• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv icin empati yapmaya karar verdim basarabilirmiyimki

merhaba ben yeni evliyim ve kayınvalidemle yaşamıyorum ama ben istenmeyen gelindim beni kötü bildikleri için ölsende evlenemezsin diyolardı eşime ama sonradan bir aile büyüğü sayesinde tanıştık şuan benden çok memnunlar bende onlara karşı öyleyim kayınvalidenizi kendi anneniz gibi görürseniz kendi fikirlerinizide iyi dille annecim şunu bu şekil yapsak nasıl olur sence sen daha iyi bilirsin diye soruyorum fikrin benim için önemli desen mesela yada annecim bunu beyendim almak istiyorum ama seninde fikrini sormak istedim desen aşılmıycak engel sevilmiycek gelin ve kayınvalide yoktur aslında küçüklükten evlilik çağına kadar kaynana gelinle düşman olur kelimesi enpoze edildiği için sorunlar oluyo bana göre ben eşimin annesini kendim annem gibi severim fikirlerine saygı duyarım tattlı dille konuşurum (tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır) hiç sorunumuz olmaz çok şükür böyle dene birde bakalım yok gene zıt düşüyoruz dersen diyecek birşeyim yok ozman kayınvalidenizde sorun

bende yeni evliyim ve birlikte oturacagız belli bi mutdet yazdıklarını okudumda gercekten aslında hepimizin yasaıp hissettiklerimiz seyleri yazmıssın gercektende su kısa zamanda oyle seyler yasadım kırdım kırıldım üzüldüm kahroldum tabi pişmanda sen ne dusunursen dusun aynı evin icindesin yuz yuze bakıyorsun ne olursa olsun alttan alacaksın esin icin gecimin icin yapacaksın bunlaı vede asla hic kimseyi sevmedigin huylarından oturu degişsin farklı olsun diye beklemeyeceksin olmuyo cunku bu ugurda harcanan sen oluyorsun kesinlikle haklısın yine kendini ezdirme tabi uygun dille anlat hissettiklerini ama gercekten gecim icin sabirlı olup hep iyi yonlerinden bakmaya calıs yoksa olmuyo yurumuyo ben simdi bu dediklerimi olsun ne derseler desinler ben alttan alayım diyorum ama yapamıyorum kişilik olarak cok cabugum insallah sen istediklerinde basarılı olursun ben aramızdaki sevgi saygı herseyi kaybetmiş durumdayım sen neresinden donersen kar allah yardımcımız olsun basarırsın insallah

bnm kv de öyle cnm kızı yok bende 4 yıl oturdum ilk zamanlar her lafına herşeye güceniyordum herşeyi üstüme alıyordum ne kadar ağladım ne kadar üzüldüm eşimide üzüyordum sonra baktım bu kadın böyle onu olduğu gibi kabul et dedim kendi kedime annem hep şöyle der sen iyi ol kızım sen iyi konuş iyi yap varsın kimse bilmesin iyiliğin sana döner sen kazanırsın bende öyle yapıyorum kırılsamda üzülsemde fazla uzatmıyorum çünkü 50 yaşına gelmiş bir insanı değiştirmem mümkün değil ha gene takıyorsun kafana gene kırılıyorsun ama eskiye oranla daha çabuk atlatıyorsun..

Bu zamana kadar saygisizlij etmedim kocama sormak yerine ona sordum her isimde elestirildim sabir cektim buda gececek desim sustum psikolojimde bozuldu panik ataklarimda azdi bu kez sin defa denemeye karar verdim eger buda olmazsa sirun bende degil hatam yok diyebilecegim i buyuk esimin kiymetlisi ama bende kucugum belku yasin verdigi cahilliklerdeyim laf sokmak yerine deseki kizim ki (bu kizim lafini hic duymadim agzindan ) oyle degil soyle davran sunu yap dese basima tac ederim derdon gecinmek ya ogluna ne fitne sojuo ustune saldim hatasiz oldugum konuda bile aman esim sinirlenir kalbibi kirmasin diye hep ustunu kapadim olaylarin yeri geldi ozur diledim ama dedim ya bu son cabam olsun buda olmazsa herkesin cani sag olsun uzerimde hakki var sezeryan oldum safra kesesi ameliyati oldum bakti bana yaptigi tek corbanin bile hakki var uzerimde ne diyelimsonumuz hayrolsun

bnm kv de öyle cnm kızı yok bende 4 yıl oturdum ilk zamanlar her lafına herşeye güceniyordum herşeyi üstüme alıyordum ne kadar ağladım ne kadar üzüldüm eşimide üzüyordum sonra baktım bu kadın böyle onu olduğu gibi kabul et dedim kendi kedime annem hep şöyle der sen iyi ol kızım sen iyi konuş iyi yap varsın kimse bilmesin iyiliğin sana döner sen kazanırsın bende öyle yapıyorum kırılsamda üzülsemde fazla uzatmıyorum çünkü 50 yaşına gelmiş bir insanı değiştirmem mümkün değil ha gene takıyorsun kafana gene kırılıyorsun ama eskiye oranla daha çabuk atlatıyorsun..

Aynen 52 yasinagelmis birini ne degistirmek nede akilvermek haddim degil Allah biliyor benim icimi

bende yeni evliyim ve birlikte oturacagız belli bi mutdet yazdıklarını okudumda gercekten aslında hepimizin yasaıp hissettiklerimiz seyleri yazmıssın gercektende su kısa zamanda oyle seyler yasadım kırdım kırıldım üzüldüm kahroldum tabi pişmanda sen ne dusunursen dusun aynı evin icindesin yuz yuze bakıyorsun ne olursa olsun alttan alacaksın esin icin gecimin icin yapacaksın bunlaı vede asla hic kimseyi sevmedigin huylarından oturu degişsin farklı olsun diye beklemeyeceksin olmuyo cunku bu ugurda harcanan sen oluyorsun kesinlikle haklısın yine kendini ezdirme tabi uygun dille anlat hissettiklerini ama gercekten gecim icin sabirlı olup hep iyi yonlerinden bakmaya calıs yoksa olmuyo yurumuyo ben simdi bu dediklerimi olsun ne derseler desinler ben alttan alayım diyorum ama yapamıyorum kişilik olarak cok cabugum insallah sen istediklerinde basarılı olursun ben aramızdaki sevgi saygı herseyi kaybetmiş durumdayım sen neresinden donersen kar allah yardımcımız olsun basarırsın insallah

Canim esimve kp arkamdadir kp sever beni bundan eminim ancak kv otoriter cabasi tuksek egosu kibiri sorun cikariyor susuyorum buyuklugunun anneliginin bana gecen hakkinin hatrina susuyorum rencide edilmedigim surecede susucam sende basla bi yerden cok zor hakli olup ozur dilemek ama ayni evde olunca kirginlik cok zor oluyor

benim kaynanamda bana ne laflar saydı, ne laflar ki hiç suçum olmadığ halde tabi bunlar unutulmuyor , artık hasta ve yürüyemiyor dün vicdansızdı bugün daha vicdanlı ,bu tiplerin illaki hastalanması mı gerek?
daha insancıl olmaları için,çok ağlattı beni

benim kaynanamda bana ne laflar saydı, ne laflar ki hiç suçum olmadığ halde tabi bunlar unutulmuyor , artık hasta ve yürüyemiyor dün vicdansızdı bugün daha vicdanlı ,bu tiplerin illaki hastalanması mı gerek?
daha insancıl olmaları için,çok ağlattı beni

Belki bazilari beni ezikmisim gibi nitelendirebilir ancak asla oyle olmadim olmamada sadece buyuk esimin annesi ayrica menapozda:)) derdim gecim karsilikli saygi anlayis mutluluk huzur hakki var uzerimde ise basliycam kizima bakacakki kizimi emanet edebilecegim guvendigim tek insanda kvdir yanlismi yapiyirum bilmiyorum ama Allah bilsin o gorsun kendilerini dislanmis yalniz hissetmesinler diye tatilimizi bile beraber yapariz yilbasini bile beraber geciririz

Belki bazilari
beni ezikmisim gibi nitelendirebilir ancak asla oyle olmadim olmamada
sadece buyuk esimin annesi ayrica menapozda:)) derdim gecim karsilikli
saygi anlayis mutluluk huzur hakki var uzerimde ise basliycam kizima
bakacakki kizimi emanet edebilecegim guvendigim tek insanda kvdir
yanlismi yapiyirum bilmiyorum ama Allah bilsin o gorsun kendilerini
dislanmis yalniz hissetmesinler diye tatilimizi bile beraber yapariz
yilbasini bile beraber geciririz

en son yaptığı yanlış annem bana gelmişti sonra kaynana bize oturmaya geldi annemi kaynana davet etti annemde onunla yatıya gitti kaynana beni karalamış neler demiş neler annemde açmış ağzını yummuş gözünü ,senin oğlun sütten çıkmış ak kaşık mı demiş, bana ne saygısızlıklar yaptı demiş,ben gelip sana şikayet ettlm mi? demiş annem , biz onları hoş göreceğiz idare edeceğiz büyük olarak demiş , oh ağzına sağlık anne dedim, annemin tırnağı olamaz kaynana, cadı kaynana

Canim esimve kp arkamdadir kp sever beni bundan eminim ancak kv otoriter cabasi tuksek egosu kibiri sorun cikariyor susuyorum buyuklugunun anneliginin bana gecen hakkinin hatrina susuyorum rencide edilmedigim surecede susucam sende basla bi yerden cok zor hakli olup ozur dilemek ama ayni evde olunca kirginlik cok zor oluyor

benim kvdede oyle canım otoriter hep benim dedigim olsun cizdigim cizgiden kimse cıkmasın hep orda kalsın benimkide korur beni basta sevgide vardı ama tukendi artık banada dedigin gibi hakkı gecti hasta oldum corba yaptı baktı esimle sorunumuz olsa hep benden yana savundu aile icinde bişey olsa yine bana destek oluyordu hep ama onda soyle bişey var beni nerde olursa olsun buyutsun pesimde dolansın afadersin agzıyla soylemişti bi tartısmamızda yalaka degilsin cok ciddisin seni bu yuzden sevmiyorum diye hep kotu degiller illaki ama işte insanında zoruna gidip bi kere icine sogukluk girsin bende bitiyo insana karsı hersey dedigin gibi arkadasım bende inan ılımlı yonlerden bakıp kendimi yıpratmamaya calısıyorum bakalım insallah su dilide tutabilirimde hersey daha iyi olur gecnmek icin ilerde mutlu olmak icin bişeylere katlanmak sart artık ben daha olgunca bakıyorum herseye sende yap basarırsın ins

yalnız şöyle bişey varki
ben ne zaman kv ılımlı olsam kadın iyice tepeme çıkıyor
seninkide iyice yüz bulmasın:27:

Ben herseyi uzerime alindim sanki hep bana laf sokuyo diye dusunuyorum artik bu cok uzuyo surekli savas halinde olmak istemiyorum huzur ya bi parca cokmu sey istiyorumki

Olmuyo ya tek tarafin anlasmaya calismasiyla olmuyor sussamda herseye tamam desemde olmayacak kendimden nefrer eder oldum bi kadinin elinde oyuncak oldum

Bende empatinizin ise yarayip yaramadigini merak etmistim yazinizi gorunce aldim cevabimi.biz ne yaparsak yapalim ne dersek diyelim yaranamayizzzzz.cunku ogullari bizi sevdi bu olamaz oblardan baskalarini sevemezzz.onlarin mantigi bu onlara gore biz ogullarini elinden aldik.al basina cal demek varda iste....

Sen edebinden susacaksın o susturdum sanacak. Başı sonu belli bu hikayenin...Ben de bi ara şöyle planlar yapıyordum.Bi hafta sonu çıkartsam yemek yesek, kahve içsek alışveriş yapsak, yani bi şeyler yapsam..diye...Bugünkü durum:"kötü" kavramının bi şekli şemali olsa kayınvalidemin yüzü olurdu sanırım...Birlikte yaşıyorsunuz sanırım. Evleri ayırmak için şansınızı zorlayın...

Gunlerdir bas agrisi cekiyorum kendimi hic iyi hissetmiyorum aglamak ne iyi bisey ama onuda yapamiyorum yapsam belki biraz rahatliycam sanirim bana psikiyatr yolu gorundu

bnce bi dene, denemekten zarar çıkmazz ama baktın bu durumdan faydalanıp daha çok seni bastrmaya çalışıyor sttir et :) bn de aynı evde kalıyorum kv deyle. haksız olduğu durumlar oluyo, mesela bi konuyu hiç bilmeden birinin üstüne suç atmak gibi bi kurtuluş hamlesi var. Direkt olarak lafı yapıştırıyorum anında. Çoğu zaman görümcem bile bana hak veriyo düşünün artıkk..

bunu başarmak isteen kv ve gelinler için çift terapisi gibi bişey varmıdır acaba. bende denedim ama bizimki bakıyoki ılımlıyım abartıyo busefer gelde doğu anla yaptığı yanlışı.

Çİft terapisi fikri süpermiş :D Çok güldüm ya.. Yoksa da olmalı bence de! Valla evliliklerin birçoğu kurtulur herhalde :))

Belki bazilari beni ezikmisim gibi nitelendirebilir ancak asla oyle olmadim olmamada sadece buyuk esimin annesi ayrica menapozda:)) derdim gecim karsilikli saygi anlayis mutluluk huzur hakki var uzerimde ise basliycam kizima bakacakki kizimi emanet edebilecegim guvendigim tek insanda kvdir yanlismi yapiyirum bilmiyorum ama Allah bilsin o gorsun kendilerini dislanmis yalniz hissetmesinler diye tatilimizi bile beraber yapariz yilbasini bile beraber geciririz

Canım ne ezikliği, ben yazdıklarından ne kadar vicdanlı iyi niyetli biri olduğunu çıkardım sadece. Ama sanırım senin kayınvalidende o kadar da kötü biri değil, hastalığım da bana baktı, eşimle arama girmez diyorsun. Bunlar çok önemli şeyler! Bende senin gibiydim hep, denedim ama olmayınca olmuyor işte.
Senin yapmaya çalıştığın şey çok güzel bir davranış, inşallah zamanla anlar. Sonuçta aynı evde huzurla yaşamak için çareler arıyorsun
iyide yapıyorsun.
Mesela ne yapıyor kayınvaliden eşinle arana girmiyor örneğin, çocuğuna mı karışıyor, kalktığın saate mi. Nelerden sıkıntı çıkıyor. Bir örnekle de olsa anlatırsan daha çok yol gösterebiliriz diye düşünüyorum.. Sağlığından daha önemli birşey yok unutma, ben çözmeye çalışırken çok üzüldüm yıprandım zonaya kadar birsürü hastalık oldum, kalıcı olan da var malesef. Bu yüzden kendini çok sıkma. kızın varmış, ona odaklan.

Canım ne ezikliği, ben yazdıklarından ne kadar vicdanlı iyi niyetli biri olduğunu çıkardım sadece. Ama sanırım senin kayınvalidende o kadar da kötü biri değil, hastalığım da bana baktı, eşimle arama girmez diyorsun. Bunlar çok önemli şeyler! Bende senin gibiydim hep, denedim ama olmayınca olmuyor işte.
Senin yapmaya çalıştığın şey çok güzel bir davranış, inşallah zamanla anlar. Sonuçta aynı evde huzurla yaşamak için çareler arıyorsun
iyide yapıyorsun.
Mesela ne yapıyor kayınvaliden eşinle arana girmiyor örneğin, çocuğuna mı karışıyor, kalktığın saate mi. Nelerden sıkıntı çıkıyor. Bir örnekle de olsa anlatırsan daha çok yol gösterebiliriz diye düşünüyorum.. Sağlığından daha önemli birşey yok unutma, ben çözmeye çalışırken çok üzüldüm yıprandım zonaya kadar birsürü hastalık oldum, kalıcı olan da var malesef. Bu yüzden kendini çok sıkma. kızın varmış, ona odaklan.

Surekli bir elestiri laf sokma cabasi icinde cocuguma ne giydirceme ne yedirceme ne zaman banyo yaptircama ben yakinda tuvalete giderken izin alcam surat hep 5 karistir soru sorarsin tabiri caizse 3 gun sonra cvp verir kendi kapiyi ceker cıkar ama ben soylemek zorundayimyaptigim yemegi yemez o yuzden pek yemek yapmam bu cunku yazik dokulur bi kacgun mutfaga girmeyincede sende yemek yapmak istemiyosun der tek tasimi kaybettim yemedigim laf kalmadi aslinda bana ait degilmiydi o daha bunlar yuzde 1 i

Son düzenleme:
Back
X