• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv nin bana ve esime sormadan bize gelip yerlesmesi...

ne kadar yanlış dua ediyorsunuz. sizden önemlisi mi var bu dünyada. hiç umrumda değil valla. ister yaşasın ister yaşlansın ister bana kalsın.ben bakmayacağım. bizi bu duruma onlar getirdi yoksa içimde potansiyel kaynan düşmanlığı yoktu. ilerisini düşünüp davransalardı.her insanın bi sabrı var.elin kızıyız sonuçta dimi ama. el kızıda bi yere kadar çeker insanı
valla öyle diyorum ne yapayım
yoksa o kadın kendıne bişe olsa ne yapıp edıp baktırır kendine çünkü sömürü yapar
dua ederken de nasıl ediyor biliyor musunuz '' allahım aklıma birşey olmasın diyor kendi annesi alzemer hastası aklını yitirdi ve kendi annesine de gelini bakıyor kendi annesi gibi olmaktan korkuyor o yüzden sağlığına değilde aklına birşey olacak diye korkuyor aklına birşey olursa yönetemeyecek çünkü kimseyi
benim eşim anacığının garip zavallı oldugunu düşünüyor '' anam garip anam'' diyor
o yüzden o kadına bişe olursa kimselere bırakmaz anasını alır getirir diye korkuyorum
ben bakmam demekle olmuyor
o yüzden eşimle yok anama bakmadın dıye huzursuz olacağıma
o kadından önce ben öleyim olsun bitsin o da yaşlanıp da ne hali varsa görsün

söylediğinizde haklılık payı olduğuna kesinlikle inanıyorum ama devir eskisi gibi değil. kadınların iş hayatı, geçim derdi onları yeterince strese sokuyor. eve geldiklerinde rahatlamak eşiyle başbaşa zaman geçirmek istemeleri gayet normal. bir de insanın kendi annesi bile olsa uzun süreli misafirlikler hoş olmuyor. insanların sağlıkları yerindeyse illaki çocuklarımın evlerine yerleşeyim mantığı yürütmeleri yanlış. bizim kültürümüzde çocuğa aşırı bağımlılık geliştiriyor anne babalar. evlenince de ne yapacaklarını şaşırıyorlar. ama bu sağlıklı değil. herkesin kendine özgü bir hayatı olmalı. hastalık olursa tabiki sahip çıkmak destek olmak gerekir bu istisna.
Aynen. Eskiden kadin calismaz. Gelin direkt kv evine tasinir , birlikte yasarlarmis. Simdi oyle degil ki. Hayat zor. Calismak zorundayiz. Iş stresi zaten yetiyor yipratmaya. Insan evde huzur istiyor. Evler ayri olsun ama yine birbirine destek olsunlar. Evi ayirmak anneyi başından atmak degil ki.

ne güzel yazmışsınız evet haklısınız da ama evimde belki çamaşırla dolaşmak istiyorum koltukta kocamı öpmek istiyorum uzanmak istiyorum hani benim evim ya...geçen kaynanamlar vardı hamileyim eşim ayağını uzat dedi uyuyakalmışım sabahına kayınpederden laf yedim..mecbur muyum laf çekmeye orası benim evim..usulünce cevabımı verdim biz böyle seviyoruz diye..
Inanmiyorum evinizde size laf mi ediyor? Ne dedi? Ben milletin evinde diken ustunde otururum ya. Laf söylemeyi gectim. Kardesimin bekar evinde bile hicbir seye karismadim.

valla öyle diyorum ne yapayım
yoksa o kadın kendıne bişe olsa ne yapıp edıp baktırır kendine çünkü sömürü yapar
dua ederken de nasıl ediyor biliyor musunuz '' allahım aklıma birşey olmasın diyor kendi annesi alzemer hastası aklını yitirdi ve kendi annesine de gelini bakıyor kendi annesi gibi olmaktan korkuyor o yüzden sağlığına değilde aklına birşey olacak diye korkuyor aklına birşey olursa yönetemeyecek çünkü kimseyi
benim eşim anacığının garip zavallı oldugunu düşünüyor '' anam garip anam'' diyor
o yüzden o kadına bişe olursa kimselere bırakmaz anasını alır getirir diye korkuyorum
ben bakmam demekle olmuyor
o yüzden eşimle yok anama bakmadın dıye huzursuz olacağıma
o kadından önce ben öleyim olsun bitsin o da yaşlanıp da ne hali varsa görsün

eşinizle huzursuz olmaktansa ölmeyimi tercih ediyosunuz. boşverin ya. nasılda korkutmuş sizi. bende bu duruma düşersem sen bak anana der kapıyı gösteririm o kadar net yani.

Ben böyle bir durumda direk yatakları ayırırdım (ne manada anlayın) , eşine de annen evde olmaz rahat etmiyorum fln derdim en son bence kendisi gönderirdi :KK62:

şuanda değil ama el ayaktan düşünce veya eşi vefat edince kayınvadelieme bakarım
aynı evde otururum

el ayaktan düşünce tamam ama kayınpederiniz vefat etse şimdi yanınıza alır mısınız
2 tane daha cocugu var
bekar hepsı
suanda hepsını yanıma almam ama cok ısterlerse aynı apartmana tasınırız hepımız ev sahıbıyız bu kosul saglandıgı surece bana zararı olacagını sanmıyorum
aksıne yararı olur
kı bız amcalarla aynı apartmanda oturuyoruz
bıze zararları yok
varsayalım öldü kayınpeder ve baska cocuguda yok, tek basına delırmesı ıcın onu evde bırakamam aynı evde oturmaya baslarız tabıkı kendı annemde olsa aynı. bende anneyım ve ılerde yalnız kalmak ıstemem ha bu aynı apartman olur o zamanın sartlarıyla ama tek basıma kalmak ıstemem

Benim kayınpederim vefat etti.
Kayınvalidem kendi gelmek istemez hiç bir çocuğunun evine. Şimdilik benim oğluma bakıyor ama gitmek için gün sayıyor.
Kendi evinde daha rahat sonuçta, neden başka düzene uymaya çalışsın ki.
Özleyince istediği kadar gelip kalabilir zaten.

Konu sahibinin kaynı askerdeymiş ya ben onu merak ediyorum. Ne zaman dönecek, dönünce nerede kalacak?

sözlerinizin her kelimesine katılıyorum.. oyüzden de çok sıkılsam yorulsam bunalsamda sesim çıkmaz hele eşime hiçbirşey demem kırmam kimsenin kalbini.. yanlız söyle bir durum var artık .. eskisi gibi değil hiçbirşey.. benim annem 30 sene babannemle yaşadı. babannem 35 yaşında dul kalmış 5 çocuklu bir kadın..asabi hükümlü dediğini yaptırmak isteyen.. annemin ne yaşadığını sadece biz değil tüm ilçemiz bilir.. annem çoook sabırlıydı.. mükafatınıda alıyor bin şükür.. babannemi geçen yıl kaybettik.. en çok annem ağladı.. hala ağlar alışmış.. yemek yapalım desek dur babannene bir sorayım ne yapacağımızı der.. alışamadı..
ama ama ki acı olan annemin hiç kendi hayatı olmadı.. babamla aralarındaki derin sevgi azaldı.. yanyana otursalar suç, babam bizi kucağına alsa suç.. geçti zaman annem 53 babam55 yaşında yanlızlar ama artık onlar için bişey ifade etmiyor..
kimse kimseye kötü olmasın ama özel hayata az müsade.. gençler daha kaç yıl fıkır fıkır olacak.. kaç yıl aşkla yaşayacak gece gündüz.. RABBİM bakıma muhtaçlık vermesin öyle bir durumda söz konusu kimin annesi olduğu olmaz.. başımızın tacı hepsi.. ama sırf egoları tatmin için ben baktım ben büyüttüm oda bana hizmet etmeli diye anne geline de oğlunada zulmetmemeli.. müdahale sürekli o hayatın içinde olma çabası olmamalı.. öyleya önce kendini hatırlamalı.. o anneye sorsan o zamanlarda istermiydı yanında sürekli müdahale eden birini.. hayır...
şimdi biz geleceğin kaynanaları.. çok daha iyi bir yol almalıyız.. kendimizi görerek.. bencil olduğumuz zamanlar tabiki olacak.. aşk huzur biraz şımartılmak istiyoruz.. derdimiz kimseyi annesine düşman etmek değilki.. ne haddimize.. ama annelerde yetiştirdikleri evlatlarının huzurunu mutluluğunu düşünmeli değilmi.. malımız değil onlar bizim.. beklentisiz büyütüyoruz.. niye diyelim ki bana bakmak zorundasın.. bırak evini karını.. amannnn mutlu olsunda evlatlarım ben huzurlu göreyimde onları.. 100 adımda uzakta yaşayayım.. saygılarını sevgilerini bileyim.. korkudan değil sevgiden gelsinler yanıma saygı duysunlar.. niye geldi yada off yüzünü göresim yok demesinler

Çok güzel özetlemişsiniz. Her kelimesine katılıyorum.

2 tane daha cocugu var
bekar hepsı
suanda hepsını yanıma almam ama cok ısterlerse aynı apartmana tasınırız hepımız ev sahıbıyız bu kosul saglandıgı surece bana zararı olacagını sanmıyorum
aksıne yararı olur
kı bız amcalarla aynı apartmanda oturuyoruz
bıze zararları yok
varsayalım öldü kayınpeder ve baska cocuguda yok, tek basına delırmesı ıcın onu evde bırakamam aynı evde oturmaya baslarız tabıkı kendı annemde olsa aynı. bende anneyım ve ılerde yalnız kalmak ıstemem ha bu aynı apartman olur o zamanın sartlarıyla ama tek basıma kalmak ıstemem
ne güzel o zaman siz kaynanadan zarar görmediniz heralde
ben mesela o kadınla her hangi bi sebepten aynı eve girmek zorunda kalacağıma kendimi öldürürüm de toprağa girerim daha iyi diyorum
hatta ben yanıma almak istemem ama benim kaynanada o potansiyel var kayınpederim ölse yalnız yaşamak istemez ve çocuklarına yapışır çok iyi biliyorum
hatta bu sebeple de kayınpederim ölüp de kaynanam bana yerleşeceğine kayınpeder öleceğine ben öleyim diyorum

siz tatlı dille konuşup ağzını arasanız daha iyi olur eşinize kalırsa konuşmaz. erkek çocuklar annecidir.

ne güzel o zaman siz kaynanadan zarar görmediniz heralde
ben mesela o kadınla her hangi bi sebepten aynı eve girmek zorunda kalacağıma kendimi öldürürüm de toprağa girerim daha iyi diyorum
hatta ben yanıma almak istemem ama benim kaynanada o potansiyel var kayınpederim ölse yalnız yaşamak istemez ve çocuklarına yapışır çok iyi biliyorum
hatta bu sebeple de kayınpederim ölüp de kaynanam bana yerleşeceğine kayınpeder öleceğine ben öleyim diyorum
yanı acık acık hıc kavgamız olmadı ama kayınvalıdem acayıp alıngan bırı
durup durup sıze surat sallayabılır hıc bısey yokken
mesela onunla bır yere gıttın 1 tl cebınden cıksın ıstemez , cıakrsa keza suratını cekeceksınzı demektır
herkezın yanında yapar yanı bunu
sızın annenız sag mı?

Bu kadinin arkadaş çevresi, altin gunu filan yok mu? Bazilari demis ki yalniz kalmasin yazik. Iyi de evde yalniz yaşaması kotu bi sey degil ki. O yaşlarda gunlere katilirlar , spora giderler. Yurt ici yurt disi turlar olur. Ilerde -Allah korusun - yalniz kalirsam kimsenin evine yerlesemem. Duzenimi bozamam. Keyfime bakar ,emekliligimin tadini cikaririm.

Aynen. Eskiden kadin calismaz. Gelin direkt kv evine tasinir , birlikte yasarlarmis. Simdi oyle degil ki. Hayat zor. Calismak zorundayiz. Iş stresi zaten yetiyor yipratmaya. Insan evde huzur istiyor. Evler ayri olsun ama yine birbirine destek olsunlar. Evi ayirmak anneyi başından atmak degil ki.

Inanmiyorum evinizde size laf mi ediyor? Ne dedi? Ben milletin evinde diken ustunde otururum ya. Laf söylemeyi gectim. Kardesimin bekar evinde bile hicbir seye karismadim.
ne diyecek koltukta mı uyunur koltukta mı yatılır yatak diye bir şey var daha akşam işten geldim hiç içerde oturmamı istemediler git odana git odana..en son dedim ne var odam da ya evimde salonumda oturmayacak mıyım sıcak odaya gönderip ne yapacaksınız ne istiyorsunuz..adam uzun donuyla koltuğa yatıyor zaten pantolon giymeye bile eriniyor beni gözü görmeyecek..zaten bende tavrımı koyunca kaça kaça gittiler.

ne diyecek koltukta mı uyunur koltukta mı yatılır yatak diye bir şey var daha akşam işten geldim hiç içerde oturmamı istemediler git odana git odana..en son dedim ne var odam da ya evimde salonumda oturmayacak mıyım sıcak odaya gönderip ne yapacaksınız ne istiyorsunuz..adam uzun donuyla koltuğa yatıyor zaten pantolon giymeye bile eriniyor beni gözü görmeyecek..zaten bende tavrımı koyunca kaça kaça gittiler.
Yilda kac kere geliyorlar? Yatili misafir sıkıntı calisan insana.

Yilda kac kere geliyorlar? Yatili misafir sıkıntı calisan insana.
bir bilemedin iki :D şaka şaka zaten evliliğimde 2. yıla girmek üzereyim yeteri kadar geldiler ..gelmelerinin benim için zararı yok ..ama kayınvalidem hayırdan anlamıyor,evi ters düz ediyor gram lafını etmem o gidince düzeltirim görümcem rahatsız benden de büyük ağlar krizler geçirir onu mutlu etmek için cipsler çikolatalar getiririm kaynanam kızmasına rağmen..kaynanam yemekleri kendi yapmaya kalkar bu halimle yaptırmam ben yaparım ..evime gelene pür hizmet ederim tanıyanlar bilirler..ama damarıma ısrarla bastıklarında usülünce kabalık etmeden baskın bir şekilde tabi lafımı söylerim..

bir bilemedin iki :KK70: şaka şaka zaten evliliğimde 2. yıla girmek üzereyim yeteri kadar geldiler ..gelmelerinin benim için zararı yok ..ama kayınvalidem hayırdan anlamıyor,evi ters düz ediyor gram lafını etmem o gidince düzeltirim görümcem rahatsız benden de büyük ağlar krizler geçirir onu mutlu etmek için cipsler çikolatalar getiririm kaynanam kızmasına rağmen..kaynanam yemekleri kendi yapmaya kalkar bu halimle yaptırmam ben yaparım ..evime gelene pür hizmet ederim tanıyanlar bilirler..ama damarıma ısrarla bastıklarında usülünce kabalık etmeden baskın bir şekilde tabi lafımı söylerim..
Niye bu kadar karisirlar anlamiyorum. Lafini soyluyorsan ne guzel. Ben de yeni yeni ogreniyorum. :KK70:

mesela onunla bır yere gıttın 1 tl cebınden cıksın ıstemez , cıakrsa keza suratını cekeceksınzı demektır
sızın annenız sag mı?
sızın annenız sag mı?
muhtemelen aynı durumda annen olsa ne yapardın diyeceksiniz.
benım annem ben üzüleceğim diye aklı çıkar o kadın gibi laf sokamk için yarış etmez
benim annem beni sinir hastası yapmadı
benim annem bende piskolojik hasar bırakmadı

ben hasta oldum o kadın yüzünden ve onun da yaşlanınca çocuklarının yanında bakılıp huzur içinde ölmesini istemiyorum
o yüzden de ondan önce bile ölmek istiyorum ona bakmak zorunda kalmamak için

Arkadaş a diyorsun da sen de kaynananin yakını mi oluyorsun o kadar savunmaya geçmişin.
İstemem istemem ev benim evim değil mi.
Sadece erkeğin evi mi hayır efendim huzurumu bozan kimseyi evimde istemem bu kadar net..

Kimse istemez kolay kolay o evde misafir gibisin yazdıktan sonra bu kv sevicilik...sana da tebrikler ben en azından tutarlıyım
Boşuna yorulma arkadaşım laf anlatamazsin kaynanaya nasil anlatamiyosun onun tarafında durup intlasan insana da anlatamazsin

Back
X