Ben öyle düşünmüyorum. Ne kadar geçmişte yaptığı evi de olsa köy yerinde ev yani, bir gelir getirmiyor ki. Çoğu köyde bir bahçede birkaç ev olur oyle,belki zamanında anne vs oturuyordu öldü. Öyle yapılmış bulundu. Şehirdeki normal evlerle kiyaslanacak ev değil ki onlar,gecekondudan hallice.
Keşke vergilerimiz köylülere kömüre, yaşlılara market kartına, öğrencilere bursa falan gitse. Zengine zenginlik katmak yerine.
Nelere nelere harcanıyor vergiler, ne yandas ihalelere trilyonlar akiyor, Bir ev fazla ısınmış, bir aile üşümeden yatmış, çok mu yani?
Ayrıca köylerde böyle yardimlar yapılır ki köylü şehre kaçmasın.
Ben orman Bakanlığı'nın üç projesinde görev almıştım, köylülerle konuşup mesela 'şu bitkiyi/ağacı yetiştirir misiniz?' falan diyorduk,isteyenlere bedava veriyorlardı. Büyükbaş - küçükbaş yardımı yapılıyordu, komur yardımı yapiliyordu. 'sartlarinizin iyileşmesi için ne istersiniz?' diye soruyorduk. O insanlar köylü, evet kiminin arabası var, kimi gelininin kolunu bilezikle donatmış ama neticede köylü yani..bir şeyler yapmak lazim ki zaten boşalan köylerde kalan az sayıda insan da sehre göç etmesin. Bu yüzden kömürse kömür , hayvansa hayvan, bir şeyler vermesi lazım devletin. Hatta köye kesin dönüş yapılmasi için avantajlar, yardımlar yapması lazım bir an önce. Yoksa daha çok deriz 'oha tarım ülkesiyiz , patlıcanın kilosuna 20 lira öduyoruz' diye