• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv icin empati yapmaya karar verdim basarabilirmiyimki

pocoyomm

mutluluk neydi?
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
463
127
53
Mrb 4yillik evliyim bir kizim var ve beraber oturuyoruz kv ile diger konuma bakan varsa eger dertliyim kv den ancak bi kac gundur empati yapmaya calisiyorum cunku hep bir savas hali yoruyor artik simdi ben ne yapiyorum diye dusunmeye basladim mesela sunu farkettim kv bana bisey soyledigu zaman sanki sorun cikaricak sanip imali cvp veriyorum hani tamam anne desem sorun olmayacak belkide ben onun icin hep kendimi hakli gorurken oda benim karsimda kendnii hakli goruyor ben artik savasmaktan skildim ve taktik degistirmeye karar verdim bana ne yapmam gerektigine dair fikir verecek arkadaslar yorum bekliyorum

fikir veremicem çünkü bende uygulamaya çalıştım bunu beceremedim inşallah siz becerirsiniz.çünkü çatışmayla gün geçmiyo...

Siz, empati yaparken umarım kv de yapar da orta yolda buluşursunuz.en azından deneyin ama sabrınız yeterli olursa iyi olur sonuç.aynı evde yaşamak zorunda mısınız?çalışmıyor musunuz?

Son düzenleme:
Mrb 4yillik evliyim bir kizim var ve beraber oturuyoruz kv ile diger konuma bakan varsa eger dertliyim kv den ancak bi kac gundur empati yapmaya calisiyorum cunku hep bir savas hali yoruyor artik simdi ben ne yapiyorum diye dusunmeye basladim mesela sunu farkettim kv bana bisey soyledigu zaman sanki sorun cikaricak sanip imali cvp veriyorum hani tamam anne desem sorun olmayacak belkide ben onun icin hep kendimi hakli gorurken oda benim karsimda kendnii hakli goruyor ben artik savasmaktan skildim ve taktik degistirmeye karar verdim bana ne yapmam gerektigine dair fikir verecek arkadaslar yorum bekliyorum

Evli degilim ama hamlenizi cok guzel buldum:) gecinmeye gonlu varsa kv de hamlenizi gorup ona gorr davranacaktir. İnsallah hersey yoluna girer. Olgunlugunuz cok guzel ama:)

Evli degilim ama hamlenizi cok guzel buldum:) gecinmeye gonlu varsa kv de hamlenizi gorup ona gorr davranacaktir. İnsallah hersey yoluna girer. Olgunlugunuz cok guzel ama:)

Naoayim canim ya evlenince sadece esinle degil ailesiylede evleniyormusuz ben elimden gelen ne varsa yapayimda yine aynu olursa hersey bisey yapmadim demek istemiorum vicdanim rahat olsun

bunu başarmak isteen kv ve gelinler için çift terapisi gibi bişey varmıdır acaba. bende denedim ama bizimki bakıyoki ılımlıyım abartıyo busefer gelde doğu anla yaptığı yanlışı.

bunu başarmak isteen kv ve gelinler için çift terapisi gibi bişey varmıdır acaba. bende denedim ama bizimki bakıyoki ılımlıyım abartıyo busefer gelde doğu anla yaptığı yanlışı.

Evet bide o var dimi nasil olsa ilimli insallah iyi niyetimi kotuye kullanmaz

Bizde birlikde yaşadığımız dönemlerde hep senin gibi düşünüyordum..
Ben mi hata yapıyorum,yazık alttan alim, belki ben yanlış anlıyorum,kendimi onun yerine koyim, ya desin boşverim demeyi bolca denemiştim..
Seni salak sanıyolar bu seferde,saf,ezik oluyosun.
Baktım daha çok laf sokuyo
Sen iyi davrandıkça senle daha çok yüz göz oluyo, daha rahat laflarını söylüyo
Olmuyo canım şunu bil ki sorun bizde değil sorun karşımızdakilerde.
Sen hep veren taraf ol, anlayan anlayışlı taraf ol karşındaki anlamadıkdan sonra neye yarar ki.
Herşey karşılıklı karşındakininde senin gibi düşünmesi lazım.

Neticem görüşmüyorum 3 yıldır kafam rahat.

Bizde birlikde yaşadığımız dönemlerde hep senin gibi düşünüyordum..
Ben mi hata yapıyorum,yazık alttan alim, belki ben yanlış anlıyorum,kendimi onun yerine koyim, ya desin boşverim demeyi bolca denemiştim..
Seni salak sanıyolar bu seferde,saf,ezik oluyosun.
Baktım daha çok laf sokuyo
Sen iyi davrandıkça senle daha çok yüz göz oluyo, daha rahat laflarını söylüyo
Olmuyo canım şunu bil ki sorun bizde değil sorun karşımızdakilerde.
Sen hep veren taraf ol, anlayan anlayışlı taraf ol karşındaki anlamadıkdan sonra neye yarar ki.
Herşey karşılıklı karşındakininde senin gibi düşünmesi lazım.

Neticem görüşmüyorum 3 yıldır kafam rahat.

Haklisin canim ama surekli gergin yasamakta canima tak getiriyor kv asla diger bazi kv gibi esimle arama girmez fitne sokmaz yeri gelir beni esime karsida korur kp mukemmel biridir onun kv istedigi sikir sikir ol kendi gibi birini istiyor karsisinda sunu anladim biraz pohpohlanmak istiyor ilgi istiyor aldim karsima konustum bak anne dedim bu evin kadini sensin ben senin uzerine geldim senin kurallarini degistirme gibi bir cabam yok senden sonra ben soz hakkina sahibim dedim baktim biraz motive oldu demekki oda bundan hoslaniyor tamam ben insanlarin egosunu tatmin etmekten hoslanmiyorum ama sunuda dusunuyorum bende anneyim en azindan kucugum biraz alttan alsam eksilmem heralde tabi suistimal edilirsem hersey tersine doner biraz deniycem napayim baska bisey gelmiyor aklima varsa tavsiyeniz soyleyin ben digerleri gibi illaki ayri ev olsun demiyorum insanlarin varligi beni rahatsiz etmez sadece iyi anlasalim gecinelim cokmu sey istiyorum sizce

ev ayırma şansın yoksa eğer biraz daha duymayacaksın,görmeyeceksin ne yazıkki..
zor tabi bunu yapmak ama iyi geçinmeyi denemek işe yarayabilir...
allah yardım etsin..

Haklisin canim ama surekli gergin yasamakta canima tak getiriyor kv asla diger bazi kv gibi esimle arama girmez fitne sokmaz yeri gelir beni esime karsida korur kp mukemmel biridir onun kv istedigi sikir sikir ol kendi gibi birini istiyor karsisinda sunu anladim biraz pohpohlanmak istiyor ilgi istiyor aldim karsima konustum bak anne dedim bu evin kadini sensin ben senin uzerine geldim senin kurallarini degistirme gibi bir cabam yok senden sonra ben soz hakkina sahibim dedim baktim biraz motive oldu demekki oda bundan hoslaniyor tamam ben insanlarin egosunu tatmin etmekten hoslanmiyorum ama sunuda dusunuyorum bende anneyim en azindan kucugum biraz alttan alsam eksilmem heralde tabi suistimal edilirsem hersey tersine doner biraz deniycem napayim baska bisey gelmiyor aklima varsa tavsiyeniz soyleyin ben digerleri gibi illaki ayri ev olsun demiyorum insanlarin varligi beni rahatsiz etmez sadece iyi anlasalim gecinelim cokmu sey istiyorum sizce

Eşinle aranıza girmiyosa aslında mesele yok.
Benim ki eşimede kötülüyodu beni.

Evlendin başını yaktın.
Akşama kadar geziyo.
Oğlum sen pırlanta gibi çocuktun çok değiştin.
Sen yüzveriyosun gibi gibi

Ama 7/24 de gördüğün insanı poh pohlayamazsın ki.

Herkes ister birisi de bizi övsün diye

Benimkide yemek yapim,bişe yapim ona sorim istiyodu.
Ya bildiğim şeyin ben nesini sorim ona

Aynı evin içinde olduğun sürece illa pürüzler çıkar canım okadar ince dataylı düşünüp sıkma canını.

Misal kocanla atışırsın yüzün düşer onlar kendilerine surat yapıyosun snaırlar alınırlar.
canın sıkılır, daralırsın, moralin bozuktur onlar üzerine alınır

Düşünsene kendi öz annemizle bile aynı evin içindeyken zaman zaman anlaşamıyoruz kaldı ki huyunu suyunu bilmediğin insanlarla aynı evde yaşamak hiç kolay değil.
Ben çok duygusal biriyim,çok kafama takıyordum.
Niye evlendim diye çok isyan ettim,çok ağladım

Ama tabiki herkesin k.v farklı huylarda ben baştan beri anlaşamıyordum idare ettim 7 yıl sonra yeter dedim
Sen sanırım mecbursun oturmaya
Sessiz sakin tipleri seviyolar bu k.v'ler
Tamam anne,haklısın anne,nasıl yapim anne,ne istersin anne gibi.
Umarım HERŞEY İSTEDİĞİN GİBİ OLUR CANIM.

Son düzenleme:
Eşinle aranıza girmiyosa aslında mesele yok.
Benim ki eşimede kötülüyodu beni.

Evlendin başını yaktın.
Akşama kadar geziyo.
Oğlum sen pırlanta gibi çocuktun çok değiştin.
Sen yüzveriyosun gibi gibi

Ama 7/24 de gördüğün insanı poh pohlayamazsın ki.

Herkes ister birisi de bizi övsün diye

Benimkide yemek yapim,bişe yapim ona sorim istiyodu.
Ya bildiğim şeyin ben nesini sorim ona

Aynı evin içinde olduğun sürece illa pürüzler çıkar canım okadar ince dataylı düşünüp sıkma canını.

Misal kocanla atışırsın yüzün düşer onlar kendilerine surat yapıyosun snaırlar alınırlar.
canın sıkılır, daralırsın, moralin bozuktur onlar üzerine alınır

Düşünsene kendi öz annemizle bile aynı evin içindeyken zaman zaman anlaşamıyoruz kaldı ki huyunu suyunu bilmediğin insanlarla aynı evde yaşamak hiç kolay değil.
Ben çok duygusal biriyim,çok kafama takıyordum.
Niye evlendim diye çok isyan ettim,çok ağladım

Ama tabiki herkesin k.v farklı huylarda ben baştan beri anlaşamıyordum idare ettim 7 yıl sonra yeter dedim
Sen sanırım mecbursun oturmaya
Sessiz sakin tipleri seviyolar bu k.v'ler
Tamam anne,haklısın anne,nasıl yapim anne,ne istersin anne gibi.
Umarım HERŞEY İSTEDİĞİN GİBİ OLUR CANIM.

Aynen oyle canim sessiz sakin olcaksin su durumda oturmaya mecburum o yuzden anlasmaya gitmekten baska yol goremiyorum bundan sonra iyi yada kotu benim hakkimda ne dusunurse Allah iki katini versin

Aynen oyle canim sessiz sakin olcaksin su durumda oturmaya mecburum o yuzden anlasmaya gitmekten baska yol goremiyorum bundan sonra iyi yada kotu benim hakkimda ne dusunurse Allah iki katini versin

Emin ol hak ettiğini buluyo insanlar.
Ben 7 yıl sonra artık isyan ettim
yeter dedim ya ölüm yok ya ucunda bir daha dünyaya da gelmicem
öylede kötüyüm böylede
Kötüyüm ben var mı ulleyynnn bişe dicek olan kötüyüm işte dedim
açtım ağzımı, biriktirdiklerimi kustum (iyi özlü konuştum ama hepsini döktüm incilerimin) vurdum kapıyı çıktım.
sonra hiç olmıcak oldu eşim yanımda oldu (annesi tek düşünen evlattır oysa hastalığında,biyere gidicekse,masrafları konusunda,en alttan alanı falan falan)

Çok şeyler yaşadım eşimlede sorunlar falan ama hayat devam ediyo bi şekilde

Şimdi evime gelemiy kv ve diğerleri görüşmüyorum hııı böylesi iyi mi tabiki hayır ama ben 7 yıl sabrettim yeter.

Senin durumun benden biraz farklı
aynı evin içindesiniz ya (çocuğunda var mı kaçırdım gözümden) eğer varsa sabah kalkınca hazırla kahvaltınızı yiyin yap temizliğini, kendinle ilgilen odanla,eşyalarınla,kitap oku,elişi yap,1-2 komşun olsun 2 lafın belini kırın,kendine el oyalayıcı şeyler bul hani sadece k.v odaklanma ozaman huzursuz oluyosun,müzik dinle iyi geliyo,uyu ben öyle yapıyordum

kaynanalar sürekli dlrektif verir he.he de sonra sen yime bildiğini oku ,en güzeli bu bence bırak o sinirden çatlasın

kaynanalar sürekli dlrektif verir he.he de sonra sen yime bildiğini oku ,en güzeli bu bence bırak o sinirden çatlasın

Aynen oyle aslinda soylede bir durum var iki oglu var ben suan tek gelinim kiz cocugu olmadigi kendi kv ile yasamadigi icin ve sadece evde tek kadin oldugu icin zannediyoki otoritem sarsilacak cok tartismada yasadik asla unutamayacagim laflarida oldu ancak surekli bunlari isitip isitip one getirmek en azindan kendi kendime dis bilemek istemiyorum cunku bu sadece beni uzuyor bu yastan sonra kimseyi degistiremem ama belki ilimli yonde etkileyebilirim Allah sabir verdigi surece elimden geleni yapicam hic olmazsa vicdanim rahat olsun

aynen oyle aslinda soylede bir durum var iki oglu var ben suan tek gelinim kiz cocugu olmadigi kendi kv ile yasamadigi icin ve sadece evde tek kadin oldugu icin zannediyoki otoritem sarsilacak cok tartismada yasadik asla unutamayacagim laflarida oldu ancak surekli bunlari isitip isitip one getirmek en azindan kendi kendime dis bilemek istemiyorum cunku bu sadece beni uzuyor bu yastan sonra kimseyi degistiremem ama belki ilimli yonde etkileyebilirim allah sabir verdigi surece elimden geleni yapicam hic olmazsa vicdanim rahat olsun

bnm kv de öyle cnm kızı yok bende 4 yıl oturdum ilk zamanlar her lafına herşeye güceniyordum herşeyi üstüme alıyordum ne kadar ağladım ne kadar üzüldüm eşimide üzüyordum sonra baktım bu kadın böyle onu olduğu gibi kabul et dedim kendi kedime annem hep şöyle der sen iyi ol kızım sen iyi konuş iyi yap varsın kimse bilmesin iyiliğin sana döner sen kazanırsın bende öyle yapıyorum kırılsamda üzülsemde fazla uzatmıyorum çünkü 50 yaşına gelmiş bir insanı değiştirmem mümkün değil ha gene takıyorsun kafana gene kırılıyorsun ama eskiye oranla daha çabuk atlatıyorsun..

Buarada ayrı eve çıkman gibi bir durumun yok mu?

Bence doğru yoldasın arkadaşım; çünkü sürekli kavga, gerginlik daha fazla öfke ve bunların arasına giren kötü nefis şeytanın vesvesi seni daha fazla strese sokacaktır. Onlar büyüğümüzdür bide farklı gözden bakmayı dene. Hiç kimse dörtdörtlük değildir kardeşim hepimizin hataları vardır insanoğluyuz yeniliriz.Rabbim sıkıntınızı hayra çıkarsın inşlh

Son düzenleme:
Back
X