KV ile hiç bir zaman anne kız olmadik

Birincisi, neden haber vermeden çat kapı geliyor bu ne terbiyesizlik? Belki o an müsait değilsiniz eşinle?

Ikincisi, kadın oraya buraya bakıyor, sen de tutup açıklama yapıyorsun, iste tam da burda hata yapiyosun, tam da bu yüzden kaybediyosun. Asla ona açıklama yapma. Dağınıksa dağınık pisse pis. Ev benim evim canım istediği zaman temizlerim. Canım o an süpürmek istemiyorsa süpürmem. Bu kimseyi ilgilendirmez. Asla açıklama da yapmam.

Hesap sorarsa burasi niye böyle burasi niye şöyle derse ver cevabını. "Bosver anne senlik bi durum değil ben cokta titiz bi insan değilim cocuklu evde bu kadar yapabiliyorum, rahatsiz oluyosaniz yapacak biseyim yok" de.

Ya ordan taşınıp kurtulacaksin ya da cazgırlığı ele alacaksin. Baska türlü huzur bulamazsin. Cazgırlık dediysem illa kavga dövüş çıkar demiyorum. Tatli tatli da olsa gülümseyerekte olsa duymasi gerekeni söyle duysun.

Ayrica hep böyle cat kapi geliyorsa, esin evde olmadigi zamanlarda cogunlukla acma. Al cocugu kapidan en uzak odaya git kapat kapiyi. 5 geliyorsa 3 ünde açma geri dönsün evine. Sordugunda da "uyuyorduk, banyodaydik, musait degildim, isim vardi" vs tarzda cevaplar ver. Soğuk ve mesafeli ol. Zamanla nasıl rahatladigini göreceksin.

Konuyu okumadım.
Ama neden anne kız olcaksınız onu anlamadım.
Sizi doğuran kişi annenizdir sadece.
Bunun için uğraşmayın.

Affınıza sığınarak, anneniz yaptığınız işleri beğenmez, sürekli eksik kusur mu bulurdu? Yakın bir anne kız ilişkiniz yok muydu? Diye sormak istiyorum.

Eğer öyleyse kv nize karşı kendi evinizin düzensizliğinden mahcup hissetmeniz olağan, fakat bunu aşmaya bakın. Orası sizin yaşam alanınız. Nasılsanız öyle olun birileri için yıpratmayın kendinizi.

Her kv ile anne kız gibi olunmuyor ne yazık ki, olunsa ben olurdum o saftiriklikle :)) yani canınızı sıkacak bir durum yok. Zaten bizim 1 annemiz var, kaynana da kaynana olarak kalsın bir zahmet.

KV ile aynı apartmandayiz .2.5 yaş çocuğum var . En büyük skntim KV lafci biri evime geldiğinde evim daginiksa ne biliyom bakar etrafa çaktırmadan ve bu bakışları beni sinir ediyor. Arkamdan konuşmuş kulağıma geldi. Ve inanır mısınız sürekli temizlerim bir gün dağınık olsun bu kadar olmaz o an çıkıp geliyor:KK43: geçen kahvaltiyi yaptık eşim çocuk ben neyse sofrayı kaldırdım kapı çaldı bir KV geldi girdi içeri. Bende mutfağı makineye tutuyordum odayı yeri girgirlamamistim tuhaf tuhaf yere bakıyordu hemen girgiri getirdim yeni kahvaltti ettik anne mutfaktan basladiydim supurge Tutmaya dedim yaniiiiii sürekli bu konuda muzdaribim. Hiç anlayış yok bu konuda çocuğu var hamile demez. Birde canımı skan bsy daha oldu kizkardesim var 32 yaş bekar. Evlenmedi. Neyse komşumuzun kızı var o da 32 yaş evleniyo ikidebir yanımda kart kız evleniyo kart kizi aldılar diyor bende sanki kardeşim için laf mı sokuyor diyorum ne alaka dersiniz ama sacmami sizce. Biliyorum çünkü huyunu. Daha çok sorunlarımız zaten bı tasinsammmm ah ahhh çok denedim beni de kızı gibi görsün ama lafta öyle icraatta alakası yok arkamdan konuşur sürekli.
Mesafe koy konusurken yada eve gelince hi de gec o anlar oturup sohbet etme

Zaten kendi anneniz değil. Sözde anne diyoruz ama işte..
Yaranmaya çalışmayın. Hele kendi hayatınız ve evinizle ilgili hiç açıklama yapmayın. Hepimizin evi aynı yeri geliyor insan kolunu kaldırmak istemiyor. Bundan doğal ne var ki?

KV ile aynı apartmandayiz .2.5 yaş çocuğum var . En büyük skntim KV lafci biri evime geldiğinde evim daginiksa ne biliyom bakar etrafa çaktırmadan ve bu bakışları beni sinir ediyor. Arkamdan konuşmuş kulağıma geldi. Ve inanır mısınız sürekli temizlerim bir gün dağınık olsun bu kadar olmaz o an çıkıp geliyor:KK43: geçen kahvaltiyi yaptık eşim çocuk ben neyse sofrayı kaldırdım kapı çaldı bir KV geldi girdi içeri. Bende mutfağı makineye tutuyordum odayı yeri girgirlamamistim tuhaf tuhaf yere bakıyordu hemen girgiri getirdim yeni kahvaltti ettik anne mutfaktan basladiydim supurge Tutmaya dedim yaniiiiii sürekli bu konuda muzdaribim. Hiç anlayış yok bu konuda çocuğu var hamile demez. Birde canımı skan bsy daha oldu kizkardesim var 32 yaş bekar. Evlenmedi. Neyse komşumuzun kızı var o da 32 yaş evleniyo ikidebir yanımda kart kız evleniyo kart kizi aldılar diyor bende sanki kardeşim için laf mı sokuyor diyorum ne alaka dersiniz ama sacmami sizce. Biliyorum çünkü huyunu. Daha çok sorunlarımız zaten bı tasinsammmm ah ahhh çok denedim beni de kızı gibi görsün ama lafta öyle icraatta alakası yok arkamdan konuşur sürekli.
Kv.nin kafa gidik boşver kendi kartlığına baksın milletin kızına laf söylemesin, zaten insanca davranışları olsa bu şekilde düşünmez. Dikkate alma. Hatta evi temiz bile tutmaya çabalama onun için ne açıklama yapıyorsun pat diye gelene sen niye mahçup oluyorsun. Hamilesin canına mı yazık değil ne hırpalıyorsun kendini. Laf mı edecek ederse etsin sen ona birşey yapmadın ki sen onun oğlunun eşisin herkes kendini kınar. Üzme kendini. Ne kadar iyi olurlarsa da olsunlar gerçek anne hissi yok içlerinde merak etme. Hep eskiler der ki kaynana gelini kendinin üzerine kuma geldi sanarmış. O yüzden fazla da sallama.

Koğuş teftişindeki mahkumlar sizden daha rahattır bence. Kendi evinizde bile dağınık ya da pis olma özgürlüğünüz yok mu? Kime ne? Ayrıca siz kahvaltı masasını toplar ve bulaşıklarla ilgilenirken, eşiniz ne yapıyordu? Umarım kahvaltısını yapıp kenara çekilmemiştir ve umarım çok önemli bir işi vardır da, gırgır yapma işini o yüzden aksatmıştır. Sonuçta size zimmetli bir iş değil. Kayınvalideye temiz olduğunuzu ispatlamaya çalışacağınıza, ev benim, toz benim, sana ne moduna girerseniz, psikolojiniz için daha iyi olur. Ve, 30 yaş üstü kadınlara kart diyecek kadar cahil ve sığ birinin laflarını çok da kaale almayın.

zaten bi annen var. Anneye ihtiyacın yok. Anne annedir kaynana da kaynana. Kim anne kız olabiliyo ki kaynanasıyla. Çok nadir. aynı apartmandayız gelme gitme yok zaten tamamen sildim onları yaptıkları canıma yetti. Onun için hiiç sıkma canını sorun sende değil. Adımız gelin çünkü El kızı.

Neden açıklama yapıyosunuz orası sizin eviniz gerekirse piste olur. Hem neden anne kız gibi olasınız gelin kaynanasınız.
Kart kız dediği zamanda siz gibi çocuk yaşta evlenmiyo artık gençler deyin.
Ben 33 yaşında evlendim hiçte kart değilim valla 23 gibiyim ahaha. Herkes evlenmek zorunda değil. yada erken yaşta evlenecek değil.

Hayatta tanıdığım en iki kayınvalideden biri annem, diğeri teyzemdir.

Kime sorarsanız sorun, kimse gelin-kayınvalide demez onların ilişkisine.

Buna rağmen anne-kız da olamazlar. Mümkün değil yani. Siz kayınvalidenin anneniz kadar sevebilir misiniz? Anne yerine koyabilir misiniz? Bence mümkün değil, bu kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil.

Not: benim hayatımın anlamı biricik kayınvalideciğimi farkındaysanız örneklendirmeye koymadım. Zira onun eşi, benzeri, muadili yok!!! 🤣

ya dusunuyorujm kv ne kadar iyi olsa da hiç bir kv Anne kısmı olamaz bence.
bende nişanlıyım . nişanlımn annesi beni sever mi seviyordur herhlde çünkü dısarıdan bakıldıgnda soğuk bi insan yanında kendmi rahat hissediyorum hani öyle çekinme vs falan duurmum yok. otururz sohbet ederiz konusur hatta dobradır çatçat en sevdiğim huyu bu galiba. seviyor muyum seviyorm ama annem kadar mı hayır.. Annenizin söylediği batmaz ama kv söyledikleri batar çünkü.. Ben saygımı eksik etmem o bi Anne sonucta ama bişiy oldugunda da lafımı esirgemem saygımı bozmadan.. Siz de az sessizliğinizi bozsanz ii olur.. siz sessiz kaldıkça cesaret alıyordur .. cvp verin yani.. çok takılmayın biri sizi sevsin diye kendnizden ödün vermeyin.. Eşiniz ile ii olun gerisi sever sevmez kendileri bilir.
mesela benm görumcem 16 yıllık evli çocukları olmamış yada yapmamışlar bilmiyorum. kendi halinde bi kız yani değişik beni sever yada sevmez bilmem umurumda mı değil zaten uzak olacagz . nişanlmla aramı bozmaya çalışmasın yeter.. hoş o cesareti ona da vermem.. böyle bir şey söylersin kıza ne bileyim en basit örnek ; ya sen niye zahmet ediyorsun fln dediğin de cvp dahi vermiyor.. nişanmda kahve yapmaya girmiş mutfaga. zaten mutfak kalabalık teyzemler yengem arkadaslarm vs yengemde ya x sen zahmet etme fln demiş yengeme cvp vermeden devam etmiş yapmaya. mesela çözdüm böle durumlrda bana da bir şey dediğinde cvp vermiyorum işimi yapmaya devam ediyorum :) ona da bir şey demiyorum.. hgdin gule gule bu .. misaiflikte giderkende kendine ii bak modları öpüşüp ayrılırız. Nasıl gelirse öyle .. bazen nişanlım tarafına gittiğimde yardım edilecek bir şey var mı Anne diyorum yok diyor bende ısrar etmıyorum.. yannda durursam duruyorum durmazsam nişanlmn yanına geçiyorum..

Kv geldiğinde temizlik konusunda yaşadığınız mahcubiyet sadece işveren geldiğinde temizlik görevlisinin hissedebileceği bir duygu olabilir bence, kendi evinizde daha rahat olmalisiniz ve o evin düzeni temizliği sadece sizin sorumluluğunuz değil. Böyle söylesem de ben de çoğu durumda sizin gibi hissediyorum aslında çünkü kendime laf söylettirmek istemem. Yine de takmamaya çalışıyorum çünkü benim huzurum, keyfim daha önemli, o düzen ya da düzensizlik benim sorunum rahatsız olan uzak durur.

Anne kız iliskisi konusunda da burda asla kv ile o iliski olmaz diyenlere yok ya niye olmasın diyordum ama yaşadıkça hak veriyorum onlara. En iyi kv aslında oğlunun huzuru kaçmasın diye geline ses çıkarmıyor.

kart kız derken ? kaynananda akbıl gıbı maşallah kım neyandan vursa ota b.ka ötüyor.

çok blıyorsa kendısı yapsın

Kv geldiğinde temizlik konusunda yaşadığınız mahcubiyet sadece işveren geldiğinde temizlik görevlisinin hissedebileceği bir duygu olabilir bence, kendi evinizde daha rahat olmalisiniz ve o evin düzeni temizliği sadece sizin sorumluluğunuz değil. Böyle söylesem de ben de çoğu durumda sizin gibi hissediyorum aslında çünkü kendime laf söylettirmek istemem. Yine de takmamaya çalışıyorum çünkü benim huzurum, keyfim daha önemli, o düzen ya da düzensizlik benim sorunum rahatsız olan uzak durur.

Anne kız iliskisi konusunda da burda asla kv ile o iliski olmaz diyenlere yok ya niye olmasın diyordum ama yaşadıkça hak veriyorum onlara. En iyi kv aslında oğlunun huzuru kaçmasın diye geline ses çıkarmıyor.

Öyle bir ses çıkarıyorlarki hiç merak etmeyin.
Burada o çok kıymetli oğluşlarını o zaman evlendirmesinler bir zahmet..

Teşekkür ederim
söylediklerinin hepsine katılıyorum sen gelinsin o kaynana nasıl anne kız olabilirsiniz saçma,ayrıca herkes kendi evinden sorumlu hiç ezilme açıklama yapma bile ona ne?
ayrıca yaş içinde aynen öyle şimdi herkes okuyor çalışıyor eskisi gibi erkenden kocaya gitmiyor,sende ne öyle basit basit de sen laf sok :p

Back
X