Bazı insanlar yaş alıyor ama ne yazık ki büyümüyorlar.. Kaç yaşında olursa olsun, çocuk sahibi olmuş, evlilik birliği yürütmüş, mürüvvet yüzü görmüş kadının biraz da gün görmüş olması gerekiyor..
İnsan evladıyla elbette övünür. Ancak kendi içinde.. Bu övünme işlemini bambaşka birine dahi yapsanız itici olursunuz. Hatta evladı olan birine yapsanız, rekabet ortamı açar, farkında olmadan evlad yarıştırırsınız.. Bunları sizi doldurmak için değil, alınganlığınızda aslında haklı olduğunu belirtmek için yazdım.. doğru bir düşünce, pek çok yönden rekabet içinde olduğunuzu hissettirebilir... Karşıda ki kişi de yaptığı şeyin aslında kaç tür manaya gelebileceğini, nasıl bir hissiyat oluşturacağını anlayabilecek kadar büyümüş olduğu için sonuçlarını kestirebilir.. İyi niyetli görmüyorum.
Böyle bir kayınvalide adayı ile bu tarz konuşmalar başlamazdan evvel belki de siz şunu yapmalısınız "Eşimin fıtratı gerçekten mükemmelmiş.. Gurur duyuyorum onunla.. Kim yetiştirirse yetiştirsin, o çizgisinden çıkmayacak kadar efendi, kararlı, düşünceli bir adam olarak kalırmış... hep dua ederdim onun gibi birisi olsun diye... Rabbim benim dualarımı işitmiş, onu tam istediğim gibi yaratmış".. Bitti gitti... Siz eşinizi zaten seviyorsunuz... Ve onu yetiştiren anneden bahsediyoruz, ne olursa olsun onu yetiştiren anneye borçlusunuz.. Eşiniz de sizin annenize.. Kırmadan, ve fakat sizi sinir eden durumu farklı kelimelerle hallederek, açmaya çalıştığı rekabet ortamını kapatabilirsiniz..
Potansiyel olarak kötü niyet taşıyan insanların bazen seviyelerine inmek, onları anlamayı kolaylaştırdığı gibi, sizin de kim olduğunuzu anlamalarına yardımcı olur.. Yerinizde olsam sadece böyle davranırdım..
Siz en iyisini bilirsiniz,