• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin taytlı korsesini giymek ???

Bi de nevresim şu her çeyizde olanlardan.Bende de var.Kendim çalıştığım parayla aldım ,annem yaptı,Benm için özel.Evim uzak diye yük olmayacakmış.Sonuç olarak getirdim Zaten de
sen birak onun dedklerini. maddiyatn el veriyosa yap kendin herseyini.

İnsan bebeğine de kıyamıyor.Biz kalabalık aileydik.Hep kuzenlerimin kıyafetleriyle büyüdüm.Durumumuz yoktu akrabamızın yenileyeceği koltuklarını halılarını kullandık.Belki ondan böyle yapıyorum
Işte tam olarak bu yüzden batıyor bu laflar içinize sinmeyecekse almayın kimseden birşey kendiniz istediğiniz gibi alın bebeginize insan kullanmak ister tabi kendi beğendiği aldığı şeyi kötü niyet aramayın ama eskilerde bu hep var zaten durumunuz musaitmis

Süt sağma makinesini istemedim ama yıkadık götürdük gene şükür ki sütüm geldi gerekmedi.Bu arada süt sağma makinesi 10 yaşında çocuk için alınan makine

Nasıl yani 10 yaşında anne sütü mü alıyo,çocuğu 10 yaşında olan kadının sütü mü geliyo bu da bir başka soru

O hoooo biz kaç kuzenimizin eskileri ile büyüdük bez bile yoktu teyzemler eskileri getirirdi. Beşik desen kaç kuzen öncesinden kalma. Ne var bunda. Aile ekonomisi yapın sizde. Sonuçta bir dönem kullanılıp atılacak ne gerek var ki yeni almaya varmış, herkes de yardımcı olmaya çalışıyor. Bazen gerçekten insanlara iyilik yaramıyo, illa para vereceksiniz yani.
Onun yerine bi çocuk giydirseniz daha iyi.

Böyle sizin Hiç tanımayan biri yorum yapınca ya evet haklı diyorum ama o an alınıyorum.Bir de herşeyime karışmaya çalışması beni tepki vermeye yöneltiyor sanırım.Şükür cevap verip kalbini kırmıyorum

alınmayın eskiler böyle genelde yoklukla büyümüşler ..
kötü niyetle söylemiyordur.. siz zaten bildiğiniz gibi davranıyormuşsunuz sorun yok bence..

ben anormal bişey görmedim boşuna masraf yapma diye söylemiştir
ne varki bunda

İyi günler sevgili bayanlar.Çok da büyük bir dert değil ama size Bi danışayım dedim.

8 gün önce sezaryenle bebeğime kavuştum şükür.Bugün kontrolüm vardı.Kızımla kv emzirme odasında beklediler.Gittiğimde Birkaç taze anne daha vardı biri de kv nin yeğeni.

Konu göbeğin toplaması için korse kullanmaya geldi.Alıp Bi denemek istiyorum dedim.Kv Benm taytlı korsem var ,sana olur kullanırsın dedi.Huyudur bikaç kez söyler cevap vermedim.Başımla onayladım.

Çıkınca da gittik eşimle aldık korse.Sizce kv nin korsesi de giyilir yani nedir bu?Lohusalıktan mı yapıyorum ?

Kızıma küvet alınma lafı geçiyor.Yengeninkini alırız,Mevlütte kullanacağım nevresim takımını yengenden alırız evin uzak getirme.Teyzem dedi ki süt sağma makinesine para vermeyin bizde var.Çift maaşlıyız gücümüz var herşeyiniz ayrı.Kv garip mi sizce de ?

Çok konuştuğu için cevap vermiyorum genelde,ama istediğimi yapıyorum
sizi düşündüğü için yapıyor
o parayı baska ıhtıyacınıza harcayın dıye
nıyetı kötü değil iyi bence

ama korseyı giymem ben

Valla ben teklif etmem isterlerse verirdim.
Korse başkasının kullandığı benim midemi bulandırır oözellikle pantolon tayt gibi şeyler kullanmam.
Bebek eşyaları kullanılabilir bence vermek isteyen olursa kullanabilirsiniz kv boş yere masraf yapmayın diye diyor haklı aslında ama ilk bebek olunca heves de çok oluyor bende hep kendim aldım.
Korse işe yaramıyor dikişlerin iyileşinceye mekik çekeceksin canım başka o göbek gitmez

Sezeryandan sonra göbek için taytlı değil de gövde bütün alsan daha iyi sonuçta basenle sorun yok böyle deseydin keşke ayrıca beden olacak mı? Kırılmasın diye alıp giymiş gibi de yapabilirsin

İiyi niyetli bence kv niz. korseyi almam ama süt sağma makinasını biri bana verse hayır demezdim dünya para yani. çokta kullanmadık.
abartılacak şeyler değil. her büyüğün yaptığı muhabbetler işte. gücünüz var mutlaka ama o güç başka yerlere daha gerekli yerlerede harcanabilir.

Korse haric diger saydiklarinizin hepsi luzumsuz seyler zaten. Mevlutte kullanmak icin hic mi temiz bir nevresiminiz yok neden yeni alma geregi duyuyorsunuz? Anlamsiz yani
Bebek kuveti hic bir ise yaramiyor, alip kucaginda yikarsin daha kolay,kuvet sacmasapan yer kapliyor
Sut sagma makinesine de calismiyorsaniz gerek kalmiyor
Ben olsam biri verirse kullanirim denerim en azindan. İhtiyacimi cozmezse gider alirim

ozellikle sut sagma makinasini bencede birinden alip kullanabilirsiniz bunlari sirf ilerde lazim olmayacak diye kiralayanlar bile var elinizde varsa bence yenisi gereksiz ama nevresim korse bunlar cokta pahali olmayan seyler onlari sundan bundan toplariz demeye gerek yok durumunuzda musaitmis nevresimi falan neden kullanasinizki yani

Kısa süreli ve bir daha lazım olmayan şeyler .kullanılır ne olacak ki .lohusa olunca insan ayrı bir alıngan buluttan nem kapıyor .

Bence iyi niyetle söylenmiş şeyler, bizde de çift maaş alım gücüm var çok şükür ama geçici dönem kullanacağım ürünleri almak çok anlamsız. mesela mevlüt takımı, süt sağma makinesi, özel bir günde 1 defa giyilecek abiye, sürekli korse giyen biri değilseniz korse vs. bir daha nerede kullanacaksınız. gidin ona yapacağınız masrafla başka bir şey alın kendinize. kendinizi boşuna dolduruyorsunuz bence.

Gupurlu süslü puslu şeyleri sevmem kullanmam niye para vereyim bende görümcemden istedim ev ve hastane için .. taytı giymezdim sanırım , süt sağma makinesi de alınabilir .. kiz oda biseymi benimki koridora yolluk almış açık renk diye özel.gunlerde sererdi ,diyorki kestirelim bunu bebek odasına serelim :oha:he de geç ne takiyon ya ,paran varmış git al söyleme ,yada netten getirt :süslü:

Makinayı alirdim şahsen bir güzel temizler kullanırdm, tabi inşallah ona muhtaç olmadan güzelce emzirirsiniz. Diğer şeylere de takılmazdm gelirse beğenirsem kullanır beğenmezsem gider başka alırdım. Yengemdn coook bebek kıyafeti geldi bana iyi ki gelmiş. Anında boy atıyor ne giydrecegm diye şaşırmış haldeyken yengem imdadıma yetisti sağ olsun. Sakladığı temiz söküksz lekesiz olanları verdi giydirdm bütün kış idare etti... Evin içinde giydirdim, dışarı çıkarken de kendi aldıklarımı. Siz de bu şekilde yapabilirsnz. Ama iç çamaşırı korse vs gibi kişisel eşyaları kullanmayın derim..

bir başkasının iç kıyafet sayılabilecek kıyafetini kullanmam.
Ama bebek küveti vs normaldir...
Benim oğlumun küvetini görümcem kullandı, şimdi benim ikinci geliyor yine ben kullanacağım...
Yada bebek oyuncakları, kırılmıyor etmiyor, benim kardeşimin oyuncaklarını bile kullandık oğluma.
Arkadaşlarım arasında çocuk oyuncakları, park yatak ödünç almalar, tatile giderken bebek arabası değiş tokuşları çok yaptık...
burada bahsi geçen herkesin hali vakti yerinde, evlerde çift arabalar falan var...
yani maddi imkanla degil, bir kaç kere yada kısa süreli kullanılacak seyler için boş yere para vermemekle alakası var. Bir de fazla tüketimin önüne geçme bilinci :)

Back
X