Kv Sorunu 1.5 senelik evliyim.

Sen kayınvalide görmemişsin canım, burada millet bir başlasa benimki dert mi dersin. Kayınvalide +5 görümce ile konunuz bana göre çok basit.

Bende emzik verip rahat etmek istedim çocuk inatçı çıktı tutmuyor bu senin veya kayınvalidenin elinde değil emin ol.
Evimiz 3+1 şimdilik benim yanımda olacağı için oda yapmadım, 1 yaşını doldursun seneye ihtiyacına göre oda yapacağım. Sizin tercihiniz olabilir ama bebeğin o anda ki konforu daha önemli.

Uzun lafın kısası şu günlerin tadını çıkar kim ne derse desin takma stres yapma yoksa bebeğinde stresi yaşar gerek yok.

İsim ve emzik konusunda haklısınız ama diğer konularda pek de “berbat” bi kayınvalide gibi gelmedi bana. Oda konusunda çok haklı gerçekten erken. Doğar doğmaz odasında yatan çocuk nadirdir. Aynı şehirde olan aileye de haftada bir gidilir bence ana baba yani.

Hamilelik döneminde bizlerde ekstra alingan oluyoruz. Hele bide önceden bi dolmuşluk varsa yeni yaşadım bende bunları. Yani asla yapmam dediğim herşeyi kızım şuan bana yaptırıyor 🤭 bende çok problem yaşıyor ufak tefek laflar konusunda. Mesela bu gece kızım hiç yerinde durmadı hep ağladı yine kv yakın olduğu için oraya gittim. Yani yapmam etmem diye yüzüne karşı demeyin daha sonra dediklerinizi yuttu gibi olursunuz. Gülün geçin. Ben pek yapamasamda tavsiyem bu 😂😂🤭 emzik için bende hep vermicem dedim. Şuan emzikli bebeklere bir bakıyorum maşallah sakinler bişey olsun tikiyorlar memeyi. Ama emmeyen bebek gerçekten çok zor.

Bide üstelik kendiniz diyorsunuz anneci babacı bir eşim var diye. Yahu eşiniz zaten annesi babası ne dese yapcak potansiyelde biri bu adamla evlenirken illa görmüşsünüzdür nişanlılık döneminde. Bu adamları tercih ederken sıkıntı yok kv bi şey desin hemen berbat biri. Bu fırsatı onlara veren çok sevdiğiniz mükemmel bir koca olan eşiniz?? Sıkıntıyı biraz daha yakında arayın bence siz.

tanışma şekli farklı olabilir yine bi nişan tanıma evresinden geçiliyor. Yani hoop aileler uygun gördü evleniyoruz modu yokki.
Yok tmm da, konu sahibi gelenekci bir aile ve dunya gorusune sahip ki gorucu usulu evlenmis ama bebegine kv kp adi koymaya “bu devirde boyle sey mi olur” diyor. Yani hani gelenekciydi? İsine gelen konularda demek ki demek istemis arwen

Yok tmm da, konu sahibi gelenekci bir aile ve dunya gorusune sahip ki gorucu usulu evlenmis ama bebegine kv kp adi koymaya “bu devirde boyle sey mi olur” diyor. Yani hani gelenekciydi? İsine gelen konularda demek ki demek istemis arwen
Yani ben de baya gelenekselci bi aileye sahibim. Ama isim konusunda teklif dahi edemez kimse. Yani gelenekselci olmakla alakalı bir konu değilki. Ha ben de görücü usulü evlendim buarada. Karşındaki insanın hareketlerini akıl süzgecinden geçirmiyorsan nasıl tanışırsan tanış. Bi ortamda tanışıp aşık olduğun kişi de anamın adı diye tutturabilir.

Yani ben de baya gelenekselci bi aileye sahibim. Ama isim konusunda teklif dahi edemez kimse. Yani gelenekselci olmakla alakalı bir konu değilki. Ha ben de görücü usulü evlendim buarada. Karşındaki insanın hareketlerini akıl süzgecinden geçirmiyorsan nasıl tanışırsan tanış. Bi ortamda tanışıp aşık olduğun kişi de anamın adı diye tutturabilir.
Ben gelenekci degilim ama ogullarimin gobek adlari babalarin adlari. Ama genelleme yapacak olursak bu secim gelenekci ailelerde cok daha sik rastlanir. Bir de istisnalar kaideyi bozmaz tabi ama gorucu usulunde kv gelin adayi bakarken disini gecirebilecegini seciyor genelde. Simdi de onu yapmaya calisiyor iste

Ben gelenekci degilim ama ogullarimin gobek adlari babalarin adlari. Ama genelleme yapacak olursak bu secim gelenekci ailelerde cok daha sik rastlanir. Bir de istisnalar kaideyi bozmaz tabi ama gorucu usulunde kv gelin adayi bakarken disini gecirebilecegini seciyor genelde. Simdi de onu yapmaya calisiyor iste
Görücü usulü tanıştırılınca karşı tarafı tanımaya çalışmayıp tavsiye eden aracı olan artık her kimse onun söylemleriyle hareket ettiyse o da konu sahibinin sorunu ne diyelim. Ama cidden sorun ettiği şeyler pek sorun değil. Ya da başta sorun olmaz sanmış ama batmış zamanla.

Görücü usulü tanıştırılınca karşı tarafı tanımaya çalışmayıp tavsiye eden aracı olan artık her kimse onun söylemleriyle hareket ettiyse o da konu sahibinin sorunu ne diyelim. Ama cidden sorun ettiği şeyler pek sorun değil. Ya da başta sorun olmaz sanmış ama batmış zamanla.
Heh iste konu sahibi istemis ama aile konu sahibini sonradan istememis zaten. Kendi deyimiyle “killik” yapmislar 🙈 daha dogrusu kendisi kil olmus

Çok doğru hatta genelde bu kişiler köylüleri falan olur ki özellikle aileye bakarlar. Aile biraz mulayim her şeye tamam diyen tipler olursa bitti. Yoksa çevrelerinde baska insanlar mı yok😂 Birazcık çocuklarına düşkün dişli insanlar görsünler onlardan hemen uzaklasırlar

Back
X