Kv min hesap sorması

Kayınvalidelerin çoğunda nedense oğullarının eşi, onların gelini olduğunuz için evinizde dahi bir hesap sorma iç güdüsü oluyor. Aynısını benim kv de evime, alışverişime, buzdolabımın içine sereceğim naylon örtüye kadar karıştırdı. Bir gün sen öyle yap anne, benim keyfim başka türlü istiyor diye tersledim, bakalım daha karışmıyor o gün bu gündür 🤭 bazen ne kadar iyi kv de olsa sınırı çizmeniz gerekiyor. Aman üzülmesin, kırılmasın, büyüğümdür falan diye diye başınıza çıkarmayın. Anlamsız soruları devam ediyorsa önünü kesin. Sizin evinizde sizin üstünüzde hakimiyet kurmasın. Yoksa sonradan sizi yönetmeye çalışıyorlar, üzülmeyin.

Buna benzer şeyleri kendi annelerimiz yapınca kimse annene mesafe koy demiyor. Ama kayınvalide yapınca herkes büyük tepkiler vermeye hazır. Benim annem de bende kaldığı üç günde bütün mutfak dolaplarındaki eşyaların yerlerini değiştirmişti. Ben de çok kızdım, eşim de. Eşim hatta anemle konuşmamı istedi. Ama bunun ötesinde anneme gelip tepki gösterseydi burası benim evim diye, eşimle kavga ederdim. Elbette önemli şeylerde sınırları çizmek ve onları korumak önemli ama en azından bu konudaki örnekleri o kadar da takmamak lazım diye düşünüyorum.
Konu sahibi kv demiş ama bence kv içinde anne içinde bu sınır koyulmalı diye düşünüyorum ben. Her ne kadar Annemiz de olsa evlendikten sonra herkes kendi evine çıkıyor, anne de olsa bir yere kadar karışmalı, kv de olsa öyle.

Bakın Bunalr sadece son 2 günde olan örneklerdi aklıma ilk bunlar geldiği için bunu yazdım. Ben bi yere misafirliğe gitsem kalkıp da bu şişe boşalmış içtin mi diye sormam banane yani. Eşya onun ev onun keyif onun para onun yanlış mı düşünüyorum
Hayatım onlar misafir değil ki, siz baya birlikte yaşıyorsunuz, her sene kesintisiz bir kaç ay misafirlik mi olur? orasi onlara gore onlarin evi, sen de işte hizmet eden , doğuran gelinsin...misafir olsalar, oyle hissetseler 3 gun 1 hafta kalır dönerler yani sen cok iyi niyetlisin konumun açısından, baya sahiplenmişsin evi :-)

Buna benzer şeyleri kendi annelerimiz yapınca kimse annene mesafe koy demiyor. Ama kayınvalide yapınca herkes büyük tepkiler vermeye hazır. Benim annem de bende kaldığı üç günde bütün mutfak dolaplarındaki eşyaların yerlerini değiştirmişti. Ben de çok kızdım, eşim de. Eşim hatta anemle konuşmamı istedi. Ama bunun ötesinde anneme gelip tepki gösterseydi burası benim evim diye, eşimle kavga ederdim. Elbette önemli şeylerde sınırları çizmek ve onları korumak önemli ama en azından bu konudaki örnekleri o kadar da takmamak lazım diye düşünüyorum.
Eşiniz size annenle konuş demiş, konusmussunuz. Eşinizin gerildigi bir durum çözülmüş. Bir kadın kocasına annenle konuş deyince cevap, annemdir yapar, olur. İdare et, olur. Annem iyi niyetli,sen kötüsün, olur. Yani rahatsızlık veren durum sürer gider, kadın kendi evinde umursanmadigini görür, mutsuz olur, koca kılını kipirdatmaz. Aynı şey degil

Valla sonunda bünyem kabul etmedi boşanıyorum çünkü evime kaynananin haberi olmadan bardak alınmazdı eve erzak ala yok iş çıkışı 7 gibi oraya gidip yemek çay meyve tatlı derken 11e kadar oturuyorduk insan isten geliyor duş almak rahat giyinip tv karşısında uzanmak istiyor çocuğunla oynamak istiyorum ama 11de evimde oluyordum otel gibi çocuğu uyutup yatmam 12 her hafta misafir gelir yada gidilir kabus gibi iki sene bir kere bile saygısızlık yapmadım ben ruhen çökmüştüm biyere gitmek istemiyorum deme gibi bi lüksüm yoktu eşimle en ufak tartısmayı annesine anlatırdı bi sefer kaynana görümce uzerime gelirsi allahtan kayinpeder bişey demezdi

Back
X