishal değil,olsa önce ben koşarım götürme doktora iki çocuk büyüttüm(dr a götürdüm çocuk ishal)
-çocuk sana hiç benzemiyor, aynı babası.
Vs.aklıma gelmiyor bile.dışarı çıktığımda mamasını hazırlayıp dolaba koyuyorum kolaylık olsun kendisine diye, alınıp küsüp sen bana güvenmiyorsun yapamaz mıyım mamayı diyor.yorulduğu için eşime diyorum ki anneni al hava güzel bir kahve için.eşim annesine söyleyince aldığı cevap siz beni burada istemiyorsunuz gideyim oluyor.çocuğu yıkayacak yardıma çağırıyor suyunu dökmeme izin vermiyor kendi döküyor..gece kalkıyorum emzirmeye bakıyorum sağdığım sütü veriyor, çocuk alıştı biberona mememde ağlıyor ben yıldım bu iki ayda çöktüm bıktım bunaldım eşim anlıyor ve diyor ki söyle ne diyorsan yapayım ama ben de kovmak gibi olsun istemediğimden susuyorum saat oldu 5. çocuk ağlıyor diğer odadan nasıl koşuyor nolduu nolduu diye yahu annesiyim yanındayım işte ne olacak? kucağıma alıyorum,tepemde emzirmeye çalışıyorum tepemde altını değiştireceğim tepemde uzun oldu kusura bakmayın uyuyamıyorum.

----Konuştum bebeğim iki haftalıkken, görümcemle beraber hemde.yalnız defalarca tartıştım.gitti kendisi, sonra eşim huzursuz oldu annesi babası küsünce bize torun baktırmıyor gelin dedikleri için, tekrar çağırdı annesini bir daha da yollayamıyorum, ki kayınbaba hala konuşmuyor benimle yalnız kalmak isteğimi kovulmak olarak anladığı için.

niye kv çağırdın çok şükür ölmemişsin ya hayattasın baksana çocuğuna kadına baktırıp bide bepenmıyorsun beğenmıyosan kendin bak . ne laf duy ne sinir ol.

Canim benim bende 7 ay once dogum yaptim cok şükür. ayni seyleri tam yaşamak üzereydim ki dizginleri elime aldim.cocugunun uzerinde senden Baska kimsenin hakki yok bana da kv alttan ne laflar söyledi hatta burada da paylaştim ama cocugumun bakimina asla karistirtmadim bu kadar uzun boylu degil. Kim alinirsa alinsin bi an once gonder evine gitsin onun kizmasi senin huzurundan daha onemli degil

yorumları okuyamadım.. mutlaka herkes yazmıştır. ciddi bir sağlık sorunu yoksa, ilgi bekleyen başka bir çocuk yoksa sezaryen doğum olduğunu varsayarsak, maksimum 2 haftadan sonra bebeğinize kendiniz bakabilir iyi kötü bir yemek pişirebilirsiniz. ev temizliğine çok kafayı takmamak lazım. yapabildiğiniz oranda eşiniz geldiğinde akşamları yaparsınız. eşinizi bebek bakımına dahil edersiniz, sofrayı toplamasını isteyebilirsiniz. eğer maddi olarak imkan yoksa, büyük temizlikte aile akraba arkadaştan yardım istenebilir.

2 aylık bebeğin 2 saatte bir uyandırılmasına gerek yoktur. acıkan bebek uyanır hele de gece uykusunda uyanmıyorsa bu çok olumlu bir şey. biraz rahat olun. bebeğiniz yeşil kaka yapıyorsa, ishal değildir çok emdiği içindir, sütünüz boldur, yarıyordur ama fazlası da gaz yapar rahatsız edebilir.
ukalalık olarak algılamayın, 2 kızım var ve doktorların içinde yaşıyorum..

Aynen öyle hep bi savas halinde benimle herseyde ama evini iki ayda bi supurur alti senedir iclerindeyim daha ne hali yikatti nede sildi yemekleri doğalgaz çok yanmasin diye pisirmez ben hergun temizlik yaparim senede en az üç kere hali yikarim yemeklerim herkesin söylemesine gore gayette guzel ama o begenmez hep kulp takar ben takmam ama onu surekli sureklu sanki benden iyiymis gibi
Zormuş senin işin. Aman yemesin çok gerekmez.

Zormuş senin işin. Aman yemesin çok gerekmez.
Kulp takar ama hepsinide yer misal ev usulu tavuk doner yaparim bu böyle olmaz buna piserken domates biberde dograsaydin der yani sote tarifi verir ama hepsini yer kabak tatlisi yaparim hic olmamis pismemis der ama tabagina ne koydusam siyirir bu gibi şeyler zor tabi herseyine hep sustum senelerdir ilk defa bi olay oldu tepkimi koymaya basladim zaten kotuydum onun icin iyice kotu oldum facebooktan laf sokup duruyo simdide yok nankorluk yok hayrsizlik bilmem ne susmami bekliyodu heralde

Kulp takar ama hepsinide yer misal ev usulu tavuk doner yaparim bu böyle olmaz buna piserken domates biberde dograsaydin der yani sote tarifi verir ama hepsini yer kabak tatlisi yaparim hic olmamis pismemis der ama tabagina ne koydusam siyirir bu gibi şeyler zor tabi herseyine hep sustum senelerdir ilk defa bi olay oldu tepkimi koymaya basladim zaten kotuydum onun icin iyice kotu oldum facebooktan laf sokup duruyo simdide yok nankorluk yok hayrsizlik bilmem ne susmami bekliyodu heralde
Bu da iyiymiş:)
Bizim de aramız iyi değil. Doğum sonrası bitti. Kızım için sadece iletişimim. Doğum öncesi hep ben idare ediyormuşum demekki. Doğum sonrası ben de tepki koymaya başladım. Çok daha mutluyum.

Hata sende tepene cikarmissin. Katlanmayin arkadaslar. Katlanirsaniz anca buraya konu acarsiniz. Katlanmazsaniz kendi hayatinizi yasarsiniz. Net.

ben hepsini okuyamadım sayfaların

----Konuştum bebeğim iki haftalıkken, görümcemle beraber hemde.yalnız defalarca tartıştım.gitti kendisi, sonra eşim huzursuz oldu annesi babası küsünce bize torun baktırmıyor gelin dedikleri için, tekrar çağırdı annesini bir daha da yollayamıyorum, ki kayınbaba hala konuşmuyor benimle yalnız kalmak isteğimi kovulmak olarak anladığı için.

bölümüne takıldım

torun baktırma zorunluluğu mu var

oyuncak bebek mi bu birine baktırılması gerekiyor yani arkadaşın ile birlikte oynayın kızım mı diyeceğiz

o sizin bebeğiniz onların torunu vs değil bir birey

bakımı da annesinin-babasının sorumluluğunda gerekirse destek istenebilir

ki iki aylık olmuş dazla bile kalmış ne o öyle

aile olmanız için baş başa kalmanız lazım

annem oğlum 20 günlükken gitti de gideceği tarih gelip de gitsin diye bekledik

yani gideceği bir işi olmasa idi ben onu 10 gün önce gönderirdim evine

oğlum 3,5 aylıkken işe başladım haftada 6 gün günde 11 saat bakıcı baktı

kv bakarım dedi ama olllmazzz dedim hala da konuşuyor benimle

kızmıştır belki o zaman ama küsmedi kimse torun baktırma zorunluluğu yok

bu arada annem 20 günlükken gitti ve 3,5 aylık oluncaya kadar da sadece bir akşam yemeğe geldiler yemekleri yapıp

bir daha da kapımı dahi çalmadı yardım vs edeyim diye

niye kötü birisi olduğu için mi bence hayır

net bir şekilde bu durumdan hoşlanmayacağımı bildiği için

net olun kvyi istemiyorsanız söyleyin

mızmızlanarak olmaz

karıştırmayacaksanız karışma deyin olsun bitsin

ev işi de yemek de bebek bakımı da eşiniz ve sizin sorumluluğunuz

gerekirse hazır yersiniz peynir ekmek yersiniz

çamaşırlar az yıkanır kırışık olur vs vs ama kv kendi evinde oturur

Bu da iyiymiş:)
Bizim de aramız iyi değil. Doğum sonrası bitti. Kızım için sadece iletişimim. Doğum öncesi hep ben idare ediyormuşum demekki. Doğum sonrası ben de tepki koymaya başladım. Çok daha mutluyum.
Bende daha yeni yeni tepkimi koymaya basladim evini kiraya verip dort oğlundan bi tek bize yerlesme fikri yerlesince kendisine bende tepkimi koydum zaten laubali degildik aramaz sormazdim oda oyle ama evime geldimi misafir diye unuturdum her yaptığını simdi oyle degil sarilmadan etmeden hosgeldin der dahada muhatap olmam tabi yine onun icin ogluda bende kotuyuz aksine diğerlerine yine cok cok iyi benim esim uvey evlat muammelesi goruyo yapsada biseyler yapmasada hep hayrisiz evlat ama digerleri hem faydalari yok zararlari cok ama onlar mukemmel evlat is eslerimizde bitiyo gormesine ragmen hala annem annem diye kivraniyosa daha cok kullanilir kullanilmasi bana dokunmasa ne halleri varsa görsünler derim ama ucu hep bana dokunuyo artik dayanabildigim kadar

Ben kayınvalidemden nefret ediyorum.Bazen keşke annesi olmayan biriyle evlenseydim diyorum.Aşağı yukarı benzer Şeyler yaşamışız.Tek fark sanırım şanslısınızki ayrı Şehirlerde olduğunuz için gidiyorlar.Biz aynı şehirdeyiz sanırsın sanki boşanmış ve çocuğu görmeye Hakkı olan eski kocam.Çocuğu bu hafta göremedik gelemedik.Herhafta çocuğu görüp ağırlanmak istiyor.Ağırlanırkende bol eleştiri,Huysuzluk,kıskançlık.Herhafta Görüşmeye tahammül edemiyorum psikolojim bozuluyor.Hasta oldum bu stresten artık.

Sayfaların tamamını okuyamadım ama sizin stresiniz bebeğe yansır kısmı doğruda kayinvalidelerin anlamadığı şey stresin kendilerinden kaynaklandıği. Benimki kötu değildir hatt fazla sessiz sakin gamsız bir kadındır ama insanı uyuz eder. Kavga etsen kimseyi inandıramazsin haklıda olsan suçlu çıkarsın çunku alttan alttan yapar yapacağını.. düşün Sezaryenle doğum yaptım 3 günlukken sütüm daha yoktu o oturup bekliyor ben kalkip mama hazırliyorum ama sorsan yardima geldi. Her söylediğime bir müdahale sallama dedim alışır yok dedi hemen alışmaz sonuç hala ayakta sallanıyor uyurken ve birsürü şey. 15 günde nasıl strese girdiysem her yerimde doğum sonrasi stresten diye alerji çıkti düşün hem kaşınıyorum hem hala onu çekiyorum en son eşimle konuştum hak verdi ve annesini kibarca gönderdi biz hallederiz hep size mi baktıracağız çocuk değiliz bizde òğrendik herşeyi vs gibi sözlerle. Kesinlikle eşin kibar kibar kırmadan halletsin yoksa daha çok strese girersin. Umarım bir an önce gider

Back
X