• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv tayfası ve esimin cocuk istemesi

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Eşim 32 yasında bende 23. Cocuk asla ama asla istemiyorum suan bakabileceğimi düşünmüyorum. Eşim seneye istiyor bu konudan tartısıyoruz cünkü ben yıllarca istemiyorum. Evlenmeden önce söyledim ben deyince yapalım uzun bir müddet istemiyorum diye oda tamam dedi. Kv bastırıyo esimde etkileniyodur illaki. Bu sorun bizi ayrılıga bile götürebilir o kadar soguk bakıyorum cocuga. Bu konu gündemlerinden kalksın istiyorum ne yapmalıyım.

Esinle kvdene ayni ortamdayken evli olmadan once cocuk dusunmedigini soyledigini ve bu konunun bi daha açılmasını istemediğini dile getir sen daha gencsin esinde genc ama sana gore buyuk olunca annesi baski yapiodur ama bu cocuk konusu dogana kadar surekli milletin sorusu haline gelecek üzgünüm: (bende istemiodum hemen 2 yil sabredebildim insanlarin baskisina ama esim hic karışmadı simdide iyiki olmus diorum o ayri tabi:)

Verdiği sözleri hatirlatin ve arkasinda durmasını söyleyin. Bahsettiginiz konu basit birsey degil. Eşim evlenmeden once bizim için önemli konularda verdigi sozlerin tersini yapmaya kalksaydi bi daha ne sözune ne kendisine güvenim olmazdi.
Simdi agzindan cikan cümle bana yemin gibi gelir. Arkasinda durur bilirim. Böyle hayati, evliliği temelden etkileyecek konularda zirt pirt fikir değistirilmez.

kv yapsın bir tane büyütsün

seninki oluncaya o büyür abla/abi olur seninkine de

kv bebek derse aynen böyle de sussun

bir de yüz vermeyin yani

benim kv 4. çocuğunu benim ilk çocuğumu doğurduğum yaşında doğurmuş

ama tek bir gün dahi bana bebek doğur yorumu yapmadı yaptırmayacağım açıktı zira

Ben bebek istemiyorum lafını doğru bulmuyorum neden bilmiyorum hoş bir cümle gelmiyor bebek istiyenlere olmayanlara haksızlık gibi geliyor. Tabiki bu benim nacizane dusuncem.

Diğer konuya gelince bebek meselesine kv burnunu sokmasın tabiki benim kv ima ettiğinde şuanda öyle bir düşüncem yok diyip geciştirdim ama benim kv eşime söylemez çünkü ayıp karşılar iyiki de öyle basım yanması bu yüzden, eşimle de bu problemi yaşamadım eşim istiyordu 2 ay korunduk daha sonra korunmadığı biz bekliyoruz bakalım zaten ha diyince sanki hamile kalınmıyor. Buyukler der ya dua kapısı açık olur bazı saatlerde konuşulanlar bile bazen tehsir eder diye hani en güzel cümle sanırım zamanı hayırlısı neyse o olsun sanırım.
Ama kv konusunda biraz sert çıkman gerekebilir bence

Gidin bütün testlerinizi yaptırın çocuk yapmaya sağlık açısından bir engeliniz olup olmadığına bakın. Eğer hiç bir sorun yoksa eşinize eninde sonunda olacak panik yapacak bir şey Yok dersiniz. Kv de susar bu şekilde. Yaşınızın genç olması bir yana kendinizi hazır hissedip hissetmemeniz önemli olan. Kimse zorla birşey yaptıramaz size.
Eşinize ya olmazsa diye başkı yapıyordur. Tıbben bir engel olmadığını görünce eşinizde rahatlar.

Esimle benim aramda 7 yil var.biz evlendigimizde ben 22 yasindaydim.kv ve cevresi beni her gorduklerinde soyleyip durdular.hatta tedavi olun bile dediler resmen cocugunuz olmuyor diye aciyan gozlerle bakiyorlardi.2 yil sonra hamile kaldim simdi duyuyorum millete tup bebekle olmus demisler.boyle cahil insanlar cok.kizim su an 21 aylik simdide tutturmus ikincisini yap aradan cikar.bu sefer ayni hatayi yapmiyorum direk agizlarinin payini veriyorum.kim istiyosa gitsin kocasiyla yapsin banada kimse karismasin.bence sizde sert bi sekilde uyarin sonucta esiniz ve sizin aranizda olan seyler kimi ilgilendirir ki

kayınvalideniz istiyorsa çocuk yapabilir, sen yap biz sevelim dersiniz olur biter :)
çocuğu doğuracak olan sizsiniz, baştan da konuşmuşsnuz buna saygı duymak zorundalar.
ben de 23 ümde evlendim 30 yaşında anne oldum, o bile erkendi ya neyse :) kimseyi karıştırtmadım, kime ne sizin özelinizden.

Ben bebek istemiyorum lafını doğru bulmuyorum neden bilmiyorum hoş bir cümle gelmiyor bebek istiyenlere olmayanlara haksızlık gibi geliyor. Tabiki bu benim nacizane dusuncem.

Diğer konuya gelince bebek meselesine kv burnunu sokmasın tabiki benim kv ima ettiğinde şuanda öyle bir düşüncem yok diyip geciştirdim ama benim kv eşime söylemez çünkü ayıp karşılar iyiki de öyle basım yanması bu yüzden, eşimle de bu problemi yaşamadım eşim istiyordu 2 ay korunduk daha sonra korunmadığı biz bekliyoruz bakalım zaten ha diyince sanki hamile kalınmıyor. Buyukler der ya dua kapısı açık olur bazı saatlerde konuşulanlar bile bazen tehsir eder diye hani en güzel cümle sanırım zamanı hayırlısı neyse o olsun sanırım.
Ama kv konusunda biraz sert çıkman gerekebilir bence
Bebek istemek kadar normal bir düşünce bebek istememek

Siz haklısınız ama bir noktada hormonlar devreye girdiği için isteyen insanın yanında istemeyen insan eziyet oluyor. Bunların hepsi bir süreç ve zor bir süreç.

Eşinizin ailesiyle konuşun, madem karar mercii onlarmış. İstemiyorum, bakamam diyin. Muhtemelen biz bakarız diyecekler. O zamanda “çocuğa haksızlık bu. Anneye babaya ihtiyacı var. Ananeye babanneye değilki” der konuyu kestirir atarsınız. Kırılırlar ve bir daha açamazlar konuyu.

Back
X