Kv uzaktan bile beni sinir etmeyi basariyor

bizim de gelin gelecek yurtdışından annem ona bişey demedi ama gidip alışveriş yaptı daha kapalı şeyler aldı gelince bunları giysin diyor. :KK70:

Bu daha fenaaa

Evet her kıyafetin yeri vardır

Nasıl plajda gezdiğim gibi işe gitmiyorsam Mevlüt'e de dekolte ile gitmem

Yahut köye giderken kısa tayt giymem

Kv bunu ima etti ise abes değil siz de ben koca kadınım nerede ne giyeceğimi bilirim bu nedenle benim kocam bu saçma gerekçe ile beni boşamaz diyebilmelisiniz

Ve de bunu deme görevini eşinize verip onun sizin üzerinizde söz sahibi olduğu inadına sebep olmak yerine net şekilde verin cevabı

bu tarz dusunen ınsanlar genelde sagda solda onun bunun kızının gelınının kılık kıyafetını elestırdıklerı ıcın ve tukurduklerını yalamamak ıcın aklı sıra senı duzene sokmaya calısıyo
sırf kendıne " herkesı elestırıyodu kendı gelınıne bak " demesınler dıye bence

Kizlar 2 yillik evliyim esimle yurtdisinda yasiyoruz, esimin ailesi türkiyede. Bu yaz ilk defa memleketlerine yanlarina gidecez kismetse.

Dün aksam evi aradi (esimin calistigini, benim evde yanliz oldugumu bildigi bir saatte). Konuyu nasil yaptiysa yegenine getirdi. Yegenide zamaninda yurtdisindan bir kizla evlenip oraya gitmis ama sonradan bosanmislar. Size konusmamizi yazacam:

Kv: kiz giyinmeyi bilmiyordu kisa giyiniyordu kocasida vurdu k*cina tekmeyi. Simdi sana laf carpcagimi düsüneceksin ben acik konusayim bizim burda acik giyinmek dikkat ceker, konusulur. Uygun olmaz. Kiz seviyorsa kocasini dinleyecek.

Ben: Ben öyle düsünmüyorum, asil erkek seviyorsa karisina saygi duycak.

Kv: tamam saygi duycak ama yerine göre giyinmeyi bilecek milleti konusturmayacak

Ben: millet dedigin kim oluyor? Insan kendini bildikten sonra baskalarin ne düsündügünün ne önemi var? Ben sahsen kendim icin dogru olani yaparim, baskasi ne der demem. Ayrica bana söylüyorsunds senin kizlarina bakiyorum gayet acik giyiniyorlar.

Kv: ben kizlarimada söylüyorum ama beni dinlemiyorlar. Ben acik giyinilmesini sevmiyorum. Giyidigin üzerine yapismayacak millet gördügünde bak negüzel kapali giyinmis diyecek.

Ben: anne kapatalim konuyu bu konuda fikirlerimiz cok ters. Kapatalim yoksa birazdan gelin kaynana birbirimize girecez... saka saka.

Konusmamiz aynen böyle gelisti kizlar. Ben cok acik giyinen birisi degilim ama cok kapalida giyinmem. Kv nin bos konusmalari iste. Cok gereksizdi. Sonundada saygisizlik olmasin diye saka dedim ama aslinda cok ciddiydim. Ve inaniyorumki bu konusmayi tekrar yapacak cok inatcidir kendisi. Bana tavsiyeleriniz varmi bidakine agzima geleni söylemeyi düsünüyorum bunaltti beni.

Esime sonra anlattim bunlari sadece güldü kafa salladi ve illa kaynanalik yapcak dedi annesi icin. Bende türkiyeye gitmekten iyice soguttugunu söyledim birsey demedi.

Kayınvalide uyarı mahiyetinde aramış. Bak gelirken düzgün giyin demek istemiş. Kendince yani çevresine ve yaşam tarzına göre haklı olabilir. Sen zaten çok açık giyinmiyorum demişsin. Keşke kayınvaliden konuya başladığı zaman anne ben zaten açık giyinmiyorum ki deyip geçseydin. Çok uzatırsa sen merak etme ben nerde nasıl giyineceğimi bilirim derdin.
Kayınvalideyle bu tarz konuşmalar bana çok tuhaf geliyor. Çok ince çizgide, tartışmanın eşiğinde sert cevaplar bunlar.

Annecim sen benim giysilerimi bosver de, bizim bir tanidik 30 yillik karisini bosamis bakimsiz diye, sen de bundan sonra daha bakimli ol, kendine ozen goster bak maazallah kocan seni boşar cok uzulurum deseydiniz :)

Kizlar 2 yillik evliyim esimle yurtdisinda yasiyoruz, esimin ailesi türkiyede. Bu yaz ilk defa memleketlerine yanlarina gidecez kismetse.

Dün aksam evi aradi (esimin calistigini, benim evde yanliz oldugumu bildigi bir saatte). Konuyu nasil yaptiysa yegenine getirdi. Yegenide zamaninda yurtdisindan bir kizla evlenip oraya gitmis ama sonradan bosanmislar. Size konusmamizi yazacam:

Kv: kiz giyinmeyi bilmiyordu kisa giyiniyordu kocasida vurdu k*cina tekmeyi. Simdi sana laf carpcagimi düsüneceksin ben acik konusayim bizim burda acik giyinmek dikkat ceker, konusulur. Uygun olmaz. Kiz seviyorsa kocasini dinleyecek.

Ben: Ben öyle düsünmüyorum, asil erkek seviyorsa karisina saygi duycak.

Kv: tamam saygi duycak ama yerine göre giyinmeyi bilecek milleti konusturmayacak

Ben: millet dedigin kim oluyor? Insan kendini bildikten sonra baskalarin ne düsündügünün ne önemi var? Ben sahsen kendim icin dogru olani yaparim, baskasi ne der demem. Ayrica bana söylüyorsunds senin kizlarina bakiyorum gayet acik giyiniyorlar.

Kv: ben kizlarimada söylüyorum ama beni dinlemiyorlar. Ben acik giyinilmesini sevmiyorum. Giyidigin üzerine yapismayacak millet gördügünde bak negüzel kapali giyinmis diyecek.

Ben: anne kapatalim konuyu bu konuda fikirlerimiz cok ters. Kapatalim yoksa birazdan gelin kaynana birbirimize girecez... saka saka.

Konusmamiz aynen böyle gelisti kizlar. Ben cok acik giyinen birisi degilim ama cok kapalida giyinmem. Kv nin bos konusmalari iste. Cok gereksizdi. Sonundada saygisizlik olmasin diye saka dedim ama aslinda cok ciddiydim. Ve inaniyorumki bu konusmayi tekrar yapacak cok inatcidir kendisi. Bana tavsiyeleriniz varmi bidakine agzima geleni söylemeyi düsünüyorum bunaltti beni.

Esime sonra anlattim bunlari sadece güldü kafa salladi ve illa kaynanalik yapcak dedi annesi icin. Bende türkiyeye gitmekten iyice soguttugunu söyledim birsey demedi.
Gideceğin gün yaklaştığı için şimdiden ayar vermeye çalışıyor ..ilk defa görücüye çıkacaksın gelinleri olarak ..elalem ne der sonra ? Aaa bak bak bak x in gelini şöyle böyle ..kıyafetinden beli caniiimmm, dısı ne ki içi ne olsun ...yok ı - ıhh bundan ev kadini olmaz ....

Ben abartilacak birsey göremedim. Senede 10 gün kapalı giyip büyüklerinizin gönlünü yapsanız olmezsiniz diye düşünüyorum.

Benden sana abla tavsiyesi; sakin kv ile meselelerine kocani karistirma agzinin payi verilcekse kendin ver.. yoksa kocanla aran acilir ve kv amacina ulasir

Kızlarına sözünü dinletemeyen kadın sana mı sözünü dinletecek.Yeğenim karısını boşadı diyerek aba altından sopa gösteriyor.Bir dahaki sefere dersinki ; annecim senin istediğin gibi kıyafetler alacaktım eşimle alışverişe çıktık.Kapalı tarz şeylere baktığımı görünce hayırdır ne bunlar ben sana bunları yakıştıramıyorum, kendi tarzında begeniyor ve seksi buluyorum dedi o yuzden kusura bakma seni dinleyemicem.Asıl seni dinlersem oğlun beni boşarmış de.

Ayy anneee gerçekten haklısın, bak görümceleri uyarda hemen kocaları boşamasın !

sen gelmeden uyarmis boyle boyle gel diye. kizina sozunu gecremeyen gelinini hizaya sokacak güya. ayrica insanlarin giyim tarzini kapali acik olusunu kimse elestiremez degistiremez. kaynanayi sasirmis gordum.

Ben de kendi ailemin yanında hep daha açık giyinesim gelir eşimin ailesinin yanında kapanırım. Çünkü kendi ailem sizin kv gibi hatta çok daha beter baskıcı. Kv ise hiç öyle değil. Açık giyinsem hoşuna gitmez ama bir şey de diyemez. Bir kere mevlüt günü (sadece dua sırasında değil) uzun kollu giysene daha iyi olur demişti. Yok dedim. Eşim de sonra sen bilirsin ama kendi kızı da kısa kollu giyiyor dedi. Açık olan görümcem özellikle kapalı giyse ben de tek açık olarak kalmak istemezdim ama o değiştirmedi ben de değiştirmedim.
Sizi anlıyorum baskı oldukça insanın isyan edesi geliyor ama bu aslında çocukça da bir şey aşmak lazım.
Bu arada lafı hemen onlara gidip kalmak istemediğinize getirmeyin bence böyle her fırsatta. Gerçekten kötü bir şey olur gitmek istemezsiniz eşiniz zaten fırsat arıyordun der.

:KK12: en uyuz oldugum sey, kızım sana soyluyorum gelinim sen anla muhabbetleri...
Düzgünce derdini anlatsa neyse...
İşte bu tarz uslupsuz konusmaların hepsi cahillikten.:63:

Back
X