- 10 Ekim 2025
- 29
- 17
- 3
- Konu Sahibi Dramaquen25
Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra ikimizin haberi oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşulur diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda daha ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmam için bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim Ben resmi nikahtan sonra da çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Toplumsal gelenek adı altında boyun eğebileceğim bir şey dik başlılık yapıp hem kendi ailem hem de dünür tarafıyla yüz göz olmak istemiyorum o yüzden benim için önce sonra iki türlü de bir anlam ifade etmiyor. Sadece Nişanlım açısından düşünüyorumama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum. Benim için bir anlam ifade etmediği için nişanlımı düşünerek hareket etmeye çalışıyorum