kv değil kendi annem :(

craving_node

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2015
10
1
1
37
Kızlar derdim annem,
18aylık evliyim, çalışıyorum, kendi anneme yakın oturuyoruz ama on günde bir gideriz nerdeyse.Çünkü her gidişimizde bana bir laf sokar. Evimin çokta üstüne düşmediğim eksikleri var, her seferinde bunları söyler, eve yaptırdığım bazı şeyleri keşke öyle yaptırmasaydın der, kendi bi fikir söyler ama ‘anne öyle olmazdı’ desemde yok inanmaz. O gelmeden evi silip süpürüyorum ama yinede bişey buluyor, ya anne dediğin eksik bulurda laf sokar mı yaa..Kendi 30yıllık ev hanımı aynı performansı bendende bekliyor. Evlenmeden önce maddi manevi herzaman arkanızdayım demişti,(ailemin durumu çok iyidir) alışverişte bazen sepete kendimede birşeyler atıyorum alıp eline bakıyor…Son olayımız şu; fotoğraf albümümüz için biraz sıkıştık bazı şeyler üstüste geldi; aile albümlerinin parasını annelerden almaya kadar verdik, 200tl de ondan istedim bize yaptırmayın istemeyiz ozaman dedi.bir ay geçmeden annem bana 300tlye dg hediyesi evime süs aldı. Fiyatını öğrenince çok üzüldüm.Hediye evime uygun olmadığı için bende 360tlye halı ile değiştirdim, 60tlde borcun var diye aradım söyledim. Yaptığım ayıp mı ? Bu arada kv bi kazak almıştı oda olmadı onuda değiştirdim (kv üstüne nekadar verirse söylesin demiş eşime)ben eşime bile söylemedim fiyatını ama kv yinede 50tl para göndermiş eşimle.Kv her dg de bayramda neye ihtiyacın varsa onu alalım diye sorar.benimkide süs alır birde bak çok pahalı der, ama sonra evime gelince eksikleri yüzüme vurur.Kendi annemden beklediğim merhameti bönkörlüğü kv gösteriyor maalesef. Annem 60tl istedim diye bana kızdı tartıştık , senden ihtiyacım olduğnda istedim vermedin, gittin daha pahalı şey aldın bu beni çok üzdü dedim. Ama değer bilmez ben oldum..

Kızlar derdim annem,
18aylık evliyim, çalışıyorum, kendi anneme yakın oturuyoruz ama on günde bir gideriz nerdeyse.Çünkü her gidişimizde bana bir laf sokar. Evimin çokta üstüne düşmediğim eksikleri var, her seferinde bunları söyler, eve yaptırdığım bazı şeyleri keşke öyle yaptırmasaydın der, kendi bi fikir söyler ama ‘anne öyle olmazdı’ desemde yok inanmaz. O gelmeden evi silip süpürüyorum ama yinede bişey buluyor, ya anne dediğin eksik bulurda laf sokar mı yaa..Kendi 30yıllık ev hanımı aynı performansı bendende bekliyor. Evlenmeden önce maddi manevi herzaman arkanızdayım demişti,(ailemin durumu çok iyidir) alışverişte bazen sepete kendimede birşeyler atıyorum alıp eline bakıyor…Son olayımız şu; fotoğraf albümümüz için biraz sıkıştık bazı şeyler üstüste geldi; aile albümlerinin parasını annelerden almaya kadar verdik, 200tl de ondan istedim bize yaptırmayın istemeyiz ozaman dedi.bir ay geçmeden annem bana 300tlye dg hediyesi evime süs aldı. Fiyatını öğrenince çok üzüldüm.Hediye evime uygun olmadığı için bende 360tlye halı ile değiştirdim, 60tlde borcun var diye aradım söyledim. Yaptığım ayıp mı ? Bu arada kv bi kazak almıştı oda olmadı onuda değiştirdim (kv üstüne nekadar verirse söylesin demiş eşime)ben eşime bile söylemedim fiyatını ama kv yinede 50tl para göndermiş eşimle.Kv her dg de bayramda neye ihtiyacın varsa onu alalım diye sorar.benimkide süs alır birde bak çok pahalı der, ama sonra evime gelince eksikleri yüzüme vurur.Kendi annemden beklediğim merhameti bönkörlüğü kv gösteriyor maalesef. Annem 60tl istedim diye bana kızdı tartıştık , senden ihtiyacım olduğnda istedim vermedin, gittin daha pahalı şey aldın bu beni çok üzdü dedim. Ama değer bilmez ben oldum..

İyi ki 360lık beğenmişsiniz de 60tl fark çıkmış, gidip 1300lük bir şey seçseniz 1000tl yine anneye mi yıkacaktınız merak ettim. Üstüne para istemeniz çiğlikten başka bir şey değil. :KK20:

Kadın düşünmüş hediye almış, benim annem şu yaşıma kadar bir kere düşünmemiştir, doğum tarihimi bile tam olarak bilmiyor, bir de ilk çocuğuyum üstelik, ya 23 ya 26sıydı işte ne bileyim şeklinde hep açıklamaları o kadar diyeyim.
Rica ediyorum az kıymet bilin:KK62:

Ailenizin maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun markette sizin hesabınızı kapatmasını beklemeniz de hediye için borç yazmanız da çok çirkin.

Vallahi bende evlendim ne annem düğün hediyesi yaptı ki zaten beklemek gibi bir hakkım yok zaten ceyizimi verdi
Nede kayinvalidem kazak alıp üstüne para gönderdi

Son düzenleme:
birde şunu söylim, aile albüm fotografları evlenen çift tarafından ailelere verilen hatıradır.
annen bu tavrına kırılıp, akabinde 300 liralık hediye alarak sana bir nevi mevzu para degil mesajı vermiş ama sen anlamamışsın.
herkes kendi resimlerini ödesin gibi bişey olmuş sizin yaptıgınız.

Ne kadar sıkışık olsam da ben de aile albümü için annelerden para isteyemezdim.

Bir de anne bu durum beni üzdü dediğinde ne yorum yapıyor annen?
Haklısın diyor mu?

Sorun çok büyük değil ama ortadan kaldırması zor çünkü karakter meselesi..

Annemden para istememin tek nedeni ona çok kızmış olmam ( ve reglimn ilk günüydü :110: ) ihtiyacım olduğunda yardımcı olmayıp sonra sırf gösteriş yapar gibi daha pahalı bişey alması. hem değiştir diye kendi söyledi. Çünkü evimde abajurdan daha başka eksiklerim var. kv den istemem çünkü o her zaman sorar bişeye hitican varmı diye.
sanki üstüme çok gelindi :( birde ben annemden istemicemde kimden istemicem..

anne annedir cahilde olsa bilincsiz de olsa cimri de olsa annedir siz yinede cok elestirmeyin, kiyas yapmayin kocanizin karsisinda da kotulemeyin. Maddi manevi yaninizdayim dedi diye mi evlenmeye kalktiniz, ne deseydi bende bir kurus beklemeyin mi deseydi ? Bu devirde kimse kimseye guvenerek is yapmasin bence herkesin evi ayri butcesi ayri zaten tum kavgalar aile felaketleri bu para alip verme yuzunden cikmiyor mu ? Anneden 60 tl istemek ayip olmus, dugun albumude hayati onem tasimiyor sonucta madem durumuz yoktu 3-5 ay sonra bastirsaydiniz fotografciyla konusup, ne aceleniz vardida millete hediye diye vereceginiz seyin parasini istediniz adamlar da istemiyoruz der tabi ayip dene birsey var. Biz cektirdik mayista hala firsatini bulup fotograflari secip bastiramadik mesela bundan dolayida hergun kahrolmuyoruz. Artik herkesin elinde dijital seyler var isteyen ordan bakiyor, illa album istiyoruz da diyorsaniz paraniz oldugunda bastirirsiniz.

Annemden para istememin tek nedeni ona çok kızmış olmam ( ve reglimn ilk günüydü :110: ) ihtiyacım olduğunda yardımcı olmayıp sonra sırf gösteriş yapar gibi daha pahalı bişey alması. hem değiştir diye kendi söyledi. Çünkü evimde abajurdan daha başka eksiklerim var. kv den istemem çünkü o her zaman sorar bişeye hitican varmı diye.
sanki üstüme çok gelindi :KK43: birde ben annemden istemicemde kimden istemicem..

Ayağını yorganına göre uzatacaksın.
Süsün, eşyan eksik oturmaya devam edeceksin gerekirse.

Ben istemem valla, isteyemem.

valla annenin aldığı hediyeyi gidip farklı bir şeyle değiştirmen biraz tuhaf olmuş gibi geldi bana. parasından 60 tlsinden değil de onun aldığı şeyi beğenmeyip gidip kafana göre başka şeyle değiştirmen, üstelik 60 tl borcun var demen garip. çıkarıp veremedin mi 60 tl yi?
60değil 600 olsun ama, yolluk al diye laf sokup sonra gidip abajur alması koydu bana. hem o dedi evet abajuru nereye koyacaksın git yeni yolluklar gelmiş onlara bak değiştir diye..

anne annedir cahilde olsa bilincsiz de olsa cimri de olsa annedir siz yinede cok elestirmeyin, kiyas yapmayin kocanizin karsisinda da kotulemeyin. Maddi manevi yaninizdayim dedi diye mi evlenmeye kalktiniz, ne deseydi bende bir kurus beklemeyin mi deseydi ? Bu devirde kimse kimseye guvenerek is yapmasin bence herkesin evi ayri butcesi ayri zaten tum kavgalar aile felaketleri bu para alip verme yuzunden cikmiyor mu ? Anneden 60 tl istemek ayip olmus, dugun albumude hayati onem tasimiyor sonucta madem durumuz yoktu 3-5 ay sonra bastirsaydiniz fotografciyla konusup, ne aceleniz vardida millete hediye diye vereceginiz seyin parasini istediniz adamlar da istemiyoruz der tabi ayip dene birsey var. Biz cektirdik mayista hala firsatini bulup fotograflari secip bastiramadik mesela bundan dolayida hergun kahrolmuyoruz. Artik herkesin elinde dijital seyler var isteyen ordan bakiyor, illa album istiyoruz da diyorsaniz paraniz oldugunda bastirirsiniz.
fotoğrafı çekilince hepsini vericez diye düşündük bastınca verebileceğimiz aklıma gelmedi. kocama tabiki hiçbişey çaktırmıyorum ama onunkileri görünce annemin tavırlarına üzülüyorum

ihtiyacım olduğunda yardımcı olmayıp sonra sırf gösteriş yapar gibi daha pahalı bişey alması.
sanki üstüme çok gelindi :KK43: birde ben annemden istemicemde kimden istemicem..

Bak sen orda deseydin ki, anne biz dügün fotolarını alamıyoruz o zaman eminim yardımcı olurdu.
ama sen orada aile resimlerinin parasını siz ödeyin diyorsun.
yani herkes kendi resim parasını ödesine getiriyorsun mevzuyu.
anladın mı.
bence problem senin bakış açında.

Ben şu an öğrenci olmama rağmen arayıp anne bana 50 tl ver faturamı yatırıcam demeye utanıyorum.Çalışmaya başlasam bi de evlensem annemden 1 kuruş isteyemem, üstüne ben ona harçlık veririm. Durumları ne kadar iyi olursa olsun anneniz size istediğinizi almak veya düğün resimlerinizi yaptırmak zorunda değil. Tamam onun da tavrı çok iyi değil ama, sizin tutup da 60 tl istemeniz evli ve çalışan bir bayan olarak hiç yakışık almamış.

Back
X