Gorumcenin evinin hazırlığını da yapmak buna dahil mi :/ muhtemelen hepsi bi arada yapilacak
Görümce yardıma gelecek mi peki?
Aynı şehirde mi yaşıyor görümce?
Bana biraz büyütüyorsunuz gibi geldi.
Eğer hep beraber yapacaksanız kimin evine yapıldığının ne önemi var? Sizin eve yapılanda da kayınvalidenin ve görümcenin eli olacak. Herkes bunun hesabını yaparsa işin zevki kalmaz ki.
Bence eşinize deyin ki "aşkım, ben pek anlamam ama sen mutlu olacaksın sanırım gidersem, tabi ki gideceğim"
Sizden erişte hamuru yoğurmanızı isterlerse ben beceremem deyin, zaten ağır ve beceriksizce yapınca size yaptırmazlar ki, eli hızlı olan yapar. E çalışan kişilerin önüne çay ve yemek götürmek de bu kadar zor olmasa gerek, kaldı ki bu kişiler artık sizin aileniz.
Yeri geliyor evimizi boyayan ustalara çay veriyoruz, ev taşıyan adamlara yemek veriyoruz.
Lütfen bu meseleyi inatlaşma haline çevirmeyin. Bugün bu yapılan şeyleri yapmayı ve yemeyi sevmiyor olabilirsiniz ama yarın anne olduğunuzda belki de obsesif olup bebeğimin her şeyi organik olsun, ev yapımı olsun diyeceksiniz. Ben kendim yapmak istiyorum çocuklarımın yediğini diyebilirsiniz. Evet kendisi yapıp satan kadınlarımız var ama içinde ne olduğundan hiç bir zaman emin olamayız. Belki siz hamuruna besleyici olsun diye 2 yumurta fazla koymak isteyeceksiniz. Belki süt eklemek isteyeceksiniz.
Gittiğinizde "anneciğim, ben pek anlamam ama öğrenmeyi çok isterim, siz bu konuda çok iyisiniz, hiç bir şey yapamasam da yanınızda olmakla size destek olurum diye düşündüm" deyin, bakın kayınvalideniz de nasıl iyi olacak size karşı.
Ayrıca yapılacak şeyler eşinizi sevdiği şeyler. Eşinizi seviyorsunuz değil mi? İnsan sevdiği için biraz fedakarlık yapmaz mı?