Kizlar 2 yillik evliyim esimle yurtdisinda yasiyoruz, esimin ailesi türkiyede. Bu yaz ilk defa memleketlerine yanlarina gidecez kismetse.
Dün aksam evi aradi (esimin calistigini, benim evde yanliz oldugumu bildigi bir saatte). Konuyu nasil yaptiysa yegenine getirdi. Yegenide zamaninda yurtdisindan bir kizla evlenip oraya gitmis ama sonradan bosanmislar. Size konusmamizi yazacam:
Kv: kiz giyinmeyi bilmiyordu kisa giyiniyordu kocasida vurdu k*cina tekmeyi. Simdi sana laf carpcagimi düsüneceksin ben acik konusayim bizim burda acik giyinmek dikkat ceker, konusulur. Uygun olmaz. Kiz seviyorsa kocasini dinleyecek.
Ben: Ben öyle düsünmüyorum, asil erkek seviyorsa karisina saygi duycak.
Kv: tamam saygi duycak ama yerine göre giyinmeyi bilecek milleti konusturmayacak
Ben: millet dedigin kim oluyor? Insan kendini bildikten sonra baskalarin ne düsündügünün ne önemi var? Ben sahsen kendim icin dogru olani yaparim, baskasi ne der demem. Ayrica bana söylüyorsunds senin kizlarina bakiyorum gayet acik giyiniyorlar.
Kv: ben kizlarimada söylüyorum ama beni dinlemiyorlar. Ben acik giyinilmesini sevmiyorum. Giyidigin üzerine yapismayacak millet gördügünde bak negüzel kapali giyinmis diyecek.
Ben: anne kapatalim konuyu bu konuda fikirlerimiz cok ters. Kapatalim yoksa birazdan gelin kaynana birbirimize girecez... saka saka.
Konusmamiz aynen böyle gelisti kizlar. Ben cok acik giyinen birisi degilim ama cok kapalida giyinmem. Kv nin bos konusmalari iste. Cok gereksizdi. Sonundada saygisizlik olmasin diye saka dedim ama aslinda cok ciddiydim. Ve inaniyorumki bu konusmayi tekrar yapacak cok inatcidir kendisi. Bana tavsiyeleriniz varmi bidakine agzima geleni söylemeyi düsünüyorum bunaltti beni.
Esime sonra anlattim bunlari sadece güldü kafa salladi ve illa kaynanalik yapcak dedi annesi icin. Bende türkiyeye gitmekten iyice soguttugunu söyledim birsey demedi.