Kv saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçmalamis kayın validem eşime de sordu kendi köye gönderecekmis eşim benim vereceğim kişi var dedi öyle kaldı abdest namaz diye neden sormuş anlamadım bazen gösteriş için ibadet edenlere de hayret ediyorum insanın önce kalbi ve niyeti önemli her zaman

İyi günler KK.

Benim derdim kv. Ramazan ayındayız malum fitre zekat verilecek. Kv bizim nereye kime vereceğimizi sordu üstüne ne vazifeyse ben de amcama göndereceğiz dedim. ( amcam dul ve engelli önceden babaannemle kalıyordu babaannem vefat edince köyde yalnız kaldı bir başına babamlar her ay belli miktar para gönderiyorlar.)

Bu sene filtreleri ona vermemizi rica etti babam ben de eşim de olur dedik. Kv bana aynen şunu söyledi amcan namazlı abdestli oruçlu bir adam mı? Dedim ne alaka ne bileyim namazını kılıyor mu orucunu tutuyor mu onu mu sorayım sen niye bunu soruyorsun dedim hiç öylesine sordum diyor. Allah aşkına ben daha ne diyeyim bu kadına her gün daha fazla şaşırtıyor beni sinirim bozuluyor artık ya.

Fitre zekat ihtiyaç sahibine verilir... Sormasinin sebebi kendi verecegi kisiye verin diyedir ... Kime vereceğiniz çok onemli degil ihtiyac sahibi olduktan sonra... Ama tabiki ahlakli temiz birine vermekte onemli ayyas gezen kendi hayati icin hicbirsey yapmayan yada kotu ahlakli birilerine vermek bana gore tabi cokta dogru degil... Ama namaz kiliyormu oruc tutuyormu diye sorgulamak tuhaf geldi acikcasi...

Sana ne? Sende mi yollayacaksın? İstersen sana verelim deseydin. Geri zekalı. Ona neyse ya. Tövbestafurullah. Bir bu kaldıydı karışmadıkları. La havle. Sinirleniyorum valla. Zoruna gitmiştir kesin kendi düşündüğü birileri varsa. Azarlasaydın haddini bilseymiş.

Kv den çok çektin galiba :)

İyi günler KK.

Benim derdim kv. Ramazan ayındayız malum fitre zekat verilecek. Kv bizim nereye kime vereceğimizi sordu üstüne ne vazifeyse ben de amcama göndereceğiz dedim. ( amcam dul ve engelli önceden babaannemle kalıyordu babaannem vefat edince köyde yalnız kaldı bir başına babamlar her ay belli miktar para gönderiyorlar.)

Bu sene filtreleri ona vermemizi rica etti babam ben de eşim de olur dedik. Kv bana aynen şunu söyledi amcan namazlı abdestli oruçlu bir adam mı? Dedim ne alaka ne bileyim namazını kılıyor mu orucunu tutuyor mu onu mu sorayım sen niye bunu soruyorsun dedim hiç öylesine sordum diyor. Allah aşkına ben daha ne diyeyim bu kadına her gün daha fazla şaşırtıyor beni sinirim bozuluyor artık ya.
Benim kaynana da her sene alırdı bir sene annemde eşimin halalarına verilmesi için verdi götürüp kızının yönlendirmesiyle damadının amcasına verdi daha vermiyorum içimden kim geçerse ona veririm niye zorluyor ki

İyi günler KK.

Namazliya abdestliye degil gercek ihtiyac sahibine verilir zekat fitre. Kayinvaliden bu konuda cahilmiş boşver

Evet cahillik diz boyu. Sözde müslüman olmaktan Allah korusun hepimizi. Kv nin zoruna giden göndereceğimiz kişinin amcam olması yani namaz abdest laf olsun diye sordu. Böyle cahil olacağıma öleydim daha iyiydi ya neyse şu mübarek günde günaha sokacak beni.

İyi günler KK.

Eskiler makbulu dini emirleri yerine getirene vermeli derler ama ben ihtiyaci olan herkese verilebilecegini dusuniyorum. O nedenle sormustur. Takmayin.

Abartılacak bir mesele değil. Cüzi miktarlar zaten. Iki kere verilir olur biter.

Benim kv.de sordu. Bizim yerimiz belli ama senin önerdiğin biri varsa ona verelim dedim. Iki kere verdiğimi söylemeye gerek yok. Gönlü olsun , yerini bulsun yeter.

Abartılacak bir mesele değil. Cüzi miktarlar zaten. Iki kere verilir olur biter.

Benim kv.de sordu. Bizim yerimiz belli ama senin önerdiğin biri varsa ona verelim dedim. Iki kere verdiğimi söylemeye gerek yok. Gönlü olsun , yerini bulsun yeter.
Canım ben de aynısını söyledim kv söylemedi. Evet bizi dara sokacak bir miktar degil iki defa verirsek 120 tl yapıyor zaten hayli hayli verilir. Sadece kv nin namazlimi oruçlumu demesi çok saçma geldi.

Kv den çok çektin galiba :)
Erkek ailesi çok çektirmeye çalıştı ama maalesef başaramadılar, görüşmüyoruz eşim de ben de.
Haksızlığa hiç gelemiyorum, çıldırıyorum ya. Beynimin sınırları almıyor deliriyorum, bu derece yüzsüzlüğe.

Ahlaklı dini vecibelerini yerine getiren birilerine verilmesi ayyaş birine verilmesinden mahbuldur diye düşünüyorum. Çünkü verilen fitreyi de işe yaratmaz böyle tipler. Siz zaten amcanızı biliyosunuz ihtiyacı varmış. Kadının böyle bişey sornası sırf sizin amcanız olmasından. Bizimki de daha sormadan yer belirler. Bu konuda baskın olmak istiyolar sanırım. Hepi topu ne kadar sanki dünyayı gönderceksinizgibi muamele etmiş.

Ahlaklı dini vecibelerini yerine getiren birilerine verilmesi ayyaş birine verilmesinden mahbuldur diye düşünüyorum. Çünkü verilen fitreyi de işe yaratmaz böyle tipler. Siz zaten amcanızı biliyosunuz ihtiyacı varmış. Kadının böyle bişey sornası sırf sizin amcanız olmasından. Bizimki de daha sormadan yer belirler. Bu konuda baskın olmak istiyolar sanırım. Hepi topu ne kadar sanki dünyayı gönderceksinizgibi muamele etmiş.
Aynen konu gönderdiğim kişinin amcam olması. Ben neden bunu sorduğunu merak edip sordum bana hiç öylesine sordum dedi.

Canım ben de aynısını söyledim kv söylemedi. Evet bizi dara sokacak bir miktar degil iki defa verirsek 120 tl yapıyor zaten hayli hayli verilir. Sadece kv nin namazlimi oruçlumu demesi çok saçma geldi.

Dini hükmü nedir , diyanet bu konuda nasıl fetva veriyor hiç araştırmadım ama bazı Hocalar zekatinizi ve fitrenizi namaz kılıp o yıl sağlık problemi yoksa oruç tutana verin diyor.
Kv.nizde bunlardan birini dinlemistir.
Bu onu kötü yapmaz, cahil yapmaz. Bilmiyordur sadece.
Sizi bu kadar ofkelendirecek bir mesele değil.
O konu öyle değilmiş , bak fetva da böyle söyleniyor deyip onu bilgilendirebilirsiniz.

Nefret ediyorum böyle haddini bilmez insanlardan!
Allah'a kendini ortak tutuyor anlaşılan.
Fatih Sultan Mehmet Han bile ferman vermis; Kula Allah'ın soracağı soruları sorma diye.

islamda ılkonce yardım akrabadan başlar yoksa komşu yoksa tanıdık dıyeee uzar gıder..muhtaçsa en tabi hakkı almak o kişinin.yapması zorunlu olduğu ıbadetten cennetı garantılediğini düşünuyor heralde.kınamak yadırgamakta dının hoş gormediği şeyler dseydın namaz kadar bunlar da çok önemlı deseydıniz.

Erkek ailesi çok çektirmeye çalıştı ama maalesef başaramadılar, görüşmüyoruz eşim de ben de.
Haksızlığa hiç gelemiyorum, çıldırıyorum ya. Beynimin sınırları almıyor deliriyorum, bu derece yüzsüzlüğe.

Keskin sirke küpüne zarar diye laf var ya cok dogru boşverin sakin olun

Sonucta namazda kilmazsa orucda tutmazsa yardima ihtiyaci olan bir İnsan vede yakininda bildigin biri zaten önemli olan gercekten yardima ihtiyaci olan biri olmasi kv. Uslubu cok yanlis olmus neden herseye karisirlar hic anlamis deglim sonucta herkez bu zamana kadar kendi akliyla yasadi bundan sonrada yasayabilr:KK12:

Sonucta namazda kilmazsa orucda tutmazsa yardima ihtiyaci olan bir İnsan vede yakininda bildigin biri zaten önemli olan gercekten yardima ihtiyaci olan biri olmasi kv. Uslubu cok yanlis olmus neden herseye karisirlar hic anlamis deglim sonucta herkez bu zamana kadar kendi akliyla yasadi bundan sonrada yasayabilr:KK12:

Hakikaten şaşırıyorum artık, insanların bu kadar acımasız olmalarına.

Kaynanalar, Fitre, zekatta da kız tarafı erkek tarafı ayrımı yapmaya başlamış anlaşılan. Nedense herşey erkek tarafına öncelikli. Kız tarafı hep ikinci planda. Ama olay kv-kp e bakmaya gelince gelin ilk önceliklidir.

Herkesin gönlünden geçeni Allah biliyor. İyi niyetinizi Allah kabul etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X