• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv ceyizinden bana düşenler

Bohça geleneği olsa yeni alınır verilir ,yaptığı çok rencide edici olmuş. Sizde geri verin bunlar çok değerli bir şey olursa suçlu hissederim kendimi diyip verin sessiz kalmayın lütfen. İyi niyetle verilmiş olsa görümceniz değil kayınvalide açıklama yapar kendisi için değerli olduğunu manevi değeri olduğunu vs söylerdi.
kaynanam cok sinsidir disardan baksan agzi var dili yok ne kakdar hanimefendi dersin ama biseyler soyleyecegi zaman hep birilerini one surer gorumcem gibi mesela attim zaten getirdikleri esyalari dengesizler

Kayınvalideniz hatıra olsun diye kızına verebilir ama geline kendisinin kullanıp eskittiği bu tarz şeyler hatıra olsun diye verilmez, aynı durum benim de başıma gelmişti ben de verdiği eskileri toplayıp paket yapıp evine bıraktım, saygısızlık olarak düşünenler olabilir ama o kadının bana yaptıkları karşısında benim bu davranışım az bile oldu
saygisizlik onlarin yaptigi bence

El işi birseyler olsa hadi anlarım da
Kazak falan sacma bence de
Genelde iyi bir kadınsa kv den takılma
İyi biri değilse geri ver gitsin :)
iyimi kotumu bilmiyorum ama sinsi onu biliyrum kaynanalik gorumcelik uapmaya merakli yillarsir bu ani beklemis sacma sapan 2 insan iste attim getirdiklerini aorarlarsada guvelendi diyecegim okadar eskiydiki beklerken kurtlandi dicem

Ay ben ne çektim bu konudan :KK12:kayınvalide eline geçeni atmış sandığa gelinime torunuma diye mö den kalma şeyler binmiştim çıkardı kızıma yollar öncesinden kalma hatrı kalmasın diye aldım ama hayatta giydiremem yani kırılmasın diye aldım hep ama birine vermek zorunda kaldım bazılarını
ben direk attim hatira istiyosa bi tazma getirsin

Ben kayinvalidemin yelegini almistim, giyilmisti, cok ta severek sakliyorum, onlarda bir kac kez giymistim de bilmiyorum cokta art niyet gormedim
soyle dusunun evde koskoca bir ceyiz var islemeler oyalar danteller yatak ortuleri caesaflar ve daha bir cogu kullanilmamis bana ceyizden sana dusenler diye bunlari getiriyo yani diyoki biz ise yarayanlari aldik bunlar sana kaldi bitanede kullanilmamis esarp falan koysa patik koysa icine anlayacagim da hal boyle olunca fesatlik ariyorum

Lohusayken giymiş ha,öğrendiğim iyi oldu,gelinlere kakalarım toz bezi yapacağıma,özledikçe bakarlar canım kaynanacııım diye,ayy çok taatlııış:KK70:
gülüyorum ama o kadar saçma ki sinirlerim bozuldu:KK70:
Birtek parçacık düzgün birşeyi yokmuymuş,madem anılmak istiyor,eski de olsa nakışlı bir şey olsa tamam da,neyse iyi tarafından bakalım,kullanılmış donlarını da verebilirdi:)))
dimi ya gwrdek geceligi falanda gelebilirdi kulot falan kaynanamda bir ceyiz var daha kimsede oyle ceyiz gormedim tek tek islemis hepsini cok guzeller hic gozum yok ama bunlarda gelmeseydi iyiydi

iyimi kotumu bilmiyorum ama sinsi onu biliyrum kaynanalik gorumcelik uapmaya merakli yillarsir bu ani beklemis sacma sapan 2 insan iste attim getirdiklerini aorarlarsada guvelendi diyecegim okadar eskiydiki beklerken kurtlandi dicem
Çok güzel bir cevap olur sormazlarsa bile bi şekilde denk getirip aynen öyle söyleyin :KK66:

Kayınvalidem çeyiz serilirken bunlar da benden diyerek, yorgan, döşek, patik, tülbent, iç çamaşırı ve birkaç parça kazak falan getirdi.. patik ve tülbentler hariç hepsi en az 20 yıllıktı.. yorganları defalarca yıkadık ama naftalin kokusu çıkmadı bir türlü.. kazaklar kullanılmamış fakat dolapta beklemekten sarı lekeler, güve delikleri v.s. vardı.. iç çamaşırları da ahı gitmiş vahı kalmış halde... Akrabalarıma rezil oldum, yengem sırıtarak bunlar ne diyor.. konunuzu okuyunca hatırladım.. ne safmışım o zaman ses etmedim hiç..

Kadının kullandığı eşyaları vermesi kendini çok önemsedigi efsanelestirip ilahilestirmesi ...çok ilginç megaloman resmen .Atın çöpe gitsin ...

Benim evimde Bir tane bile öyle saçma birşey Yok az öz yaşıyorum herşeyi atarım valla bak. O ne öyle üf

sana düşenler dediğine göre kayınvalide görümcene de vermiş. yani hatıra niyetine saklansın diye. annemin çeyizinden kalma tabakları var eski mesela, şu an hiç bi yerde satılmayan teneke tabak belki de. bana verse koyarım kenara ne olacak ki. art niyet aranacak bişey yok. kullan dememiş zaten, sakla demiş.

merhaba herkese
aslinda bu konuyu neden açtım bilmiyorum sadece beni rahatsiz etti anlatacak soracak kimsem yok icimi buraya dökmek szilerden fikir almak istedim
geçenlerde kaynanamlar bize geldi baska sehirde yasiyorlar gorumcemde gelmis.
gidecekleri gun bana 2 tane posetten milattan kalma 2 3 tane kaynanam tarafindan giyilmis kazak bir tane ne oldugunu anlamadigim muhtemelen sabahlik olan bornoz gibi yine giyilmis birsey birde boyun kismi orulme zahmetinde bulunulmamis bir el ormesi mutfak onlugu cikti bunlar ne diye sordugumda gorumcem annemin ceyizinden sana düşenler dedi bana
bende ben napayim bunlari anlamadim ki dedim sakla kızına verirsin sende dedi sacma bi sekilde gulerek anlam veremedim boyle bir sey neden geldi sizlerinde kaynanalariniz size boyle seyler getiriyormu boyle bir adetmi var amac neydiki acaba
Benım kvde getırdı ama zamanında oglu ıcın almıs yanı olurda evlenırse gelınıme verırım dıye almıs hazırlamıs benden cok o ceyızımı duzuyor kendı gelınlı kceyızını degılde evlendıkten sonra colcocuguna aldıgı esyaları getıryo ıste. kımısı sasarmıs mesela yıllarca saklandıgı ıcın ama guzelce yıkayıcna gecıyo hepsı evlendıgınde kullanabılırsın maksat gonullerını hos tutmak olsun. ama giyilip getirmişsse o ayıp olmuş işte sende sımdı bellı etmıssın zaten begenmedıgı ılerde daha dıkaktlı olurlar.bırde kendısımı soyledı lohusayken gıydım dıye. acaba adet flaanmı cunku bıyerde daha vardı kayınvalıdenın hamılyken gıydıgını gıyınce annen nasıl senı dogurruken acı cekıp kıymet verdıyse onunda oglu o derece acıyla dogdu ve kıymetlı aranızı tatlı tutun anlamınamı gelıyormus neymıs. şimdi burdakıler taslamasında benı öyle duymustum bende .belkı o anlamda getırıp vermıstır adet geregı. atmasaydın keske olurda bıgun gelıp ceyızını duzmek ısterlerse yerlestırmekvısterlerse onu goremezlerse canları sıkılabılır sogutma kendınden dha ılk gunler. nısanlında belki uzulur attgını duyunca

Benım kvde getırdı ama zamanında oglu ıcın almıs yanı olurda evlenırse gelınıme verırım dıye almıs hazırlamıs benden cok o ceyızımı duzuyor kendı gelınlı kceyızını degılde evlendıkten sonra colcocuguna aldıgı esyaları getıryo ıste. kımısı sasarmıs mesela yıllarca saklandıgı ıcın ama guzelce yıkayıcna gecıyo hepsı evlendıgınde kullanabılırsın maksat gonullerını hos tutmak olsun. ama giyilip getirmişsse o ayıp olmuş işte sende sımdı bellı etmıssın zaten begenmedıgı ılerde daha dıkaktlı olurlar.bırde kendısımı soyledı lohusayken gıydım dıye. acaba adet flaanmı cunku bıyerde daha vardı kayınvalıdenın hamılyken gıydıgını gıyınce annen nasıl senı dogurruken acı cekıp kıymet verdıyse onunda oglu o derece acıyla dogdu ve kıymetlı aranızı tatlı tutun anlamınamı gelıyormus neymıs. şimdi burdakıler taslamasında benı öyle duymustum bende .belkı o anlamda getırıp vermıstır adet geregı. atmasaydın keske olurda bıgun gelıp ceyızını duzmek ısterlerse yerlestırmekvısterlerse onu goremezlerse canları sıkılabılır sogutma kendınden dha ılk gunler. nısanlında belki uzulur attgını duyunca
canim ne nisanlisi 4 senelik evliyim birde cocugum var ceyize getirse belki elinde yoktu bunlari buldu getirdi cani sagolsun dicem butun ceyizi secmi secmis bana giydiklerini birakmis 4 parca bisey bide dalga gecer gibi getiriyo kizi guluyo konusurken falan bunlarin derdi bana bisey getirmek degil evlenirken ogluna don bile almamis insanlar bunlar bi pislik var isin icinde ama bulamiyorum sanirim sabrimi siniyolar patlamami bekliyolar ama kaale almadigim icin hepsi bos kaliyo

Kadının kullandığı eşyaları vermesi kendini çok önemsedigi efsanelestirip ilahilestirmesi ...çok ilginç megaloman resmen .Atın çöpe gitsin ...
he sorma mesela ben anneme giderim baska zaman aramaz hayatta orda oldugumi bilir hergun arar kendini hatirlatacak ya boyle sacma sapan seyleri var annemden once kendisi onemsensin falan istiyo heralde kadin bi tuhaf

Back
X