Kv nin tavırları

Sabırla okudum bu sıkıntı biraz bende de var. Birazda dinlediğim psikolojik bilgileride katmak isterim. Sorun şuan yanınızda olmamaları ilgilenmemeleri değil, sizin olan arabaya sürekli alarak bokunu çıkarıp sınır aşmaları lütfen eski konulara girmeyin iletişim kopukluğu olur derdinizi anlatamazsınız. Bizde araba aldığımızda kayınvalidem “ bizim arabayla gideriz köye” işte “ biz gideriz sen uçakla gelirsin x” tarzı söylenmeye başladı. Benim bileziklerimle alınan arabaya kondular. Nasıl çözdüm peki ? Konuya odaklanarak. Araba bizim plan bizim plan yapamazlar dedim eşime. Biyere mi gidilcek verilcek eşim hep çekindi benden çünkü araba bizim abi keyfi olarak isteyemez kimse eşim götürürse götürür he o da bana lazım değilse. Sizde ne yapıcaksınız biliyor musun ? Ortamda ses çıkarıcaksınız.

Mesela kaynana dedi ki oraya gidemedik araba yoktu sizde diceksiniz ki “ aa anne evet arabamızla işimiz vardı başka zaman sizi eşim götürür”. Bu kadar. Araba sizin. Kaynınıza da “ ben arabanın emanet verilmesinden hoşlanmıyorum bu benim karakterim seninle alakası yok inan acil durumlar hariç arabayı veremeyiz” diceksin. Tabikide alkışlamıcaklar surat asıcaklar işte tamda burda dik durup “ ee bu surat ne araba benim” bakışı atıcaksınız :)
Açıkcası ev almayı düşünüyorum araba kredisi bitince. Bide kaza falan yaparsa değeri düşecek. Cidden çok hoyrat kullanıyor. Sevmediğim içinde gözüme batıyor
 
Merhabalar, sizi kırmak istemem zaten hamileymişsiniz ama eşiniz düğün zamanı fa hep pasif kalmış biri gibi. Yani ailesine onu daima yalnız bırakmalarına rağmen en azından manevi olarak gelin yanımda durun vs diyerek rest çekmemiş, hayatından çıkarmamış. Şimdi de zaman geçip gittiği için yapılan her şey unutulmuş. Şu an da yine aynı pasiflikte davranıyor. Mesela sizin kandilde dahi olsa gitmemeniz lazım bana göre. Ev dizilirken gelip bir odayı süpürmeyen, bir limon sıkacağı almayan, ne ihtiyacınız var diye sormayan insanlara bir borcunuz yok. Ha eşiniz gitsin tabi ama sizin krediyle boğazınızdan kısıp aldığınız arabayı da onların altına vermesin. Yarın öbürgün kaza olur bir şey olur masrafa bir kuruş harcamazlar da. Burada problemi siz değil eşiniz çözmeli. Onunla konuşun, yaptğının yanlış olduğunu, bebek beklediğinizi vs vs anlatın. Sizi seviyorsa anlar diye düşünüyorum.
 
Arabamı eşim, abim ve babam dışında asla kimseye vermem. İnsanın başına her şey gelir, yarın ölümlü/yaralanmalı bir kaza yapsa hem tazminatlar size kalır -çünkü kardeşin ödeyeceğini sanmam- hem de davalarla uğraşır durursunuz. Eşimin erkek kardeşi de istedi birkaç kez asla vermedim, eşim kendi getirip götürdü. Eşimin ailesi de izin verseniz en az bu derece yüzsüzleşip yapışır insana ama biz hem ayrı şehirlerdeyiz, hem de ben en başta kayınvalideyle iyi bir konuşma yaptım. Verip kötü olacağınıza vermeden kötü olun valla.
 
Karşılamaz gibi duruyor

O zaman vermeyeceksiniz. Bu bazilarina gaddar gelebilir, ama zaten borclanip almissiniz. Bizim sigortada kardeslerim de sürücü olarak dahil edildi, cünkü acil durumlarda daha önce kullanmak zorunda kaldilar. Kardeslerim ama sigorta olmasa bile asla hasar olussa ödemeden birakmaz. Acil durumlar haric vermeyin.
 
Merhabalar
Aynı benim eşimin ailesi de böyleydi, ne manevi ne maddi hiç bir yardımları, ilgileri sevgileri yoktur.
Ama benimkilerin hala durumu aynı.
Ne bizden bir şey isterler, ne verirler 😃
O yüzden memnunum aramızdaki aşırı resmiyetten.
Şu durumda ne yapılır tam kestiremedim. Ama ben olsam vermezdim arabayı. Araba verilmez bence.
Vermeyin, iş uydurun, bir iki reddedince isteyemezler. Zaten bu duruma bozulmuş olmalılar ki valide size tavır almaya başlamış.
Sizi ne kadar sevse de evdeki 33 yaşındaki minik oğlunun minik kalbini kırdığınız için size düşman olabilir.
Hiiiç duymayın görmeyin. Koskoca adaö kendine araba mı alıyor et mi alıyor hastaneye mi gidiyor napıyosa yapsın.
Af buyurun salağa yatın, laf sokmaları anlamayıverin.
Zamanla "kendin söyle kendin işit" durumuna düşerler.
 
Haklisiniz da ben boyle eşin kök ailesiyle bu tarz muhattap olmalari doğru bulmuyorum. Eğer eşiniz dediginiz kadar size bağliysa konuşun ve ortak hareket edin sizinle kavga edecegine kendisi ailesine bunlari soyleyebilmeli önünü kesmeli.
Ailesi ortada yokken size bagli olup ailesi ortaya cikinca sizinle kavgaya tutuşmasi iyi değil.
 
Selam hanımlar. Uzun tutmamaya çalışarak anlatacağım. Varsa öneriniz alırım. Düğün yaparken evimizi dizerkem eş ailesinden ne maddi ne manevi hiç destek görmedik. Ozamanlar biraz takılıyordum açıkcası. İzin alamıyordum işten. Evin temizlenmesi yerleştirilmesi yetişmiyordu.işten çıkıp eve gidip yemek ye falan akşam 8 i buluyordu. Az biraz yapmaya çalışıyorduk. Hafta sonuda ablam geliyordu yardıma 1 gün izni vardı onunda.eşyaları dizmeye de arkadaşım geldi birlikte yaptık. Boyacıya ustaya para vermeyelim diye evin boyasını babam eşim abilerim hep beraber yaptılar. Allaha şükür sahipsiz bırakılmadık ama eşim ailesi tarafından çok sahipsiz bırakıldı.bir ihtiyacınız varmı diye sorulmadı. Eşim şimdi evine, bana bağlı düşkün. Ben razıyım ondan Allah razı olsun. Ozamanlar sorun ettiğim şeylere, sonradan iyikide yapmamışlar, en azından beklentiye giremezler diye şükrettim. Ama işin aslı öyle olmadı. Kp çok fazla beklentiye giriyordu. Detaylarla boğmak istemem. Vefat etti. Kayınbiraderinde sadece isim olarak varlığını biliyordum hiçbirşekilde abi en azından evinize bir çivi de ben alayım çakayım dememiş biri. Bizim buralarda düğünlerde şöyle bir uygulama var. Pasta kesilirken gelin ve damadın ailelerini orkestra davet eder. Ve aileler pastaya para takar.böyle gelmiş böyle gidiyor. Orkestra defarlaca anons etmesine rağmen damat beyin ailesini de alalım diye hiçbiri gelmedi. Arkadaşları eşlik etti..
Neyse şimdi asıl konumuza gelelim. Düğünümde bir adet bilezik takıldı 20 gr onuda eşim taktı. Bir hafta sonra akrabalarının bir düğününe gittik. Geline setler, bilezikler takılınca eşim buruklaştı. Söz hepsini telafi edeceğim dedi. Verdiği sözü tuttu 1 yıl sonra borçlarımız bitince gidip kredi çekip bana set yapmış bilezikler yapmış. İlk biraz keşke krediye bulaşmasaydın dedimse de altın fırlayınca kar ettik. Hep bir arabam olsun istemiştim. Karşıma çok uyguna araba çıktı. Eşim yine bir miktar kredi çekti üzerine de 2 yılda biriktirdiğimiz altınları ek yaparak aldık. İşte şimdi kaynım ortaya çıkmaya başladı. Telefon açıp abi şu işim var bu işim var gelip arabayı alacağım demesine şahit oldum. Bi de emrivaki mi yapıyor diye tartışma çıktı eşimle aramda. Eşim rica etti diye 3 kez verdim.birinde arabada bende vardım. Sanki gevur malı kullanıyor. 90 a çıkıp atlatmalardan resmen zıplattı. Uyramama rağmen, ikinci kez eşimde uyarmasına rağmen ciddiye almadı bizi.her aldığında da benzini bitirip getirince iyice zıvanadan çıktım. Bari kullanıyor benzin koysun ben dolduruyorum o bitiriyor, satıyorum arabayı diye büyük kavga çıkardım. Eşimin şöforlüğü yok arabayı bana aldı. Ama isteyince eşimden istiyorlar arabayı.eşim artık bana gelip arabayı istiyorlar diyemedi.
Fakat kv nin bir tripleri ağırdan almaları başladı. Ne nişanlılıkta ne evliliğmde bir kez kırılmamışımdır. O da benden kırılmadığını hiçbir şeye zorlamadığımı kıymetli olduğumu dile getirir dururdu. Severim kendisini ama bir iki sohbette arabayı sanki kaynımla ortak almışız gibi, beraber kullanırlar imaları olunca sessiz kaldım. Eşime sen hallet malıma ortak olamaz dedim. Son zamanlar sürekli eşimi arayıp eve şu lazım bu lazım demeye başladı. Et alınacak gel al. Hastaneye gidilecek gel götür diyor. Bir iki ses etmedim. En sonun da eşime kardeşin 33 yaşında koca adam evin işlerini ihtiyaçlarını sana niye gördüryor. İzin günlerinde de onların işlerine koşturuyorsun x yapsın dedim. Sahipsiz olsa annen tek oğlu sen olsan neyse de o evde koca adam var dedim. Eşim x izin alamıyor işten diyince bende sustum ne yapıyorsansan yap dedim. Dün kandil görmeye gittik. Kv orada Bi laf vurdu. Mezarlığa gidecektik araba yoktu ki gidelim gibi. Sonra kaynım geldi. Baktım abi ile hiç konuşmuyor. Belliki yine istemiş arabayı olumsuz cevab almış. Sorum şu hanımlar kv ye sahipsiz iken ihtiyacımız var iken 7 kapı el gibiydinizde, düzenimizi kurduk geçinmeye başladık şimdi mi ortaya çıktınız demek istiyorum. Ama tatlı dille. Kaynım ki hiç beklentiye girmesin demek istiyorum. Bi de evinde koca adam var her işe eşimi koşturarak benimle sidik yarıştıyorsun ama adam yoruluyor demek istiyorum. Ama konu nasıl açılır nasıl denir bilmiyorum. Uzun oldu farkındayım ama çevremdeki insanlar objektif bakmıyorlar olaya pek. Hep beni haklı görüyorlar. Yaşamış ve çözmüş olanlar fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Öyle dümdüz söyle alınan alınsın kırılan kırılsın, dar gününüzde yanınızda olmayan var gününüzde de olmasın bir zahmet.
 
Merhabalar, sizi kırmak istemem zaten hamileymişsiniz ama eşiniz düğün zamanı fa hep pasif kalmış biri gibi. Yani ailesine onu daima yalnız bırakmalarına rağmen en azından manevi olarak gelin yanımda durun vs diyerek rest çekmemiş, hayatından çıkarmamış. Şimdi de zaman geçip gittiği için yapılan her şey unutulmuş. Şu an da yine aynı pasiflikte davranıyor. Mesela sizin kandilde dahi olsa gitmemeniz lazım bana göre. Ev dizilirken gelip bir odayı süpürmeyen, bir limon sıkacağı almayan, ne ihtiyacınız var diye sormayan insanlara bir borcunuz yok. Ha eşiniz gitsin tabi ama sizin krediyle boğazınızdan kısıp aldığınız arabayı da onların altına vermesin. Yarın öbürgün kaza olur bir şey olur masrafa bir kuruş harcamazlar da. Burada problemi siz değil eşiniz çözmeli. Onunla konuşun, yaptğının yanlış olduğunu, bebek beklediğinizi vs vs anlatın. Sizi seviyorsa anlar diye düşünüyorum.
İnanın rest çekse bile bir şey değişmezdi. Çünkü aile evladına kıymet veriyorsa reste meste gerek yok. Ha elinden gelene göre az ya da çok mutlaka destek olur. Eş evet, şu durumda fazla pasif. Bizden beklentiniz olmasin deyip çekilebilirdi kenara. Simdilerde ne yazik ki "yapmak zorunda değiller" anlayisi cok farklı yere gidiyor. Pek çok kadın hele ki ekonomik gücü olanlar nezaketen de olsa "bir şeye ihtiyacınız var mı" diye sorulmasını bekliyor sadece. Manen destek olunmasını, zora düşüldüğünde yanında olunacağını bilmek bile lüks oldu artık. Misal ev aldık yüklü ve uzun süreli bir borca girdik. İnsan evladına 1 kez, ayda ne kadar oduyorsunuz, nasıl geçiriyorsunuz diye sormaz mı? Biz arkadaşlarımızla bile konuşuyoruz bunu. Ki o zaman eşimin işleri gercekten kötüydü. Aramayı sormayı bile kestiler. Ne zaman işleri açıldı yine zırt bırt aramaya başladılar. Bu ikiyüzlülük insani gercekten delirtiyor.
 
benzini bile doldurmamak nedir ya,
direk kotu niyet iste.

babamin arabasini odunc aldik, sagolsun o bize verecek diye doldurmus depoyu, biz de geri verirken doldurup verdik.
ki ihtiyac oldugunda tabi ki tamamen karsiliksiz da isteyebilirsin birinci dereceden yakinindan,
ama sizde durumlar farkli, direk kotu niyet seziyorum ben.

ama bu insanlara kizip arabanizi niye satasiniz canim,
 
benzini bile doldurmamak nedir ya,
direk kotu niyet iste.

babamin arabasini odunc aldik, sagolsun o bize verecek diye doldurmus depoyu, biz de geri verirken doldurup verdik.
ki ihtiyac oldugunda tabi ki tamamen karsiliksiz da isteyebilirsin birinci dereceden yakinindan,
ama sizde durumlar farkli, direk kotu niyet seziyorum ben.

ama bu insanlara kizip arabanizi niye satasiniz canim,

aynen öyle cok haklisiniz. Depoyu bos vermek konu sahibini kullanmak oluyor. Bedavaya "araba sahibi/ortak" olmus gibi oluyor niye kendine alipta masrafa girsin. Ben böyle bir durumda esim üzülmüs, üzülmemis hic dinlemem kusura bakmasin. Vermezdim birdahakine. Gitsin alsin kendisne.
 
Eğer o sözleri kullanırsanız haklı iken haksız duruma dusersiniz .Tavsiyem siz hiç muhattap olmayın .Eşinize söyleyin .Sizin agzinizla o konuşsun .Siz kötu olmayın .
 
Selam hanımlar. Uzun tutmamaya çalışarak anlatacağım. Varsa öneriniz alırım. Düğün yaparken evimizi dizerkem eş ailesinden ne maddi ne manevi hiç destek görmedik. Ozamanlar biraz takılıyordum açıkcası. İzin alamıyordum işten. Evin temizlenmesi yerleştirilmesi yetişmiyordu.işten çıkıp eve gidip yemek ye falan akşam 8 i buluyordu. Az biraz yapmaya çalışıyorduk. Hafta sonuda ablam geliyordu yardıma 1 gün izni vardı onunda.eşyaları dizmeye de arkadaşım geldi birlikte yaptık. Boyacıya ustaya para vermeyelim diye evin boyasını babam eşim abilerim hep beraber yaptılar. Allaha şükür sahipsiz bırakılmadık ama eşim ailesi tarafından çok sahipsiz bırakıldı.bir ihtiyacınız varmı diye sorulmadı. Eşim şimdi evine, bana bağlı düşkün. Ben razıyım ondan Allah razı olsun. Ozamanlar sorun ettiğim şeylere, sonradan iyikide yapmamışlar, en azından beklentiye giremezler diye şükrettim. Ama işin aslı öyle olmadı. Kp çok fazla beklentiye giriyordu. Detaylarla boğmak istemem. Vefat etti. Kayınbiraderinde sadece isim olarak varlığını biliyordum hiçbirşekilde abi en azından evinize bir çivi de ben alayım çakayım dememiş biri. Bizim buralarda düğünlerde şöyle bir uygulama var. Pasta kesilirken gelin ve damadın ailelerini orkestra davet eder. Ve aileler pastaya para takar.böyle gelmiş böyle gidiyor. Orkestra defarlaca anons etmesine rağmen damat beyin ailesini de alalım diye hiçbiri gelmedi. Arkadaşları eşlik etti..
Neyse şimdi asıl konumuza gelelim. Düğünümde bir adet bilezik takıldı 20 gr onuda eşim taktı. Bir hafta sonra akrabalarının bir düğününe gittik. Geline setler, bilezikler takılınca eşim buruklaştı. Söz hepsini telafi edeceğim dedi. Verdiği sözü tuttu 1 yıl sonra borçlarımız bitince gidip kredi çekip bana set yapmış bilezikler yapmış. İlk biraz keşke krediye bulaşmasaydın dedimse de altın fırlayınca kar ettik. Hep bir arabam olsun istemiştim. Karşıma çok uyguna araba çıktı. Eşim yine bir miktar kredi çekti üzerine de 2 yılda biriktirdiğimiz altınları ek yaparak aldık. İşte şimdi kaynım ortaya çıkmaya başladı. Telefon açıp abi şu işim var bu işim var gelip arabayı alacağım demesine şahit oldum. Bi de emrivaki mi yapıyor diye tartışma çıktı eşimle aramda. Eşim rica etti diye 3 kez verdim.birinde arabada bende vardım. Sanki gevur malı kullanıyor. 90 a çıkıp atlatmalardan resmen zıplattı. Uyramama rağmen, ikinci kez eşimde uyarmasına rağmen ciddiye almadı bizi.her aldığında da benzini bitirip getirince iyice zıvanadan çıktım. Bari kullanıyor benzin koysun ben dolduruyorum o bitiriyor, satıyorum arabayı diye büyük kavga çıkardım. Eşimin şöforlüğü yok arabayı bana aldı. Ama isteyince eşimden istiyorlar arabayı.eşim artık bana gelip arabayı istiyorlar diyemedi.
Fakat kv nin bir tripleri ağırdan almaları başladı. Ne nişanlılıkta ne evliliğmde bir kez kırılmamışımdır. O da benden kırılmadığını hiçbir şeye zorlamadığımı kıymetli olduğumu dile getirir dururdu. Severim kendisini ama bir iki sohbette arabayı sanki kaynımla ortak almışız gibi, beraber kullanırlar imaları olunca sessiz kaldım. Eşime sen hallet malıma ortak olamaz dedim. Son zamanlar sürekli eşimi arayıp eve şu lazım bu lazım demeye başladı. Et alınacak gel al. Hastaneye gidilecek gel götür diyor. Bir iki ses etmedim. En sonun da eşime kardeşin 33 yaşında koca adam evin işlerini ihtiyaçlarını sana niye gördüryor. İzin günlerinde de onların işlerine koşturuyorsun x yapsın dedim. Sahipsiz olsa annen tek oğlu sen olsan neyse de o evde koca adam var dedim. Eşim x izin alamıyor işten diyince bende sustum ne yapıyorsansan yap dedim. Dün kandil görmeye gittik. Kv orada Bi laf vurdu. Mezarlığa gidecektik araba yoktu ki gidelim gibi. Sonra kaynım geldi. Baktım abi ile hiç konuşmuyor. Belliki yine istemiş arabayı olumsuz cevab almış. Sorum şu hanımlar kv ye sahipsiz iken ihtiyacımız var iken 7 kapı el gibiydinizde, düzenimizi kurduk geçinmeye başladık şimdi mi ortaya çıktınız demek istiyorum. Ama tatlı dille. Kaynım ki hiç beklentiye girmesin demek istiyorum. Bi de evinde koca adam var her işe eşimi koşturarak benimle sidik yarıştıyorsun ama adam yoruluyor demek istiyorum. Ama konu nasıl açılır nasıl denir bilmiyorum. Uzun oldu farkındayım ama çevremdeki insanlar objektif bakmıyorlar olaya pek. Hep beni haklı görüyorlar. Yaşamış ve çözmüş olanlar fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Allah yardımcınız olsun okurken ben sinir oldum. Nasıl insanlar var ya. Eşiniz biraz da baskın olması lazım, bu pasifliği bırakması lazım. Çünkü sizde bir şeyler birikir birikie sonra kötü patlarsınız Allah korusun.
Eşiniz konuşsun net bir şekilde. Siz de ona güzellikle anlatın. Ama baktınız eşiniz yapamıyor İçinizdekileri sakin bir şekilde söylemenizi tavsiye ederim. Sustukça düzelmiyor. Hatta bazen bazı kavgaların edilmesi gerekiyor. Ben içime atıp atıp sonunda kötü patladım.
 
Laf acilinca verin cevabini araba yoktu dendiginde taksiyle gitseydiniz diyebilirsiniz araba lafi acikdiginda bir kere bile benzin koymadin benzin nekadar haberin varmi diyin araba benim vermek zorunda degilim herkes calissin alsin araba alincami akliniza dustuk diyin kirmaktan korkmayin ya yuzsuz vasifsiz kayin bozuntusu
 
Amaan boşver birşey dersen sozün bellenir derler burda. Arabayi cerme bir iki isterler sonra az kıserler baktılar olmuyor salarlar sizi rahat edersiniz. Araba yokki gidemedik derse alin birtane nasip olur size de ins. Falan deyin . Bu fugun muhabbetinde hakli bulmadım ama size altin falan almak zorunda degiller abartmayin koca insanlarsiniz kendiniz alın. Bu altin muhabbeti yapanlar kendi gelinlerine ne takacaklar gercekten merak ediyorum
 
Selam hanımlar. Uzun tutmamaya çalışarak anlatacağım. Varsa öneriniz alırım. Düğün yaparken evimizi dizerkem eş ailesinden ne maddi ne manevi hiç destek görmedik. Ozamanlar biraz takılıyordum açıkcası. İzin alamıyordum işten. Evin temizlenmesi yerleştirilmesi yetişmiyordu.işten çıkıp eve gidip yemek ye falan akşam 8 i buluyordu. Az biraz yapmaya çalışıyorduk. Hafta sonuda ablam geliyordu yardıma 1 gün izni vardı onunda.eşyaları dizmeye de arkadaşım geldi birlikte yaptık. Boyacıya ustaya para vermeyelim diye evin boyasını babam eşim abilerim hep beraber yaptılar. Allaha şükür sahipsiz bırakılmadık ama eşim ailesi tarafından çok sahipsiz bırakıldı.bir ihtiyacınız varmı diye sorulmadı. Eşim şimdi evine, bana bağlı düşkün. Ben razıyım ondan Allah razı olsun. Ozamanlar sorun ettiğim şeylere, sonradan iyikide yapmamışlar, en azından beklentiye giremezler diye şükrettim. Ama işin aslı öyle olmadı. Kp çok fazla beklentiye giriyordu. Detaylarla boğmak istemem. Vefat etti. Kayınbiraderinde sadece isim olarak varlığını biliyordum hiçbirşekilde abi en azından evinize bir çivi de ben alayım çakayım dememiş biri. Bizim buralarda düğünlerde şöyle bir uygulama var. Pasta kesilirken gelin ve damadın ailelerini orkestra davet eder. Ve aileler pastaya para takar.böyle gelmiş böyle gidiyor. Orkestra defarlaca anons etmesine rağmen damat beyin ailesini de alalım diye hiçbiri gelmedi. Arkadaşları eşlik etti..
Neyse şimdi asıl konumuza gelelim. Düğünümde bir adet bilezik takıldı 20 gr onuda eşim taktı. Bir hafta sonra akrabalarının bir düğününe gittik. Geline setler, bilezikler takılınca eşim buruklaştı. Söz hepsini telafi edeceğim dedi. Verdiği sözü tuttu 1 yıl sonra borçlarımız bitince gidip kredi çekip bana set yapmış bilezikler yapmış. İlk biraz keşke krediye bulaşmasaydın dedimse de altın fırlayınca kar ettik. Hep bir arabam olsun istemiştim. Karşıma çok uyguna araba çıktı. Eşim yine bir miktar kredi çekti üzerine de 2 yılda biriktirdiğimiz altınları ek yaparak aldık. İşte şimdi kaynım ortaya çıkmaya başladı. Telefon açıp abi şu işim var bu işim var gelip arabayı alacağım demesine şahit oldum. Bi de emrivaki mi yapıyor diye tartışma çıktı eşimle aramda. Eşim rica etti diye 3 kez verdim.birinde arabada bende vardım. Sanki gevur malı kullanıyor. 90 a çıkıp atlatmalardan resmen zıplattı. Uyramama rağmen, ikinci kez eşimde uyarmasına rağmen ciddiye almadı bizi.her aldığında da benzini bitirip getirince iyice zıvanadan çıktım. Bari kullanıyor benzin koysun ben dolduruyorum o bitiriyor, satıyorum arabayı diye büyük kavga çıkardım. Eşimin şöforlüğü yok arabayı bana aldı. Ama isteyince eşimden istiyorlar arabayı.eşim artık bana gelip arabayı istiyorlar diyemedi.
Fakat kv nin bir tripleri ağırdan almaları başladı. Ne nişanlılıkta ne evliliğmde bir kez kırılmamışımdır. O da benden kırılmadığını hiçbir şeye zorlamadığımı kıymetli olduğumu dile getirir dururdu. Severim kendisini ama bir iki sohbette arabayı sanki kaynımla ortak almışız gibi, beraber kullanırlar imaları olunca sessiz kaldım. Eşime sen hallet malıma ortak olamaz dedim. Son zamanlar sürekli eşimi arayıp eve şu lazım bu lazım demeye başladı. Et alınacak gel al. Hastaneye gidilecek gel götür diyor. Bir iki ses etmedim. En sonun da eşime kardeşin 33 yaşında koca adam evin işlerini ihtiyaçlarını sana niye gördüryor. İzin günlerinde de onların işlerine koşturuyorsun x yapsın dedim. Sahipsiz olsa annen tek oğlu sen olsan neyse de o evde koca adam var dedim. Eşim x izin alamıyor işten diyince bende sustum ne yapıyorsansan yap dedim. Dün kandil görmeye gittik. Kv orada Bi laf vurdu. Mezarlığa gidecektik araba yoktu ki gidelim gibi. Sonra kaynım geldi. Baktım abi ile hiç konuşmuyor. Belliki yine istemiş arabayı olumsuz cevab almış. Sorum şu hanımlar kv ye sahipsiz iken ihtiyacımız var iken 7 kapı el gibiydinizde, düzenimizi kurduk geçinmeye başladık şimdi mi ortaya çıktınız demek istiyorum. Ama tatlı dille. Kaynım ki hiç beklentiye girmesin demek istiyorum. Bi de evinde koca adam var her işe eşimi koşturarak benimle sidik yarıştıyorsun ama adam yoruluyor demek istiyorum. Ama konu nasıl açılır nasıl denir bilmiyorum. Uzun oldu farkındayım ama çevremdeki insanlar objektif bakmıyorlar olaya pek. Hep beni haklı görüyorlar. Yaşamış ve çözmüş olanlar fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Ben hiçbirisiyle muhattap olmazdım şahsen. Eşime durumu anlatırdım o da izah ederdi. O araba Gece'nin ve Gece arabasının kendisi haricinde kişilerce kullanılmasını istemiyor dediğinde olay biter. Kusura bakmayın ama kırılan, küsen de kırılsın küssün. Onlar size karşı hassas davranmıyorken siz onlara nasil olacakta hassasiyet gösterebileceksiniz? Bir kere bu kadar anlayışsız insan öyle hassasiyetten fln anlamaz. Karşindaki insan azicik bir imadan anlam cikarabilrcek bir kapasiteye ve donanıma sahip değil. Verdıginiz örnekler bu bahsi geçen kişilerin bencil, saygısız, menfaatçi, anlayışsız, kaba....(daha bu liste böyle uzar gider) olduklarını gösteriyor. Bu kişilerin anlayabilecekleri tek laf "eşim arabasının kullanılmasını istemiyor" bitti gitti. Bu laf üzerine laf söyluyosa da eşiniz bi zahmet versin ağzının payını. Hem arabayı güzel kullanmıyor hem depoyu boşaltıp getiriyor daha neler!!!! Herkesle iyi olacaz diye aile huzurunuzu bozmayın, kendinizi sinir hastası etmeyin. Sizi üzen ve strese sokan her kimse o kişiye hak ettiği muameleyi gösterin. Iyi insana iyi şekilde kötüye de hak ettiği sekilde yaklaşmak gerekiyor bazen.
 
X