• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv temizlik israri

Zor durumda olur ille temizliğe ihtiyaç vardır yapılır.
Ama böyle keyfi gelini kullanmak doğru değil.
Ben olsam yapmam yani.
Yardımcı kadın da tutmam.
Fikir veririm ama :)

Zihniyete bak, gelinleri hizmetçisi gibi gören şu kayınvalidelere sinir oluyorum. Sakın gitmeyin siz hamilesniz. Allah muhafaza ters bir durum olur erken doğum olur düşük olur. Siz ve bebeğinizden daha önemli hiç bir şey yok bunu bilerek hareket edin.

Şu her bayram temizlik vs konuları ne sacma sapan seyler.
Bu insanlarin evlerine ne oluyor bilmiyorum.
Temizlikden bukadar gocunan gelinler k.vler cok tuhafıma gidiyor.
Ya oturur evini temizlersin ya da az yer birini tutarsın .
2 kapı silip cam silmek herkese dert oluyor.
Sanki normalde yapmadıkları is

Su kv lere bu kadar yuz vermeyin
Siz millete hizmetci diye mi evlendiniz sanki.

Hamile halinle kendi evini temizleyemezken onun evini nasil temizlyeceksin?

Sakin gitme esini de takma sakin.

Sen kendine deger vermezsen kimse vermez

Cok kiziyorum yaaaaa

Gunaydin kizlar..

Kk da temizlikle ilgili konu okuyunca bi düsündümde kendi derdine tuz basmis gibi oldum :)

4.5 aylik hamileyim daha yeni yeni temizlik yapmaya baslamistm agrilardan kurtulunca ramazan öncesi temizlik icin kadin tutarim demistim aşi zamanim o gunlere denk geldigi icin ve agrisi cok oldugu icin. ablam gelmeyi teklif etti bende tamam yegenlerime harcarim kadina vericem parayi dedm kabul ettim.

Kv yeyle konusrken ramazan dan once ablam gelcek yardima ben tek yapamiyorum dedimm niye yapamiyosun bana yardima gelmicek misin dedi,
Ben süpürge bile yapamiyorum anne kendi evim darma duman dedim, allah allah niye yapamiyosun ki dedi bende anlattim belim agriyo cok yorulunca migrenim tutuyo ilac kullanamiyorum vs vs diye siraladim gecer o zamana beraber yapariz dedi:işsiz:

Ben zaten ondan yardim istememistm ama bnm evime ablam yardima gelicekken ben neden onun evine gidicem bunu bi türlu anlatamadim..

• Tabikide gitmicem ama sanirim bayram üstü tatsizlik cikicak yine.
Muhtemelen eşime sikayet edicek beni gelmiyo diye eşim bu sefer onceki konulardan daha sert tepki vericek bnm yuzumden aralari acilicak:olamaz:

Acab diyorum temizlikci mi gondersem bu sefer alisir da hep ister mi ?
Asla gitme ve temizlikçi parası da verme. Kendi evini başkasına temizleten hamileye, gelip benim evimde temizlik yapacaksın demek ne kadar akıl alır bir durum? Gerçek mi bu kişi akli dengesi yerinde mi?

çalışan hamile gelinden ne yardımı beklemesiymiş ya? bırak kötü olursa da olsun eşinle arası. her bişeyden problem çıkarıyo artık kv-kp. belki azıcık mesafe koyar eşin kıymetinizi bilirler.

Kendi pisligini temizlemek için başkasını çağırmaya utanmiyorlar ya sırf millete hava atmak dertleri gelin geldi temizlik etti yoksa konuscak ne bulacaklar

Sen kendi işini yapamıyosun şuan hamile olmasan yap derdim ama bu halinle olmaz. Ama tatsızlık çıkmazın dersen kv ne anne ben kolay işleri yapıvereyim de o kendi yapsın gerisini yada eşine sen anlat annen böyle dedi ama benim durumu biliyosun ya çocuğa bişey olursa de yaptırmaz heralde

48 yaşındaki kadın kendi işini kendi yapabilir. Yaşlı olsa temizlikçi tutun diyeceğim ama hem çalışıyor hem de genç, valla çok ilginç ya. Hamile gelininden iş bekleyecek kadar da kötü. :(

Bu zamana kadar bütün bayramlarda sizinle birlikte mi temizlik yapmışta böyle bu kadar rahat söylüyor benim evi birlikte yaparız diye
Eli ayağı tuttuğu müddetçe yapamam kusura bakmasın ameliyat oldu yaptın mesela
Gerçi benim kV ilk evlendiğim sene 1 sene boyunca camlarım çok pis diyip durdu benden sanırım ay annecim ben zaten bunun için evlenmiştim yarın hemen koşarak gelir silerim dememi beklmeişti

Herkes kendi yaşam alanını kendi temizlesin yahu.
Nedir bu temizlik konuları.
Benim evimi niye başkası temizlesin?
Ağır bir durum olur,ameliyatlıyımdır vs o zaman evi b.k götürecek gibi olursa belki :KK53:

Canım niye dert ediyorsun kendine hamilesin sen boşver takma bende hamileyim valla kendi evimi temizliyemiyorum birde gidip baskasinami iş yapicam bizim şuan düşünmemiz gereken bebisimiz boşver söylesin yapamam annecim de her seferinde rahatsızım de eşinde destek çıkacaktır birde morelini bozup bebeginide huzursuz etme böyle hassas zamanlarımizda bazıları sorun çıkarmaya bayılır ben ilk hamileligimde söylenenleri çok takardim şimdi hiç takmıyorum en önemli şey yavrularim diyorum sende öyle yap Rabbim kucaginada almayı nasip etsin inşallah tatlim

Bende yazarken bi tereddutte kaldim aslinda o konuyu görünce:KK51:
Temizlikci ayarlarsak tekrar talep eder oyle bi kisilk o yuzdn o konuda da karar vereniyorum
Ne gidin ne de yardımcı yollayın, eli ayağı tutan sağlıklı her birey kendi evini kendi temizlesin, temizleyemiyorsa bir yardımcı tutsun.

Kayınvalidenizin yaşını gördüm ekleme yapıyorum, kendi yapabilir yardımcı tutmasına bile gerek yok, 46 yaşındayım sağlıklıyım kimseden yardım isteyecek kadar ölmedim şükür, kendi işimi kendim görüyorum hamd olsun.

ayy bu konuda görümceye gelinin evi için ne olur evin tezmizlesen diye coşanlar ne yazacak çok merak ediyorum :KK53:

asla gitme,kendi işini kendisi yapsın eli ayağı tutan her insan kendi işini görmeli ve sen hamilesin üstelik.

eşinle konuş olmadı temizlik için birini ayarlayın.

O hangi konu :KK51:

Gitmeyin de sallamayın da kadını..çok sinir bozucu:/
Benim kv de evlendiğimde ilk zamanlar nasıl bakardı,yedirir,içirirdi bize..meğerse elden ayaktan düşünce(fantazi yapmış bunu kendine) bakacak kişi olarak bizi gördüğü içinmiş..bir defasında “anne kendine bakacak öncelikli kişi sensin” diye söylemiştim. Ondan sonra önümüzdeki yemekleri bile çekmeye başlamıştıo_O
Temizlik konusunda da bezi fırlatırdı “burası silinecek” diye.. hiç ciddiye almaz,yardım eder geçer..hatta makarasını yapardık eşimle ama grçekten çok tiksinç başkasının evladını gelin alınca hizmetçi bellemek..Allah ıslah etsin ama genel mantık bu galiba kv lerin

Hiç karışmayın siz.
Temizlikçi mi çağırıyor kendi mi yapıyor umurunuzda olmasın.
Siz gerekeni söylemişsiniz zaten. Gerisine boşverin.
Bu bahaneyle de son verin kayınvalide evini temizleme işine.

Back
X