tamam kimse kayınvalidesiyle görüşmek istemiyor ama ogullarına aşıklar , kızlar oturun düşünün herkes kendi ailesini görmek ister eşiniz nasıl düşünüyor bi danışsanız keşke işte kimisi geline kimisi kaynanasına denk gelmiyor kendi ailenize artık görmek istemiyorum diyebiliyormusunuz nasıl bir kafa yapınız var bilmiyorum kaynana değil düşman sanki biz senelerce baktık ama yuttuk gençler tahammülsüz istediğiniz hayatı yaşacaktınız madem evlenmeyecektiniz sinir oldum okurken birde kayınvalide penceresinden bakmak var
ben mesele ailemi bir araya toplamayı severim teklif ederim whatsapp grubundan müsait olan gelecek olan yazsın derim yaşadıgım yerin pazarına göre mesela turfanda cıkmış bişey alırım veya balık tavuk nedense bogazımdan geçmez yiyemem çalışıyorlar acaba yapacak zamanları var mı diye haftaiçiyse hafta içi haftasınuysa hafta sonu gelinler çalışıyor biri çok gelmek istemez ama uyumludur herkes gelirse gelir biri valla ben gibi yemek bulursan ye dayak bulursan kaç havasında
sofrayı hazırlarım yemegı yeriz Allah var kaldırırlar yardım ederim sonra bi çay veya erken gideceklerse kahva biraz sohbet herkes evine bende akşama yemek vs yoruldum onlar işte gitsinler dinlensinler
gelene kapı acık empati gençler biraz empati sizde oglan anası olcaksınız veya oldunuz sizin gibi bi geline denk gelirsiniz pişman olursunuz yaş aldıkça insanın huyu degişiyor yaşadıkça görürsünüz
ne olursa olsun saygıda kusur etmeyin büyükler sonuçta ama şirret bi kadınsa ogluna söyleyin annen böle böle yaptı deyin baktınız oglu anasını savunuyor binin süpürgenize
şimdiden kusura bakmayın çok uzun oldu ama madem kv desiniz bunlarıda okumanızı isterimm..
valla ne güzel yazmışssınız. sizi çok taktir ettm yaptığınız çağırdığınız gelinlerinizi falan ne güzel şeyler ama siz bu yönden bakıyosunuz ben size başka yönden olanları bide gelin olarak anlatayım. yeni evlendim ilk zaman ramazana denk geldi eşim bigün evde bigün izinli. anneme yakın ev tutturdular işe babamla gidiorm die. eşim minübüs şöferi ve annemlerin oraya çalışıyordu o zaman. oraya denk geldkçe oraya yemeğe gidelim ikimizde işe gidiorz izinli olunca kvye dedik. 2 gün anneme gittim daha 15 günlük evliyim. burnumdan getirdi. ne demek oraya gidiliyomş o yalnızmış o öyleymiş o böyleymş bana telefonda ayrı surat eşime evde ayrı sayındı. o ramazanı orda geçirdik sonra her akşam git ye yıka kaldr yeni evliyim düşünün. başkasının yanındada yazık yavrularım geliyosunuz yoruluyosunuz diyordu ne kadarda inandırıcı değil mi. ve benim kv dem beni bi kere evine davet etmedi. bugün şunu yaptım sizde geln yiyelim demedi. sebeb yok. anne baba evine davetl gelinmezmiş öyle diyor. ne alakaysa. normal bi günde kendi kendine yemek yapar eder bizi kendisi bekler. gitmeyncede başka zamn gelnce şunu yaptm sizde gelmediniz yedk der. arasaydın dimi nolmuş yani ağzın mı eğrilir. ama yok. nie aramadım çünkü haftasonuyduda aramadım rahatsz etmedim. o lafıda nie diyor bilio musunuz. ben 5 gün çalışıyorum ablacım. eşimde haftada 3 yada 4 gün evde. evde olduğunda falan hafta içi ailelere gidelim haftasonuda bigün beraberiz eşimle öyle dek geliyor die bigün vakit geçirelim bigünde evimin işini yaparım die konuşmuştuk. ama mümkün mü laf vurmalar etmeler . hoş mu bu durum. ben yeri geldi haftasonuda gittim ama hep beraber olalım isteniyor anlamıyorlar.
bi başka örnek bu sene ramazanda beni benm babam kv deme yolunun üstüydü getirdi sen misin getiren neymiş bnm babam beni nasıl getirirmiş ona mı düşermiş yok öyleymş yk böyleymş onu kocasına değer vermiomşm halbuki kayınbabamı çok ama çok severim. bunuda ayrı burnumdan getirdi.
onun dışında bi yere mi gidilcek oğluna söyler bişi mi yapılcak oğluna. lafa oğlumla başlar. ben bu durumları sevmiorm bana dicek bana denilmesi gereken şeyde bana denilir.2 dk önce eşimin izinli olduğunu benden öğrenip iki dk sonra ben yokken annenen aşure yapcak oğlum gelin yarın demesine ne dersiniz. ayıp bişey. ona bunu diyince bana diyince hep yok gelemeyiz diomuşum ben. bana kaç kere sordunda sen hayır cvbı aldın dicem olmucak saygısızlk yapmak istemedim.
evine misaifr gelcek ben kendi evimdeym haftasonu. eşim çalışıyor eşimi arıyor işte arada gelini gelirse gelsin teyzen gelcek diyor. siz olsanız gider misiniz ?
bunun dışında mutfağının duvarı silincek demişte ben bigün sileriz demştm. kendi silmiş kolunu ağrıtmış eşimin yanında demiyor sildim die. ama bana bn arayınca sana kaç kere dedm o duvar silince die azarlıyorr.. ben temizlikçiyim çünkü. o oldu elimi işten çektim. çünkü ben severek yapıodum inanın kaç kere yaptım ettim. ama beni o işi yapmakla hükümlü biri gibi görülmesi canımı yaktı.
ve ben şuan hamileiyim evimin işini zor yapıyorm. hamile hamile beni arıyor eee temizlik yapılcak yarın kmseye söz verme die. elim ağrıyor yapamam dedi. gelemem bende hamlieyim dedm. sen misin onu diyen. 1 hafta suratını çektim. aynı gün anneme geldi ne konuştu ne sohbet ne muhabbet anlatamam size yani yüzünü.. eve rahatsız elinden anlıyorum ama ben eşim yüz kere dedik evine temizlkçi tut die. nerdee paraya kıymaz bana kıyar nie çünkü gelinsin.
anneme yakın oturuyorum bi iki kere haftada zor giderim. ama zanneder ki hep annemdeyim. ve lafını vurur. ah ablacım ahhh ne güzel savunmuşssunuz ama herkes bir değil..çalışmasam amenna ama çalışıyorm ve bunu hafife alıyor. gezmeye gideriz eşim ertesi gün çalışcaksa erken kalkar. ama izinliyse oturur habuki bn hergün işe gidiyorm onu önemsemez oğlum izinli olsa otuururduk daha der.
ameliyt oldu ellerinden 3. kez bütün yazım nerdeyse orda geçti hizmetini ettim hepsine rağmen. e düzeldi eli artık aralıla gittim laf vurdu hepsi bana bakıor evdeki işlerin die. e döndüm dedm anne napalım nasıl olcak yani laf vurur gibi nie konuşuyosn bende bi evin bi kadınıyım ddiğimde sana istinaden demedm dedi. ama konu hep benm yanımda geçiyor. tek gelinim olmaz olaydım dediğim oldu.
evime çağırırırım çok gelmezler gelnce bigün huzurun bozulmasın die gelmiyorum demesin mi .al taşı nereye vurursan vur. asla surat asmadım evimde ama eşim bilmese bana kızar inanın bak..
eşimde evde 100 kere tartıştık ve hepsi genelde annesi yüzünden. bende 4 4 lük değilim hatalarım illaki var ama bu yazdıklarım size azıcık şeylerrr dahaa.. şimdi yine ameliytlı eli gidiorum Allah rızası için. ben geldimya yatar hiç yerindn kalkmaz hazırlarm yer içer içeri giderler çayı çorbasına kadar ayağına giderim. ben işten gidip yapıyorum akşam 7 den sonra bide. kızı var bi tane onuda Allah ıslah eylesin kocası ile araları iyi değil ailenin die gelmiyor bi destek olmuyor anca telefonda konuşur annesiyle. o haliyle çiiğerim yavrum die konuşur. kıskanmıyorum asla ama evime kız aldım gelin değil dedi kv. ama öyle olmadı. ben o evde herşeyi yapmakla yükümlü itiraz etmemesi gereken onun her dediğinin olması gerektiği biri olmalıydım. beraber yeseydk içseydk yada hergün gitsem haftasonu evini sil süpür iş yap herşeyde beraber git gel biri olsaydm harika biri olcaktım ama olamadım. lafa gelince memnun ama içte öyle değil farkındaym..
çokkkkk uzun oldu kusura bakmayın roman olur 1.5 senelik evliyim. daha dün yne tartıştık eşimle. biliyo musunuz ben sadece kırgın ve üzgünüm böyle olmamalıydı aramız. başta her dediğini yaptıkça çok iyiydim ama bu işi yönlendirme işine döndürdüğü için çektim kendimi ve sivri diliyle maşallah yedi bititdi. Allahım diyorum bi çözüm yolu olsun bana bişi yap yani deiklerni takmayım her ddiklerini yapayımda mutlu olsunlar diorm ama hazmedemiyorum. yapcak hiç bişi yok galiba. şimdi size soruyorum acaba bunları yapsanız gelinleriniz size böyle olurlar mı ??..