Kv,görümce,ev meselesi

Yok yok yokkk.... olmaz anacim olmaz.. anne tarafiyla belki ama baba tarafiyla olmazzzzz.. elti gorumce kayin eniste... herbiri ayri sorun. Daha tasinmadan sorunlar kayirmalar baslamis zaten. Cikss olmaz o is..
Eltim yok gorumcem var sadece. Elti olsa kesin cikmazdim bende ;) :))) ama sorun olursa tasiniriz esimle yeni bir ev aliriz. Evi direk cocuklarin ustune yapacak kp. Anlasmazlik olursa cikilir. Zaten dger gorumcelerde cikabilirler esleri memur

Benim şahsi fikrimde bu yönde ikiside evlat kızı oğlu yok ama uygulanan da bi sistem olunca belirtmek istedim :110:
Haklısınız aslında. Ama şuanda gorumcemlerde ihtiyac duyuyolar ondan esit davraniyo kp. Ama iyide yapiyor. Ilerde sadece erkek cocuguna bel baglamaz. Kizdanda yardim ister. Benimde cocuklarm olsa bende esit davranirim tabi duruma gore degisir

Sormayin ya. Benm babamda oglunu kayirdi. Ama benim gozum kalmadi. Ama kp kizlari kayiriyor. Dugunde altin olarak bile esit takdilar gorumceler le bana dusunebiliyomusunuz. Ilk defa onlarda gordum boyle biseyo
evlat evlattir. kiz erkek ayrımı olmaz. tabi ki kızlara da ayni değerde takı takacak, bundan doğal ne var?
aynı şekilde o borcun da eşit bolusturulmesi lazım. yapmıyorlarsa ev hakkınızdan feragat edin.

Eltim yok gorumcem var sadece. Elti olsa kesin cikmazdim bende :KK66: :))) ama sorun olursa tasiniriz esimle yeni bir ev aliriz. Evi direk cocuklarin ustune yapacak kp. Anlasmazlik olursa cikilir. Zaten dger gorumcelerde cikabilirler esleri memur
Hiç öyle olmuyor canım... 150 000 kredi çektikten sonra bi daha çıkılmaz o evden... hep sinir olacaksın hep beddua edeceksin... babamın cümlesi "çoluk çocuğumun rızkını verdim şimdi niye onlara bu evi bırakıp gideyim" o kadar dedik yalvardik gidelim bu evden diye çıkmadılar simdi hic sevmedigi insanlarla hic sevmediği döküntü bir evde akşama kadar pinekliyorlar. Annemle birbirinin başının etini yiyorlar. Hiçbir cocugu da yanına gelmiyor... Hep yalnizlar... Cok üzülüyorum ama oradayken hep bir sinir var ustlerinde hep ayni konusmakar oluyor wvketin ustune yattilar allah gosterecek vs.... bu cumleleri duymaktan bıktık ama onlar söylemekten bıkmadilar

Hiç öyle olmuyor canım... 150 000 kredi çektikten sonra bi daha çıkılmaz o evden... hep sinir olacaksın hep beddua edeceksin... babamın cümlesi "çoluk çocuğumun rızkını verdim şimdi niye onlara bu evi bırakıp gideyim" o kadar dedik yalvardik gidelim bu evden diye çıkmadılar simdi hic sevmedigi insanlarla hic sevmediği döküntü bir evde akşama kadar pinekliyorlar. Annemle birbirinin başının etini yiyorlar. Hiçbir cocugu da yanına gelmiyor... Hep yalnizlar... Cok üzülüyorum ama oradayken hep bir sinir var ustlerinde hep ayni konusmakar oluyor wvketin ustune yattilar allah gosterecek vs.... bu cumleleri duymaktan bıktık ama onlar söylemekten bıkmadilar
Haklisiniz ya. Ailenize buyuk haksizlik yaplmis gercekden. Ama ben 150 bini odemem de girmemde :) odemeyip girerim ancak. Ama benim kv ve gorumcelerin Allah korkusu var en son raddede ben desemki sadece bana yikarsaniz helal etmiyorum diye. Korkarlr ve geri cekilirller biliyorum. Ama o raddeye getrmeden halletmek istyrm. Kv cok cekmis o yuzden Allaha yonelmis bi kadin bu tur seylerde hak yemez.

Olmasi gereken o ödemenin 4 e bolunmesi. Kimin gucu kime yeterse. Cok baski yaparlarsana yarim dairenin parasini muteahhit size odesin gidin baska yerden kafaniza gore ev alin. Onlar kudursun

Bu konuda anlatmadiginiz eksik bişeyler var gibi. Akla mantığa sigmiyor.evin değeri ne kadar ? Kp bunları size söylerken hiçbir açıklama yapmamış mi?

Bu arada damatlara elin oğlu demeniz hiç hoş değil bence.tipik kocakari ağzı. Sizde elin kızısiniz kp göre. Eee bu durumda benim kızlarım zorluk çekeceğine elin kızı zorluk çeksin diyebilir kp. Bırakalım lütfen şu elin kızı elin oğlu laflarıni lütfen.

İyide ben ödemem demiyorumki. Paylasalim odeyelim sonucda herkesin evi olacak artik. 150 bini 4 e bolersek herkese daha az dusuyor. Damatlarda ev sahibi olacak yani odemezlerse girmesinler. Kendi babalari odesin
Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama 3.5 daire nasıl oluyor anlamadım. Dairenin diğer yarısı kimin üzerine ?
Ayrıca evi alsanız 3 görümceyle aynı apartmanda mı oturacaksınız?
Şayet öyleyse size verdiği payı satıp,kendinize başka yerden ev alın,ne de olsa üzerini sizin ödemeniz bekleniyor,en azından istediğiniz yerde ev olur.

Ne hayırlı baba, başkasının çocuklarına vermiş kendi çocuklarına borç çıkarıyor, 150 bin ödedikten sonra başka ev alırım, 150 bin kredi çekip onu en aşağı 200 bin olarak ödeyeceksiniz bankaya,en aşağı diyorum bak, yerinde olsam söylerim ortalığı ayağa kaldırırım, ha bana kalsa hiç vermesin ne Şamın şekeri ne Arabın yüzü ama madem evimin huzurunu kaçırdı eşime yük bindirdi önledi beni de etkileyeceģinden karışırım elbette

150 bin e ev alınır ki zaten niye onların minnetine gireceksiniz. Kusura bakma kocan da çok akılsız yani, 150 bin verince onlar mı size daire vermiş oluyor, milletin oturacağı evi ödemiş oluyorsunuz

Bu arada damatlara elin oğlu demeniz hiç hoş değil bence.tipik kocakari ağzı. Sizde elin kızısiniz kp göre. Eee bu durumda benim kızlarım zorluk çekeceğine elin kızı zorluk çeksin diyebilir kp. Bırakalım lütfen şu elin kızı elin oğlu laflarıni lütfen.
Ben akrabayim esimin tarafiyla. Ayrca bu yük erkeklere biner daha cok onlar sknti ceker öderken. Yani ben oglunuda kayirsin demiyorum esit paylassin lar diyorum. Elalemin oglunun borcunu ben odeyecek degilim ya

150 bin e ev alınır ki zaten niye onların minnetine gireceksiniz. Kusura bakma kocan da çok akılsız yani, 150 bin verince onlar mı size daire vermiş oluyor, milletin oturacağı evi ödemiş oluyorsunuz
Ya zaten ben aldrmam yani bu gidisle. Otursun kizlariyla damatkari ben ev alirim en azindan basima kakilmaz

Ne gerek var 150 bin verip te evi size vermesine gidin uzak yerden daire alin daha iyi en azindan size ev verdik diye kafaniza kalkmazlar ic ice yasayip agiz kokusu da cekmezsiniz...
Durust olacaksa tam daireyi size versin damadi tamamlasin yada ortak hesaplanip ne gider varsa pay edilir isler bitincede herkesin evini teslim etsin...apacik evlat kayirma var arada....

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim kiradayiz. Ama eşimim ailesi 4 çocugunada ev verecek 3 kız 1 oğlan. Kayinbabamin bir apartmanda 3.5 dairesi var 4 e tamamlayamadi. Ve esime demiski sen tamamla 150 bin. Eşimin işleri zaten çok iyi degil aylik 2500 kazaniyor ustelik baska borclarimizda var. Şimdide kayinbaba bize bunu odeyin diyor. Allah askina 3 kizida el atsin bu ise. Damatlar gelip oturacak parayi bizmi odeyecegiz. Eşimle kavga ettik agliyrum resmen. Onlar rahat rahat oturacak biz 10 yil kredimi oďicez. Bu nasil ev vermek ya. Kizllarda odese para bolunse azalacak. Gercekden sinirlerim tepemde. Elin oglu rahat raht otrcak biz kredi odicez. Napayim.ben simdiiii

Nasıl bir sahiplenmedir bu. Elin oğlu diyorsun damatlara ama sen de el kızısın. Kendini evin kızı sandın herhalde.

Neyse bu yaklaşımın çok hatalı. Evin kızına teklif etseler bu durumu o da aynı mantıkla karşı çıkacak.

Elin oğlu muhabbeti yapmadan, otur eşin ve kp ile bu konuyu konuş. Herkes 62.500 koysun. Skp de evi yaptirsin. Herkese evleri Bu adam 62.500 e satacak. Bu kadar basit.

Bu arada bir dairenin içini yaptırmak 150 bin tutmaz. Taş catlasa 30-50 bin tutmalı. Orada bir mantıksızlık var.

Back
X