• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve annemin emrivakisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dramaquen25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2025
29
17
3
Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra ikimizin haberi oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşulur diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda daha ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmam için bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim Ben resmi nikahtan sonra da çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Toplumsal gelenek adı altında boyun eğebileceğim bir şey dik başlılık yapıp hem kendi ailem hem de dünür tarafıyla yüz göz olmak istemiyorum o yüzden benim için önce sonra iki türlü de bir anlam ifade etmiyor. Sadece Nişanlım açısından düşünüyorumama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum. Benim için bir anlam ifade etmediği için nişanlımı düşünerek hareket etmeye çalışıyorum

Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra ikimizin haberi oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşulur diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda daha ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmam için bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim Ben resmi nikahtan sonra da çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Toplumsal gelenek adı altında boyun eğebileceğim bir şey dik başlılık yapıp hem kendi ailem hem de dünür tarafıyla yüz göz olmak istemiyorum o yüzden benim için önce sonra iki türlü de bir anlam ifade etmiyor. Sadece Nişanlım açısından düşünüyorumama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum. Benim için bir anlam ifade etmediği için nişanlımı düşünerek hareket etmeye çalışıyorum
Forumda aynı konuyu tekrar açmak yasak. 34 dakika önce açtığınız konunuzdan devam etmeniz gerekiyor.

Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi.
Hangi durumlarda
Evet muhafazakar biriyse size karşı fiziksel temasta daha rahat olabilir ki zaten amaç zihniyette budur
Eğer bişey olsa bile nede olsa karısı arada nikah var
Ailenizde nişanlınında ailesininde mantığı bu
Nikah birlikteliğin ilanıdır ha dini olur ha resmi
Tabi gelde bunu bizim insanımıza anlat

Hangi durumlarda
Evet muhafazakar biriyse size karşı fiziksel temasta daha rahat olabilir ki zaten amaç zihniyette budur
Eğer biley olsa bile nede olsa karı arada nikah var
Ailenizde nişanlınında ailesininde mantığı bu
Nikah birlikteliğin ilanıdır ha dini olur ha resmi
Tabi gelde bunu bizim insanımıza anlat
Ben de öyle düşünüyorum. Karşı tarafa nasıl kızayım ki kabahat benim annemde. Nişanlımın Daha rahat olacağını sanmıyorum ama el ele vs tutuşunca, öpünce sonradan kendini suçlu hissediyor en azından vicdanı rahatlar gibi geliyor sanırım bu yüzden o daha ılımlı 🥹farklı bir sebepten ötürü ılımlı olmadığını biliyorum. Ama onun bakış açısına göre de dinen karısı oluyorum amaç helallik ise bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. O zaman niye birbirimizden uzak duralım ki ben hiçbir şey anlamadım ya benim mantığım almıyor

Bende ésimde dini nikahi ailelerin istegi uzerine resmi nikahtan 1 hafta once formaliteden yaptik. Dini nikah oncesi ve sonrasi hayatimizda hicbirsey degismedi. Nisanlinizin hassasiyeti varsa kirmayin derim. Ancak bana bu bahsettiginiz konu uzerinden dusunursek nisanlinizda ayni hayat gorusunuz yok gibi geldi. Evlendikten sonra onun dini hassasiyetleri size sorun yaratabilir.

Bende ésimde dini nikahi ailelerin istegi uzerine resmi nikahtan 1 hafta once formaliteden yaptik. Dini nikah oncesi ve sonrasi hayatimizda hicbirsey degismedi. Nisanlinizin hassasiyeti varsa kirmayin derim. Ancak bana bu bahsettiginiz konu uzerinden dusunursek nisanlinizda ayni hayat gorusunuz yok gibi geldi. Evlendikten sonra onun dini hassasiyetleri size sorun yaratabilir.
Ben de onu kırmamak için zaten ses çıkarmadım. Benim için zaten bir anlam ifade etmiyor aileler ile yüz göz olmayayım onun da içi rahat etsin diye ama yine de şüpheye düştüm sizlere sormak istedim

Birbirinize temas etmeden nasil evlenecek raddeye gelebildiniz ki? Ben bu kisma takildim :)

Yalnız bayağı ayri dunyalarin insanlarisiniz, zinhar gunah kafasindaki bir adamla aman ne alakasi var dusuncesi yanyana ayni yolda yuruyemez ki?
Temas ediyoruz zaten 😂ama bu vicdani yük oluyor nişanlımda zinhar günah kafasında biri de değil aslında. Uyumlu bir çiftiz ikimiz de birbirimize saygı duyuyoruz ben de inançsız biri değilim zaten. İki muhafazakar bile aynı görüşte olmayabiliyor biri diğerinden daha tutucu vs olabiliyor sonuçta. Önemli olan saygı duyup anlaşabilmek bence hayat yaşam tarzlarımız zıt değil

Benim nikahimin olduğu gün yapıldı siz zaten önem vermiyorsaniz sadece nişanlıniz içinse bunları düşünmeyin derim çünkü önemi yok dediniz.

1. Resmi nikahsız dini nikah yapmak yasak
2. Bu acele neden?
3. Siz 5 yaşında misiniz ikinizin de annesi size sormadan karar alıyor?
4. Gün ola harman ola, bu işler belli olmaz. Düğün bir olsun sonra yaparsınız
5. Bu tür şeylerde yüz göz olmayayım diyorsunuz ileride KV ve anneniz size sormadan daha ekstrem kararlar alırsa ne olacak? Daha kendiniz karar veremiyorsunuz evlenmeye kalkıyorsunuz, garip.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X