kv değil kendi annem :(

Ben annemle kv demin aldığı hediyeleri götürüp değiştirmem. Kıyafet alırlar bedeni olmazsa ancak deģişirim. Uyumsuzsa sadece onlar varken giyerim. Ev hediyesiyse sadece onlar geleceği zaman çıkarır kullanırım. Kv evime gitmiş rengarenk bardak almış. Kaldırdım o geldiği zman kullanıyorum. Üzülüyorlar kullanmazsam. Temizlik işi, seni begenmemesine gelince anne olan kendisi iyi ögretseydi sende iyi yapardın.

bende o yüzden değiştirdim zaten, bende birine hediye aldığımda kullandığını görmeyi istediğimden, nişanlılığımdan beri alınan her şeyi hep onlar geldiğinde kullanırım giyerim. ben çalıştığım için temizlik fln çok yapmazdım, hem çalışıp hem evi düzenlemeye yvaş yavaş alışıyorum..

Burda annenize karsi yaptiginiz ayibi (60 tl borcun var'ı) kvye asla yapmayin:KK20:. Ne olursa olsun o anne ne kadar kizsanizda; sizin nazinizi kaprisiniz sonucunda size "amaan el kizi iste" demez , kv ummadiginiz zaman feleginizi sasirtabilir. Ben gelinime nezaketle ustunu tamamlayalim diyecem gelin de "60 lira borcun var " diyecek. Ohhoooooom:KK14:
Yasanmamis ama sizden beklerim bu tavri vallahi ne derse desin asla asla hediye ustu tamamlatmayin kimseyeye. Hele kvye asla yapmayin. Oper:KK15:
Elbette ki o kv. Kv size nazik davraniyor olmasi sizin onun hediyesinin ustunu tamamlattiracaginiz anlamina gelmez.
Dunyanin neresine giderseniz gidin degistirilen hediyenin ustu kimseden istenmez. Bu boyledir. Asla asla kv'nin "ben tamamlarim" latifesine karsilik " su kadar borcun var" demeyin.
Vallahi beklerim sizden. Bakis aciniz cok farkli. Saskinliklara duserek okudum.
yaaa aslında şu an çok üzgünüm çünkü en sevmediğim anlaşmazlık konusudur maddiyat, bi an gerçekten çok kızgın bi anıma geldi ve öyle davrandım.hayatımda ilk ve sondu. kv me asla öyle bişey demem, hatta eşim üstüne ne kadar verdin diye sorduğunda ona bile söylemedim.
içtenlikle söylüyorum yok yok beklemeyin benden öyle kötü davranışlar :(

Açıkçası benim annemde ablamın evini de benim evimi inceler durur.Sanırım bizi mükemmel görmek istiyorlar.Hani anasına bak kızını al durumu varya ondan galiba.Biz ne kadar iyi olursak,güzel yerlerde yaşarsak onlar da iyi hissederler.O yüzden eksikler için başınızın etini yiyor olabilir :)Biran önce tamamlayın da rahatlasın bari kadın.

60tl mevzusunda da arkadaşlar kadın öldü artık vurmayın yeter :KK45:
vallaha öldüm,bittim kahroldum :KK43:

Anne kız ilişkileriniz biraz garip gerçekten,
Mesela ben ile annem arasında bunun lafı bile olmaz
Annem alsada değiştirsem mesela kendi çıkarır verir ,hatta almasam oraya bırakır
Ama bırakmasada sorun değil gönlünden geçeni almış yani
Sizin farkını isteme cesaretinize şaşırıp kaldım yani !!
Yahu ne olursa olsun böyle birşey istenmez ki !!enteresansınız.
Bide bunu sanki siz haklıymışsınız gibi sormuşsunuz ya değilsiniz yaptığınız çok ayıp !!

annen haklı :D
kusura bakma
hedıye degıstırılmesı cok ayıp bence

hem aıle albumu mevzu hem alısverıs sepetıne utanmadan bır kac bısey attıgınız ıcın
ve 60 tl ıstedıgınız ıcın utanın bence
gercekten
annenızı uzdugunuzu hıcmı dusunmuyorsunuz?

Annelerimze birşey anlatmamaliyiz ben anlatmam tersi buluyorum hep. Cekinirim kocama diyorum söylemek istemiyorum diye. Pat diye solemem ben. Kaynanamada anlatmiyorum öyle.:)

neden 60lira istemesini para istemesini bu kdr yanls buldunuz . durumlari iyiymis anne sonucta yabanci degilki

Şimdi ihtiyacın olur gerçenten tabi istersin. Eminim de hangi anne olsa elinden geleni yapar. Fakat arkadas 300tl olan annesinin hediyesini magazaya geri goturmus onun yerine 360tl olan bi hali ie degistirmis. Aramis 60tl borcun var demis. Sende bunun normal bise oldugunu dusunuyorsan al birini vur ötekine

Kızlar derdim annem,
18aylık evliyim, çalışıyorum, kendi anneme yakın oturuyoruz ama on günde bir gideriz nerdeyse.Çünkü her gidişimizde bana bir laf sokar. Evimin çokta üstüne düşmediğim eksikleri var, her seferinde bunları söyler, eve yaptırdığım bazı şeyleri keşke öyle yaptırmasaydın der, kendi bi fikir söyler ama ‘anne öyle olmazdı’ desemde yok inanmaz. O gelmeden evi silip süpürüyorum ama yinede bişey buluyor, ya anne dediğin eksik bulurda laf sokar mı yaa..Kendi 30yıllık ev hanımı aynı performansı bendende bekliyor. Evlenmeden önce maddi manevi herzaman arkanızdayım demişti,(ailemin durumu çok iyidir) alışverişte bazen sepete kendimede birşeyler atıyorum alıp eline bakıyor…Son olayımız şu; fotoğraf albümümüz için biraz sıkıştık bazı şeyler üstüste geldi; aile albümlerinin parasını annelerden almaya kadar verdik, 200tl de ondan istedim bize yaptırmayın istemeyiz ozaman dedi.bir ay geçmeden annem bana 300tlye dg hediyesi evime süs aldı. Fiyatını öğrenince çok üzüldüm.Hediye evime uygun olmadığı için bende 360tlye halı ile değiştirdim, 60tlde borcun var diye aradım söyledim. Yaptığım ayıp mı ? Bu arada kv bi kazak almıştı oda olmadı onuda değiştirdim (kv üstüne nekadar verirse söylesin demiş eşime)ben eşime bile söylemedim fiyatını ama kv yinede 50tl para göndermiş eşimle.Kv her dg de bayramda neye ihtiyacın varsa onu alalım diye sorar.benimkide süs alır birde bak çok pahalı der, ama sonra evime gelince eksikleri yüzüme vurur.Kendi annemden beklediğim merhameti bönkörlüğü kv gösteriyor maalesef. Annem 60tl istedim diye bana kızdı tartıştık , senden ihtiyacım olduğnda istedim vermedin, gittin daha pahalı şey aldın bu beni çok üzdü dedim. Ama değer bilmez ben oldum..
Çok enteresansın cidden.
Evlenecek olgunluğa geldiysen başının çaresine bakmayı öğrenmelisin.
albüm parası ondan, halı parası bundan, sepete çaktırmadan kendine bir şeyler..
Suçlu ailen mi şimdi?
Çalışıyor musun sen?
Ona göre bir cevap daha vereceğim.

Kusura bakma da senin ki resmen evlendim ama aklım ailemin parasında kaldı olmuş.

Artık o evin küçük kızı değilsiniz. Kendi evinizin hanımı olacak yaştaysanız, ayağınızı yorganınıza göre uzatacak olgunlukta da olmalısınız.

Yok annen alışveriş yaparken sepete bişey atmalar, albüm ücretini ödetmeler, hediyesini değiştirip 60 tl borcun var demeler, ne koparırsam kardır gibi bir tutum olarak algılanması çok doğal.

Son düzenleme:
ya benim ananem de bunları anneme yapar. devamlı anneme evle ilgili bir şeyler söyler misafirlerin yanında laf sokar. sanarsın annem genç kız yani. annemin beni arayıp bu konuda ağladığını çok bilirim. ama bir şey de yapamıyoruz tabi çok küstüler bu konularda ama barıştıktan sonra bir şey değişmedi aynı tas aynı hamam:(
bir de kadınlar yaşlanınca biraz huysuzlaşabiliyor anneniz de öyle mi oldu acaba alttan alıp duymazdan gelmekten başka çare yok sanki

60 Lira borcun var mi dedin? :KK57:
Durumlari iyi diye soyup sogana mi cevirmek lazim? Anneniz 300 lira senin icin gözden cikarmis zaten. Belki 300 luradan fazla harcamak istemedi? Ona danismadan nasil buna karar veriyorsun ki? Annein haberi rizasi olmadan "borca" sokmusun Kendin ödücektin üstünü... Asil cimri sensin :110:
Sastim kaldim:KK57:

Kızlar derdim annem,
18aylık evliyim, çalışıyorum, kendi anneme yakın oturuyoruz ama on günde bir gideriz nerdeyse.Çünkü her gidişimizde bana bir laf sokar. Evimin çokta üstüne düşmediğim eksikleri var, her seferinde bunları söyler, eve yaptırdığım bazı şeyleri keşke öyle yaptırmasaydın der, kendi bi fikir söyler ama ‘anne öyle olmazdı’ desemde yok inanmaz. O gelmeden evi silip süpürüyorum ama yinede bişey buluyor, ya anne dediğin eksik bulurda laf sokar mı yaa..Kendi 30yıllık ev hanımı aynı performansı bendende bekliyor. Evlenmeden önce maddi manevi herzaman arkanızdayım demişti,(ailemin durumu çok iyidir) alışverişte bazen sepete kendimede birşeyler atıyorum alıp eline bakıyor…Son olayımız şu; fotoğraf albümümüz için biraz sıkıştık bazı şeyler üstüste geldi; aile albümlerinin parasını annelerden almaya kadar verdik, 200tl de ondan istedim bize yaptırmayın istemeyiz ozaman dedi.bir ay geçmeden annem bana 300tlye dg hediyesi evime süs aldı. Fiyatını öğrenince çok üzüldüm.Hediye evime uygun olmadığı için bende 360tlye halı ile değiştirdim, 60tlde borcun var diye aradım söyledim. Yaptığım ayıp mı ? Bu arada kv bi kazak almıştı oda olmadı onuda değiştirdim (kv üstüne nekadar verirse söylesin demiş eşime)ben eşime bile söylemedim fiyatını ama kv yinede 50tl para göndermiş eşimle.Kv her dg de bayramda neye ihtiyacın varsa onu alalım diye sorar.benimkide süs alır birde bak çok pahalı der, ama sonra evime gelince eksikleri yüzüme vurur.Kendi annemden beklediğim merhameti bönkörlüğü kv gösteriyor maalesef. Annem 60tl istedim diye bana kızdı tartıştık , senden ihtiyacım olduğnda istedim vermedin, gittin daha pahalı şey aldın bu beni çok üzdü dedim. Ama değer bilmez ben oldum..
tatlım kaynanana git sıkı sıkı sarıl. çok iyisin de kadın seni daha çok sever

hayır aldığı hediyeyi kullanamayacağımı anlayınca kendi söyledi git değiştir halı al diye. bende belki 60tl verecek güçte değilim o anda. cebimdeki son parayı verdim. değiştir diye söylediği içinde kalanını ondan istedim.
Tamam bütceye göre secicektin o zaman bence ...

Annemden para istememin tek nedeni ona çok kızmış olmam ( ve reglimn ilk günüydü :110: ) ihtiyacım olduğunda yardımcı olmayıp sonra sırf gösteriş yapar gibi daha pahalı bişey alması. hem değiştir diye kendi söyledi. Çünkü evimde abajurdan daha başka eksiklerim var. kv den istemem çünkü o her zaman sorar bişeye hitican varmı diye.
sanki üstüme çok gelindi :KK43: birde ben annemden istemicemde kimden istemicem..

annenızden para ıstemenızı anlarımda dugun albumu ıcın anlamam...ustelık albumu damat oder erkek tarafının ısıdr....madem borç isyecektınız kaynananızdan ısteseydınız...hoş olmamış ve yukarıdakı yazan arkadasa katılıyorum annenz sıze mesaj vermek ıstemıs...hanı ben paradan kısmıyorum bak 300 tllık hedıye aldım ama fotonun parasını kendım vermek ıstemedım dıye....haksızmı hayır
hedıyeyı degıstırmenız normal ama çıkarıp 60 tl yı ondan ıstemenız kendı annenız bıle olsa cok ayıpp...demez mı bunun kocası 60 lırayı bıle odeyemıyor dıye
ben olsam kayınvalıdenın aldıgı hedıyeyı degıstırmezdım dogru gelmedı bana
ayrıca anneler hep boyledır hep eksık bulurlar...benım annemde oyle mısal....

Ooo kayınvalide arkadaşı ölçüp, biçmiş ona göre davranıyor zaten. Yoksa kimse kimseye hediye değiştirecek diye 50 tl göndermez. Bir kere ayıptır, bana hediye+üstüne para gelse utancımdan yerin dibine girer ve çok kızarım. Siz neden takdir ediyorsunuz anlamadım. Bu tavırlarınızı törpüleyin derim.

Back
X