• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin taytlı korsesini giymek ???

bazı şeyler vardır çocuk bir iki kullanır bi daha kullanmaz. onları alırdım ben .hijyen açısından sıkıntılı bişey değilse. keni bütçenle de daha başka şeyler alırsın ya da birikim yaparsın.

ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum..yazdıkların alınınca birkaç kez kullanılıp birdaha işe yaramayacak şeyler...

İyi günler sevgili bayanlar.Çok da büyük bir dert değil ama size Bi danışayım dedim.

8 gün önce sezaryenle bebeğime kavuştum şükür.Bugün kontrolüm vardı.Kızımla kv emzirme odasında beklediler.Gittiğimde Birkaç taze anne daha vardı biri de kv nin yeğeni.

Konu göbeğin toplaması için korse kullanmaya geldi.Alıp Bi denemek istiyorum dedim.Kv Benm taytlı korsem var ,sana olur kullanırsın dedi.Huyudur bikaç kez söyler cevap vermedim.Başımla onayladım.

Çıkınca da gittik eşimle aldık korse.Sizce kv nin korsesi de giyilir yani nedir bu?Lohusalıktan mı yapıyorum ?

Kızıma küvet alınma lafı geçiyor.Yengeninkini alırız,Mevlütte kullanacağım nevresim takımını yengenden alırız evin uzak getirme.Teyzem dedi ki süt sağma makinesine para vermeyin bizde var.Çift maaşlıyız gücümüz var herşeyiniz ayrı.Kv garip mi sizce de ?

Çok konuştuğu için cevap vermiyorum genelde,ama istediğimi yapıyorum
Kuvet dediginiz nedir ya o kadarinda hesabini yapmazlar heralde. Yani ben olsam korseyi teklif etmem. Kimsenin hicbir seyini giymek istemem. Ama bana teklif ederse de yok anne ben alirim bi arastiriyim bakalim bazi korseler dolasimi engelliyormus derim kafaniza cok takmayin ev ayri. He diyin gidip kocaniza aldirin

Bebek esyalari genelde kisa omurlu kullanildigindan insanlar gereksiz yere para harcamayin diye tsleplerde bulunur bunda kotu bir durum yok ama ilk bebekse sende heves edersin herseyi kendin secmek istersin yeni olsun istersin eger gucun varsa onlari kirma ama yine al sen istediklerini icinde kalmasin. Korseye gelince kisisel esyayi bende kullanmam ama kotu niyetli dememistir oda. Yaslilarin bazi laflarina takilmamak lazim onlara gore bir cok sey luzumsuz aliniyor zaten

Ben kullanmazdim sonucta ilk cocuk ilk heves icimde kalirsa omur boyu soylenirim esimde oyle bi durumu goze almaz

Başkasının küvetini çocuğuma kullanmam, başkasından nevresim de almam. İkisine de para verip yenisini alırım tertemiz.

Bılmıyorum ama mınnet edıp almazdım
ne nevresım, ne kuvet ne nevresım

Merhaba sizi anlıyorum o dönemde iyi niyetli de olsa o kadar çok şeye karışıyorlar ki haklı olduğunu bilseniz bile yapmak istemiyorsunuz tepki olarak.
Ben olsaydım korseyi almazdım ama diğerleri mantıklı param var ilk bebeğim diye düşünmezdim kabul ederdim
Gerçekten paranızda olsa o kadar çok şeye ihtiyaç oluyor ki...

korseyi asla almam kisisel dir sonucta.ben baskasinin esyalarini bebegimde kullanma tarafrari deyilim ha bak sut sagma makinesini alirim ama digerlerini tatli bir dille reddederim.bizim kv de elin eskilerini verir naparim alirim eve geldimi cope atarim kullanmam ama polemik olmasin diye alirim yani.duruminda iyiymis kuvet nevresim hepsini kendin al onlar bebegine ozel seyler.hem daha once kullanilmus esyalar da negatif enerji olabilir benim fikrim bu tabi ben kizima ikinci el asla giydirmedim giydirmem ama tabi durumu olmayanlar mecbur kalanlar giydirebilir pekala.simdi ikinci kizim dogacak insallah oda ablasininkileri giyecek bir dolu kiyafeti var hepsini sakladim temizce.bence kendin al

kayınvalidenin korsesini veya başkasının nevresimini bende kullanmak istemem ama temizliğe dikkat eden arkadaşımdan veya çevredeki tanıdıklardan küvet, ana kucağı veya bebek kıyafet, tarzı şeyleri alırım. çocuk eşyaları çok pahalı şeyler daha dün bakıyorum emzirme yastığı 60-70 tl civarında (bu işleri ve fiyatlarını çok iyi bildiğim için bana çok fazla geliyor. iç elyafı 5 tl ve kumaş 5 tl etmez, toplam 10 tl etmeyen eşyaya 60-70 tl istiyorlar satıcılar) çok kısa bir süre kullanılacak eşyaya bu kadar para vermek eğer tanıdığımda varsa saçma bence. para konusunda sıkıntınız yoksa kendiniz de alabilirsiniz. size kalmış birşey..

Ben de sizin gibiyim, başkasının eşyasını kullanamam zaten kendi ailemden hiç görmedim bu ikinci el olayını. Benim kv ler de sizinkiler gibi...ben de çok garip diyorum bu durumu ama kötü niyetli değilse bile bir söylersin iki söylersin sonra istemediğini sevmediğini anlarsın. Bu ısrar niye anlamıyorum. Her şeye karışmadan duramıyorlar ya? Eminim kendi anneniz bile bunların muhabbetini yapmiyordur! Vallahi farklı kafalarin anlaşması çok zor

Kayınvalideniz garip değil. Yardımcı olmaya çalışmış kadın.
İlla sorun yaratmayın kendinize yahu.

Bana da babaannem vermişti korsesini. İyi olmuştu. Aklıma gelmemişti çünkü. Kullandım.

Ama diğerlerini kendim aldım. Pompa dahil. Pompa falan zaten gerekirse sonrakine kalabilir, hijyenik bulmuyorum.

Küvet falan da kendim aldım. Teklif eden olmadı, edilse de kabul etmezdim.

Ben de alirdim , biz de cift maasliyiz gucumuz var ama neden temiz kullanılmış bi ürün çekinmeden alabileceğim bişey varken para vereyim ki , onun yerine daha farklı hosuma giden başka bişey alırdım. Gorumcemin 2 çocuğu var ben şimdiden diyorum abla temiz kullan sakla gün gelir bize lazım olur diye , oyuncaklari bile temizleyip kutusuna koyup saklıyor. Sağolsun. Ben olsam sevinirdim teklif etmesine kendim de temiz kullanır başka birine verirdim.

Ben sizi anlıyorum ya hani onların niyetleri güzel ama insan bazen kimsenin yardımı olmadan kendisi yeni birşey almak istiyor.tabiki verilsin birşeyler.ama bu bazen hepsi ikinci el olsun gibi bir muameleye girilip aşırılığa kaciliyor o rahatsız ediyor biraz.haklisiniz

Ilk cocugunuz herseyini kendiniz yapmak istemeniz cok normal. Kayinvalide biraz belesci galiba kuvet neysede nevresim takimi filan boyle seyler baskasindan alinmazda istenmezde ayiptir yahu. Cok dusunuyorsa size baskalarina el actiracagina babaannesi olarak o alsin o yapsin hayret.. Ben olsam bende gicik olurdum sizi anliyorum.

Öneri yapmış sadece ben kötü niyet görmedim. İsterseniz kabul edin alın istemezseniz teşekkür edip biz aldık diyin. Ben olsam isterdim. hamilelik, bebek eşyaları çok kısa süre kullanılıyor başkası 2 ay kullandı siz de 2 ay kullanacaksınız o yüzden tekrar tekrar almak herkese mantıklı gelmeyebiliyor

Ne var ki para vereceğine ve olacaksa giyerdin de zaten eşinle almışsınız yani demiş geçmiş ne var takacak. Ayrıca çift maaş da olsanız bu gibi şeyler geçici süre kullanılacak şeyler belli bir aydan sonra küvet kullanmayacaksınız mesela alınabilir küvet yepyeni duruyordur güzelce de yıkarsınız bir daha. Süt sağma makineleri de çok pahalı kullanan kişilerde çok kullanmıyor çalışan bir makineyi neden kullanmayasınız ki. Bebeğin ihtiyaçları bitmiyor ama bir süre sonra da ihtiyaç kalmayacak şeyler insanlar iyilikte bulunmak istemişler boşa alma diye istemiyorsanız almazsınız kendiniz gider alırsınız yani.

Ben kullanmam hiçbirini.
Annemde olsa taytlı korsesini giymem normal göbek olsa olabilirdi ama taytlı korse nedir ? Direk mantar sebebi

Nevresim alınıp bigün mü kullanılcak eskiyene kadar kullanabilirsiniz 50lirayada var 500ede canınız hangisini istiyo bütçeniz hangisine yetiyosa onu kullanın.

Pompayıda kullanmazdım kişiye özel olmalı diye düşünüyorum.

Küvette 10-20 liralık şey başkasınınkini almaya değer mi ?

Kvniz herşeyde böyle olduğuna göre aman para gitmesin kafasında para sizin çocuk sizin istediğinizi yapın.

Back
X