Kv. Görümcemin eski kıyafetlerini bana veriyor!

O an kırılmasın diye alıyorum ama eve gelince çok sinirleniyorum uyuyamıyorum sinirden. Kırmadan nasil söylenir istemiyorum diye?
beterin beteri var diye dusunebilirsin.

kv konu komsunun attigi yirtik pirtik lekeli haminne giysilerini valiz valiz toplayip bana getiriyor bir de size aldim diyordu. kac valiz attim bilmiyorum

Bu kadar kibirli olmayın. Hepi topu ihtiyacınız yok.

Ancak ihtiyacı olanlar başkalarının artığını ! giymiş olmuyor.

Kibirli degilim cocukken başkalarının verdiklerini giydim öyle büyüdüm .. Yazdıklarımın da arkasındayım.. Böyle sevimsiz şekilde yapılan şeylere tahammülüm yok.. İhtiyacı olanlara da kıyafet veririm ve bu benım artığım alın olarak bakmam ki onlarda gercekten istiyorlarsa... Gönül işi bu.. . Siz görümcenizin eskisini , giymedigini giyerseniz de saygı duyarım. Sonuçta sizlik bir durum yok alan memnun veren memnun.. Ama konu sahibinin yaşadıgı şey bana göre artıktır... kızın ihtiyacı yok sonuçta neyin nesidir kıyafet vermeler .. Ortada saçma aşırıı saçma bir durum var. İyi niyetli de bulmuyorum

Cok tesekkur ederim, yardimci oldugunuz, ilgilendiginiz icin. Bazı arkadaşlar demiş ki "Sen yine iyisin, bana kendi giysilerini verdi" maalesef nişanlılık donemimde kv. Bana kendi geceliklerini vermeye başlamıştı. Kızlarına teklif etmiş, onlar almamış, bana verdi. Ben de anneme verdim ihtiyaç sahiplerine vermesi için. Eşime diyorum ki "bi tane geliniyim, annen neden beni eski şeylere layık görüyor." eşim araya girmek istemiyor ama o da annesine kızıyor arkasından. Kv. Cok pintidir, istifcidir, beraber çarşıda dolaştığımız zaman defolu ürün görse hemen bana alır ucuz diye. Geçen bana kendi giydiği geceliği vermeye çalıştı aşırı sinirlendim. "Benim çok var geceliğim fakir birine ver" dedim. Hemen bozuldu. "Yok bu benim mahremim, yakarım yine vermem başka birine" dedi. Çıldırmamak için çok direndim. Madem öyle, bana niye veriyosun mahremini be kadın! Dedim içimden. Ayrıca hamilelik donemimde çok üzerime geldikleri ve her halta karıştıkları için, kv. Ile aylarca küs kaldık, görümcelerle de aynı şekilde. Hâlâ çok hazzetmem. Buna rağmen bana bu kişilerin ve kendinin kıyafetlerini vermeye çalışıyor. Kocaman kadınım, benim de kendime göre bi tarzım, zevkim var. Ondan gelen şeyleri tekrar bi hafta sonra ona gönderiyorum bol geldi vs. Diye. Ama kadın anlamamakta ısrar ediyor. Eşim, istemediğimi direkt söylememi istiyor ama ben bunu yapamıyorum çok kırılgan bi insan kv. Hemen yüzü düşüyor tarzım değil vs. Deyince. Durumumuz kötü değil, çok şükür her istediğimi alabiliyorum. Görümcelerin kıyafetleri genelde koyu renk kesinlikle koyu renk bana göre değil. Ikinci el giymeyen biri degilim yanlis anlasilmasin lutfen. Kiz olmama ragmen, abimin kiyafetleri ile buyudum. Cunku o zamanlar cocuktum, bi tarzim yoktu, biseyden anlamazdim. Ayrıca, bebegime kiyafet yetistiremiyorduk yeni doğduğu sıralarda çok fazla kusuyordu, gorumcemin de benim kizimdan bi yas buyuk kizi vardi. Ben kendim teklif ettim esime, ablan kizinin kiyafetlerinden verebilir mi diye. Yeniye kadar benim kizim kuzeninin kiyafetleri ile buyudu. Gerilik kiyafetlerini biz aldik sadece. Oto koltugunu da ikinci el aldik. Kusura bakmayın uzun oldu ama buraya yazmak beni bi nebze olsun rahatlattı. Benimle ayni dertten muzdarip kisiler hic de az degilmis, bunu da öğrenmiş oldum.

sinirden uyuyamayacak kadar abartacak ne var anlamadım? iç çamaşırı gibi şeylerin ikinci eline karşıyım tabiki ama biz de kuzenlerimle böyle büyüdük hala da aynıyız.zaten pis pasaklı yırtık sökük delik şeyler giyen insanlar değiliz.öyle şeyler direkt toz bezi olur kimseye verilmez.hepimiz iş insanıyız, hele birimiz bir şirkette CEO, çok sık alışveriş yapar.Birbirimize kıyafet de veririz, ödünç de kullanırız.O kadar istemiyorsanız alın siz bir ihtiyaç sahibine bağışlayın ya da ikinci el sitelerinde ucuza satın parasını bağışlayın.yırtık pırtık soluk şeyler zaten verilmez verenin ayıbıdır.ya da ihtiyacım yok getirme deyin bitsin.bunun için mi geceler boyu sinirden uykusuz kaldınız yani

Kullanmayacaginiz seyler ise giysi kumbarasina atin da ihtiyaci olanlar kullansin arkadasim. Veya soyleyin almak istemiyorum sizde kalsin diye. Kullanilmayacak durumda olmadigi surece ben olumsuz bakmiyorum boyle durumlara. Kuzenler biz hep birbirimize verdik bu sekilde kiyafet. Ozellikle abiyeler,bir kere giyip baskasina veriyoruz mesela. Veya cocuk esyalari,bebek aksesuarlari ve kiyafetleri ev ev dolasiyor bizde. Esimin kuzenleri de baktim ki istiyor fazla var mi oglana kuculenlerden diye,onlara da vermeye basladim. Bence iyi bir sey israf etmemek,degerlendirmek

Sizi kırmak istemediğim için daha önce alıp ihtiyaç sahiplerine verdim, fakat ben bu durumdan hoşlanmıyorum. Rica etsem başka birine verebilirmisiniz...

Bazıları çok kıyafet alıp, aldığını tekrar tekrar giymez yepyeni kalır. Öyle bir durumda neden giyilmesin ki. Ama yok kötü kötü seylerse kayinvalidenizin yaptığı hoş dgil. Bence yine de canınızı sıkmayın bu kadar. İstemiyorum dersiniz olur biter bence.

Cok tesekkur ederim, yardimci oldugunuz, ilgilendiginiz icin. Bazı arkadaşlar demiş ki "Sen yine iyisin, bana kendi giysilerini verdi" maalesef nişanlılık donemimde kv. Bana kendi geceliklerini vermeye başlamıştı. Kızlarına teklif etmiş, onlar almamış, bana verdi. Ben de anneme verdim ihtiyaç sahiplerine vermesi için. Eşime diyorum ki "bi tane geliniyim, annen neden beni eski şeylere layık görüyor." eşim araya girmek istemiyor ama o da annesine kızıyor arkasından. Kv. Cok pintidir, istifcidir, beraber çarşıda dolaştığımız zaman defolu ürün görse hemen bana alır ucuz diye. Geçen bana kendi giydiği geceliği vermeye çalıştı aşırı sinirlendim. "Benim çok var geceliğim fakir birine ver" dedim. Hemen bozuldu. "Yok bu benim mahremim, yakarım yine vermem başka birine" dedi. Çıldırmamak için çok direndim. Madem öyle, bana niye veriyosun mahremini be kadın! Dedim içimden. Ayrıca hamilelik donemimde çok üzerime geldikleri ve her halta karıştıkları için, kv. Ile aylarca küs kaldık, görümcelerle de aynı şekilde. Hâlâ çok hazzetmem. Buna rağmen bana bu kişilerin ve kendinin kıyafetlerini vermeye çalışıyor. Kocaman kadınım, benim de kendime göre bi tarzım, zevkim var. Ondan gelen şeyleri tekrar bi hafta sonra ona gönderiyorum bol geldi vs. Diye. Ama kadın anlamamakta ısrar ediyor. Eşim, istemediğimi direkt söylememi istiyor ama ben bunu yapamıyorum çok kırılgan bi insan kv. Hemen yüzü düşüyor tarzım değil vs. Deyince. Durumumuz kötü değil, çok şükür her istediğimi alabiliyorum. Görümcelerin kıyafetleri genelde koyu renk kesinlikle koyu renk bana göre değil. Ikinci el giymeyen biri degilim yanlis anlasilmasin lutfen. Kiz olmama ragmen, abimin kiyafetleri ile buyudum. Cunku o zamanlar cocuktum, bi tarzim yoktu, biseyden anlamazdim. Ayrıca, bebegime kiyafet yetistiremiyorduk yeni doğduğu sıralarda çok fazla kusuyordu, gorumcemin de benim kizimdan bi yas buyuk kizi vardi. Ben kendim teklif ettim esime, ablan kizinin kiyafetlerinden verebilir mi diye. Yeniye kadar benim kizim kuzeninin kiyafetleri ile buyudu. Gerilik kiyafetlerini biz aldik sadece. Oto koltugunu da ikinci el aldik. Kusura bakmayın uzun oldu ama buraya yazmak beni bi nebze olsun rahatlattı. Benimle ayni dertten muzdarip kisiler hic de az degilmis, bunu da öğrenmiş oldum.
Canım senin kişilik yapın biraz sıkıntılı, kendine özgüvenin yok gibi geldi bana... Eşin sana "istemediğini anneme söyle" dediği halde neden söylemiyorsun kv ne "istemiyorum" diye..

Bu forumda öğrenmiştim şu sözü... "kv' ne susup, kocana konuşma" diye...

Sen şimdi kv ye ifrit olup olup eşine konuşacaksın, bu da ilişkinizi zedeleyecek, kv kim oluyor ki evliliğini onun için çıkmaza sokacaksın....

Susma, içine atma, dert sahibi olma.... Senden bir tane var, başka yok...

Son düzenleme:
Eşim, istemediğimi direkt söylememi istiyor ama ben bunu yapamıyorum çok kırılgan bi insan kv.
Görümcenin eskilerini sana verirken senin kırılacağını düşünmeyen kv ni, sen neden kırılacak diye düşünüyorsun....

Onun yaptığı alenen hakaret, sen de bu hakaret karşısında gayet kibarca bir cümle kullanacaksın..

Hiç birşey diyemiyorsan "Anne herkes kendi eskisini giysin" de... Bende eskilerimi görümceme mi getireyim" de...

Ablamla kilo alıp verme durumumuza göre paylaşırız hep, bol geleni, dar olanı.
Keza kuzenimle de öyle.
Alıp vermesek çıplak değiliz elbet, sadece dolap beklemesin, işimize yarasın diye alıp veririz.

Ama ne yalan söyleyim, görümcemin olsa almazdım.
Kıyafet alıp vermek mesele değil, ben görumcemden almazdim, hoş görümcem de yok ya zaten 😁

Bana olmaz küçük gelir teşekkür ederim genede deyin kestirin yani istemiyorsanız almak zorunda değilsiniz kv diye 🤷‍♀️

Bilmem alınacak bir durum yok bence ortada.He ben de başkasının kıyafetini kabul etmem ama bir bakarım denerim öyle bir durumda.Bu bana olmadı vs diye teşekkür edip geri veririm.Bence her şeyin altında art niyet aramamak lazım

Yakın arkadaşım evleneceği zaman kv demiş ki görümcesinin gelinliğini giysin kiralamasınlar başka gelinlik diye, kız da bana anlatmıştı. Giymek istemiyordu ama diyemiyormuş, canım giymek istemiyorum içime sinmez de dedim. Ne kadar absürt bi olay düşünsene damat ablasının gelinliğini başka bir kızın üzerinden çıkaracak. Var böyle kv.ler. Ve sonra yok falan demiş başka giymişti. Evlendiğinde de kıyafetlerini bunu giy bunu giyme diye ayırmışlar. Ne münasebet. Allah dağına göre kar veriyor bana öyle birşey yapmaya kalkan olsa yıkıp dökerim iyilikleri kendilerinin olsun tahammülüm yok böyle şeylere. Sizde almayın benim var deyin, bana geçenki verdikleriniz duruyor giymiyorum sıra bile gelmiyor deyin ya da. (Ben olsam yer bezi temizlik bezi yapıp bunu görmesini sağlardım da şirret olabiliyorum da bazen) vermezdi bi daha. :KK55:

Back
X