Kv temizlik israri

Ben de tam aksine hazır cevap biriyim, anında pat diye çıkar ağzımdan :) hani maksat edepsizlik yapmak da değil, hakkınızı savunmak, istemediğiniz şeyleri zorla dayatmalarına engel olmak, bu bugün temizlik olur, yarın birlikte yaşamak veya yanınıza birilerini yerleştirmeye çalışmak olur, hastalık, zor durum, mağduriyet olur o başka ama insanlar kendi işlerini görebilecek yetideyse ister öz evlat ister gelin vs olsun kimseden medet ummamalı, kayınvalide oğlu evlenene kadar evini kendi temizliyorsa gelin gelince de temizleyebilir.

Gelin hamile olsun veya olmasın bir zorunluluğu yok kayınvalideye karşı, aynı şekilde kayınvalidenin de geline zorunluluğu yok, siz siz olun kendinizi ezdirmeyin, içinizden gelmeyen şeyleri zorla dayatmayla yaptırmaya çalışmalarına izin vermeyin zira sonra taviz tavizi doğuruyor, temizliğe gider gider sonra bir anda gitmemeye karar verirseniz sizden kötüsü olmaz, o yüzden en iyisi mi hiç gitmeyip baştan kötü olmak iyidir, zamanla sizin huyunuzun bu olduğu kanıksanır talepte bulunmazlar.
Ne guzel yazmışsınız cok haklisinz :KK200:

aslında evet olabilir:KK74: hiç düşünememiştm ben bunu:KK74:
eşimi de arayıp söyleyemez zaten yada ben önden söylerm ona annen cagırıyo bende böyle böyle dicem haberin olsun diye:rolleyes:
İstemediğiniz durumlarda topu eşinize atın, daha önceden yaşananlarda oğlunun verdiği tepkileri biliyorsa eğer, asla arayıp kaptinn bana yardıma gelsin diyemez :KK70:

tontriko tontriko 'nun da dediği gibi elleri de çenesi kadar çalışıyorsa kendi işini kendi görebilir, hem daha 48 yaşında yahu, biri aaaaa yaşlandın mı, seni çökmüş gördüm deseler mangalda kül bırakmaz ağzımıza geleni söyleriz ama iş ev temizliğine gelince yardıma gel, olduuuuuu:KK70:

70 yaşındaki komşumu görseler kendilerinden utanırlar, kadın tek başına yaşardı, kimseye evimi temizle demezdi, ev bal dök yala o kadar temizdi, sene de 2 kere halı yıkadığını bilirim.
48 yaşındaki kadında kendi evini temizlesin zahmet olmazsa :)

İstemediğiniz durumlarda topu eşinize atın, daha önceden yaşananlarda oğlunun verdiği tepkileri biliyorsa eğer, asla arayıp kaptinn bana yardıma gelsin diyemez :KK70:

tontriko tontriko 'nun da dediği gibi elleri de çenesi kadar çalışıyorsa kendi işini kendi görebilir, hem daha 48 yaşında yahu, biri aaaaa yaşlandın mı, seni çökmüş gördüm deseler mangalda kül bırakmaz ağzımıza geleni söyleriz ama iş ev temizliğine gelince yardıma gel, olduuuuuu:KK70:

70 yaşındaki komşumu görseler kendilerinden utanırlar, kadın tek başına yaşardı, kimseye evimi temizle demezdi, ev bal dök yala o kadar temizdi, sene de 2 kere halı yıkadığını bilirim.
48 yaşındaki kadında kendi evini temizlesin zahmet olmazsa :)
torun sahibi oluyosunuz dediğimizdde daha genctik biz naptınız siz diyolar ama temizlik söz konusu olunca oy ölüyüm ben oy yaşlıyım ben:deli:

bnm ananemde kendi işini kendi yapar gittiğimzide bulaşık bile yıkatmaz siz bceremezsiniz cekilin ordan diyo :KK53:

çizginizi bozmayın. hayır dediyseniz hayırdır o.
ya hu benim annemin bir bacağı engelli. il dışında bekar kardeşimin yanına gidip geliyor. gelince ev tozlu ve kirli oluyor. illa ben geleyim diyorum asla diyor, düşün yani.
kv sağlıklıymış da. sen hamilesin ve sanıyorum çalışıyorsun. bence asla gitme. bebeğin doğsa bile gitme. kasın da gönderme.

torun sahibi oluyosunuz dediğimizdde daha genctik biz naptınız siz diyolar ama temizlik söz konusu olunca oy ölüyüm ben oy yaşlıyım ben:deli:

bnm ananemde kendi işini kendi yapar gittiğimzide bulaşık bile yıkatmaz siz bceremezsiniz cekilin ordan diyo :KK53:
:-)
Kayınvalidenizle aynı yaşlarda olduğumdan tahmin edebiliyorum yaşıyla ilgili çelişkili tavırlarını:KK70:
İşine gelmeyince yaşlıyım, mezarımı hazırlayın tavrına girer :KK70:ama siz annecim yaşlandın artık hiiii saçlarında ne kadar beyazlamış, son zamanlarda çöktün müdür nedir deyin gözlerini belertip yaşlı dediğiniz için demediğini bırakmaz :KK70:

Hamile olan sizsiniz onun size yardım etmesi gerekir.

Edemeyecek durumdaysa da susup oturması gerekir. Ne demek hamile bir kadına iş buyurmak ? Temizlik yapmasını beklemek ?

Asla kabul etmeyin yapmayın, eşiniz bir zahmet hamile olduğunuzun farkındaysa zaten asla izin vermeyecektir. Böyle bir durumda Annesine de tepki göstersin tabiki onu da siz düşünmeyin

Bebeğinize odaklanın, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

:-)
Kayınvalidenizle aynı yaşlarda olduğumdan tahmin edebiliyorum yaşıyla ilgili çelişkili tavırlarını:KK70:
İşine gelmeyince yaşlıyım, mezarımı hazırlayın tavrına girer :KK70:ama siz annecim yaşlandın artık hiiii saçlarında ne kadar beyazlamış, son zamanlarda çöktün müdür nedir deyin gözlerini belertip yaşlı dediğiniz için demediğini bırakmaz :KK70:
:D:D şükür kv ye yaşlısın dicek kadar delirmedim :D ama bigün cok kızdırır damarıma basarsa diyebilirim :D
ama evet işine geldiği gibi davranıyo genc yada yaslı oldugu tamamen onun insiyatifinde :deli:

Ne munasebet ya once o kafasini bi kurbanda degistrsin bi zahmette yrni kafayla yeniden dusunsun .. onun pisligini temizleme gibi bi mecburiyetiniz asla yok bu sekilde keske alistirmasaydiniz ..

işte oradaki hamile görümce olsa,geline temizliğe git dense ne işin var,görümcen sana mı güvenmiş az yesinde hizmetçi tutsun,yardıma gitme derdiniz:KK14:

Hayır demezdım ıhtıyacı olana yardım edılmelı ben gelın gorumce kayınvalıde fıye ayırd etmıyorum sonucta dusman degık ya akraba hepsı yardımlasmalı ama ıhtıyac oldukca, enayı yerıne konmadan. kendımde kımseden bı ıs beklemem ama bana ıhtıyacı olan bırını yuz ustu bırakmam oradakı gelının aılesınden hayır yok bellıkı bu yızden yardım edılmesı taraftarıyım. Kendımde hem annem hem kv temızlıgıme gelmek ıstıyorlar ama yavas yabas esımle yapıyoruz kımse gelsın evıme temızlesın dıye bakmam, kv buradakı kadın gıbu benden beklemtı ıcındeyse elı ayagı tutuyorsa gtmem.

Kaynanan sen daha yeni evliyken seni işlerini yaptırmaya alıştırmaya çalışıyor. Duymazdan gel bir daha söylerse ilahi anne söylemiştim ya gelmeyeceğimi de. Eşinin yanında da kayınvaliden varken de sorun yoksa da ağrım var de başım dönüyor, karnıma sancı girdi falan de git uzan. Biraz yalan olacak ama böylesine müstehak.

Ne munasebet ya once o kafasini bi kurbanda degistrsin bi zahmette yrni kafayla yeniden dusunsun .. onun pisligini temizleme gibi bi mecburiyetiniz asla yok bu sekilde keske alistirmasaydiniz ..
alıştırma gibi bi durumum yok evinde sadece yediğimi temizlerim :)

aynı şey mi Allah aşkına
çok çok haklısın aynı şey değil,o konudaki görümce düğün öncesi ve sonrası kardeşinin eşinin evini temizlemiş ama bu konu sahibi kaynanasına zaten hiç bir iş yapmamış.

Araları açılırsa açılsın senin yüzünden değil kv nin düşüncesizliği yüzünden açılacak. Sakın gitme

Back
X