Kv evinde bedava oturmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar selam beni aslında herkes biliyor kv den neler çektiğimi. Nick'imi değiştirdim ama. Tanıyamayabilirsiniz. Neyse kv ile altlı üstlüyüz. Ama bana yapmadıkları kalmadığı için görüşmüyorum onlarla.

Neyse ev sobalı. Kömür yardımı alıyoruz kvlerde ayrı kendi evine alıyor. 2 kömürlük var. Kv nin kömürleri diğerinde, bizim ki diğerinde ama kv nin kömürünün birazida bizimkinde o yüzden bizim kömürlüğü kullanıyoruz ortak. 2 çeşit kömür var iyi yanan ve yanmayan. Kv',nin o yanmayan kömürü bizimkinde.

Neyse bizim kömür baya azaldı ve kv arada bir (yada sürekli alıyor ben farketmiyorum) bizim kömürü kullanıyor. Özellikle yarım torba ağzı açık bıraktıysam direk onu alıyor. Şimdi ben kendi kömürlerimin üstüne işaret koydum bi kasa vardı kömürlerin yarısını kapatıyor ama anlar da yüzsüzlük yapmaz heralde açıkca alma demek istedim yani koyarak. Zaten 10 torba ya var ya yok ve ben bile az az atıyorum. Kendi kömürüde vardır sonuçta aynısı onlarada geldi. Şuan içten içe aşırı sinir oluyorum. Kira niyetine, evinde bedava oturuyoruz diye mi kullanıyor anlamadım. Ben görüşmediğim için bi defa kızıma dedim bizim kömürü kullanmasınlar diye kullanmıyoruz zaten demişler ama dünden yarım bıraktığım torba yoktu bugün.

Aşırı sinir oldum. Hiç dikkat etmiyorum ne kadar var alınmış mı diye. Normalde açtığım kömürü alta koyardım almasın diye dün yapmayınca almış yada kapalı olanlardan belli etmeden aldı mı onuda bilmiyorum. Normal mi sizce böyle kullanması. O kullanacaksa ben fazla fazla atmayı bilmiyorum sanki. Ayrıca uyanıklık yapar gibi kendi iyi yanan kömürü başka yerde. Yanmayan bizimkinde. Sinir bozucu değilmi? Ben mi abartıyorum.

Kaynananizin komurlerini verin kendi komurlugune koysun boylece sizin komurluge girmeye bahanesi olmaz. Bi de kilit takin. 😬

Aslında aklıma geldi ama bahcede ördek filan besliyorlar, onların yiyeceği yeşillik yem tarzı şeylerde bizimkinde😒

Normal mi degil mi cok yorum yapmak istemiyorum.

Ama aile apartmaninda bu tarz seyler sorun olmamali,
aile apartmaninin tum olayi o degil mi zaten, sekerin biter gider istersin,
komuru ortak alir kullanirsin,
bahceyi ortak dikersin,
vs vs
aile apartmaninin tum olayi her sey icin apartman toplantisi yapmak zorunda olmamaktir bence.

Kayinvalideniz bu sebeple hakli, iyi yanani kullanalim, bitince digerini ortak kullanalim diye dusunuyor olabilir.

Siz tabi ki eski meseleler sebebi ile gorusmuyorsunuz, ama bu sekilde de olmaz, sizin icin en huzurlu yol direk aile apartmanindan tasinmak, yoksa komur isi hallolur, baska is cikar. Siz istiyorsunuz ki normal apartman gibi olsun, olmaz ama.

Siz çalışıyormusunuz?
Kayınvalideniz siz olmasaydınız O evi kömür bedeline tekabül edecek kadar kiraya verebilirmiydi ?
Kayınvalideniz ne ile geçiniyor ?
Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor. kp çalışmıyor hayvan işiyle ilgileniyorlar büyük baş vs. ama istese çalışır kp iş bulunduğu halde gitmiyor ve evet kiraya verebilir en fazla 400 hatta o kadar eder mi bilmiyorum ev dökülüyor. Köylük biryer zaten

Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor. kp çalışmıyor hayvan işiyle ilgileniyorlar büyük baş vs. ama istese çalışır kp iş bulunduğu halde gitmiyor ve evet kiraya verebilir en fazla 400 hatta o kadar eder mi bilmiyorum ev dökülüyor. Köylük biryer zaten

Yani kömür bitse diğer kömürden kullanılabilir diye düşünüyorum.
Bunlar ufak şeyler birbirinizden sakındığınıza değmez.

simdi beni taslayacaklar cikabilir ama ben baska seyi merak ettim, iki dairesi olan kaynananiz nasil kömur yardimi alabiliyor?
Ben de soracaktım şimdi.
Üstelik büyük baş hayvanları da varken.
Bu yardımlar neye göre yapılıyor ya.
Ben mesela helal etmiyorum.
Milletin vergileri eli kolu sağlam tutan adamların evine kömür, makarna, erzak diye yağıyorsa gerçekten helal olmasın.

Yani kömür bitse diğer kömürden kullanılabilir diye düşünüyorum.
Bunlar ufak şeyler birbirinizden sakındığınıza değmez.
Haklısınız, birde acaba diğer kömürü götürdüler mi bilmiyorum akşamları başka yerde kalıyorlar orada da soba yanması gerekiyor çünkü

Ben de soracaktım şimdi.

Koylu iseler bu sekilde de yardim alabilirler.
Buyuk bas hayvanciligi gelistirmek icin de ayri bazi tesvikler var.

muhtemelen koy oldugu icin evlerin degeri de sehirle kiyaslanamaz.

Ben de soracaktım şimdi.
Eşi çalışmıyor belki bu yuzden olabilir çünkü çalışırken vermemişlerdi bi dönem. ve biz oturuyoruz kira vermiyoruz, bunu cok kez sordular çünkü biz başvuru yaparken etkisi var mı bilmiyorum , büyük baş 5 tane var bildiğim kadarıyla daha az olabilir ama ben de maddi durumunun kötü olduğunu düşünmüyorum sürekli paramiz yok diye yakınıyor ama toplu aldığı paraları köşeye atıp resmen unutan biri kendisi

Koylu iseler bu sekilde de yardim alabilirler.
Buyuk bas hayvanciligi gelistirmek icin de ayri bazi tesvikler var.

muhtemelen koy oldugu icin evlerin degeri de sehirle kiyaslanamaz.
Ama sonuçta büyük şehirlerde millet asgari de kazansa aldıgı ile geçinmek zorunda.
Devlet hayvan verdi anladım ama kömür de neyin nesi ki ?
Adam iş buldukları halde çalışmak istemiyormuş mesela.
Oraya gelen elektrik, su faturaları sonuçta bizlerle aynı fiyatlandırma değil.

Eşi çalışmıyor belki bu yuzden olabilir çünkü çalışırken vermemişlerdi bi dönem. ve biz oturuyoruz kira vermiyoruz, bunu cok kez sordular çünkü biz başvuru yaparken etkisi var mı bilmiyorum , büyük baş 5 tane var bildiğim kadarıyla daha az olabilir ama ben de maddi durumunun kötü olduğunu düşünmüyorum sürekli paramiz yok diye yakınıyor ama toplu aldığı paraları köşeye atıp resmen unutan biri kendisi
Şahsım adına yazayım o halde.
Haram olsun.
Söke söke ödüyoruz bu vergileri, birilerinin ihtiyaç sahibi olmadıgı halde evinde kömür olarak yansın diye degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X