Kv min hesap sorması

Beybilibili

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
343
336
103
Merhaba bayanlar,
Kv ler ile farklı şehirlerde yaşıyoruz. Torunlarını görmeye yanımıza geldiler, bi kaç senedir kış başında gelip bi kaç ay kalıyorlar . İşe başlama gibi bir durumum olursa daha uzun süre kalacaklar. Benim sıkıntım şu, kv min benim evimde benim eşyalarım için bana hesap sorması. Örnekle açıklayayım: “yumuşatıcı dün doluydu bir günde içtiniz mi?” (2 ayrı şişe mevcut bi önceki gün açılmamış olanını görmüş ertesi gün yarım olanı) ama bunu sorarken şaka yapar gibi değil bildiğiniz hesap sorar gibi. Ben durumu izah ettim fakat bu şekilde olmayıp dökülmüş olabilir o olabilir bu olabilir. Yani başkasının evinde başkasının eşyasına hesap sormak niye. İkinci örnek: “su bardakları 6 tane değil miydi 5 tane var “ yahu bardak bu kırılıyor yani, bunun sayısını tutmak nedir? Kırılmıştır dedim. Anlayacağınız böyle saçma sapan konularda saçma sapan çıkışlar yapıyor bu sinirime dokunuyor. Kalbini kırmak da istemiyorum. Daha önce de dediğim gibi işe başlarsam daha üzümmüşler kalma ihtimalleri de olduğu için daha en baştan kötü de olmak istemiyorum.ama içten içe gıcık oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Niye gicik oluyorsunuz ki,siradan bir soru soruyormus kadin. Hani dese ki neden bu marka yumusatici kullaniyorsun dese anlayacagim kizma sebebinizi. Ama gormemis yarim dolu olan siseyi ilk gun,bir gunde nasil bitti diye sasirip sormustur. Bana normal geldi artik bunu da hesap sormak olarak gormemek lazim

Niye gicik oluyorsunuz ki,siradan bir soru soruyormus kadin. Hani dese ki neden bu marka yumusatici kullaniyorsun dese anlayacagim kizma sebebinizi. Ama gormemis yarim dolu olan siseyi ilk gun,bir gunde nasil bitti diye sasirip sormustur. Bana normal geldi artik bunu da hesap sormak olarak gormemek lazim
Bakın Bunalr sadece son 2 günde olan örneklerdi aklıma ilk bunlar geldiği için bunu yazdım. Ben bi yere misafirliğe gitsem kalkıp da bu şişe boşalmış içtin mi diye sormam banane yani. Eşya onun ev onun keyif onun para onun yanlış mı düşünüyorum

Insanlae hep konusur. Genel tavrini bilmedigimiz icin yorum yapmak zor. Herkese karsi mi öyle? Yoksa tek size karsi mi? Rahatsiz oluyorsaniz bunu uygun sekilde dile getirin. Sahsen kvde ve kpderimle hep acik konusurum. Onlarda acik konusur. Birbirimizi kücümsemeden konustugumuz icin alinan da yok. Hep sussarak, hep altan alarak iyi bir iletisim de yakalanamaz

Niye sizde kalıcak işe başlarsanız, çocuk mu var? Ona mı bakacak? Kv değil kim olursa olsun eğer birine işiniz düşerse gerekli gereksiz herşeyde hesap sorma hakkını görüyorlar kendilerinde.
Evet çocuk var, Allah var çocuğa çok iyi bakacağından eminim ama aynı ev içinde olunca ve biraz da anlaşması zor meraklı bi insan olunca böyle şeyler sinirime dokunuyor

Evet çocuk var, Allah var çocuğa çok iyi bakacağından eminim ama aynı ev içinde olunca ve biraz da anlaşması zor meraklı bi insan olunca böyle şeyler sinirime dokunuyor
Sizinde ona işiniz düştüyse tatlı-sert cevaplarla, kalp kırmadan ama kendinizide sinir hastası etmeden bu süreci atlatmaya bakın. Zor ama sağlayacağı katkıyı düşünün. Çocuğunuzu gözünüz arkada kalmadan birine emanet edebilmek çok konforlu bir durum.

Büyütülecek birşey yok ama çok darlanırsanız cevap vermessiniz o da anlar heralde. Çocuğumuza bakacakmış aynı evde gerginlik olur ters cevap verseniz hoş olmaz tatsızlık. Duymamazlıktan gelseniz olmaz mı ki?

Kendisi zaten zor bi insan, tavrımı koyunca da eminim beni sürekli düşman gibi görüp uğraşacak. Bunun olmasını istemiyorum çünkü zamanında o kadar çok yıprandım ki artık uğraşmak istemiyorum
Senin evinde eşyaların için hesap sorması çok saçma o konuşunca iyi sen haklı olarak cevap verincemi düşman olacak.

Bakın Bunalr sadece son 2 günde olan örneklerdi aklıma ilk bunlar geldiği için bunu yazdım. Ben bi yere misafirliğe gitsem kalkıp da bu şişe boşalmış içtin mi diye sormam banane yani. Eşya onun ev onun keyif onun para onun yanlış mı düşünüyorum
Rahatsiz olunacak boyutta bir sey degil. Sizde cocuk bakmaya kalacak bir insan artik misafir degildir,o evin insanidir. Bu verdiginiz iki kucuk ornekten rahatsiz oluyorsaniz cocuk nasil baktiracaksiniz o evre bambaska olacak farkinda degilsiniz bence.

Anneniz sizinle kalsa eminim böyle yorumları o da yapar, öyle başkasının evi gibi görmüyorlar aslında oğlunun evi onun evi gibi, kendince oğlunun bütçesini kayırıyor, böyle ufak tefek şeylere bozulursanız aylarca beraber nasıl kalacaksınız, kayınvalideniz gibi değil de çok konuşan bi aile büyüğü gibi düşünün bence

Insanlae hep konusur. Genel tavrini bilmedigimiz icin yorum yapmak zor. Herkese karsi mi öyle? Yoksa tek size karsi mi? Rahatsiz oluyorsaniz bunu uygun sekilde dile getirin. Sahsen kvde ve kpderimle hep acik konusurum. Onlarda acik konusur. Birbirimizi kücümsemeden konustugumuz icin alinan da yok. Hep sussarak, hep altan alarak iyi bir iletisim de yakalanamaz
Yani bence herkese karşı böyle değil. Canı istediğinde istediği kişilere gayet ince düşünebiliyor. Ama benim gördüğüm kadarıyla zaten anlaşması zor bi insan olduğundan öyle çok fazla da yakın eş dost arkadaşı yok. Şu ana kadar bi tek yeğenleriyle güzel bi iletişimini gördüm. Eşimin baba tarafına karşı ve bana karşı böyleymiş gibi geliyor. Nasıl anlatsam sanki konuşurken dövecek gibi tavırla konuşuyor. Bunu Doğumdan sonra ziyaretime gelen arkadasım dahi farketmiş. Sabah kahvaltı hazırlarken yanıma gelip “ yardım etmeye gideceğim fakat yanlış bişey yaparsam azarlar diye korkuyorum “ demişti gülüp geçmiştik

Rahatsiz olunacak boyutta bir sey degil. Sizde cocuk bakmaya kalacak bir insan artik misafir degildir,o evin insanidir. Bu verdiginiz iki kucuk ornekten rahatsiz oluyorsaniz cocuk nasil baktiracaksiniz o evre bambaska olacak farkinda degilsiniz bence.
Kesin değil istemezsem 1 yıl daha kendim bakabilirim yani kalkıp çocuk bakmaya diye gelmediler

Back
X