• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv hakkında. fikir verin bana kızlar

Gelin konuşsun demedim, nerede yazıyor? Ben de bir kız evlat olduğum için kocamın anneme katti suretle laf edemeyeceğini, ettiği an kocam olamayacağını belirttim.
Bu söylediğiniz esiniz açısından cok kotu değil mi?
Yani aynı şeyi bir erkek evlat söylese, anneme bir şey olsa bana düşer eğer eşim kabul etmezse eşim olmaz diye ne kadar kötü geliyorsa bu da o kadar kötü geliyor inanin.
Erkek-Kız evlat farkı yok bana göre. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama annem, babam veya kayinvalidem , kayinpederim kimin ihtiyacı olursa eşimde bende yanlarında oluruz.
Benim 3 kardeşim, esimin 1 ablası var ve ikimizde ailelerimizdeki rollerimiz hasebiyle ailelere bakım konusunu bizim ustlenecegimizi biliyoruz.
Benim annem bizimleyken onunkine ablası baksın demek bana bencilce geliyor..

Yani aynı şeyi bir erkek evlat söylese, anneme bir şey olsa bana düşer eğer eşim kabul etmezse eşim olmaz diye ne kadar kötü geliyorsa bu da o kadar kötü geliyor inanin.
Erkek-Kız evlat farkı yok bana göre. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama annem, babam veya kayinvalidem , kayinpederim kimin ihtiyacı olursa eşimde bende yanlarında oluruz.
Benim 3 kardeşim, esimin 1 ablası var ve ikimizde ailelerimizdeki rollerimiz hasebiyle ailelere bakım konusunu bizim ustlenecegimizi biliyoruz.

Bu karakter meselesi, ben annesini kabul etmezsem bana da söylesin direk boşasın çünkü ben kayınvalidemi de annem kabul ediyorum, şu an sözlüyüm zaten.

Kadınların vicdanı erkeklerden biraz daha fazla ve kadınlar daha duygusal olduğu için söyledim ben. Evlat ayrımı değil kastettiğim. Ayrıca annem ile kayınvalidemi kesinlikle ayrı göremiyorum da. Ben eşime dersem ki 'annen bizde kalmasın' beni boşayabilir isterse neden biliyor musunuz çünkü ben kendi öz anneme de asla laf ettirmem. Evlilikte her şey eşittir bana göre. 3nity 3nity

Bu karakter meselesi, ben annesini kabul etmezsem bana da söylesin direk boşasın çünkü ben kayınvalidemi de annem kabul ediyorum, şu an sözlüyüm zaten.
Ailelere vefa ne kadar onemliyse eşlerin birbirine sırt dayaması da önemli.
Evlendiginizde daha iyi anlarsınız, kapının önüne koymak/koyulmak la tehdit etmenin/edilmenin ne kadar onur kırıcı oldugunu.
Ayrıca siz kız evlada düşer bakmak yazmistiniz yanlış hatirlamiyorsam, şimdi neden değişti fikriniz de kayinvalidenize de bakasiniz geldi?

• Beğen
Reactions: anu
Ailelere vefa ne kadar onemliyse eşlerin birbirine sırt dayaması da önemli.
Evlendiginizde daha iyi anlarsınız, kapının önüne koymak/koyulmak la tehdit etmenin/edilmenin ne kadar onur kırıcı oldugunu.
Ayrıca siz kız evlada düşer bakmak yazmistiniz yanlış hatirlamiyorsam, şimdi neden değişti fikriniz de kayinvalidenize de bakasiniz geldi?

Ne alaka ya?? Kendisi istemiyor bakmak konu sahibinin o zaman kızı baksın dedim. Ben kendi aile yaşantımı yazmıyorum ki sadece empati kurdum. Kayınvalidem benim annemdir zaten. O şekilde tehtid edilsem en önce ben boşanırım emin olun beni tanımıyorsunuz gereksiz oluyor bu muhabbet. Gelinden önce kız evlada düşer bakmak evet ama bu benim de kayınvalideme bakmayacağım anlamına gelmiyor.

Kadınların vicdanı erkeklerden biraz daha fazla ve kadınlar daha duygusal olduğu için söyledim ben. Evlat ayrımı değil kastettiğim. Ayrıca annem ile kayınvalidemi kesinlikle ayrı göremiyorum da. Ben eşime dersem ki 'annen bizde kalmasın' beni boşayabilir isterse neden biliyor musunuz çünkü ben kendi öz anneme de asla laf ettirmem. Evlilikte her şey eşittir bana göre. 3nity 3nity

Bana göre de eşit, ama eşim yada ben aynı fikirde değilsek/ olmazsak kimse kimseyi kapının önüne koymaz bu yüzden.
Başka çareler aranır, şartlar zorlanır.
Sizin söylediğiniz gibi bir evlilikte düşünülmez zaten.

Bana göre de eşit, ama eşim yada ben aynı fikirde değilsek/ olmazsak kimse kimseyi kapının önüne koymaz bu yüzden.
Başka çareler aranır, şartlar zorlanır.
Sizin söylediğiniz gibi bir evlilikte düşünülmez zaten.

Bunun kapının önüne konmakla alakası yok, genel olarak anneye saygı duymayan adam benim anneliğime de yarın öbürgün saygı duymaz. Ben de böyle bir adama 'adam' demem.

Davete lüzum yok. Eşiniz çağırırsa bişey söylemeyin, fazla da içli dışlı olmaya gerek yok

Sen çağırma esin çağıracak sa cagirsin. 1 hafta ligina gel desin dicem ayıp olmasın diye ama onun 1 haftası ayları bulabilir bilemedim

ihtiyacta evet yanında olmasak haklısın. Sağlıklı maşallah. evi var parası var. yazligi var. bankada parası var. var oğlu var. Biz kiracıyiz. 1 maaşla kira ödeyip ev gecindiriyoruz. görmeniz anlarsınız kendisini. akşam kremi ayrı sabah kremi ayrıdır. iyi bakar kendisine. keyfi gayet yerinde.

Ben olsam aramam da cagirmam da ki zaten suan yakin oturmama ragmen asla guleryuz gostermiyorum ve cagirmiyorum.Bana yasatttiklari icin ona cok kızgınım yillardir hakaret dedikodu vs her türlü seyi yapti yine yuzyuze bakiyoruz diye evime buyur ettim guleryuz gosterdim ama yok olmuyor..iyilikten maraz doguyor her guleryuz gosterip affedici oldugumdan sonra yeni olaylarla daha da gerdi beni.Artik yuzune bakmiyorum o cocugu gormek icin gelip gidiyor ama ne sohbet ediyorum ne bisey ikram ediyorum.Beni bu hale o getirdi..gormek istemiyorum kadini o derece yani.Simdi benim de oglum var ilerde sen de ondan gorursun beddualari bile etti kadin.Allah görüyor beni hor görüp esimle arami bozan fesatlik yapip duran ve insanlar icinde kucumseyen bu kadina artik iyi niyet yok.
Size tavsiyem aramayin sormayin diyalog kurmayin madem sizi geriyor kimse kusura bakmasin 3 gunluk dunyada kv eziyeti çekmek icin mi dogurdu bizi annemiz.Büyükse buyuklugunu bilecek.Of ne dertliyim ben ya :)

ihtiyacta evet yanında olmasak haklısın. Sağlıklı maşallah. evi var parası var. yazligi var. bankada parası var. var oğlu var. Biz kiracıyiz. 1 maaşla kira ödeyip ev gecindiriyoruz. görmeniz anlarsınız kendisini. akşam kremi ayrı sabah kremi ayrıdır. iyi bakar kendisine. keyfi gayet yerinde.
Cevap size değil başka bir uyeye idi.
Sizin hastaliginiz zaten bir başkasının kahrini cekemeyeceginiz şekilde.
Ama yerinizde olsam bir iş, kurs vs bulurdum. Hem size iyi gelir hem o zaman sizden beklenti daha az olur.
Şu anki durumda siz şimdilik sessiz kalın, esiniz çağırırsa çağırsın . gelir ise kendi hayatınıza bakın.

Arkadaşlar.
hatırlayan olur belki. benim kronik kv konularını. başka şehirde yaşıyor. kendi tabiri ile "kocayi gömdüğünden" beri evinde yalnız kalamıyor. son aylarda ise 3 hafta bizde kaldı. sonra kardeşlerini dolaştı. benim suratimi anlamış olacakki benimle konuşmuyor güya. bana demesi gereken şeyleri çocuğum üzerinden söylüyor falan. sinir bozucu aslında. neyse artık bunaldigimi eşime anlatinca hak vermiş olacakki annem neden gelmiyor demiyor.
1 aydır yoktu ama ben hep tetikteyim. derken bugün oğlunu arıyor ve yılbaşında istanbul a geleceğini söylüyor. kardeşine gelecekmis orada kalacakmış. şimdi benim tavrım tarzım ne olmalı sizce? yok gel bize desem iki nazlanir ama gelir yine haftalarca kalır diye korkuyorum.
soğuk donuk bir kadın. güzelce konuşmaz da yani. hiç bişey yapmayıp beklesem gerilim büyürmü bilmemki. ama dedigim gibi bütün iyiliklerimin bedelini çok acı ödedim :KK43:
ben olsam tepkısız kalırdım :)
net...

ilkden hemen bence çağırmayın
kendisine çeki düzen vermesini anlar
sonradan çağırır ilkden gidince hemen gel demeyin görmeye gidin

Ben olsam aramam da cagirmam da ki zaten suan yakin oturmama ragmen asla guleryuz gostermiyorum ve cagirmiyorum.Bana yasatttiklari icin ona cok kızgınım yillardir hakaret dedikodu vs her türlü seyi yapti yine yuzyuze bakiyoruz diye evime buyur ettim guleryuz gosterdim ama yok olmuyor..iyilikten maraz doguyor her guleryuz gosterip affedici oldugumdan sonra yeni olaylarla daha da gerdi beni.Artik yuzune bakmiyorum o cocugu gormek icin gelip gidiyor ama ne sohbet ediyorum ne bisey ikram ediyorum.Beni bu hale o getirdi..gormek istemiyorum kadini o derece yani.Simdi benim de oglum var ilerde sen de ondan gorursun beddualari bile etti kadin.Allah görüyor beni hor görüp esimle arami bozan fesatlik yapip duran ve insanlar icinde kucumseyen bu kadina artik iyi niyet yok.
Size tavsiyem aramayin sormayin diyalog kurmayin madem sizi geriyor kimse kusura bakmasin 3 gunluk dunyada kv eziyeti çekmek icin mi dogurdu bizi annemiz.Büyükse buyuklugunu bilecek.Of ne dertliyim ben ya :)
lulumom lulumom
lulumom lulumom katılıyorum sana canım. çeken bilir. ilerde sen de bunu görürsün diyenler de yaşasın anlasınlar inşallah. ben bu duyguyu öğrendiğim için ileride gelini daha iyi anlarım bence. tam tersi yani.
iş eslerimize düşüyor aslında. annelerine bizden daha iyi anlatabilirler. bize düşen ise olmuyorsa uzak durmak. ben şu an o uzaklığı korumanın mücadelesini veriyorum.

ilkden hemen bence çağırmayın
kendisine çeki düzen vermesini anlar
sonradan çağırır ilkden gidince hemen gel demeyin görmeye gidin
görmeye gitmek lâzım sadece. Allah orada bana yardım etsin. asar suratını yine merhaba bile demez bilirim huyunu :(

Cevap size değil başka bir uyeye idi.
Sizin hastaliginiz zaten bir başkasının kahrini cekemeyeceginiz şekilde.
Ama yerinizde olsam bir iş, kurs vs bulurdum. Hem size iyi gelir hem o zaman sizden beklenti daha az olur.
Şu anki durumda siz şimdilik sessiz kalın, esiniz çağırırsa çağırsın . gelir ise kendi hayatınıza bakın.
Doğru diyorsun arkadaşım. Teşekkür ederim.

biz gelinler kayınvalide düşmanı değiliz tabiki ancak;
hala oğlunun bi ev ocak oldugunu anlamadan ,yok kalmaya geliyim yok kısı gecirelim , ve hep yaparız ederiz alırız gibi konusması bizi çıldıran ve onlara mesafe koyduran.
biz onlara ilerde hastalandıklarında yanlarında olacagız,tabiki de bakacagız.
ama sen kalk yeni evli çiftin evine glmek iste.
sonra da gelin bizi aramıyor.
oldu canm

ya ne kadar gaddarca vicdansızca yorumlar öneriler....okuyunca tüylerim diken diken oldu acaba kendi annenize de böyle mi davranıyorsunuz veya sizin annenize eşiniz böyle davransa ne hissedersiniz ne kadar acı bir anne için vaktimiz olursa uğrarız lafı sadece size Allah islah etsin diyorum unutmayın ne ekersek onu biçeceğiz bizimde evlatlarımız var hep bu yasta kalmıyacağız ne olur biraz daha empati...özellikle anne olanlar herkes nasıl emek vererek büyütüyor çocuklarını

Back
X